Nostradamus

starter témája a 'Jóslás' fórumban , 2003 December 13.

 1. ritus10

  ritus10 Állandó Tag

  Én is foglalkoztam Nostradamus jóslataival, amiket olvasok a neten magyar fordításokra gondolva, szerintem csak riogatják az embereket a világvégével kapcsolatban.
   
 2. wertuz

  wertuz Állandó Tag

  Én úgy vagyok vele, hogy nem hiszek a jósoknak. Elismerem, hogy beleláthatnak a jövőbe, de lehet, hogy nem tudják úgy értelmezni, hogy az megfeleljen a jövő valóságának, és nem utolsó sorba akár hazudhatnak is, hogy saját érdekeit képviseljék, mert hát Ők is "csak" emberek.
   
 3. szabod117

  szabod117 Állandó Tag

  szerintem vannak olyan jósok akiknek tényleg van valamilyen nagyon kifejlett ézékük amikkel "belelátnak" a jövőbe.

  De sajnos valószínűleg a többség az emberek jóhiszeműségére és vágyaira épít.
   
 4. Buster162

  Buster162 Állandó Tag

  Állítólag Nostredamus a feltételezések szerint paranoid skizofréniában szenvedett. A paranoiás periódusai alatt jöttek a látomásai. Szerintem ez eléggé elfogadható feltevés.
   
 5. timeless

  timeless Állandó Tag

  Sziasztok!
  Csak az orokkevalosag felre iranyulo, tortenelmi feljegyzesek miatt, azokat a !minden ketseget kizaro! joslatokat kivanjuk az Utopikus Magyar tortenelem szamara egyertelmuen orokul hagyni, hogy:
  1.) Egy Magyar Ember semmilyen (meg a legaljasab) kenyszerito korulmenyek kozott sem kepes 140 dl hazipalinka elfogyasztasara 4 ora leforgasa alatt. Ezen antropologiai tenyek azert fontosak a Nemzetunk szamara, megorzendoen, mert:
  1.) A tutanhamoz piramisanak a bajarata folott nem volt kifuggesztve a:
  -Aki itt keresgelni akar, az nem az a Magyar aki FELULROL latja az eges elcseszett labirintust.
  2.) Azon aljassaga a Magyaroknak, hogy nem hajlandoak vegig jarni a szent piramist, az komoly szankciokat von maga utan!!!:
  - Tiltsuk be az egesz, senkihazi, kulturalatlan magyar kutyakat mindorokre!
  Mert, szamunkra azzal az elkepzelhetetlen ( es mindenek felett aljas modon ordogi) fikcioval allnak elo, hogy ok szarnak a labirintusban valo bolyongasra! Azt meghagyjak a a szellemi fogyatekosoknak!
  Mivel ok (MI!!!) felulrol latjuk a dolgokat (azok Isten-i) egyszerusegukben!:cool:

  blessing
  timeless
   
 6. Larissa45

  Larissa45 Állandó Tag

  Én a minap láttam szerintem ugyanezt a műsort, igaz a NatGeo-n, Lezáratlan akták címmel.

  Itt is azt állítják, hogy Nostradamus más próféciáit ollózta össze a könyveiben, ill. a múltban már megtörtént események ismétlődő bekövetkeztéből indult ki.

  Állítólag az asztrológiához sem nagyon értett, a horoszkópjaiban "előre látott" események többnyire nem következtek be.

  Engem teljesen megleptek ezek az információk, mindenesetre nem árt kétkedve fogadni a jóslatait. :confused:
   
 7. laci864

  laci864 Új tag

  Alapvetően nem hiszek ezekben a dolgokban, de róla olvastam ezt-azt, mindenesetre érdekes...
  Vagy csak úgy magyarázom és fordítom, ahogy akarom?
   
 8. thetrinity

  thetrinity Állandó Tag

  Anonimudamusz baratom mondta: minden spiritualis tanoknak az a celja, hogy feldolgozd: meg fogsz DOGLENI!:D
   
 9. egaal

  egaal Állandó Tag

  Szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy oldalt ha valakit érdekel a spirituális világ másolja be ezt a címet a böngészőbe http://magiavarazslas.fw.hu
   
 10. Reniszenb

  Reniszenb Állandó Tag

  Szerintem érdekesek a jóslatai de nem tűnnek túl reálisnak, mindegyik olyan belemagyarázott.
   
