Sportfogadás-elözetesek

lev987 témája a 'Sport' fórumban , 2011 Szeptember 27.

 1. lev987

  lev987 Állandó Tag

  Hali! Szokott itt fogadni valaki? Nem találtam sportfogadós fórumot itt. Ki milyen szisztémában játszik? Esetleg tippek?
   
 2. TH6777

  TH6777 Vendég

  Bundák, bűnbandák, illegális fogadások

  Czene Attila: "A csalás és a doppingolás a sport jövőjét is fenyegeti."
  2011. 09. 28. 05.30


  [​IMG]


  "A fogadási csalások a sport alapértékeit pusztítják. A csalás és a doppingolás a sport jövőjét is fenyegeti." – mondta Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára a Magyar Sportújságíró Szövetség (MSUSZ) konferenciáján.

  A "Bundák, bűnbandák, illegális fogadások, avagy felütötte fejét a XXI. század sportjának pestise?" címmel zajló tanácskozáson az államtitkár jelezte: „A fogadási csalások mellett a sportfogadásokból származó profithoz kötött adók és a sportfinanszírozás közötti kapcsolatokban fellelhető anomáliák is komoly problémát vetnek fel.” Sok európai országban az állami monopóliumként működő sportfogadások után szedett adó jelenti a sport állami finanszírozásának forrását; a nem adózó online szerencsejáték-szervezés azonban megkurtítja az adóbevételeket és így lefaragja a sport állami támogatását is.
  Czene Attila közölte: a világszerte elérhető és elterjedő online szerencsejátékok révén közvetetten azok az országok is „elvonják” a sport állami támogatásához forrást teremtő adóbevételeket, amelyek úgymond „adóparadicsomként” működnek. Ha egy ország a sportfogadások megadóztatása során jelentős adókedvezményeket ad, akkor ezzel odakoncentrálja a legális fogadásokat, s így a többi országban közvetetten csökkentheti az adóbevételeket. Czene Attila hangsúlyozta, ennek a problémának a megoldása komoly kihívás, hiszen nem lehet megsérteni a szolgáltatások szabad áramlásának igen szigorú uniós alapelvét, mégis lehetővé kell tenni, hogy a kormányok megadóztathassák a területükön szerencsejátékokat szolgáltató cégeket, vagy más módon biztosíthassák a sport kieső pénzforrásainak méltányos pótlását.
  A magyar EU-elnökség első ízben tűzte napirendre az online fogadások sportvonatkozásait az unió különféle grémiumainál. A magyar uniós elnökség ezen lépése nélkül nem indulhatott volna el a közös európai válasz kidolgozását és életbeléptetését eredményező folyamat.
  A sportért felelős államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy az álláspontok jelenleg az unión belül eltérőek, a lengyel elnökség azonban folytatja a magyarok által megkezdett munkát, s az uniós miniszterek novemberi tanácsülésén közös állásfoglalást szeretnének elfogadtatni a bundázás kapcsán. Ebben kitérnének a büntetőjogi rendelkezésekre, a nemzetközi és ágazatközi lehetőségekre, a sportszervezetek szellemi tulajdonjogaira és a felvilágosítás és nevelés szerepére is – jelezte Czene Attila.
  A sportvezető előadásában tájékoztatást adott a 47 tagállamot számláló Európa Tanács közös nyilatkozatáról is, melynek alapján a sport tisztaságának manipulációk elleni védelméről Európa Tanács ajánlás születhet, s ez a jövőben Európai Egyezmény kidolgozásához is vezethet. Az államtitkár elmondása szerint az ajánlás legérdekesebbnek ígérkező pontja arról szól, hogy a sporteseményekre ne lehessen legálisan fogadást indítani, amíg az adott sportesemény szerevezője erről nem tud, illetve erre vonatkozóan nem adott engedélyt a szerencsejáték-szervezőnek. E kötelezettség lehetőséget adna a két szektor közötti munkakapcsolat kialakítására, ami nagyban elősegítené a megelőzéshez, riasztáshoz szükséges együttműködést és információ cserét – közölte Czene Attila.
  Az alig három hónapja lezárult magyar EU-elnökség sikereiről szólva a sportfogadások témakörében az állami sportirányításért felelős vezető a magyar elnökség vezetésével kidolgozott hároméves uniós munkatervet emelte ki. Ez a dokumentum 2014-ig határozza meg a tanácskozások fő irányait a sport tisztasága, a dopping és a „bundázás” elleni küzdelem kapcsán is. Kimagasló eredmény, hogy a magyar uniós elnökségi periódus végén, június 29-én, az Európai Bizottság nyilvánosságra hozta a 2014-2020-ig tartó többéves pénzügyi keretjavaslatát is, amelyben most először uniós sport programot is jegyeztek, mely támogatást adhat majd a határokon átnyúló veszélyek csökkentéséhez, a dopping, a rasszizmus, az intolerancia és a sportversenyek veszélyeztetésének mérsékléséhez.
  A kongresszuson felszólalt Pajor-Gyulai László, az MSUSZ elnöke, Szabó László, az MTVA kommunikációs igazgatója, Andre Noel Chader, a World Lottery Association elnöknek tanácsadója, Szentpétery Kálmán, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gianni Merlo, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) elnöke, Antonio Costanzo, az ESSA (European Sport Security Association) tanácstagja és Németh Iván, a Remote Gambling Association magyarországi képviselője is.


