negyven felett

vatainé enikő témája a 'Pszichológia' fórumban , 2014 Június 5.

 1. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Bocs,de BB könyvei,videói,mp3 nem nekem íródtak.
  Ami nekem íródott hihetetlen gyorsasággal megtaláljuk egymást.
   
 2. Vencsont

  Vencsont Állandó Tag

  Szia!

  A negyven rég megvolt. Jó visszaemlékezni a múltra, jelenben élek, gondolva a jövőre.

  üdv.
   
 3. poorferencne67

  poorferencne67 Állandó Tag

  Szia, Enikő. Lehet hogy kicsit rosszul közelíted meg az életkorod számát.eEzt az időt már megérted, ez a tiéd el nem tűnik, biztos nagyon sok jó dolog történt veled csak erre emlékezz, hiszen életed további része is ettől függ. Beteg vagy, fáj a negyven év ? szerintem nem/ gondolj azokra akiknek ez nem adatott meg/. Élni szép és nagyon jó mindannyian változunk hisz ez az élet rendje, de a korod sose fájjon , hiszen minden kornak megvan a maga szépsége csak megkell találni.poorferencne67
   
  vatainé enikő kedveli ezt.
 4. FLAMINGO

  FLAMINGO A KERESŐ MŰKÖDIK! Fórumvezető Kormányos

  Mivel szinte semmi dolgom nincs mostanában a CH-n, ezért átfu
  Mivel szinte semmi dolgom nincs mostanában a CH-n (ez persze nem igaz), ezért átfutottam ezt a témát is.
  Érdekes, hogy a témaindító - legalábbis én úgy veszem ki a soraiból - , hogy a férfiaknak szánta a kérdését.
  Még érdekesebb, hogy az egy szem iceman-t (a man-ból tippelek a gyengébb nemre) kivéve a szebbik nem reagált csupán.
  Hogy javítsak egy picit az arányon én is írok pár sort:
  A férfiaknál ez egy picit másként van. A korral haladva nemhogy romlana, hanem inkább nő az érettségük (persze kivételek itt is vannak jócskán). egy Harrison Ford, vagy akár Sir Connery 60 (sőt 70) felett is kívánatosak (állítólag), tehát náluk nem igazán dominál a kor amíg az egészségükön meg nem érzik.
  Ellenben a nőknél (valószínűleg a társadalmi elvárásokból kialakultan) addigra, amíg a 40-t elérik megállapodottnak kell lennie (család, munka, háztartás) - szóval egzisztenciálisan mindennek a helyén illik lenni.
  Biológiailag nem ajánlott 40 felett az első szülés sem meg egy csomó más sem...
  Míg a férfiak általában 45-50 körül zakkanak meg és alapítanak új családot elölről kezdve mindent.

  Ettől függetlenül a 40 is csak egy a sok születésnap közül, amit túl lehet élni (legalábbis, ha jól emléxem én is túléltem).
  Persze a hölgyeknél ez tudom másként van, de szerintem, ha elfogadod magadat olyannak, amilyen vagy, akkor a többiek is kénytelenek lesznek elfogadni.
  Már pediglen, ha ez megvan, a többit is el lehet érni.
   
 5. vatainé enikő

  vatainé enikő Állandó Tag

  Na ez a nehéz, a szépségét megtalálni! Hálás vagyok, hogy ennyit is élhettem, hiszen voltak ismerőseim akiket a rák fiatalon elragadott, de úgy érzem, hogy csak úgy eltellnek a napjaim, a gyerekeimnek már nincs szükségük rám, mint régen. A hivatásomba lassacskán kezdek belefáradni és nem azért mert már nem szeretem a gyerekeket, hanem azért mert a szülők értékrendje távolodik az enyémtől ( 25- 35 éves szülők magyarázzák meg nekem, hogyan kell a gyerekeket nevelni, szeretni). Szóval keresem rendületlenül a szépet, csak egyenlőre nem találom.
   
  AndiC kedveli ezt.
 6. Gyöngyösi Szilvia

  Gyöngyösi Szilvia Állandó Tag

  A tavasz folyamán én is betöltöttem a 40-et, de semmi különös érzés nem kapcsolódott hozzá. Ez is olyan szülinap volt, mint a többi. Próbálom magam karban tartani mindenféle szempontból, hogy jól érezhessem magam a bőrömben. Egy biztos, mi már nem olyan 40-en túliak vagyunk, mint a szüleink voltak. Sokkal aktívabb élettel lényegesen fittebbnek és fiatalabbnak érezhetjük magunkat.
   
 7. poorferencne67

  poorferencne67 Állandó Tag

  Kedves Enikő rájöttem, hogy te telán nem is a korodat fájlalod, hanem, azt hogy miután a gyerekek felnőttek nem érzed magad fontosnak.Úgy gondolod hogy nincs szüksége rád senkinek felesleges vagy.Ez nem igaz amíg a gyerekeid élnek mindig te leszel a legfontosabb, bár lehet hogy most másképp mutatják. Próbálj meg kikapcsolódni, járj el társaságba gondold végig ,mi az amit szívesen tennél, de eddig nem volt rá lehetőséged. Bármilyen őrültség is lehet, ha attól boldog és elégedett vagy.Minden ember értékes , mindenkire szükség van valahol.Remélem hamar megtalálod,és nem leszel ilyen szomorú.
   
  phoenyx kedveli ezt.
 8. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag


  Soraidat olvasva az jutott eszembe,vajon a hajléktalannak,az éhezőnek,vannak ilyen gondolatai?
   
 9. Christierna123

  Christierna123 Állandó Tag

  Ez retorikus kérdés volt, ugy-e? :) Mert a választ tudjuk valamennyien...
   
