Rejtélyek, furcsaságok, talányok

Mira* témája a 'Földönkívüliek' fórumban , 2007 Május 3.

 1. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  A tibeti múmia rejtélye

   
  Csillagözön és Röfike kedveli ezt.
 2. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Mysterious Cases Of Time Travel That Can't Be Explained  5 Teleportations Caught On Camera & Spotted In Real Life!

   
  pitti kedveli ezt.
 3. Ayumu89

  Ayumu89 Állandó Tag

  Sziasztok! :) Gyerekkoromban már érdeklődtem a rejtélyes és megmagyarázhatatlan esetek iránt. Sokat olvasgattam, nézegettem filmet róluk, stb. Egy időre sajnos ez az érdeklődés a háttérbe szorult egyéb dolgok miatt, most viszont újra éledt (hát, ezt szépen megfogalmaztam...). Szóval olvastam valahol, hogy régebben az "Előre" című napilapban adtak közre UFO-kkal földönkívüliekkel kapcsolatos eseteket, még magyar események is helyet kaptak benne (a rovat címe "A Hallgatás Fala") . szeretném megkérdezni, hogy valaki tudja e, hogy ezeket a cikkeket hol lehet elolvasni, a Széchenyi Könyvtárban megtalálható e? Előre köszönöm a segítséget! :)

  Ayu
   
 4. B.kárpáti

  B.kárpáti Állandó Tag

  "Kinek" fórumtársunk mérgében lezáratta a jó kis ufós topikot, pedig izgalmas dolgok hangzottak el az Európai Parlamentben az EB elnökének, Junckernek a szájából a földönkívüliekről.

  Igaz, ő nem így nevezte őket, hanem így: "akik messziről figyelnek minket, más bolygókról"

   
  vandorcsillag kedveli ezt.
 5. B.kárpáti

  B.kárpáti Állandó Tag

  Ez se semmi....:D  THE DAILY EXPRESS

  A pápánakbizonyítéka” van a Földön kívüli intelligens életről címen a brit napilap arról számol be, hogy Edgar D. Mitchell, a Holdon hatodik emberként sétáló asztronauta 2015 januárjában, hónapokkal halála előtt John Podestának, Hillary Clinton elnöki kampányfőnökének küldött, az október 7-én napfényre került kétezer email egyikében azt írta, Ferenc pápa „tudatában van” a Földön kívüli intelligens életnek és hogy Terri Mansfield kollégája erről többet fog mondani neki.

  [​IMG]
   
  vandorcsillag kedveli ezt.
 6. B.kárpáti

  B.kárpáti Állandó Tag

  A Wikileaks szombaton részben nyilvánosságra hozta Hillary Clinton demokrata párti amerikai elnökjelölt kampányfőnökének elektronikus leveleit. (összesen 2060 levél és csatolmány)

  Itt az e-mail angol szövege és a fordítás:

  [​IMG]
  Angolul tudóknak itt van még több e-mail is e tárgyban: http://vilaghelyzete.blogspot.hu/

  "Találkoznunk kell, hogy megbeszéljük a földönkívüliektől remélt tiszta energia kérdését. A találkozón a Vatikán is képviseltetné magát Terri Mansfield személyében, aki a Vatikánban a földönkívüliekkel való kapcsolattartásért felelős.


  Találkoztam Obama elnök Honolulu-i gyermekkori barátjával az amerikai nagykövet Pamela Hamamoto-val július 4-én Genfben és tudtam vele beszélni röviden a nullponti energiáról. Úgy gondolom, hogy megbízhatóként tarthatjuk számon őt és forrásként mikor bemutatjuk mindezt Obama elnöknek. Értékelem Eryn hozzájárulását a Terri-vel való munkában, hogy segít létrehozni a találkozót."

  A legjobbakat kívánom,

  Edgar D. Mitchell, Apollo 14 űrhajósa, 6. ember a Holdon


  Mitchell válasza:

  "Szerintem nem sürgős a találkozó. Ne felejtsük el, hogy a szomszédos galaxis lakói ahhoz kötötték a tiszta energia technológiájának átadását, hogy megszüntessünk minden nemű katonai erőszakot egyaránt a Földön és az űrben."
   
  pitti és vandorcsillag kedveli ezt.
 7. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

  Az "Előré"-ben megjelent cikkek a "Vendégek a Világűrből" című könyvben lettek kiadva. Magyar nyelven talán az egyik leghitelesebb UFO--kal és rejtélyes jelenségekkel foglalkozó könyv. Ugyan ebbe a kategóriába tartozik a Galaktika 21-es és 22-es száma is.


