Rejtélyek, furcsaságok, talányok

Mira* témája a 'Földönkívüliek' fórumban , 2007 Május 3.

 1. Röfike

  Röfike Kitiltott (BANned)

  Nem tudom Röfike még meddig tart ki, minap temettük el Hannát... :D

  :dr_173:
   
 2. Hogyan lehet ezeket a fotókat megnézni/megnyitni??? Csak én vagyok ilyen béna?
   
 3. Röfike

  Röfike Kitiltott (BANned)

  Szerintem ezeket már archiválták, mert nagyon régiek.
   
 4. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Üdv László!
  Itt elolvashatod,megnézheted a képeket is.
  További szép napot és olvasást.
  http://www.bestofcafe.hu/a_jebal_barezi_sarkany.html
   
 5. anom

  anom Állandó Tag

  Az ősi nagy termetű hüllőket, amiket ma dinoszaurusznak nevezünk, azokat 1800 évek előtt még sárkányoknak vagy sárkánygyíkoknak nevezték. Később jött csak ez az elnevezés és terjedt el a mainstream paleontológia miatt. Az hogy pontosan milyen ősiek ezek a lények nem feltétlenül kell elhinni, mivel a szénizotóp alapú vizsgálatok amivel ezeknek a leleteknek a korát vizsgálják kb 30-40 ezer évnél régebbre visszamenőlegesen már tudománytalanul pontatlan. Bár vannak akik még ezt a számot is túlzónak tartják. Nem beszélve különféle globális hatásokról amik átformálták rövid idő alatt az egész akkori földfelszíni rétegeket.
  Ami biztos, hogy léteztek ezek a lények, és rengeteg bizonyíték van rá, hogy egy időben az emberekkel is éltek együtt. Pl.: megkövesedett lábnyomok egymás mellet vagy egymáson, emberi és őshüllő. Barlangrajzok illetve szobrok, nem beszélve a történelmi feljegyzésekről mint sárkány ölő Szent György vagy Nagy Sándor indiai feljegyzései.
  Az ica kövek nagy részén gyanítom, hogy nem emberek vannak együtt az óriásgyíkokkal, első sorban a méretek miatt. (Hacsak nem "bébi" dinókról volt szó.) Ugyanis a képeken a közel azonos méretűek.
  A tényleges régmúltunkról általában nem sokat tudunk. De azokban az időkben főleg a vízözön előtt, az óriások (akik a hatalmas építményeket készítették és hosszúkás koponyájuk volt) voltak a domináns faj a Földön. Valószínűleg ők vannak a köveken is nagy részt.
   
 6. Koroknay bela

  Koroknay bela Állandó Tag

  Ááááá, az "ki van zárva" :D
   
  Röfike kedveli ezt.
 7. Röfike

  Röfike Kitiltott (BANned)

  :rohog:
   
 8. Röfike

  Röfike Kitiltott (BANned)

  Bulgáriában, Nova Zagora közelében különös látványban volt részük az embereknek. Most arra elég nagy a "légiforgalom" és nem éppen a polgári légiforgalom. 5 napja különös jármű lebegett az égen. Két NATO gép megpróbálta megközelíteni, de egy kissé el vannak maradva.... Néhány ezer évvel.:D

   
 9. anom

  anom Állandó Tag

 10. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

 11. Röfike

  Röfike Kitiltott (BANned)

  Hát ez azért egy kicsit hihetetlen. :)

  Érdekes cikket találtam viszont itt:

  http://rejtelyekszigete.com/hirek/k...verekhez-gyujt-kinai-europai-es-arab-geneket/

  Ki tudja mit akarnak ezekből a génekből, Az biztos, hogy megpróbálták a keverését természetes úton, csak nem gondoltak arra, hogy a fehér ember képtelen rá...:rolleyes2: és az arab, meg az afrikai is. Talán most jön a labor!

  Pedig megpróbálta a francia elnök szépen rábeszélni az európaiakat az egyesülésre (3 perc 38 mp.) de nem hallgattak a szép szóra!


