Titokzatos események az égen

rama2010 témája a 'Földönkívüliek' fórumban , 2010 Január 13.

 1. rama2010

  rama2010 Állandó Tag

  Rejtélyes, mozgó fényfoltot figyeltek meg többen is újévkor az éjszakai egri égbolton. A magyarázat keresése során felmerült: nem földi jelenséggel van dolgunk – írja a Heol.hu.

  Az egri Eszterházy Károly Főiskola egyik tanára, a természettudományos ismereteket és képzést, egyebek közt a csillagászatot, a világűrkutatást, kozmológiát is népszerűsítő főiskolai Varázstorony-program felelőse a Helol.hu-nak elmondta: hasonló észleléseket, tapasztalatokat osztanak meg velük a jelenségeket megfigyelők, valamilyen megoldást remélve.

  Ám ez gyakorta lehetetlen, ilyenkor csak feltételezésekre hagyatkozhatnak és olykor a szakemberek is tanácstalanok.
   
  Klórszulfon és bifiduseffendi kedveli ezt.
 2. Szoror

  Szoror Állandó Tag

  Az oktatásból hiányzik

  Az ezotéria sok formájának meg ismertetése ,sajnos nem tananyag!
   
 3. rama2010

  rama2010 Állandó Tag

  Ezt hogyan érted? Szeretnéd, ha tananyag lenne?
   
 4. rama2010

  rama2010 Állandó Tag

  Sajnos a csillagászatot sem taníthatják már az általános iskolákban! Látta valaki minap a napfogyatkozást?
   
 5. rama2010

  rama2010 Állandó Tag

  Jelenleg - sajnos - az időjárás miatt sok minden nem látható az égbolton, de régebben történt titokzatos látványok is érdekelnek!
   
 6. Cziszi

  Cziszi Állandó Tag

  A bizonyíték hiánya nem jelenti a hiány bizonyoságát!: - )
   
 7. rama2010

  rama2010 Állandó Tag

  Igaz, de oda - vissza!! :grin:
   
 8. rama2010

  rama2010 Állandó Tag

  Összeütkozött két kisbolygó a Naprendszerben!
  Szerző: Sárnecky Krisztián 2010. február 03.
  <!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>
  Egy rendkívül érdekes megjelenésű, csak csóvából álló üstököst fedeztek fel január elején, melyről kiderült, hogy két kisbolygó ütközése során létrejött törmelékfelhő.
  <!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>

  <o></o>
   
 9. sipo4942

  sipo4942 Állandó Tag

  Már én is láttam/tapasztaltam ilyen dolgokat,de mikor megfigyelhettem volna,hirtelen eltűnt...
   
 10. rama2010

  rama2010 Állandó Tag

  Az nagyszerű, örülök! Neked meg gratulálok a 20 hozzászólás eléréséhez.

  :ugras:
   
 11. vivszi

  vivszi Állandó Tag

  Még sose láttam furcsa dolgokat de feltétlenül érdekelne vajon egyedül vagyunk-e?
   
 12. ionon

  ionon Vendég

  Érdekes jelenséget sikerült látnom hát van egy pár éve ennek sokan látták akkor az országon át vonulni én úgy Paks felé az égen láttam mivel az egyik fele messze a láthatárba mélyedt így csak a többi oldalát sikerült látnom (most már nem tudom kocka vagy téglalap volt e) de három oldalát sikerült látnom és mondhatom szabályos szöget zártak be.

  Másik jelenség az égen Fajsz felől jött egy füst csík halad Kalocsa felé és Miskei úthoz ért akkor arra felé haladt ha nem lenne szemtanúm a kutya sem hinné el milyen események tanúi lettünk. Ahogy halad felém addig nem fújt a szél de ahogy közeledett majd levert a lábamról olyan erősen fújt ahogy elhaladt a szél is abba maradt és végül elállt összefüggést látok a füst csík és a szél megjelenése között.

  Harmadik jelenség közel történt a helyhez de sokkal később itt Fajsz felől az égen olyan fényt láttam aminek nem volt terjedése (ahogy az autó halad a nyomvonalon és a domborzat miatt a fénycsóvának van haladása így értem a terjedést) ennek nem volt erre figyeltem fel gondoltam ahogy elhalad majd látom hátul a fényeket de itt sem volt csak az a matt fehér fény olyan villanyoszlop magasságban haladt a fehér fény. Érdekesség az volt ahogy a fény eltűnt a határban olyan helyen haladt ahol nem lehet utána menni nagy sebességgel érkezett az autó Fajsz felől mint ami a fehér fényt követni mai napig sincs fogalmam arról mit láttam autó amint látta nem tudja követni vissza fordult és ment Fajsz felé.
   
 13. Vitéz László

  Vitéz László Állandó Tag

  A földönkivüliekkel kapcsolatban a Róma 1: 23 jut az eszembe "És az örökkévaló Istennek dicsőségét felcserélték a mulandó embereknek és négylábú állatoknak és csúszómászó állatoknak, madaraknak képmásával."Amikor az emberek szive megsötétedik és a dicsőséges Istent kivetik az életükből ,elkezdik tisztelni, bálványozni az embereket, állatokat vagy éppen a "földönkivüliket".....
   
