Rejtélyek, furcsaságok, talányok

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezek az esetek mind azt bizonyítják, hogy szimulált világban élünk?

Bizarr, megmagyarázhatatlan, vagy maga a csoda? Egy biztos: felvetik a mátrix-teória gyanúját…

Szimulált világban élünk? Vajon az egész életutunk előre meghatározható egy adott függvény alapján, és matematikailag minden cselekedetünk megjósolható?

A tudomány egyre több esetben bizonyítja, hogy a világegyetemben és a dolgok működésében valóban felfedezhető valamiféle rendezettség.

A valóságunk minden eleme leírható a matematikával.

Ebből következik, hogy akár le is programozható a jövőben. Sőt, talán már rég leprogramozták, és benne élünk, ennek a szimulációnak az elemei vagyunk...

Bizarr gondolat.

Azonban az alábbi 10 megdöbbentő, és egyben megmagyarázhatatlan eset sokak szerint annak ékes bizonyítéka, hogy időnként rajta lehet kapni néhány bizarr hibán ezt a szimulációt.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=321&v=bmJJGHACm8U
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
19 alkalom, amikor a gének alaposan megtréfálták az embereket

Van, hogy a genetika alaposan megtréfálja az embert. Középiskolában megtanultuk, hogy az öröklődés sokszor érdekes dolgokat szülhet: így lehet például két barna hajú, barna szemű embernek kék szemű, szőke hajú gyermeke, ha az egyik nagyszülő ilyen kinézetű volt. Emellett számtalan ‘rendellenesség’ is felütheti a fejét, amelyek újfent alátámasztják, hogy a természet egészen meglepő dolgokra képes. Összegyűjtöttünk jó néhány ilyen fura helyzetet, amikor a gének bebizonyították, hogy sokkal erősebbek tudnak lenni, mint azt az ember gondolná.

Félig európai, félig ázsiai vagyok, de vörös a hajam. Hogy tetszik ez a kombináció?
genek19.jpg
Nem vagyok albínó, csak nagyon világos a szemem és a hajam, a bőröm pedig sötét. Hihetetlen, de tényleg létezem.
genek18.jpg
Apukánk európai, anyukánk pedig argentínai. A húgomnak világos haja és kék szeme van, nekem pedig barna a bőröm és a szemeim. Mindenki minket cukkol.
genek17.jpg
Apám fekete, anyám fehér. Én meg ilyenre sikerültem. Szerinted bárki is elhiszi a sztorimat?
genek16.jpg
“Te figyu, az én fiam el fogja hinni!”
genek15.jpg
Igazán egyedi nővérem van: Vörös haja van és heterokrómiás (eltérő színű szemek) Egy igazi genetikai mestermű!
genek14.jpg
Az emberek állandóan azt kérdezik, mi baja van a szememnek. És a válasz mindig ugyanaz: szektorális heterokrómia.
genek13.jpg
Distichiasis: Amikor a szempillák két sorban nőnek. Minden lány álma?
genek12.jpg
A barátomnak és nekem ugyanott van anyajegyünk. Erre mégis mennyi esély van?
genek11.jpg
A barátaim tökéletesen illenek egymáshoz.
genek10.jpg
A családunkban mindenki vörös hajú, kivéve a nénikémet és a nagyimat. Nálunk ők a különcök!
genek09.jpg
Ilyen az, amikor ikrek ikrekhez mennek hozzá feleségül. Megesik néha az ilyen. :)
genek08.jpg
Mi vagyunk a legnagyobb albínó család a világon, és büszkék vagyunk rá!
genek07.jpg
Ő sem nevezhető mindennapinak! :)
genek06.jpg
Ez áll a névjegykártyámon: “Az a fehér szemöldökű srác.”
genek05.jpg
Az ikertesóm véletlenül írre sikerült.
genek04.jpg
Senki nem hiszi el, hogy ikertesók vagyunk, mert míg én fehér vagyok, a nővérem, Lucy fekete…
genek03.jpg
Anyukám a születésünkkor nem jutott szóhoz.
genek02.jpg
Sokan azt hiszik, hogy kontaktlencsét hordok, vagy a fotóim photoshopoltak…
genek01.jpg
…aztán megmutatom nekik a képet az anyukámról.
geeeeeen.jpg

forrás:http://latnodkell.com/19-alkalom-amikor-a-genek-alaposan-megtrefaltak-az-embereket/
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Felvették, ahogy a gyilkos bálna emberi hangon szólal meg – videó

Azt mondja: helló és elszámol háromig.
Azt eddig is tudtuk, hogy a gyilkos bálnák kommunikációja igen különleges: több mint 100 kilométerről is tudnak jelezni egymásnak énekelgető-klikkelgető hangjukon. Ám most kiderült, hogy a gyilkos bálnák képesek leutánozni az ember hangját.