  [​IMG]


  Talán itt le lehet tölteni a könyvet: http://konyv-letoltes.com/vendégek-a-világűrből_561755.html
   
  hnockh és phoenyx kedveli ezt.
 8. B.kárpáti

  B.kárpáti Állandó Tag

  Sajnos nem lehet letölteni. Felugrik valami hülye játék, és vége. :(
   
 9. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Elképesztő eredményt hozott a romániai Hargitán talált lény DNS tesztje

  A lényt még tavaly szeptember végén találta két juhász, majd a tetemet a Bukaresti egyetem zoológia tanszékére szállították, ahol az első vizsgálatok alapján lehetetlen volt a lényt bármilyen ismert fajba besorolni.

  A DNS vizsgálat mostanra készült el, az eredmény döbbenetes: az ijesztő, sosem látott lény valójában egy közönséges barnamedve, de valamilyen olyan hatás érte az állatot, ami miatt génkészlete elkezdett átalakulni. Génjei közt találtak farkasra, hiúzra és emberi génre hasonlító gént is.

  lény.jpg
  http://www.maivalosag.com/szines/el...-a-romaniai-hargitan-talalt-leny-dns-tesztje/
   
  pitti kedveli ezt.
 10. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Szibéria hógolyó -2.jpg

  Egy szibériai falucska lakóit több ezer óriási hógolyó lepte meg. A ritka jelenségre van magyarázat.
  A Szibéria északnyugati részén fekvő Nyda falu lakói az Ob-öbölben ritka jelenségnek lehetettek szemtanúi, ugyanis a partot
  óriási hógolyók borították el.

  A 18 km hosszú partszakaszon több ezer, a teniszlabda mérettől egészen az 1 méter átmérőig terjedő hógolyók sorakoztak fel.


  A kialakulásuk azonban természetes folyamat. A fagyos időben a sekélyebb vízpart közelében fagypont közeli hőmérsékletre van szükség. A hideg, fagyos szél az itt kialakuló kis jégdarabokat görgetni kezdi a sekély vízben, ahol folyamatosan további rétegek rakódnak rá, mintha csak hóember építéséhez görgetni kezdenénk a hógolyónkat.
  Iceballs_hógolygók_Szibéria 1.jpg Iceballs_hógolygók_Szibéria 2.jpg Iceballs_hógolygók_Szibéria 3.jpg Iceballs_hógolygók_Szibéria 4.jpg Iceballs_hógolygók_Szibéria 5.jpg

  http://www.idokep.hu/hirek/oriasi-hogolyok-sziberiaban
   
 11. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Tisulsky hercegnő - Lány a koporsóban. Legalább 800 millió éves!


  A professzor szerint a temetés legalább 800 millió évvel ezelőtt volt. A közel jövőben orosz tudósok publikálják felfedezésüket, ami a tudományos világot sokkolni fogja.

  [​IMG]

  Ez megcáfolja a Darwin elméletet, mely szerint az emberiség a majmoktól származik. A nő paleozoikus kor karbon időszakában lett eltemetve, évmilliókkal a dinoszauruszok előtt, bőven a szén képződés ideje előtt, amikor még mindent a növényzet uralt bolygónkon.

  Az egész 1969-ben kezdődött a Kemerovo régió Rzhavchik Tisulskago falujában. A szén bánya munkája során 72 méter mélységben Karnaukhov bányász felfedezett egy meglepően pontosan elkészített márvány koporsót. Alexander Alexandrovich Masalygina parancsnok minden munkát azonnal leállíttatott. A koporsót a felszínre hozták és elkezdték kinyitni, leszedegetve a széleiről a megkövesedett gittet, ami a nap hatására tiszta folyadékká vált.

  [​IMG]

  A koporsó fedele, pontosan volt beállítva. Az erősebb tartásért, a belső élek duplán voltak szegélyezve. Tisulsky hercegnő felfedezése sokkolta a közönséget. A koporsó teljesen fel volt töltve egy kristálytiszta rózsaszín és kék folyadékkal.

  Kb 180 cm magas, vékony, szokatlanul szép nő volt, aki kb 30 évesnek nézett ki, európai jellemzőkkel és nagy, széles kék szemekkel. Sűrű sötét barna, vöröses árnyalatú haja volt, némileg fodros és derékig ért. Oldalain puha fehér kezek voltak, rövid, ápolt körmökkel.