  Úgyhogy jöhetnek a laborok a vágyott gének keverésére. Majd megtudja az emberiség, hogy hol laknak az ő Istenei!

  upload_2016-2-3_12-5-55.jpeg upload_2016-2-3_12-6-23.jpeg
   
 12. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Bolygó méretű ismeretlen objektum csapolja a Nap energiáját!

  A NASA egyik műholdja folyamatosan figyeli a napot. A felvételeit az interneten lehet nyomon követni. Szemfüles ufóvadászok négy év alatt harmadik alkalommal figyelték meg a hihetetlen jelenséget! Legutóbb 2016 január 26-án, kedden jelent meg a furcsa objektum...

  Észbontó felfedezést tettek lelkes ufóvadászok az internet segítségével: Egy gömb formájú (a Naphoz képest sötét) objektum látható a helioviewer.org oldalon közzétett Napról készült legfrissebb felvételeken.

  A furcsa jelenséget már több alkalommal is megfigyelték, 2012-ben 2015-ben, és most.

  A Jupiter nagyságú gigantikus tárgy 2012-ben, mintha a Nap energiáját szipkázta volna.A képkockákon látszik, hogy egy görbült felület forog együtt a Nap felszínével azonos sebességgel, és egy hatalmas, több Föld méretnek megfelelő plazmaoszlop köti össze ezt az objektumot a Nap felületével. Később elszakad tőle, és eltűnik a sötétségben.

  Ha csak egyszer jelent volna meg a tárgy, még könnyen meg lehetett volna magyarázni valamilyen, eddig még nem ismert fizikai jelenséggel, de az idei felvétel már a harmadik hasonló.

  A 2012 március 11-i videón egy nagyjából Jupiter méretű gömb alakú objektum látható. A felvételek két nap eseményeit gyorsítva mutatják:

  A következő felvétel a 2015 június 22-től 24-ig tartó időintervallumban készült a Napról. Ezen is feltűnik a titokzatos objektum:

  2016 január 26-án ismét megjelent a bolygó méretű energiazabáló, ezúttal azonban a látószög miatt nem látszik az energiacsapolás nyalábja...

  Számos elmélet született arról, hogy mi lehet.Hatalmas, űrben élő kozmikus parazitától kezdve, idegen energiacsapoló űrbázison át, a hírhedt Nibiru bolygóig mindet megpróbáltak belemagyarázni.Azonban kézenfekvő, hogy senki nem tudja mi ez,és valószínűleg még egy jó darabig nem is fogjuk megtudni.A tudósok pedig mélyen hallgatnak.

  http://ripost.hu/cikk-bolygo-meretu-ismeretlen-objektum-csapolja-a-nap-energiajat
   
  Mályvacukor és pitti kedveli ezt.
 13. www.sissy

  www.sissy Vendég

  Peruban a felföldön csodálatosan faragott sziklák vannak, melyekre a régészek eddig még semmilyen magyarázatot nem találtak. Úgy gondolják, hogy az inkák hozták őket létre, de néhány akár több ezer éves is lehet, és egy elveszett, ősi csúcstechnológiával készülhettek. A megalitokat andezitből faragták ki, ami egy igen kemény kőzet (andezit keménysége kb. 7-es, a gyémánté 10-es), nem is beszélve a kifaragott alakzatok bonyolultságáról.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Engem ez a hason fekvő állat emlékeztet a Törökországban feltárt 10-12 ezer éves romokon talált figurákra.

  [​IMG] [​IMG] [​IMG]
   
  vandorcsillag kedveli ezt.
 14. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Íme, a 181 éves bácsi, akiről megfeledkezett a halál

  Már az ükunokái is meghaltak annak a bácsinak, aki 181 évesen bekerült a Guiness-rekordok könyvébe, mint a Földön elő legidősebb ember.
  20160401181-eves-bacsi-akirol-megfeledkezett1.jpg
  Úgy tűnik, hogy Murasi úr remekül van, bár ezt orvosa nem tudja igazolni, ő ugyanis 1971-ben meghalt, a bácsi pedig azóta sem keresett másikat. A nevetés fél egészség alapon viszont biztató, hogy gyakran azzal viccelődik, hogy

  ő halhatatlan, és a halál is megfeledkezett róla.