Az alábbi hangfelvételen a francia Antibesben lévő aquapark 14 éves gyilkos bálnája, Wikie ismétli el ugyanazokat a szavakat, amiket a trénere mond neki:


Ez azért is óriási eredmény, mert a gyilkos bálnák hangképző szervei nagyon eltérnek a miénktől. Talán azért olyan jó az utánzóképességük, mert ezek az állatok egymás között is meghatározott dialektusokban kommunikálnak, amit képesek fiatalkorukban eltanulni az idősebbektől. A hallott beszéd utánzása pedig az emberi civilizáció egyik alapja.

A hangfelvételen hallható bálna az emberi hang mellett farkasordítást, elefánt trombitálást és ajtónyikorgást is sikeresen leutánoz.

Forrás: 444
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
A világ legveszélyesebb fájának minden része mérgező


manszanilyafa-01.jpg

A manszanilyafa termését Kolumbusz Kristóf a halál almájának nevezte. Sajnos még a világon sok helyen megtalálható, pedig mindene halálos, de még eltüzelni vagy esőben alá állni sem érdemes.

Van egy fa, amely a világ számos pontján járva csak életveszélyt kínál a turisták számára. Aki a Karib-térségre, Floridába, Dél-Amerika északi országaiba, a Mexikói-öböl térségébe vagy a Bahama-szigetekre megy, annak jobb tudni: halált is okozhat a manszanilyafa.

Ennek a fának ugyanis minden egyes része veszélyes. Sőt, esőben alá állni sem lehet, mert ha a leveléről víz hullik ránk, súlyos bőrsérülésnek tesszük ki magunkat.

manszanilyafa02.jpg

A termését Kolumbusz Kristóf a halál almájának nevezte, hiszen az emberei gyanútlanul megkóstolták, majd fulladozni és hányni kezdtek, nagyon fájdalmas görcsökkel küzdöttek. Az amerikai őslakosok egyébként a mérgét nyilaikra kenték. Halálos még a fa kérge is, tilos hozzányulni vagy egyáltalán bármit csinálni vele, egyedül nézni szabad.

Hogy ezt mennyire komolyan kell venni, azt a Guiness-rekordok könyve is igazolja, hiszen a világ legveszélyesebb fájaként oda is bekerült. Erre minden fánál figyelmeztetnek táblák és festések, és inkább az utóbbira kell figyelni. Vannak ugyanis olyan életveszélyt okozó turisták, akik szuvenírként a figyelmeztető táblát viszik magukkal.

manszanilyafa03.jpg

Miért nem irtják ki az összeset, ha ennyire veszélyes? – merülhet fel teljes joggal a kérdés. Két válasz létezik. Egyrészt a gyökerei kulcsfontosságúak az adott vidék talajeróziójának mérséklésében. Másrészt pedig a manszanilyafa még akkor is veszélyes, ha el akarjuk égetni, a füstje ugyanis vakságot okoz.

forrás:hvg.hu
 

bodza ági

Állandó Tag
Állandó Tag
Népszabadság DVD sorozat

Sziasztok!

Ezeket keresem, esetleg valakinél megvan digitálisan, az nagyon jó lenne!
köszönöm!!

Népszabadság -Mind a 4 sorozat
Természet csodái
Világunk titkai
Ezerarcú világ
Legendák nyomában
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
A megkövesedett 5 millió éves cipőtalp rejtélye1922 október 8-án a New York Sunday American című lap American Weekly melléklete egy jelentőségteljes cikket hozott le a következő címmel: “A megkövesedett 5 millió éves cipőtalp rejtélye”.


A cikk szerzője. Dr. W. H. Ballou így írt: ,,Nemrégiben, miközben a nevadai kövületeket vizsgáltam, kísérőm, John T. Reid a tekintélyes bányamérnök és geológus hirtelen megállt, és csodálkozva meredt egy kőre, ami a lába előtt feküdt.

A szikla egyik darabján lenyomatot látott ami szakasztott úgy nézett ki, mint egy emberi lábnyom!

A közeli vizsgálat azt mutatta, hogy nem egy meztelen láb lenyomatáról van szó, hanem egy megkövült cipőtalpról. Az első része hiányzott, de legalább a kétharmadának megvolt a rajzolata, és e körvonal mentén jól kirajzólódóan cérnavarrás futott, amely a talpat és a felsőrészt tarthatta össze.

