Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
 1. Mielőtt egy szót szólnék, ezt a légi felvételt és videót nézzétek meg a helyszínről!
  Nagyon sokat elárul az észak-dakota indián tiltakozás nagyságáról.

  Ezek az emberek megszervezték az ellenállást, az ellátást és utánpótlást, sőt a legfontosabbat: az egységet és a reményt, hogy az igazságért ki fognak tartani.

  Most hamarosan 2000 veterán amerikai katona is csatlakozik a védelmükre.....  [​IMG]
  Több mint 2000 veterán katona hozta létre a Veterans Stand for Standing Rock mozgalmat, hogy élő pajzsként álljanak ki a hónapok óta szülőföldjükért, a természetért, a tiszta ivóvízért, értünk, mindenkiért "harcoló" dakota indiánokkal, akik meg szeretnék akadályozni, hogy a fehérekkel kötött szerződés elárulásával újra áldozatává váljanak a hatalmas kapzsi korporációk természetromboló tevékenységének.


  Ráadásul nem csak őseik földjén, de őseik temetőjén és a Missouri folyón is keresztül vezetne ez a szénhidrogéneket szállító Dakota PipeLine (DAPL)vezeték.

  Jövő hétre több, mint 2000 veterán katona tervezi, hogy együtt utazik Standing Rock-hoz, az ott lévő Cannon Ball (Észak-Dakota) táborhoz, hogy segítse a tiltakozókat és pajzsot alkosson az ellenálló és kitartó indiánok, aktivisták és civilek, valamint az oda vezényelt állami rendőrök, erőszakszervezetek között.

  A múlt alkalmakkor ugyanis már brutális és alapvető emberi jogokat is sértő erőszakkal léptek fel a militarizált rendőrök.


  Erick Lizandro Marroquin, az egyik Standing Rockért kiálló elmondta az RT News-nak adott interjúban, hogy tudatában van a kockázatnak, hogy konfliktussá válhat a túlzott erővel fellépő hatóságokkal szembeni ellenállás, de ezt az alkotmány védelmében és mindannyiunk érdekében meg kell tenni!