Rémhírterjesztésért bevitték a gyulai ellenzéki kör helyi vezetőjét

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Május 13.

Melitta - 2020 Május 13, 12:41
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A gyulai rendőrök szerda hajnalban rémhírterjesztés gyanúja miatt bevitték Csóka-Szűcs Jánost, a Kossuth Kör helyi vezetőjét. Rabosították, majd négy óra múlva kiengedték.

  A Gyulai Rendőrkapitányság öt munkatársa két autóval ment ki szerda hajnali 6 órakor Csóka-Szűcs János, a helyi Kossuth Kör elnökének házához. Itt azt közölték vele és feleségével, hogy rémhírterjesztés bűncselekmény gyanúja miatt előállítják a férfit. Egyben értésére adták, hogy a rémhírterjesztést gyanújuk szerint április 20-án „Gyula cenzúramentes csevegő” nevet viselő Facebook-oldalon közzétett bejegyzéssel. Az intézkedés során a rendőrök házkutatást tartottak és videón mindent rögzítették.

  Értesülésünket megerősítette Csóka-Szűcs János és Körömi János, a Kossuth Kör Békés megyei koordinátora is, aki a Narancs.hu-nak elmondta, hogy a történtről haladéktalanul értesítette Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.

  Gyulán is tiltakoztak április 20-án

  A rendőrség lefoglalta Csóka-Szűcs mobiltelefonját és számítógépeit. A nyomozók által közölt április 20-i időpont azért érdekes, mert ezen a napon tartották Gyulán a dudálós akciót, amelyet Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselő, illetve a Momentum kezdeményezett. Ezzel a szervezők az embertelen kórház-átszervezés és járványügyi titkolózás ellen tiltakoztak úgy, "hogy azt a budai várba felköltöző Orbán Viktor is meghallja".

  Ezen a napon Gyulán is csatlakoztak a rendezvényhez és hangosan dudálva nyolc autó háromszor járta körbe a belvárost. Az eseményt megelőzően, majd utána három poszt szólt erről a tiltakozásról a közösségi oldalon.

  A gyulai kórház kong az ürességtől

  A rendőrségen előállított és rabosított Csóka-Szűcs Jánossal közölték, hogy azt a Fb-posztot hozták összefüggésben a rémhírterjesztéssel, amelyet a gyulai autós felvonulásról Hadházy Ákos írt a saját közösségi oldalán, majd ezt egyetlen mondat hozzáfűzésével megosztotta Csóka-Szűcs a „Gyulai cenzúramentes csevegőn”. Ez az egy mondat így szólt: „Gyulán is kiürítettek 1170 ágyat.” A rendőrség szerint ez a mondattal a Kossuth Kör elnöke „a veszélyhelyzetben veszélyeztette a védekezés hatékonyságát.”

  Az ország negyedik legnagyobb egészségügyi intézménye, a Békés Megyei Központi Kórház gyulai egységének legnagyobb részét még április közepén járványkórházzá minősítette a Kásler Miklós, és valóban közel 1200 ágyat várta üresen a vírusos betegeket. Ám ahogy április 20-án, úgy ma is kong az ürességtől a gyulai járványkórház, így Csóka-Szűcs János nem érti, mit veszélyeztetett volna, amikor az igazat írta meg.

  Végül négy óra hosszáig volt a rendőrségen. Azt követően engedték ki, hogy az őt kihallgató nyomozó megkérdezte, kivel szeretne beszélni. Ő pedig a Momentum két Európa parlamenti képviselőjét, Cseh Katalint és Donáth Annát nevezte meg, s mindvégig ragaszkodott ügyvédhez. A mozgássérült Csóka-Szűcs Jánost a rendőrség nem vitte haza.

  [​IMG]
  A gyulai Kossuth Kör tagjai Márki-Zay Péternél, Csóka-Szűcs (jobb szélen)

  Fotó: Márki-Zay Péter/Facebook.com

  Márki-Zay Péter: politikai célokra használják!

  „A járvány elleni védekezés politikai célokra használják ki, ami felháborító. Orbán Viktor azt mondta, amikor a korlátlan felhatalmazást megkapta, hogy majd amikor visszaadja, akkor az ellenzéknek bocsánatot kell tőle kérnie. Éppen fordítva áll a helyzet, neki kell a magyar társdalomtól elnézést kérnie az embertelen egészségügyi átszervezésekért. A miniszterelnöknek tudnia kell, a korlátlan felhatalmazás korlátlan felelősséggel is jár. A gyulaiak pedig felelős állampolgárként a kormányzati ámokfutás ellen tiltakoztak április 20-án” – mondta a Narancs.hu-nak Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester az esetet kommentálva.
   