  [​IMG]

  Térdig érő csipkés ruhát viselt. Rövid ujjas hímzett felsőt viselt színes virágokkal. Alsó ruha nem volt rajta. Úgy tűnt, nem halott, csak alszik. A fejénél egy négyszögletű, egyik végén lekerekített fém doboz volt,
  (mint egy mobil telefon) kb 25 x 10 cm-es. A koporsó kb 10-15 óráig volt nyitva.

  Az egész falu látta a csodát. Szinte azonnal beszámoltak a helyi központban a felfedezésről. Értesült a katonaság, nemzetőrség. 14 órakor egy téglavörös helikopter szállt le egy tucat emberrel akik azt mondták, a hely fertőző és elzavarták a közönséget. Ezután lezárták a felfedezés helyét és úgy tettek, mintha egészségügyi veszély lenne.


  Elvonszolták a koporsót a helikopterre, de a teher túl nehéz volt és úgy döntöttek, csökkentik a súlyt a folyadék eltávolításával. A kiszivattyúzás után a hulla feketedni kezdett. Majd újra betöltötték a folyadékot és a feketeség gyorsan eltűnt. Egy perc múlva az arca újra piros lett és ismét élethű kinézete lett.

  A koporsót lezárták és a helikopterbe tették, a maradványokat celofánba, és a szemtanúkat feloszlatták. A helikopter felemelkedett és elindult Novosibirsk felé. 5 nap múlva az öregedő professzor Novosibirskből Rzhavchikba jött és a helyi klubban felolvasta a laboratóriumi vizsgálat előzetes eredményeit. A professzor azt mondta, hogy ez a felfedezés a történelem rendkívüli felfedezése. A közeljövőben a Szovjet tudósok publikálják felfedezésüket ami a tudományos világot sokkolni fogja.


  A temetés ideje legalább 800 millió éves a professzor szerint. Ez megcáfolja a Darwin elméletet, mely szerint az emberiség a majmoktól származik. A nő paleozoikus kor karbon időszakában lett eltemetve, évmilliókkal a dinoszauruszok előtt, bőven a szén képződés ideje előtt, amikor még mindent a növényzet uralt bolygónkon. Eredetileg a koporsó mélyen az erdőben állt. Majd a fák gyökerei oxigén nélkül több száz millió év alatt szilárd szénréteggé alakultak.


  Alapvetően felmerült egy földönkívüli verzió is, de a genetikai vizsgálat eredménye 100%-osan megegyezett egy modern orosz emberével. Ma ugyanazok vagyunk, mint elődeink 800 millió évvel ezelőtt. A civilizáció szintje, melyhez a nő tartozott, több mint bármely ismert civilizáció, beleértve a mienket is, mivel a hercegnő öltözetét képtelenek vagyunk analizálni. A felszerelés ahhoz, hogy olyan anyagot készítsünk még nincs kifejlesztve. Nem sikerült felderíteni a rózsaszín-kék folyadék összetételét sem, csupán néhány alkotó komponensét a hagyma és fokhagyma formálásával. A fém dobozról a professzor nem mondott semmit, még tanulmányozásra vár.


  Az előadó elment, majd néhány nap múlva a helyi újság egy apró jegyzetet közölt az ereklyéről ami megvilágosíthatná a történteket. Rzhachane tiltakozott az újságban. A felháborodás alább hagyott, amikor hirtelen katonaság vette körül a Tisulsky területet. Rendőrség járt házról házra felkutatni a lázadókat és a helyet ahol találták a sírt, földdel töltötték fel.


  Egy személy levelet írta a központi bizottságnak az üggyel kapcsolatban, de a hivatalos verzió szerint 1 éven belül meghalt, szívmegállás miatt. Egy év múlva autóbaleset ölte meg azt a 6 embert, akik felfedezték a koporsót.


  1973-ban amikor minden lecsendesült, a Berchikul tó partjainál, 6 km-re a szarkofág megtalálásának helyétől, egész nyáron, késő őszig, nagy titoktartásban végzett ásatás folyt. A munkát katonák és rendőrök vették körül. Egy munkás, aki részt vett a feltárásban, sokáig hallgatott, majd kissé ittasan elárulta, hogy egy ősi temetőt találtak a kőkorszakból. A részleteket nem árulta el, de az egész falu látta a kiásást, hogy a helikopter elvitt valamit, és tudja, hogy több száz sír van a föld alatt Berchikula partjainál.
  (forrás: nibirugroup.org - fordítás Horváth Milán)
   
 12. XYK

  XYK Állandó Tag

  A történetet elolvasva, a Majmok bolygója. című film jutott eszembe. Lehetséges, hogy 800 millió évvel ez előtt, nálunk fejlettebb értelemmel rendelkező emberek éltek? Legalább is, ezt bizonyítja a koporsóban eredeti épségében található emberi test.
   