  XLsport

   
 3. tundike11

  tundike11 Állandó Tag

  Akkor Kanadában nem lehet sport fogadást kötni ?
   
 4. despi80

  despi80 Állandó Tag

  mindenhol lehet kötni :) csak online fogadó iroda kell hozzá :)
   
 5. harmonikafreund

  harmonikafreund Új tag

  csak bunda ne vóna
   
 6. TH6777

  TH6777 Vendég

  a bunda helyett azért maradjunk csak a csalásoknál...amióta világ a világ...a sportnál sem maradnak kivételek a csalások...a játék tisztaságának védelme..., az etikai szabályok betartása...igen igen nehéz manapság...amikor is ilyen gazdasági helyzetek vannak...sajnos egyre több a csalás...és biza nagyon nem egyszerű feladat....a sportfogadási csalások megakadályozása sem...
  a magam részéről teljesmértékben elitélem a sportban felmerült csalásokat...és a doppingolást is...hiszen tetszik avagy nem...sajnos a sport igazi és valos alapértékeit maximálisan pusztitják ezek az erkölcstelen dolgok...
  baromi nagy pénzeket mozgatnak meg azok az "emberek"...(unatkozó milliomosok)akik a bundázást-csalásokat szervezgetik.... és egyre több addig tisztességes sportolot bevonnak a nagy pénzek villantásával...és kialakitják az ördögi kört...
  no sajnos amig maga a morál egyre jobban tendál a csalások és bundázások felé...és amig csak szinlelt és látszolagos büntetésekről hallhatunk....és amig egy egy kis sportolóra verik a balhékat...addig csak erősödik a sport tisztességének megkérdőjelezése...


  A sportfogadás volt a fő téma az MSÚSZ által szervezett előadáson
  2011. 11. 29. 01.38


  [​IMG]


  A játékosok biztonságának és a játék tisztaságának védelme, illetve az etikai szabályok betartása - ezek a legfontosabb alappillérei annak, hogy a sportfogadásban megakadályozzák a csalásokat. Többek között ez hangzott el a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által rendezett hétfői eseményen.


  Thomas Tzokas, a bwin.party digital entertainment - a világ legnagyobb online sportfogadási vállalata - kelet-európai igazgatója előadásában elmondta: cégük ennek megvalósítása érdekében saját kódexet dolgozott ki, és együttműködik mind a hatóságokkal, mind pedig a piac további szereplőivel.
  Hozzátette: saját online megfigyelőrendszerük van, továbbá folyamatosan együttműködnek többek között az Európai Sportbiztonsági Szövetséggel. Fontosnak tartják, hogy rendszeresen oktassák a sportfogadások szereplőit, és kontrollálják mind a szolgáltatókat, mind a játékosokat - mondta Thomas Tzokas.
  A cég foglalkozik a játékfüggőségben szenvedőkkel is. Akik úgy érzik, túlzásba viszik a fogadásokat, különböző egészségügyi teszteket tölthetnek ki, majd a bwin segítséget is nyújt az önsegítő stratégiák kidolgozásában - árulta el az igazgató.