  Georgina Bojana és Ernoe kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Május 13.

  1. dext
   dext
   nem tudom szerinted egy piackutatás mennyi ideig tarthat ... de egy járvány az egy rendkívüli esemény, azonnal kell döntéseket hozni
   Persze, hogy kell tanulmányozni mindent és tanulságokat levonni, hogy egy hasonló eseményt még jobban lehessen kezelni. De egy tűzoltásnál sem az első dolog hetekig elemezni a trendeket, a várható széljárást ... miután eloltották a tüzet, hónapokon át lehet elmélkedni az okokon és a tűzoltás hatékonyságán.
   így utólag persze, hogy könnyü elemezni a döntéseket ... de az embereket a végeredmény érdekli. A járvány kezelése sokkal jonbb mint másfelé, nem kellett a betegeket külföldre szállítani még a Genfben is sorba állnak az éhezők az élelemért a járvány miatt.
   persze, hogy van ... de ahány állam, annyiféleképpen használják.
   eddig úgy tudtam a háziorvosok maguk kell gondoskodjanak a munkájukhoz szükséges védőfelszerelésről ... hogy a kormány mit ajándékoz nekik az más dolog.

   Már ne haragudj de a határzár miként érintené a "migráncsveszélyt", elvégre az illegális migránsokat eddig sem érdekelte különösebben a legális határátlépés. A menekülö migránsok volt a téma, hogy most egy pár hónapocskára abbahagyják a menekülést, míg elül a járvány.
   A dolgozó migránsok azok meg vígan közlekednek, rájuk nem érvényesek a határzárak.
   Képzeld micsoda megoldás lenne ha a menekülő migránsok hajlandóak lennének dolgozni ... egycsapásra megoldódna a nyugati munkaerőhiány, nem keleteurópából kellene szállítani a dolgozó migránsokat.
   Hát nem lenne ideális ha az ilyen ujsághír helyett
   https://www.reuters.com/article/hea...SAsljygleYF_kze-5VlbSYwhwS_PAhbf8aRXNceAxtBJM
   azt olvasnánk, hogy az osztrákok vonatjáratokat küldenek a menkültekért
   Utoljára módosítva: 2020 Május 18
  2. halimba111
   halimba111
   Akkr azok a mások tévednek s nem jártak be az orvostörténeti órákra.