 13. Beth-Nahrain

  Beth-Nahrain Kitiltott (BANned)

 14. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Lehet,hogy hallottak a Belső Földről és meg akarták látogatni az ott élőket.
  Elég sok lejáró van ,a térképet elnézve.
  A belső világ óriás városainak térképe - 2_.jpg
   
  Beth-Nahrain kedveli ezt.
 15. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

  http://www.origo.hu/tudomany/201712...tobb-megmagyarazhatatlan-esemeny-fuzodik.html
  "Mintha csak látnoki erő vezette volna az ismeretlen amerikai író kezét
  Az M.F. Mansfield könyvkiadó 1898-ban jelentette meg egy szegénysorsú és alig ismert amerikai író, Morgan Robertson „Hiábavalóság" című regényét.

  A történet egy Titánnak nevezett atlanti óriásgőzösről szól,

  amelynél még sohasem építettek nagyobbat a világon. Robertson regényében a képzelet szülte óceánjáró egy fagyos áprilisi éjszakán jégheggyel ütközik, majd mint az emberi nagyzás és hiábavalóság szimbóluma, örökre alászáll a hullámsírba.
  A regény nem aratott különösebben nagy sikert, és hamarosan feledésbe is merült...
  ...{ 9 évvel a könyv megjelenése után:}
  az akkori világ legnagyobb óceánjáróját Ismay ötlete alapján a hangzatos Titanic névre kereszteltek.
  Ismay - aki saját bevallása szerint soha sem hallott Robertson regényéről -, e fellengzős névvel nem csak az óceánjáró hatalmas méreteire és erejére, hanem a Titanicba beépített forradalmian új biztonsági berendezések okán az óceánjáró vélt elsüllyeszthetetlenségére is utalni akart."
   
 16. Leon Russe

  Leon Russe Állandó Tag

  De hiszen ez Hófehérke. :D

  Az átlagember viselkedését és külsejét elnézve azért szerintem Darwinnak volt igaza.
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2017 December 16
 17. Mrs Tanár

  Mrs Tanár Állandó Tag

  Nyilvánosságra hoztak egy 2004-ben készült felvételt, amin egy azonosítatlan repülő tárgyat követ egy pilóta San Diego közelében egy amerikai vadászgéppel. A felvétel eddig a Pentagon titkos ufókutató részlege, az Advanced Aerospace Threat Identification tárolta, amit öt évvel ezelőtt leállítottak – írja a New York Times.

  A videón hallható beszélgetésből kiderült, hogy a pilóta az ismeretlen tárgyról először azt hiszi, hogy egy drón, majd konstatálja, hogy az azonosítatlan repülő objektumok forogni kezdenek. Később a pilóta arról beszélt a médiának, hogy „ez nem evilágból származó jelenség volt”. Azóta sem tudni, hogy sikerült-e azonosítani a felvételen látható objektumot.
  24.hu
  2017. 12. 19. 07:41
   
 18. Mrs Tanár

  Mrs Tanár Állandó Tag

  Francia kutatóknak először sikerült az óceán mélyén rögzíteni, ahogy a Föld folyamatosan hangot ad ki magából. Csak találgatják, mi okozhatja.
  A BGR beszámolója szerint francia kutatóknak első ízben sikerült a víz alatt rögzíteniük azt a különleges hangot, ami valószínűleg már nagyon rég óta hallható, de még ma sem tudni, pontosan honnan származik. A bolygónk hangja egy tompa, de folyamatos morajlás.

  A kutatók már az 1950-es években is megpróbálták rögzíteni a hangot – kevés sikerrel. Nemrég azonban méyen az óceánok hullámai alatt sikerült, a Geophysical Research Letters nevű tudományos lapban megjelent tanulmányban pedig a kutatókt megpróbáltak válasz találni a jelenségre.

  Persze mindez semmi ahhoz képest, milyen "horrorfilmszerű" hangok vannak a világűrben – a NASA rögzítette.

  http://hvg.hu/tudomany/20171213_fold_hangja_furcsa_morajlas_kutatas#rss
   
 19. Anka-

  Anka- Állandó Tag

 20. Julcsi960

  Julcsi960 Állandó Tag

  ?
   

Megosztás