Varázslatos, különleges élmények és látványok - UTAZZUNK EGYÜTT !

vagotanulo témája a 'Utazzunk együtt!' fórumban , 2012 Szeptember 2.

 1. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Az a kis himbálódzás még szórakoztató is... Persze, ha nem vagyunk félősek :hurra:
   
 2. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Életöröm! Az sugárzik a névtelen előadó előadásából. Köszönöm!
   
  vagotanulo kedveli ezt.
 3. vagotanulo

  vagotanulo Állandó Tag

  Kellemes Ünnepeket Kívánok
  az Alkotóknak és a "Hallgatók"-nak egyaránt
  ezzel a kis vidám szösszenettel :) !


   
  Georgina Bojana és Beka Holt kedveli ezt.
 4. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  A Niagara vízesés – jégbe zárva
  Az extrém hideg miatt pedig a Niagara-vízesés egyes részei is jégbe burkolóztak. Maga a vízesés ugyan nem fagyott meg, a közvetlen környezetét azonban jégpáncél és vastag hótakaró borítja. Elképesztő látványt nyújt a szinte mindent jéggel bevont táj látványa. Canada és az Egyesült Államok határán lévő Niagara-vízesés, a világ egyik legnépszerűbb látványossága, sokkal szebb hófehér díszlettel körbevéve. Látogatottsága a csontig hatoló fagy ellenére sem csappant meg.
  [​IMG]  [​IMG]

  [​IMG]

  Forrás: Juno.hu
   
  magdolna 58 és vagotanulo kedveli ezt.
 5. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Erdély - Békás-szoros...
  Mindig vágytam arra, hogy végig autózzam ezen a meseszerű, különleges helyen... Eddig nem sikerült. Egy jótét lélek feltette a YouToube-ra, onnan hoztam át, hogy Ti is - és én is része lehessetek ennek a csodának... Tudom, persze, tudom, Canada tele van hasonló gyönyörűségekkel, de ez is varázslatos... Köszönöm, hogy úti társam voltál.

   
  magdolna 58 kedveli ezt.
 6. szunyogh

  szunyogh Állandó Tag

  Kedves Mindenki!
  Érdekelne, hogy járt-e közületek valaki a közelmúltban Marrakeshben?
  Milyen most ott a közbiztonság, mire kell felkészülni, hogy ne érjen meglepetés?
  Előre is köszönöm, ha válaszoltok!
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 7. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Nézd meg ezt a videót, ha ezek után is van kedved, vágj bele. Vigyázz az étkezéssel, a vízzel különösen, még a gyümölcsök lemosására használt vízzel is... (ez saját vélemény)... A többit itt megláthatod:
   
  szunyogh kedveli ezt.
 8. szunyogh

  szunyogh Állandó Tag

  Nagyon köszönöm!
   
 9. Mnors

  Mnors Állandó Tag

  Engem nagyon! Kétszer voltunk. Ilyen dinamikus fejlődést máshol még nem láttam. Persze volt honnan indulni.
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 10. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  A kanadai Hafford különleges, girbegurbán növekvő fái és a világ legszelesebb helyén növő fák csodás látványa
  A kanadai Saskatchewan tartományban lévő, Hafford városától 20 kilométerre található nyárfaliget fáinak törzse, annyira ki vannak csavarodva, mintha valaki csomót akart volna kötni rájuk.[​IMG]
  Fotó: Hihatimages

  A liget az 1940-es évek óta helyi látványosságnak számít. Rick Simmonds, a terület tulajdonosa szerint a látogatók száma eléri az évi ötezret.
  [​IMG]
  Fotó: daryl_mitchell/Flickr

  Számos elképzelés létezik a fák furcsa kinézetének okára. Sokan állítják, hogy a talajt szennyeződés érte egy, a környéken bekövetkezett meteor becsapódás által. Mások villámcsapást tartanak kiváltó oknak. „A terület előző tulajdonosa azt mondta, a marhái nem mentek a fák közelébe. Földönkívüliekről pletykáltak.” – mondta Simmonds nevetgélve.
  [​IMG]
  Fotó: Jason Yoder

  Mikor a fákból vett hajtásokat más területen elültették ugyanilyen görbe törzsű fák nőttek belőlük, azt sejtetve, hogy a jelenség oka a fák genetikájában van. Lehetséges, hogy egy mutáció eredménye, ami miatt a fák lefelé nőnek, nem pedig fölfelé. Az ezért a viselkedésért felelős gén a fák halálát okozza, fejti ki Rick Sawatzki, a Saskatchewani egyetem kertészeti részlegének technikusa.
  [​IMG]
  Fotó: Jason Yoder

  Ha ezeknek a fáknak egészséges nyárfákkal kellene versenyezniük a napfényért, biztosan elpusztulnának. Hiszen az egészséges fák lomb koronája eltakarná előlük a fényt. Sawatzky hiszi, hogy azért maradtak eddig életben ezek a példányok, mert nem kellett ilyenfajta versenyben részt venniük.
  [​IMG]
  Fotó: bwideen/Flickr

  Pár éve egy helyi idegenforgalmi szervezet egy fa sétányt alakított ki a területen, hogy a látogatók ne tapossák össze az új hajtásokat.
  [​IMG]

  Reméljük az emberekben tudatosul, hogy ezt a területet meg kell őrizni, hiszen nincs még egy hozzá hasonló.” – mondja Hafford polgármestere Ron Kowalchuk.