   A spanyol náthát nem lenne szabad belekeverni a mai történetbe.
   (Minöségileg más volt: a háborúból visszatért legyengült amerikai katonákat lejárófélben levö fel nem használt vakcinával elkezdték oltani, tk. megbetegitették öket, innen van az hogy egyszerre több helyen,egyidöben lépett fel, nem valahonnan elindult mint pl. most Wuhanból)
  3. dext
   dext
   Pedig rém egyszerü az államhatárhoz (pláne a zöldhatárhoz) papírok nélkül ékező az illegális migráns.
   Aki menkült az az első biztonságos országban kér menekült státuszt, szóval aki biztonságos országból érkezik papírok nélkül azt általában visszakísérik oda ahonnan jött mert nem lehet menekült. Aki biztonságos országból érkezik papírok nélkül és beadja a menekültkérelmét, annak pedig elbírálják a kérelmét.
  4. setni
   setni
   Akkor a WHO sem járt olyan történelmi oktatásra....
   A spanyolnátha nem legyengült katonáknál kezdődött.
   Az USA-ból került át európába...ott hullámokban támadott. Ezért furcsállom hogy ez számodra nem ideillő.
   halimba111 kedveli ezt.
  5. setni
   setni
   Lehet hogy neked ez rémegyszerű.
   De, beszélj egy piacon az emberekkel majd azok elmondják neked :))
  6. dext
   dext
   az itt évek óta a témán vitatkozó fórumtagoknak viszont teljesen világos ... úgy általában az emberek nagy résztét nem is érdekli a politika, a választók kb. fele el sem megy választani
  7. setni
   setni
   Nos van egy korosztály akikkel beszélgetni is szoktam ők totál pánikban voltak vannak mert jönnek az arabok és megerőszakolják az unokámat és lerombolják a templomokat (igaz nem járnak oda..)
   Ezért a kisebb településeken örjöngésig romlott a helyzet. Ja és a kommunisták...
  8. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Látom nálad egyre megy. Mindegy, hogy szezon vagy fazon. Keveted.
   Tényleg! Most, hogy írod, rögtön eszembe jutott az iskolabezárás, amit azonnal nem cselekedtek meg, majd mégis. Meg Pest megyét lezárom (a tönbbit nem), majd mégsem...
   Valahogy az erdőtüzek esetén mégis azt teszik, nem csak locsolnak...
   Valóban, hol is 10% feletti a CFR (halálozási ráta) rajtunk és az olaszokon kívül Európában?
   Szegény svájciak...
   Kórházi ágyak tekintetében viszont tényleg jól állunk, hisz a konténerkórházba, mint írtam, tudomásom szerint egy beteg sem került. (Arra azért kíváncsi lennék, hogy a kórház megépítője mekkorát kaszált rajta.) Sőt hetek óta ott áll majd 36000 ágy...
   Akárcsak a stadionokat. Van ahol sportra, van ahol haszonszerzésre és van ahol másra (lásd Chile).
   Szerintem meg nem. Még nálatok sem Romániában. Az egészségügyi ellátás állami feladat (ezért kell TB-t fizetni a munkanélkülinek is). Tehát az állam kell adja az ellátmányt (az EKG készüléktől a maszkig).
   Tehát a kormány ajándékoz(gat)hat belátása szerint a lakosság adóforintjaiból?
   Akkor minek a költségvetés?
   Nem tudom. Nem értek hozzá. Pontosabban amíg nem tisztázzuk ki az ilegális menekülő...
   Férfiasan be kell valljam, hogy hangosan felröhögtem a mondatod olvasva. Eddig csak Bakonditól olvastam ilyen emeletes idétlenséget.
   Nem részletezném túlzottan, de ha valaki menekül, az menekült. Ha bevándorol, az migráns. Ha egy ember menekül, az valaki vagy valami elől menekül. A kiváltó ok nem hinném, hogy a járvány miatt szünetelne. Legyen az zsarnoki elnyomás vagy szegénység.
   Akkor pedig a menekülés sem szünetel(ne) a járvány alatt.
   :rohog::rohog::rohog:
   Tehát elég ha a vírusnak felmutatják a munkahelyi belépőjüket és az békén hagyja őket.:rohog:
   Erre nem is lehet komolyan reagálni.
   Utoljára módosítva: 2020 Május 18
   setni kedveli ezt.
  9. dext
   dext
   ez ellen nincs mit tenni, ez valóság ... csak meg kell nézni mi a helyzet azokban az országokban ahová ellenőrizetlenül beengedik az illegális migránsokat, ezt mesélik az unokák, ismerősök akik külföldi útról térnek haza.
   Ha meg még a tévét is bekapcsolják a saját szemükkel láthatják hogy mi a helyzet a görög táborokban, vagy a kerítés túloldalán a szerbeknél. A gondolkodó típus már azon is elgondolkodik, hogy a franciáknál ahol elérte a 10% -ot a muszlim bevándorlók aránya miért vezették be a rendkívüli állapotokat.
   nyszjani kedveli ezt.
  10. dext
   dext
   akkor zárták be az iskolákat, mikor jónak találták... az eredmény a fontos, nem váltak gócpontokká

   ezt hogy számoltad ki? Én ilyesmi adatokat találtam: Magyarországon 22 ezer lakosra jut egy koronavírusos elhunyt, míg Spanyolországban (1700 lakos/haláleset), Olaszországban (1900lakos/haláleset), Franciaországban (2400lakos/haláleset) ....


   a háziorvosi szolgáltatók feladata a védőeszközök beszerzése

   persze, van aki öt évig menekül a bangladeshi árvízekre hivatkozva. Minden egyes afrikából papírok nélkül érkező természetesen menekültnek mondja magát.
   De a magyar határnál felteszik a kérdést ... ha menekül miért nem kért menekült státuszt az első biztonságos országban, mi elöl menekül már a tizedik biztonságos országon keresztül, míg elért a magyar határhoz?