  Az egykor még cipészként dolgozó férfi bekerült a Guinness-rekordok könyvébe, mint a legidősebb ember, aki valaha élt a Földön.
  :dr_24: április 1
  http://www.life.hu/news/20160401-a-181-eves-bacsi-a-vilag-legidosebb-embere.html
   
  Utoljára módosítva: 2016 Április 2
 15. Röfike

  Röfike Kitiltott (BANned)

  Érdekes régészeti lelet, állítólag 12 ezer éves. Sajnos nem találok róla semmit magyar nyelven.

  [​IMG]  Irán kurdok által lakott területén találták 2008 tavaszán ezt a szarkofágot a benne fekvő alakkal. A szláv nyelvű cikk azt írja róla, hogy "biológiailag aktív test". A szarkofágban 5 arany lapokból álló könyv és egy térképe is volt.

  http://exopolitics.org/sleeping-giants-in-stasis-chambers-ready-to-awaken-whistleblower-claims/

  Ezen a videón a feliratokat ékírással készítették. A sumér ékírásra emlékeztet.

  [​IMG]
   
 16. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Rejtélyek, amelyeket a tudomány évtizedek óta nem tud megoldani


  Kifogott a tudósokon a Babushka Lady és a Cicada 3301 ügy.
  lelet.jpg

  2016-ban már szeretjük azt hinni, hogy a tudománynak minden rejtélyes történetre van legalább egy tudományos magyarázata, ám előfordul az életben néhány olyan eset, amelyre még akkor sem kapunk reális magyarázatot, ha a tudósok évtizedekig törik azon a fejüket.

  A nagyenyedi alumínium lelet:1974-ig kell visszaugornunk az időben ahhoz, hogy ezt a rejtélyt megismerjük, ugyanis ekkor fedeztek fel egy ekealakú objektumot a Maros folyó mentén, a román Nagyenyed közelében.

  A furcsa az volt, hogy a tárgy néhány mamut csontváza mellett hevert. A kutatók ebből arra következtettek, hogy nagyjából 11 ezer éves lehet a lelet. Ez azért sántít, mert jelenleg úgy tudjuk, hogy alumíniumot 1808-ban fedezték fel.

  Sokan úgy gondolják, hogy az alumíniumdarabot a Földre látogató földönkívüliek hagyták itt, mert az emberi technológia 11 ezer éve még nem tudott ilyen fémtárgyat előállítani.

  A Pollock ikrek esete:1957. május 5-én, az angliai Hexam templomába tartott autóval a 11 éves Joanna Pollock, a húga, a 6 éves Jaqueline, valamint az Anthony Layden nevű barátjuk, ám sosem érkeztek meg a templomba, ugyanis halálos balesetet szenvedtek.

  John és Firenze Pollock teljesen összetört a gyermekeik halála miatt, és csak abba a hitbe kapaszkodtak, hogy a sors talán megengedi, hogy legyen még gyerekük. Egy évvel később Firenze ikreket szült, akiknek a Jennifer és a Gillian nevet adták.

  Az első furcsa dolog, ami feltűnt a szülőknek az volt, hogy Jennifer testén pontosan ott volt anyajegy, ahol anno Jaqueline-nek. Néhány évvel később, amikor a lányok 4 évesek voltak, olyan játékot kértek a szülőktől, amellyel korábban az elhunyt testvérek játszottak, pedig Jennifer és Gillian azokat sosem látta.

  Az is furcsa volt, hogy az ikrek olyan helyre akart menni, ahol ők korábban nem jártak, de a halott testvérek igen. Az apa már ekkor sejtette, hogy a lányai a Pollock testvérek reinkarnációja.

