Támogatásra szorul a világhírű Cirque du Soleil

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Május 28.

Melitta - 2020 Május 28, 03:21
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Kétszázmillió dollárral támogatja a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetben lévő Cirque du Soleil-t a kanadai Québec tartomány - jelentették be kedden az illetékesek.

  Québec gazdasági minisztere, Pierre Fitzgibbon szerint elvi megállapodás született arról, hogy a tartománynak lehetősége van a montreali székhelyű cirkusz többségi tulajdonának megvásárlására, amennyiben a jelenlegi - amerikai és kínai - tulajdonosok az eladás mellett döntenek.

  A koronavírus-járvány miatt a kortárs cirkusznak világszerte 44 előadását le kellett mondania. Csaknem 4680 artistáját és munkatársát, azaz a társulat tagjainak 95 százalékát kellett kényszerszabadságra küldenie.

  Fitzgibbon hangsúlyozta, hogy nem a világhírű cirkusz vezetésének megszerzése a céljuk, hanem annak biztosítása, hogy a jelenlegi tulajdonosok ne adhassák el akárkinek a társulatot.

  A Cirque du Soleil alapítója, Guy Laliberte vasárnap jelentette be, hogy egy csapatnyi befektetővel együtt visszavásárolná magát a nehéz helyzetben lévő szórakoztatóipari vállalkozásba.

  A ma már milliárdos Laliberte még utcaművészként 1984 júniusában Gilles Ste-Croix-val alapította a társulatot egy québeci kisvárosban, Baie-Saint-Paulban.

  2015-ben adta el az akkor már nagyon sikeres vállalkozásának nagy részét 1,5 milliárd dollárért amerikai és kínai befektetőknek. Februárban maradék tulajdonától is megszabadult.

  [​IMG]
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Május 28.

  1. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ez nagyon szomorú hír. Mennyi, de mennyi színház, társulat, művészeti klub és egyebek mennek tönkre. A múzeumokról nem is szólva... A vendéglők is sorban bezártak. Van akiknek sikerült talpon maradniuk, ők a házhoz szállítást megoldották. De ez sajnos nem mindenütt megoldott. A moziknak sem sok jövőt jósolok, mert az emberek majd félnek a zárt nézőtérre beülni a vírus miatt. Itt maradunk kiüresedve, kultúra és szépségek nélkül, van aki most is félelembe, van aki már lazábban, de a félsz kiírthatatlanul bennünk maradt.
   A sok rossz közül mi a legrosszabb? Ha megfosztják az emberiséget a közösségi élettől, a kultúrától, az együtt megélt élményektől, mert így és ekkor érezzük igazán rabnak magunkat. Hiába vagyunk "szabadok".... Ez csak egy látszat szabadság, a szabadság az, amikor oda mehetsz, ahová akarsz és amikor gondolod, vagy késztetésed van rá...

Megosztás