   
 7. pocik007

  pocik007 Új tag

  ...

  Mit szólltok a hétvégi eredményekhez???
   
 8. chevanton

  chevanton Állandó Tag

  Üdv!!!
  Új vagyok,de az "őshazában" (Magyarország) minden sport korrupt...
  Legalább is a vezetése mindenképp... Ma is a nemzeti futball bajnokság 7 játékosát csuktáék le bunda váddal...
   
 9. pjazon

  pjazon Új tag

  Ráadásul öngyilkos is lett a tulajdonosa a klubnak, tragédia ami itthon folyik.
   
 10. TH6777

  TH6777 Vendég

  Bundabotrány - Lippai előzetes letartóztatásba került


  2012. 03. 14. 21.52
  [​IMG]


  A nemzetközi fogadási csalásokkal kapcsolatban februárban őrizetbe vett diósgyőri labdarúgó, Lippai Ákos előzetes letartóztatásba került.


  Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szóvivője szerdán az MTI érdeklődésére elmondta, a bíróság első fokon úgy döntött, hogy 30 napra házi őrizetbe kerül a játékos, majd a KNYF fellebbezése után másodfokon elrendelte az előzetes letartóztatását, amelyet kedden foganatosítottak a hatóságok.

  A KNYF és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai február 21-én állították elő és vették őrizetbe Lippait, akivel négy rendbeli, gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettének a megalapozott gyanúját közölték.

  A gyanú szerint a futballista 2009 augusztusában két Ligakupa-mérkőzés, 2010 májusában pedig két élvonalbeli bajnoki találkozó eredményét kívánta befolyásolni.

  Lippai, akivel klubja március elején szerződést bontott, tagadja bűnösségét.

   
 11. levaibalint

  levaibalint Állandó Tag

  Nyert a tápószecső a reál ellen.
   
 12. balay

  balay Állandó Tag

  Sziasztok. hihetetlen volt a vasarnap esti sport tv-s musorpolitika. nba meccs hosszabbitas helyett real madrid, dobbenetes
   
 13. orvosdavid

  orvosdavid Állandó Tag

  Sporttv egy szemét lett :S
   
 14. rna

  rna Állandó Tag

  Próbál talpon maradni
   
 15. atek27

  atek27 Állandó Tag

  Válogatott és nemzetközi szinten azért nem nagyon létezik a bundázás. Vagy ha igen azt száműzném az adott országból.
  Én sokkal szívesebben nézem a nagy tornákat (kedvencem az Afrika-kupa).
  Bár lenne egy tv-csatorna ami minden vb-selejtezőről adna legalább összefoglalót.
  Engem még a Tahiti-Vanuatu meccs is néha jobban érdekelne, mint mondjuk egy serie A meccs. Legalább ott hajtanak.
   
 16. UZoli123

  UZoli123 Állandó Tag

  Ízlések és pofonok....
  Engem sokkal jobban érdekel az európai foci, mint az afrikai vagy ázsiai...
   
 17. UZoli123

  UZoli123 Állandó Tag

  Sport 1 és 2 Magyarországon. Adnak mindent, de még mindig a magyar focit nézik legtöbben, többen mint egy Reál Barcát......
   
 18. UZoli123

  UZoli123 Állandó Tag

  A bundát meg szerintem klubszinten nem lehet száműzni, sajnos.
   
 19. Picitigris

  Picitigris Állandó Tag

  Kit érdekel a bunda, mikor a 95. percben lőtt góllal végre nyert a Fradi!!!
   
 20. estebano

  estebano Új tag

  bunda mindig volt és mindig is lesz
   

Megosztás