  Dr. Ian Stevenson, a híres reinkarnáció-kutató alaposan áttanulmányozta az esetet, és megerősítette az apa gyanúját. Amikor az ikrek 5 éves lett, akkor minden emléküket elveszítették a korábbi életükről, és teljesen átlagos mindennapokat kezdtek élni.
  cicada.jpg

  cicada 3301:Nem olyan régen, 2012 januárjában jelent meg először, az azóta minden év elején felbukkanó, felhívás az egyik közösségi oldalon. A hirdetésben olyan intelligens emberek jelentkezését várják, akik szeretnénk részt venni egy többlépcsős rejtvényfejtő játékban.

  A szinte az egész világon elterjedt, bonyolult rejtvényeknek matematikai, irodalmi, kriptográfiai és filozófiai elemei voltak. Az, hogy ki állt a Cicada 3301 mögött, a mai napig nem derült ki.

  A rejtélyről annyit tudni, hogy kódok és rejtjelek sorozatát kellett megfejtenie annak, aki erre vállalkozott. Állítólag, ha valakinek sikerült megfejtenie a rejtvényt, az eljutott a készítőkhöz, akiknek kiléte még mindig rejtély.

  Többen úgy gondolják, hogy a titkosszolgálatok akartak embereket toborozni a módszerrel, ám mások szerint ez valótlan elképzelést. A kódot eddig csak egyetlen egy ember tudta megfejteni, de ő sem tudja, hogy mi volt ennek a célja.

  A zöld gyermekek:A XII. században történt, hogy Woolpit lakói egy furcsa testvérpárt találtak, ugyanis a gyerekek bőre zöld volt, ismeretlen nyelven beszéltek, állandóan sírtak, és csak a frissen szedett babot ették meg.

  Egy idő után a testvérpár beilleszkedett a falu életébe, de a kisfiú hamarosan meghalt. A kislány megtanult angolul, a bőre pedig idővel veszített a zöld színéből. A gyerek elmesélte, hogy Szent Martin földjéről érkezett, ami egy nagyon sötét hely, hiszen a Nap sosem emelkedett a horizont fölé.

  Az, hogy Szent Martin földje hol található, soha sem derült ki, de elméletek születtek a történettel kapcsolatban. Vannak, akik szerint a testvérpár nem emberek, hanem tündérek voltak. Mások szerint a gyerekek a túlvilágról, esetleg egy másik, a miénkhez hasonló, dimenzióból érkeztek.
  lady.jpg
  Babushka Lady:Nagyon sok összeesküvés-elmélet született arról, hogy 1963-ban megölték John F. Kennedyt. Az egyik rejtély az a titokzatos nő, aki több fényképen is látható. A nő egy kamerát tartott a szeme elé, de a felvétel, amit készített, sosem került elő. Babushka Lady-t sokan látták. Ők azt mesélték, hogy a nő hosszú, barna ballonkabátot viselt, a fejére pedig sálat tekert.

  (Forrás: noiportal.hu)
   
 17. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag
  [​IMG]

