USA Zöldkártya

Szonja11 témája a 'New York és környéke' fórumban , 2009 Július 9.

 1. Szonja11

  Szonja11 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy ami itt is és más oldalakon reklámoznak, hogy zöld kártyával éljen és dolgozzon az USA-ban a családjával mennyire valós dolog. Tényleg van esély, v. csak egy átverés az egész? Nővérként szeretnék elhelyezkedni milyen esélyeim vannak és nehéz-e a kijutás. Persze még most tanulok angulul, tehát a perfekttől még messze vagyok.

  Köszi a segítséget!

  kiss
   
 2. Rubio

  Rubio Állandó Tag

  Nekem az eddigi válaszokból nagyon úgy tűnik, hogy semmi esélyed sincs, csak ezt a hozzászólók tapintatosan akarták veled közölni.
   
 3. vmtv

  vmtv Új tag

  hogy tudok zöldkártyát szerzni?

  ott akarom hagyni magyarországot...
   
 4. moon--star

  moon--star Új tag

  Usa

  Kedves Szonja!

  Nem akarlak elkeseríteni, de zöldkártyát szerezni nem könnyű dolog. A hirdetések, amelyeket említesz nagy részben átverések. Valóban létezik zöldkártya lottó, de az csak a nagykövetség honlapján lehetséges és minden évben csak egyszer van. Itt ingyenes, viszont más oldalakon pénzt kérnek érte, ami egyértelműen átverés. Szóval ha olyan oldalra látogatsz, ahol pénzt kérnek érte, akkor biztos lehetsz benne, hogy csak a pénzedet veszíted el és zöldkártyát messze nem kapsz tőle.
  Az Amerikába való kijutás nem olyan nehéz, de nővérként elhelyezkedni, nem lesz egyszerű dolog, mivel az ilyen helyekre zöldkártyát kérnek, bár vannak kivételek, de az angol nyelvtudás mindenképpen szükséges. Menj fel az Esta honlajára, ott tudod igényelni a beutazási engedélyt, amivel hivatalosan 3 hónapot tölthetsz az Usában. Ha bármilyen kérdésed van, szívesen válaszolok privátban is. A zöldkártyához még annyit, hogy házasság útján még lehetséges, de általában egy ameikai állampolgár egy érdekházzasságért 10-15ezer dollárt is elkér. És a házzasággal még nem kapod meg a zöldkártyát, csak bizonyos idő elteltével.
   
 5. hannibal071

  hannibal071 Állandó Tag

  Egyetértek, a zöldkártyát hirdető oldalak csak csalók. elkérik a bankkártyakódot, aztán leakasztnak rólad egy csomó pénzt!!
   
 6. JRyan

  JRyan Állandó Tag

  Sziasztok!

  És élelmiszermérnökként...tudom,h rengeteg gyár van. De tényleg mik az esélyek,h egy fiatal kijuthat és kint maradhat?
   
 7. Kakas Jozsef

  Kakas Jozsef Kitiltott (BANned)

  Ha egy fiatal elelmiszer mernok kijuthat es kintmaradhat akkor az eselyek nagyon jok. pontosabban az 1.25%- 68.4% -ig bezarolag.
  Ez azert nem tul rosz.
   
 8. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  A zöldkártya lotto valós, de sok a kormánnyal nem lapcsolatos cég pénz kér azért, amit Te magad ingyen benyújthatsz. Keresd fel a Diversity Visa (DV) Lottery lapot a travel.state.gov-n. Ez a hivatalos lap. 2012-re tudtommal októbertől beadható a kérelem. A lottó esélyei nagyon alacsonyak és nem minden ország állampolgárja adhatja be.

  A nővérek elhelyezkedése nem csak az angoltudástól függ, hanem attól is, hogy megvan-e a megfelelő USA-ban elismert képesitésed és regisztrált státuszod (Registered Nurse). Az ehhez való követelményeket az egyes államok Nurse Practice Act-jei szabályozzák. Javaslom, hogy próbálj olyasvalakikkel kapcsolatba kerülni, akik az USA-ban egészségügyi pályán már sikeresen elhelyezkedtek. Talán több segitséget tudnak adni.
   
 9. JRyan

  JRyan Állandó Tag

  Köszi szépen a válaszokat :)
   
 10. kogamester

  kogamester Állandó Tag

  nem is hallotam erröl
   
 11. gerus

  gerus Állandó Tag

 12. miniterminator58

  miniterminator58 Állandó Tag

  Szia !
  Szerintem ez csak etetes en mar itt elek es jo volna zold kartya de nem igazan hiszem ,ha csak ferjhez nem akarsz menni mert akkor hamar sikerulhet elerni a celodat
   
  Szonja11 kedveli ezt.
 13. kriszti147

  kriszti147 Állandó Tag

  Sajnos ilyen nincs!:c de jó lenne
   
 14. Infekt

  Infekt Új tag

  Kiutazűsi esélyek

  Sziasztok!

  Azért írok,mert 2 barátomal szeretnénk kijutni az USA-ba nyáron dolgozni(mind a 3man 19évesek vagyunk).A kérdés az lenne,hogy mennyi esély van arra,hogy megkapjuk az ehez szükséges papírokat!Mik a kritériumok,mivel van több esélyed,minden információra szükségem lenne!A szállást és a munkát már kinéztük,szóval azok már rendben vannak!Válaszotokat előre is köszi!
   
 15. Sol37

  Sol37 Állandó Tag

  A zöldkártya-lottó valóban működik, de tényleg csak a hivatalos szervezésben érdemes próbálkozni! ;-)
   
 16. XSB1991

  XSB1991 Új tag

  Infekt: ha egyetemisták vagytok, jóval több. J1-es vízumkérelmet nyújtsatok be, vázoljátok, hogy mi a helyzet.. egyetemi iskolalátogatási kell hozzá. Legkönnyebben Camp Leaders, CCUSA szövetkezetekkel tudtok kimenni - de a fizetésetek kicsi lesz, és szét lesztek hajtva. Munkavállaláshoz viszont legtöbb esetben kell Social Security kártya és szám, amit fix cím nélkül nehezen tudtok szerezni.

  Ha pesti vagy, menj be a követségre, és kérj felhomályosítást.
   
 17. wrkb

  wrkb Új tag

  sok sikert de csak a nagykövetség honlapján
   
 18. mszucs

  mszucs Állandó Tag

  lotto

  Summa summárum nem sok lehetőség van kártyához jutni. A legcélszerűbb már diákként kijönni és akkor keresni lehetőséget. Okosan, lazán.
   
 19. mszucs

  mszucs Állandó Tag

  kártya

  Ha már lekésted, akkor lottóznod kell a nagykövetség honalapján keresztül. Van ismerős, akinek sikerült!
   
 20. mszucs

  mszucs Állandó Tag

  kártya

  Egy nagyon fontos dolog. Soha nem fizess!
   

Megosztás