   A lényeg, hogy mostanában nem jönnek a magukat menekültnek valló illegálisan érkezők, vagyis szünetel a menekülés...még a "menekülteket" szállító NGO hajók is pihennek.

   pedig ha megnézed a járvány idején, németországi munkára napszámosok tízezreit szállító charterjáratokat, vagy az ausztriába munkásokat szállító szerelvényeket, nem vicces a helyzet.
   Utoljára módosítva: 2020 Május 18
  11. setni
   setni
   Görgényi Ernő, Gyula város fideszes, jogász végzettségű polgármestere személyesen jelentette fel Csóka-Szűcs János helyi ellenzéki aktivistát rémhírterjesztés miatt, amiért a Momentum-tag facebookozó közzétette, hány ágyat kellett kiüríteni a gyulai kórházban, erősítette meg az Index értesülését maga az érintett.
  12. halimba111
   halimba111

   A WHO valóban nem járt olyan oktatásra. Elég az pl. hogy a vezetöje orvosi diplomával nem rendelkezö, hazájában egészségügyi miniszter,aki egy olyan politikai szervezet hierarchiában negyedik embere volt, amelyiket az USA a terrorszervezetek listájára tett. De, még ez sem volna baj.
   A gond ott van, hogy a WHO egy kilóra megvett lobbicsapat. Ugye, aki fizeti a zenét,annak a nótáját húzzák.
   Ezt kezdik felismeri,föleg az afrikaiak. Burundiból pl. most hajitották ki öket s zárták be a WHO helyi irodáját.
   Utoljára módosítva: 2020 Május 18
   V.T., sidavoq és setni kedveli ezt.
  13. setni
   setni
   Most olvasgatok így rémhír terjesztés ürügyén...
   Amit találtam az egy liberális gondolkodó idézete.(nem libcsi )
   Vázsonyi János, a liberális politikus mondta jól, mint fentebb idézem is.
   Vázsonyi Jánost 1944. március 19-én a Gestapo letartóztatta és Dachauba deportálta. Túlélte: 1945-ben halt meg, New Yorkban.
   Az idézet:
   A közjog kezelése megteremtheti a temető vagy a fegyház csendjét. Ahol szólás- és sajtószabadság van, ott nem keletkezhetik rémhír.”
   sidavoq kedveli ezt.
  14. dext
   dext
   akkor ez a rémhírterjesztés bűncselekmény másutt a nagyvilágban nem is létezik, csak magyar specialitás?
   nyszjani kedveli ezt.
  15. setni
   setni
   Természetesen nem.
   De, hidd el ha valahol nyíltan meglehet beszélni dolgokat akkor nem létezik olyan hogy rémhír.
  16. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Tehát a járvány 6.5 óra alatt ennyire szétterjedt.
   Ugyanis kb ennyi idő telt el a nem zárom be mégis bezárom között...
   Most neked higgyek vagy Cili néninek? Szerinte ugyanis a fiatalok eleve nem veszélyeztetettek.
   Most komolyan, nem a regisztrált vírusos megbetegedettekhez kellene viszonyítani a covidban elhunytak számát?
   Valami linket, hogy ezt mire alapozod? A háziorvos nem magánszolgáltató. Legfeljebb szerződött az önkormányzattal amely cserébe pl. szolgálati lakást vagy rendelőhelyiséget biztosít, hogy magasabb ellátási színvonalat kapjon.
   Na jó meguntam, segítek:
   http://www.neak.gov.hu/felso_menu/l...gon/egeszsegugyi_ellatasok/haziorvosi_ellatas
   Itt megtalálod hogy kinek kell (NEAK) jogszabály alapján az ellátást finanszírozni.
   Még mindíg várom, hogy tisztázzuk:hogyan lehet valaki ilegális és menekült egyszerre.
   Magyarázd már el (vagy kérj útmutatást Habonyéktól), ha valaki menekült kérelemmel fordul a Magyar államhoz, az mitől illegális.
   Ha viszont illegálisan átlépte a határt, akkor kötve hiszem, hogy kérelemmel fordul az állami szervekhez.
   Na most, ha jumbóval szállítanák, az minden 10000-re minimum 20 óriásgép (több, mert 450 férőhelyesek max). De inkább 200 fős gépeket használnak a charterek, ami 50 gépet jelentene minden 10000 napszámosra. Viszont csőstől bocsájtják el a légi ipari munkásokat, gépek százai a földön, mert nincs megrendelés. Megintcsak: Neked higgyek vagy a felvételeknek?
   setni kedveli ezt.
  17. dext
   dext
   természetesen nem, mert a valós betegek száma akár 10X akkora is lehet mint a regisztráltaké, azért kell két biztos számot összehasonlitani, mint az ország lakossága és a vírus miatt elhunytak száma.