 14. rama2010

  rama2010 Állandó Tag

  Kedves Ionon, sajnos nem igazán tudom értelmezni a hozzászólásodat (de erről volt már szó közöttünk).

  Egy bárki által megfigyelt jelenséget, látomást csak akkor lehet értelmezni, ha az megfelelő módon (értsd: pontos helyszín, időpont, lehetőleg valami koordináta - rendszerben meghatározott égi részlet!) van rögzítve! Írhatnám úgy is, hogy a leírás valamilyen szabály szerint készült!

  A legtöbb, ehhez hasonló leírás egyszerűen követhetetlen, de kiváló alapot képezhet minden, ebben szenzációt kereső "szakírónak".

  Más, vajon hogyan értékelhető a következő jelenség?:

  Autóval tartottam hazafelé Németországból (kb. 5 - 6 ével). Már erősen esteledett és kezdtek láthatóvá válni a csillagok. Mint utas, nyugodtan bámészkodhattam az ablakon át. Szépen feljött a Hold is, komótosan ballagva égi útján. Egyszer csak, valami hamuszürke fényt láttam a Hold sötét oldalán szétterjedni, majd lilaszínű fényfelvillanások között elenyészett a jelenség.

  Sokat gondolkodtam azon, hogy vajon mi okozhatta a jelenséget, de nem jöttem rá!

  Lehet, hogy már más is látott, vagy látni vélt hasonló jelenséget, ki tudja!
   
 15. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Ez jó. Ki az az őrült, aki "bálványozza" a földönkívülieket? Ma már senki nem esik térdre és nem kezd el imádkozni, ha egy azonosítatlan objektumot lát az égen. Vagy te azt tennéd, ha ezeket a dolgokat látnád?

  GALÉRIA

  Utoljára egy kis civilizációtól elzárt néppel esett ez meg úgy 50 éve. Leszállt egy eltévedt kisrepülő, fehér emberekkel. Soha életükben nem láttak ilyesmit!

  Pár év múlva, amikor kutatók látogattak el a szigetre, egy repülőgép alakú, fából összetákolt valamit láttak ott a tisztás közepén, amit a bennszülöttek igen nagy becsben tartottak és időközönként körbetáncoltak...:p

  Kíváncsi lennék mi járt az agyukban. Eljött hozzájuk isten az égből?
   
 16. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Most olvasom, hogy te is "szakíró" szeretnél lenni? Annyi mindent összeírogatnak, eszméletlen sok marhaságot és ehhez még csak az UFÓk sem kellenek. Nyiss ki egy bármilyen újságot és keress benn értelmes cikket...

  Azt írnak amit megvesz a nép. Ez van. Gondolom te is írhatnál bárhova bármit, lényeg, hogy megjelenjen.

  Amit az előbb belinkeltem "GALÉRIA" cím alatt, neked is ajánlom megtekinteni. Előljáróban annyit, hogy ha valamit te meg én nem láttunk még soha, attól arra még nem mondhatjuk: NINCS!

  Tekintélyes emberek mondják, hogy van és látták, olyanok, akiknek nincs szüksége arra, hogy ezzel hívják fel magukra a figyelmet, sőt olyan is, aki legszívesebben letagadná, hogy látott ilyent, mert az egyáltalán nem dicsőség, ha hülyének nézik...
   
 17. ionon

  ionon Vendég

  Szóval ha így írom a paramétereket akkor érted É= 22.21 D=43.1 akkor a haladása Yloid volt mert a dőlés szögében Qvamtumnyi madrá repült és befolyásolta az egészet: értem! ekkor érted? nem a jelenség a fontos ha nem a térkép domborulata és hogyan beszéljünk a jelenésről ha nincs a fejedben a térkép mert szak szavakat elolvasod és belső látásban már ott is vagy a helyszínen értelek akkor számokban beszéljek neked ha jelenést látok úgy lesz

  Jobbat tudok szólok neked előre mikor fogok jelenést látni hogy ott legyél jó: csak egy bibi van a jelenést hogyan tudom abba a koordináta rendszerbe hozni ami neked megfelelne az elvárásaidnak sajtó fényképész tévé és mi egyéb.
   
 18. andi31

  andi31 Állandó Tag

  Szia

  Sajnos még én sem láttam az égbolton semmi furcsaságot de lehet hogy léteznek.
   
 19. ionon

  ionon Vendég

  Éjjeli őrként ettől érdekesebbet is láttam de nem beszélek róla. A természetet figyeled neked is lesznek ilyen élményeid szinte mindennap történik csak pont arra kell figyelni.
   
 20. rama2010

  rama2010 Állandó Tag

  Igen, ezt állítom én is: ha valamit nem tudunk megmérni, mert még nincs meg hozzá a megfelelő műszer, nem állíthatjuk, hogy NINCS.

  Dehogy akarok én "szakíró" lenni, buta vagyok én az üzlethez.

  Igen hallottam már én is olyat általam is ismert pilótáktól, hogy el kellett hallgatniuk (katonai repülőt repülőknek) bizonyos észleleteket, mert könnyen elveszthették volna az állásukat. Azt nem tudom, hogy ma is így van -e!
   

Megosztás