 11. kogamester

  kogamester Állandó Tag

 12. kogamester

  kogamester Állandó Tag

 13. 01casanova

  01casanova Állandó Tag

  Nostradamus jóslatai Magyarországról

   
  evapatocs és Mayra kedveli ezt.
 14. Babyface90

  Babyface90 Állandó Tag

  Olvastam Nostradamus 1 könyvét.Hát sok mindent leírt.A könyvben benne vannak latinul a négysorosai,és utána magyarul.Én nem értek mindenben egyet.De nagyon sok jóslat bejött neki.
   
 15. ancsaespana

  ancsaespana Állandó Tag

  Sziasztok!

  Nostradamus ha nem is pontosan, de hozzávetőlegesen megjósolta a jövőt. Nem biztos, hogy az időpontok mindig stimmelnek, de a cselekmények igen. Nehéz megjósolni pontosan a jövőt, hogy mi fog igazán történni, de egy biztos, hogy ő is látta 2012-re a bolygó együttállást, és én hiszem, hogy igaza van.
   
 16. szemur

  szemur Állandó Tag

  Állítsátok meg a Földet, ki akarok szállni!
   
 17. Harv

  Harv Állandó Tag

  Sziasztok!
  Nem hiszek Nostradamus látomásaiban. Szerintem jól ismerte a történelmet, és rájött, hogy bizonyos események ismétlődnek, vagy legalábbis később hasonló események történhetnek (pl. időnként egy kis forradalom vagy háború, belső hatalmi harcok stb.) Ezért ha megfelelően homályosan és eléégé általánosan fogalmazva megjósol eseményeket, azok előbb vagy utóbb bejönnek.
   
 18. manó86

  manó86 Állandó Tag

  Nostradamus 2010-re jósolta a III. világháborút A francia látnok fél évezredes próféciája szerint katasztrofális év vár az emberiségre.Próféciák címmel jelentették meg Nostradamus jövendöléseit 1555-ben. A Michel de Nostredame néven született, félelmetes képességekkel megáldott férfi jóslatait már közel ötszáz éve próbálják megfejteni. Ez azért okoz nehézségeket, mert próféciáit sejtelmes mondatokban fogalmazta meg. Ezek a jövendölések alkalmanként pontosan érthetők, de többnyire csak az őt kutató szakértők számára világosak. Úgy tartják, hogy Nostradamus azért fogalmazott így, mert nem akarta, hogy bárki megértse őt. Sőt, a kutatók találtak egy olyan feljegyzést is a fordítás során, melyben egyenesen megátkozta az őket olvasókat: „Akik ezeket a verseket olvassák, jól vizsgálják meg őket. A közönséges és tudatlan nép ne közeledjék hozzájuk. Valamennyi asztrológus, buta és barbár maradjon távol. Aki másképpen cselekszik, okkal és joggal, legyen átkozott.” Ezzel nem törődve azonban több írását is sikerült már megfejteni, így a 2010-es esztendőre vonatkozó jóslatokat is.Nehéz év vár a világra

  Nostradamus szerint a 2010-es év nagyon nehéz, sőt tragikus lesz.
  * Egyik versében arról ír, hogy ez év novemberében elkezdődik a III. világháború, melyben vegyi fegyvereket is fognak használni. Ez a háború novembertől egészen 2014 októberéig tart majd. Atomfegyvereket is bevetnek, ami 2011-ben várható.
  * Konfliktus lesz Nyugat-Európa és az USA, valamint Nagy-Britannia és Franciaország között.
  * Esélye lesz egy háborúnak a Krím-félszigeten.
  * A Fekete-tengeren katasztrófa történik, vélhetően hatalmas mennyiségű vegyi anyag ömlik a tengerbe.
  * Európában erősödik a gazdasági visszaesés.

  Gazdasági csőd jön

  Az 56 éves híres orosz asztrológus, Pavel Globa is megvizsgálta, mi vár idén a világra. Számításai szerint tovább nőnek a gazdasági problémák 2010-ben. Ennek hatására éhezés, vallási és etnikai konfliktusok várhatók. Ezt a helyzetet súlyosbítja, hogy a globális felmelegedés miatt nagy károk várhatók a mezőgazdaságban. Az orosz próféta úgy véli, ez az év ugyan könnyebb lesz az oroszok számára, mert változás esedékes a politikai helyzetükben, de Európában és az USA-ban gazdasági visszaesés várható. Oroszországban földrengés, az USA-ban pedig több katasztrófa fog pusztítani.
   
 19. imre14

  imre14 Állandó Tag

  én hiszek
   
 20. imre14

  imre14 Állandó Tag

Megosztás