  Richard E. Byrd Admirális

  Eljön az idő, amikor az emberi racionalitás jelentéktelenné válik, és el
  kell fogadni az elkerülhetetlen Igazságot! Nincs meg az a szabadságom, hogy felfedjem a következő dokumentációt, ami ebben az írásban van... Talán soha nem kerül nagyobb nyilvánosságra, de meg kell tennem a kötelességem, és rögzítenem kell, hogy egy napon esetleg mindenki elolvassa. A kapzsiság és bizonyos emberek kizsákmányolásának világában, bizonyos emberek nem tudják többé eltusolni majd az igazságot.  NAPLÓ BEJEGYZÉSEK VÉGE
  1947 Március 11. Épp részt vettem egy személyzeti tanácskozáson a Pentagonban. Kifejtettem teljes
  egészében a felfedezésem, és a Mestertől kapott üzenetet. Mindent pontosan rögzítettek. Az Elnök megtanácskozta. Most őrizetbe vettek több órára (Hat óra, harminckilenc percre pontosan.) A Szigorú Biztonsági Erők és egy medikus csapat meglehetősen kikérdezett. Ez egy megpróbáltatás volt!!!! Szigorú felügyelet alá helyeztek az Amerikai Egyesült Államok nemzetbiztonsági szolgálatán keresztül.
  MEGPARANCSOLTÁK, HOGY AZ EMBERISÉG ÉRDEKÉBEN, HALLGASSAK MINDENRŐL, AMIT
  MEGTUDTAM!!!! Hihetetlen! Emlékeztettek rá, hogy én egy katona vagyok, és engedelmeskednem kell.
  1956/12/30: UTOLSÓ BEJEGYZÉS: * Ez a pár év, ami 1947 óta eltelt, nem kedves számomra... Most megteszem az utolsó bejegyzésem ebbe az egyedülálló naplómba. Zárásként ki kell jelentenem, hogy ezt az anyagot az évek során hűségesen titokban tartottam, ahogyan arra utasítottak. Ez teljesen ellenkezik az én erkölcseimmel. Most úgy érzem, a hosszú éjszaka közeleg, és ez a titok nem fog velem együtt
  meghalni, hanem ahogy minden igazság, ez is győzedelmeskedni fog. Ez lehet az egyetlen remény az emberi faj számára. Láttam az igazságot, és az begyorsította szellememet és szabaddá tett engem! Megtettem a kötelességemet a rettenetes hadipari komplexummal szemben. Most, a hosszú éjszaka kezd közeledni, de ott nem ér véget. Épp ahogyan a Sarkköri hosszú éj véget ér, az Igazság ragyogó napfénye eljön ismét.. és azok akik sötétségből vannak, a Fényébe fognak hullani... UGYANIS ÉN LÁTTAM, HOGY A PÓLUSON TÚLI FÖLD, A NAGY ISMERETLEN KÖZÉPPONTJA.


  Admiral Richard E. Byrd Egyesült Államok Haditengerészete
   
  Utoljára módosítva: 2016 Április 27
  Röfike és vandorcsillag kedveli ezt.
 18. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

 19. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Ez történik az agyadban az olvasást követően
  [​IMG]
  Az Emory Egyetem tudósai különös felfedezésről adtak hírt. Egy könyv vagy egy újságcikk elolvasása után az agyban valódi, mérhető változások történnek, amelyek az elolvasást követően még öt napig kimutathatók. Ezért nem mindegy, hogy mit olvasunk, hiszen öt napig az olvasott anyag, cikk, regény, életünk részévé válik.
  A tudományos szakértők szerint azok a könyvek esetén, amelyeket nagy érdeklődéssel olvasunk az agy olyan neurológiai elváltozásokat hoz létre amelyek során az idegsejtek közötti kapcsolatok megerősödnek. A kísérletben 21 diák vett részt, akik Robert Harris egy izgalmas regényéből olvastak minden este egy fejezetet 19 napon át, és minden másnap reggel az agyukat mágneses rezonancia vizsgálatnak vetették alá.
  A jellemző változásokat az agy bal halántéki lebenyének érző-mozgató mezejében rögzítették. Többek között ez a zóna felelős a nyelv megértéséért. Gregory Berns neurológus szerint az élmény aktiválta az agy érző mozgató területeit arra mutatva rá, hogy az olvasó agyi szinten átélte a könyv eseményeit.
  A kutatás egy másik meglepő eredménye az volt, hogy a könyv kiolvasása utáni ötödik napon végzett vizsgálatok is még kimutatták a kapcsolatokat. Következtetésképpen elmondható hogy egy izgalmas könyv nemcsak olvasás közben, de kiolvasása után is jellemző lenyomatot hagy az idegrendszerben.

  http://www.fenyorveny.hu/2014/01/ez-tortenik-az-agyadban-az-olvasast.html
   
  Röfike kedveli ezt.

Megosztás