   ebből csak annyi derült ki, hogy nem tudod mit jelent a finanszírozni szó. Még egyszer ... a háziorvosi szolgáltatók feladata a védőeszközök beszerzése
   De ez vonatkozik a fogorvosokra is, vagy gondolod, hogy eddig a kormányhivatalnokok vitték a fogorvosoknak a szájmaszkot meg a kesztyűket?
   akkor még egyszer ... illegális migránsokról beszéltem, akik menekültnek vallják magukat.
   Azért illegális mert nem legálisan érkezik a zöldhatárra, hanem embercsempészek segítségével. És miért lenne menekült ha beadja a menekültkérelmét
   ha elkapják, mégis mit gondolsz mit csinál?

   a felvételeknek ... ez egy napi transzport, csak a kolozsvári repülőtérről

   szerintem kizárt, hogy eddig még nam hallottál a témáról, a vonatszerelvényekról amik szintén a munkásokat szállítják érdekes módon a lezárt határokon keresztül
   itt olvashatsz a témáról:
   https://mandiner.hu/cikk/20200426_nemetorszag_spargaszezon_koronavirus
   Utoljára módosítva: 2020 Május 18
  18. deciso
   deciso
   Ha szemezgetnek.Minden létezik másutt a világban.
   De így együvé mixelve Csak Magyarországon.Mindenünnen a negatív működésűt kiválogatják.Más törvényekkel és lehetőségekkel együtt.Csak a jól működés biztosítottsága.Jobb ha nem keresel példákat.
   azzal a kimixeltséggel csak a Rákosi diktatúra "büszkélkedhetett".
   Ott is volt rémhírterjesztés ésvolt állami terror.Más módon.Minden más módon.
   Céljában és hatásában teljesen ugyanez.A szájzár a elhallgattatás.

   Csinált egy filmet Koltay Róbert a Sose halunk meg.
   Amiben van egy rendőri brutalitás.
   Előzmény a Gyuszi-bácsi egy konflissal csupán életvidámságból kicsit versenyre kelnek egy lovas rendőrrel.És fakabátnak nevezik a rendőrt.
   Majd egy cukrászdában a fakabát és két AVH-s a vécében rendőri felsőbbrendűségből és túlkapásból félholtra verik a Gyuszi-bácsit.
   45:35

   Hogy mi a rendőri túlkapás ma?
   Teljesen hasonló mikor kerékpárral egy piroson áthajtó nőt.Úgy kínoznak meg a helyszínen hogy túlzó rendőri hatalmaskodást csinálnak.
   Kicsavarják karját megbilincselik hátra. mi már eleve felesleges.
   Nos ez is biztos van más országban is de nálunk. Együtt a többivel minden kiválogatott rossz példa.
   Tegyen panaszt a válasz.
   Mint tudjuk. Ez már nem működik.A lakosságot védő szervezetek is le lettek nyomva.Így együtt a zsarnokság.
   Külön külön egyik se lenne ördögtől való. Persze demokráciákban még működnek is.
   Emlékezz a rendszerváltás után.Még komolyan számoltatták a rendőri túlkapásokat.Túlzottan is.
   Ekkor volt mikor a rendőr nem mert intézkedni mert egy intézkedés 2 hét jelentés írás.
   Aztán változott a demokrácia
   Előfordult 2013-ban izsáki rendőrőrsön kényszervallatással folyamatosan bántalmazva egy román állampolgárt megöltek.
   A kerékpáros nőnél is mossák a rendőröket.
   Pedig épp ekkor van szükség az állampolgár védelmére.
   Különben a rendőr túlkapó túlhatalmú lesz.
   És erőszakot tesz ő maga.
   Mint látjuk még a biztonsági őrök is.
   Utoljára módosítva: 2020 Május 19
  19. dext
   dext
   sőt, az USA -ban ilyesmiért símán lelőtték volna, ha nem engedelmeskedik a felszólításnak, nemhogy még rugdossa is a rendőrt. Te csak a videó egy kis kivágott (hangulatkeltésnek szánt) részét láttad, nem olvastad a rendőri jelentést. Nyugodt lehetsz előkerül a vágatlan telefonos felvétel is.
   De itt egy minapi példa egy másik demokratikus országból, ez is rendőri brutalitás lenne?


   mindíg kell egy viszonyítási alap, hogy mondhassuk valami jobb vagy rosszabb.
   Utoljára módosítva: 2020 Május 19
   nyszjani kedveli ezt.
  20. halimba111
   halimba111

   S még a hires-neves jól sikeredett öszödi beszédnek is évfordulója van. Csak, hogy el ne sikálódjon. Pont passzol:dr_175:

Megosztás