Segítséget kérek a szakdolgozatomhoz

dodeszbogyesz témája a 'Nyelvtanulás gyerekeknek' fórumban , 2010 Február 20.

 1. innektor

  innektor Állandó Tag

  Igen, ez nem rossz, egyébként a játék is nagyon jó a nyelvtanuláshoz. A gyerekeknek a legfontosabb a játék és szvsz a köré bármit lehet építeni hogy sikeresebb legyen a gyermek és hogy élvezetesebb és gyorsabb legyen a tanulás, a megismerés.
   
 2. ryaa

  ryaa Állandó Tag

  Sziasztok!
  Nekem az a tapasztalatom, hogy mivel a gyereke többsége mint tudjuk 10éves korukig, de óvodáskorban tuti, hogy a legfogékonyabbak mindenre, ha ebben az életkorban elkezdi egy másik nyelv tanulását akkor szerintem sínen lesz egész életében az ilyen dolgokra.
   
 3. ryaa

  ryaa Állandó Tag

  Sziasztok!
  Én gyógypedagógus hallgató vagyok és lovasterápiából szeretném írni a szakdolgozatomat, de sehol sem találok hozzá anyagot, ha esetleg valakinek lenne és küldene nekem azt nagyon megköszönném!
   
 4. Trixi1106

  Trixi1106 Állandó Tag

  Szerintem sokat számít, ha már óvodában is tanul egy picit angolul. Ha már óvodás korban elkezd más nyelvet tanulni, sokkal jobban fog menni neki az iskolában. És akár folyékonyan is fog tudni beszélni már 2-3. osztályosként. Barátnőm lánya 4 éves kortól angolra is jár, és ő már csak angol meséket néz. És utána elmondja, hogy miről szólt a mese. 2 évet mondjuk ők kint éltek Angliába.
   
 5. Trixi1106

  Trixi1106 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Szakdolgozatomhoz szeretnék segítséget kérni. Speciális táplálkozási igények, diéták esetén a kisgyermek gondozó teendői, ez a pontos címem. Nem találok hozzá anyagokat. Ha valaki tud ajánlani könyvet, vagy oldalt annak nagyon örülnék. Előre is köszönöm.
   
 6. ambrella

  ambrella Állandó Tag

  Gondolom, már men aktuális, de a kérdőív még működik. Megtudható, mi lett az eredmény?
   
 7. ambrella

  ambrella Állandó Tag

  Sajnos könyvet nem tudok, de tapasztalatom van, ötletem is lenne. Lehetne pl. egy minikutatás az óvodákban, hogy ők hogyan oldják meg - nálunk a diétás kaját vinni kellett, és azt ették a diétás gyerkőcök a többiekkel együtt. Szépen kirakva tányérra, melegítve stb. Fontos, hogy az óvónők ilyen esetekben is mindig elmondják, miért van erre szükség, és ennek kapcsán is elő lehet szedni az emberi test témakörét, pl. betegségek köré csoportosítva. Nem tudom, ez segített-e?
   
 8. dodeszbogyesz

  dodeszbogyesz Állandó Tag

  Kedves Szülők!

  Köszönöm, akik az előző kérdőívemet kitöltötték. Nagyon hasznos információk kerültek napvilágra, azonban sok esetben pontosításra van szükség. Ezért kérném ismét a segítségüket.

  Válaszaikat hálásan köszönöm. :)
  http://ripet.hu/feedback.php?kid=3euvig1efvuk6lrw   
 9. dodeszbogyesz

  dodeszbogyesz Állandó Tag

  Az előző kérdőív adatai: (402 kitöltés alapján)
  (most csak a leglényegesebb adatok)
  A válaszadók 80 százaléka szerint a legnagyobb hangsúly az idegen nyelv játékos megkedveltetésén, elsajátításán van
  A válaszadók 75 százaléka később is hasznosnak látja gyermeke számára az angolt.
  A válaszadók 20 százaléka túl korainak tartja az óvodai angolt.
  A válaszadók 42 százaléka szerint fontos, hogy az óvónő magyar, de megfelelő szinten ismeri az idegen nyelvet, a gyermekkel tud magyarul és idegen kommunikálni.
  A válaszadók 42 százaléka szerint lennie kellene egy magyar és egy angol nyelvű óvónőnek is a csoportban
  A válaszadók 96 százaléka szerint fontos, hogy játékos formában sajátítsa el a gyermek az idegen nyelvet.

  A mostani kérdőív az előző kiegészítése. Nagyon köszönöm az eddigi segítségüket. Az összesített adatokat várhatóan május környékén írom meg.

  http://ripet.hu/feedback.php?kid=3euvig1efvuk6lrw


   
 10. Katica77

  Katica77 Állandó Tag

  Az unokanővérem Németországba ment férjhez. Mindkét gyereke kétnyelvű. Apa németül, Anya magyarul szólt hozzájuk (Zsu elképzelni sem tudta volna, hogy ne az anyanyelvén beszéljen velük) Mindkét gyerek tökéletes szinkrontolmács volt a németül nem beszélő nagyszülők és az édesapjuk között. :)
  Ugyan nem az angol a példa, de maga a jelenség idevágó, hogy képesek probléma nélkül elsajátítani kicsi korban a gyerekek több nyelvet. Hibátlan a ragozásuk és nem keverik a két nyelv szavait, az adott beszédszituációnak megfelelő nyelven adnak választ.
  Én is kiváncsian várom a szakdoli eredményét!
  Kata
   
 11. csikoscica

  csikoscica Állandó Tag

  Kata lányom tanul angolt az oviban és szívesen játszik angolul... Bár néha csak kikövetkeztetni tudom, mit akar mondani, mert a hasonló hangzású szavakat keveri, de piszkosul ( pl. good night helyett rendszeresen good nine sikeredik :) ) Én nem bámtam meg, hogy befizettük angolra, de szerintem sok előnyt nem fog jelenteni az iskolában!
  Csilla
   
 12. v0304

  v0304 Állandó Tag

  Az anyanyelven történő írás, olvasás elsajátításáig nem szorgalmazom az idegennyelv tanulását.
   
 13. editke86

  editke86 Állandó Tag

  Szerintem se kell túl korán elkezdeni idegen nyelven tanítani a gyermekünket. Saját példám pl, hogy általános iskola 4. osztályban kezdtem angolt tanulni és már az érettségi előtt megvolt a felsőfokúm. És nem vagyok egy stréber.
   
 14. dobcsika

  dobcsika Állandó Tag

  Sziasztok! Szerintem ha otthon kétnyelvű családban a két szülő folyamatosan használja mindkét nyelvet, akkor hamar és jól meg fog tanulni a gyerek mind két nyelven. De amikor az oviban kezdik el tanulni heti 2x-3x, játékosan és otthon nem használnak más nyelvet, csak a magyart akkor nem sok minden ragad a gyerkőcre, nekem ez a tapasztalatom.
   
 15. stregovane

  stregovane Új tag

  Sziasztok csak belecsöppentem a beszélgetésbe de szerintem is minnél kisebb korban kezdi el a nyelvelsajátítását annál könnyebben fogja használni azokat később, ha kevezi nem baj majd ha nagyobb lesz majd szétválasztja őket de fog tudni több nyelven is beszélni ami nagyszerű egy kisembertől.
   
 16. Bela41

  Bela41 Állandó Tag

  Egyetértek dobcsikával. Szerintem a tudatos nyelvtanulást elég 3-4. osztályban elkezdeni.
   

Megosztás