  Talán ennek a kanadai különleges látványnak is az okai, a folyamatos és erős széllökések?
  Itt, az alábbi helyen az erős széljárás létét kimutatták. A tudósok szerint is, az egyik legszelesebb hely a Földön “Slope Point”, a legdélebbi pontja az új-zélandi Déli-szigetnek. A Déli-óceán felől érkező széllökések mintegy 2000 mérföldön keresztül akadálytalanul haladnak. A széllökések állandó jellege és hevessége miatt a fák elvetemedtek, kicsavarodtak és olyan hatást keltenek mintha vízszintesen nőnének. A fákból álló ligetek mögött álló épületek szinte teljesen elvesznek a a fák elhajlott lombjai között.

  [​IMG]
  Nem meglepő, hogy senki nem lakik Slope Point-on. Birkatenyésztésre használják ezt a területet, de még ezen szívós állatoknak is szüksége van menedékre a kegyetlenül zord időjárás elől, ezért évtizedekkel ezelőtt a gazdák facsemetéket ültettek. A a fák elkezdtek nőni de a dél felől érkező erős, folyamatos szél az ágakat északi irányba döntötte, csavarta el.
  [​IMG]

  [​IMG]

  Forrás: Érdekes világ.hu
   
  magdolna 58 kedveli ezt.
 11. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Lenyűgöző templomegyüttes a felhők fölé magasodó Fanjing hegy tetején képek és videó

  Fanjingshan, más néven a Fanjing-hegy délnyugat Kínában, Kujcsou tartományban található buddhista szent hely csodás természeti szépségekkel, szokatlan sziklaformációkkal és gazdag élővilággal.
  [​IMG]
  Fotó: VCG Photo

  Sok buddhista hiszi, hogy a Fanjing-hegyen érhetik el a Maitreya Buddháéhoz hasonló spirituális megvilágosodást. A 7-től a 10-ig századig, a Tang dinasztia uralkodása során rengeteg templom épült itt, de mára csak pár maradt fenn. Ezek egyike egy templompár egy magányos, hüvelykujjra hasonlító szikla tetején.
  [​IMG]
  Fotó: VCG Photo

  A „Red Cloud Golden Peak” (Vörös Felhő Arany Csúcs) néven ismert sziklaképződmény közel száz méterrel magasodik a környező hegyek fölé. A két templomot – Buddha Temploma és Maitreya Temploma – egy keskeny sziklahasadék választja el egymástól, ami fölött egy kis híd ível át, ezen tudnak a látogatók átkelni egyik oldalról a másikra. A csúcsra vezető, 8.000 fokból álló lépcső megmászása után a felhők fölött a látogató szeme elé tárul a Wuling hegység lenyűgöző látványa.
  [​IMG]
  Fotó: VCG Photo

  [​IMG]
  Fotó: VCG Photo

  [​IMG]
  Fotó: Costfoto

  [​IMG]
  Fotó: Costfoto

  [​IMG]
  Fotó: Yuanyuan Yan  Minél több ilyen csodákat látok, mindig arra gondolok, hogy hány életre volna szükségem, hogy ezeket a valóságban és ott megláthassam?
  Forrás: Érdekes világ.hu
   
  magdolna 58 és vagotanulo kedveli ezt.
 12. vagotanulo

  vagotanulo Állandó Tag

  Sziasztok.
  Megint eltelt egy év.
  Ezzel a Youtube kisfilm összeállítással kívánok nektek Békés Boldog Ünnepeket!  Remélem van köztük olyan ami tetszik, vagy nem még ismertétek!
   
  magdolna 58 kedveli ezt.
 13. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Hálásan megköszönöm ezt a kedves küldeményed. Bevallom, könny szökött a szemembe, de az örömtől. Ezek szerint nincs elveszve a Világ, mert léteznek még, vannak még olyan ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥, melyek szeretetet képesek kisugározni, átadni, elgondolkoztatni. Mérhetetlen köszönettel, barátsággal jó egészséget, boldogságos szeretetben megélt sok-sok, végtelen sok felejthetetlenül szép Ünnepet kívánok Neked és mindazoknak, akik ezt a videót megnézik és értékelik.
  [​IMG]
   
 14. evi3333

  evi3333 Állandó Tag

  Én jártam, de 20 évvel ezelőtt. Életem egyik legcsodálatosabb élménye volt, de a nők egyedül ne sétafikáljanak, és ne menjenek be sehová kíséret nélkül. Nem tudom, hogy most milyen viszonyok vannak arrafelé, de a város csodálatos, a hangulat egyedülálló volt, az emberek kedvesek, és minden nagyon olcsó volt. Kár lett volna kihagyni. Ja, hazafelé a reptéren ellopták az egyik kézicsomagomat, de még így is azt mondom, hogy megérte. :)
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Megosztás