Egy másik varrásvonal is volt rajta, valamint középen, ahol a lábnak kellett nyugodnia – hogy a tárgy még inkább cipőtalp legyen -, egy bemélyedés volt. Pontosan úgy, mint amikor az ember sarokcsontja dörzsöli és elkoptatja a cipőtalp anyagát.

Így egy olyan kövületet találtunk, ami a tudomány első számú rejtélye. A kőzet, amiben megtalálták, legalább 5 millió éves. Reid elvitte a példányt New Yorkba, ahol megpróbálta más tudósok figyelmét is felhívni rá.

Azt nyilatkozta: „New Yorkba való érkezésemkor megmutattam a kövületet Dr. James F. Kempnek. a Columbia Egyetem geológusának. H. F. Osbornnak. W. D. Metthew-nak és E. O. Hovey-nek, az Amerikai Természettudományi Múzeum munkatársainak.

Mindegyikük ugyanarra a végkövetkeztetésre jutott, hogy ez valóban “egy mesterséges tárgy legfigyelemreméltóbb természetes utánzata, amit valaha láttak.”
A szakértők egyetértettek abban, hogy a kőképződmény triászkori, a cipészek szerint pedig a darab eredetileg egy kézzel varrott talp volt. Dr. W. D. Matthew írt egy rövid jelentést a leletről, amelyben kijelentette, hogy ha azt nézzük, hogy a cipő minden tartozéka jelen van, beleértve a cérnát is, amivel összevarrták, akkor ez mégiscsak “figyelemreméltó utánzat”.

Érdekes, hogy amikor az Amerikai Természettudományi Múzeumban érdeklődtünk, azt a választ kaptuk, hogy Matthew jelentése nincs náluk dokumentálva.

Reid Matthew elutasítása ellenére, kitartott: „Aztán szereztem egy mikrofényképezőgépet és a Rockefeller Intézetből egy analitikus vegyészt, aki külsősként – hogy ne keverjük bele az intézményt – fotókat készített, és elemezte a leletet.

Az analízis minden kétséget eloszlatott: a cipőtalp triászkori fosszilizáción esett át.

cipőtalp és-13.jpg

A mikrofilm nagyításai hússzor nagyobbak mint maga a példány, és a cérna tekeredésének és hajlásanak legkisebb részleteit is megmutatják, döntően bizonyítva azt, hogy

a cipőtalp nem csak látszólag, hanem valóban csakis emberi kéz munkája.

A cérnák és a cipőtalp határozottan szimmetrikus körvonalai még szabad szemmel is megkülönböztethetően látszanak. A perem belső részén és az ezzel párhuzamos vonalon látszik, hogy szabályosan kilyuggatták az öltések számára.

Hozzátehetem, hogy legalább két geológus (akiknek a neve egy napon majd napvilágra kerül) beismerte, hogy a cipőtalp valódi fosszilizáció egy triászkori kőben.

A triászkori kőről, amely ezt a megkövült cipőtalpat hordozza, ma már elismerik, hogy jóval több mint ötmillió éves. A triászkort általában 213-248 millió évvel ezelőttre datálják.

Felhasznált irodalom: Michael A. Cremo – Richard L. Thompson: Az emberi faj rejtélyes eredete

 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Párizsban egy olyan organizmust mutattak be, ami óránként 4 centimétert növekszik, nincs agya, de emlékszik és képes percek alatt meggyógyítani önmagát
rejtélyes sárga nyálkás organizmus franciaország párizs -2019-új világtudat.jpg
Világossárga, nincs agya és néhány perc alatt képes meggyógyítani saját magát. Úgy hangzik, mintha valami horrorfilm szereplője lenne, de a titokzatos lény valójában egy élő organizmus, amit a Párizsi Állatkertben mutattak be.

A Párizsi Állatkert ezen a héten jelentette be, hogy elsőként mutatnak be a nyilvánosság számára egy "Blob" elnevezésű, nyálkás organizmust. A kiállításon lehetőség nyílik a közönség számára, hogy megismerje a furcsa lényt.

Az egysejtű organizmus hivatalos neve Physarum polycephalum, vagyis "sokfejű nyálka". Nincs szája, gyomra, szeme, agya vagy idegrendszere, de képes felismerni és megemészteni az ételt. Az állatkert szerint a szervezet először egymilliárd évvel ezelőtt jelent meg.

A kutatók szerint a teremtmény lényegében halhatatlan, csak a fény és a szárazság árthat neki.


"A blob valóban az egyik legkülönlegesebb dolog a Földön," - mondta Bruno David, a párizsi Francia Természettudományi Múzeum igazgatója. "Több millió éve itt van, és még mindig nem tudjuk, mi ez."

Az állatkert szerint a blobnak csaknem 720 neme van és nincs reprodukciós problémája. Az 1970-es évek óta vizsgálják, de az organizmus továbbra is rejtély a tudósok számára.

"A blob egy élőlény, amely a természet egyik rejtélye," - mondta David.

Az organizmus lábak, szárnyak vagy uszonyok nélkül óránként legalább 4 centiméteres sebességgel mozog. Ezenkívül öngyógyító, mindössze két perc alatt képes regenerálódni, miután félbevágták.

A Blob nem állat, növény vagy gomba, de a tudósok még mindig nem tudják pontosan, hogyan osztályozzák. Képes a dolgokra emlékezni, adaptálódik a viselkedése és megtalálja a kiutat egy labirintusból, amelyek mind állati jellegű viselkedések.

"Meglepett minket, mert nincs agya, de képes tanulni, és ha két blobot összeolvasztunk, az egyik, amely megtanult valamit, továbbadja tudását a másiknak," - tette hozzá David.

Az állatkert kutatói először Petri-csészékben tenyésztették az organizmust, és kedvenc ételével, a zabliszttel táplálták. Azóta fakéregre helyezték át, amelyből táplálkozik, és terráriumban vagy üvegtartályban növekszik tovább.

A Blob nevet egy 1958-as sci-fi horrorfilm után kapta, melynek főszereplője Steve McQueen volt, amelyben egy űrből érkezett blob terrorizál egy várost Pennsylvaniában. A tudósok azt remélik, hogy ez a blob kissé eltérően viselkedik, mint filmbéli társa. (1)


 

mellody31

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma bukkantam erre a megkövült, hatalmas szörny nyomára egy régebbi Hihetetlen magazinban (a lapszámot nem jegyeztem fel). 2003-ban egy erős földrengés rázta meg Bám városát, Iránban. A Jebal Barez hegységben amúgy is ásatások folytak, melybennagy kárt okozott a földrengés. Mégis egy furcsa lelet előkerülését is a földrengés okozta.

A folyamatról az jut eszembe, amit néhány médium közvetített, hogy a Föld mélyében olyan bizonyítékok, maradványok vannak, melyek mai hitrendszerünket, egész világfelfogásunkat fogja megváltoztatni.

És a Föld itt-ott megmutatja, feltárja ezeket a dolgokat!

iranfossil1a_434.jpg

...............* Itt áll egy ember!

A fenti megkövesedett őslényről: több mint 100 méter hosszú ragadozó, csak a feje 30 méter hosszú és 8 méter magas. A csigolyák átmérője 1,5-2 méter.

iranfossil2a_2206.jpg


A képből egy kis részlet, az arányok kedvéért.

A paleontológusok, kryptozoológusok szerint a kövület 65-67 millió évvel ezelőttről származhat.

curiousdiscovery.jpg
image001.jpg
13 éves cikk és számomra teljesen új infó. hihetetlen
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
Hogyan lehet ezeket a fotókat megnézni/megnyitni??? Csak én vagyok ilyen béna?
 

boogeymanjoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Össze tudnánk szedni, milyen olyan könyvek (irományok) jelentek meg magyar nyelven a földönkívüliekkel kapcsolatban, amikben ők maguk is közreműködtek? (Tehát nem azok a könyvek érdekelnek, amiket az ufókról írtak, hanem amelyek létrehozásában ők maguk is részt vettek - tehát vagy csatornázták az üzenetet, vagy jelen voltak.)

Én ezekről tudok:
-> A Lacerta-interjú (2 interjú)
-> Alaje a Plejádokról
-> Aryana Havah - Inuaki, a bennem élő reptilián 1-2. (1. Egy földönkívüli lény vallomásai; 2. Zamolxtól egy új korszak felé)
-> Beszélgetés RejtettKézzel
-> Barbara Marcainak - Hajnalhozók-A plejádok tanításai
-> Don Elkins, Carla Rueckert, Jim McCarty - Ré-Az egység törvénye (5 db könyv)
-> Esther Hicks, Jerry Hicks könyvei
-> J. J. Hurtak - Bevezető Énok Kulcsok
-> Jane Roberts Seth-könyvei (6 db könyv)
-> Lee Carroll Kryon könyvei (14 db könyv)
-> Ramtha égi üzenetei

-> N. D. Walsch - Beszélgetések Istennel sorozat (némiképp kakukktojás, mert nem ufóval, hanem magával az Istennel beszél a szerző, de érdemes egybevetni a fenti könyvekkel).

Mik vannak még ezeken kívül?
 
Utoljára módosítva:
Oldal tetejére