 10. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag


  ja
   
  Kicsi Fecske és Christierna123 kedveli ezt.
 11. vatainé enikő

  vatainé enikő Állandó Tag

  Ez nagyon úgy hangott, mintha az apám mondta volna, van kajád, ruhád, fedél a fejed felett, akkor mi bajod lehet?
   
  kágyula, AndiC és Kicsi Fecske kedveli ezt.
 12. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  ...és milyen igaza van.Valószínű átélhetett egy s mást.
  Elveszíteni az életeden és a gyerekeiden kívül mindent,na az már valami.
  Ahogy Melitta írta,a padló nem azért van,hogy belekapaszkodj,hanem,hogy fel állj róla.
  "Ne hidd, hogy azok mind szeretnek,
  Akik mosolyogva körül hízelegnek.
  A szó lehet hazug, a hízelgés érdek,
  De a lélek tükre nem csal meg Téged.
  S mivel a szem a lélek tükre,
  Benne csillog meg a szeretet fénye.
  Ki könnyes szemmel, némán néz rád,
  Öleld szívedre, mert az igazi Barát!"

  forrás: suzymama.bloglap.hu
   
 13. rasztamindenit

  rasztamindenit Állandó Tag

  Szerintem teljesen mindegy merről nézel a negyvenedik szülinapodra. Igazából nekem még fel sem tűnt, hogy pár éve elmúlt.

  Mármint férfiként...

  Ha erre gondoltál...
   
  vatainé enikő kedveli ezt.
 14. Fehér Péter

  Fehér Péter Állandó Tag

  47 elmúltam, igaz felmutatni nem sokat tudok, de elfogadom, hogy ez van, eljutottam idáig, megéltem,/ nagynéném 40 volt amikor betegségben meghalt/, nem szabad tragikusan felfogni a kort, leszünk ettől még idősebbek is.............
   
  Lateiner3, vatainé enikő és phoenyx kedveli ezt.
 15. poorferencne67

  poorferencne67 Állandó Tag

  Sziasztok! Ez a kor kérdés furcsa dolgokat juttatott az eszembe.Enikőt is megértem, és azt is aki nem törődik a korával főleg ha egészséges. A hétvégén vendégségben voltunk, és felvetődött ez a kor téma .Meglepetésemre a nők fele szinte betege volt a korának, és főleg olyanok akik amúgy is adottságuknál fogva le is tagadhatnának néhány évet a korukból. Rákérdeztünk hogy mi az ő fő gondjuk.Na a válaszokon meglepődtem: mert ők már öregek, de a férjek a legszebb korban vannak, és sok a fiatal lány akikkel nem tudják felvenni a versenyt.Szóval itt van a kutya elásva, ahelyett hogy siránkoznak inkább a férjükkel foglalkoznának és a családdal ne az új divattal , meg hogy miben néznék jobban ki .Próbáltam közbe szólni ,de lehurrogtak hogy könnyű neked a negyven kilóddal imád a férjed.Ja? Hát akkor tegyetek meg ti is mindent és dolgozzatok meg érte és ne csak magatokkal foglalkozzatok .Ezután alig vártam hogy hazaérjünk és kialudhassam magam.poorferencné67
   
  rasztamindenit kedveli ezt.
 16. nagy.g

  nagy.g Tag

  Kedves Leendő Negyvenes!
  Először is megelőlegzek egy "Boldog szülinepot!". Továbbá nem tudom, hogy szokás-e, ill. lehetséges-e egy kellemes tv müsor részletét ajánlani:
  http://ridikulmagazin.hu/musor-a-negyven-az-uj-harminc-2.htm
  A Ridikül című műsor 2014. januári műsorának témája: "A negyven az új harminc".
  Már a címe is előre vetíti az optimista hozzáállást. Remélem neked is segít.
   
 17. MattTom

  MattTom Állandó Tag

  Az egyik barátom már 50 is rég elmúlt,de remekül néz ki,fitt,naprakész minden témában,szóval irigylésre méltó.A titka az,hogy óvodás és kisiskolás gyerekei vannak!
  A gyerekek fiatalítanak,az biztos,de nem mindenkinél alkalmazható módszer :))
   
  phoenyx kedveli ezt.
 18. nagymami2

  nagymami2 Állandó Tag

  Ez nagyon tetszik.Én a napokban lettem 50,és néha úgy érzem elkeserítő ez a szám,de az idén született 2 unokám is,így már 3 van összesen.Próbálom máshonnan megközelíteni azt a számot,boldog nagymama vagyok,életerős,egészséges,tele tervekkel.Vidám parkba felülök a fejjel lefelé menő dolgokba is,igaz remegek is rendesen,a 6 éves unokámat nem engedték fel,muszáj volt egyedül "utazni"
   
  kágyula és phoenyx kedveli ezt.
 19. takiapi

  takiapi Állandó Tag

  Most visszagondolva a 40. szülinapra, nem volt jelentősége. Szinte már másnap eszembe sem jutott, hogy átléptem egy határt. Ebben a korban még igazán nincsenek visszaesések a teljesítményben, az életmódban. Még eljártam focizni.... Talán most 60 felett látom csak igazán, hogy mennyire más az az életkor és milyen felesleges egy picikét is elkeseredni, hisz minden kornak megvannak a maga sajátosságai és talán szépségei (gyerekek növekedése, barátságok, talán munkahelyi sikerek stb). Viszont ahogy haladunk előre, úgy gyorsul az idő...
   
  phoenyx kedveli ezt.
 20. eszme

  eszme Állandó Tag

  Sziasztok
  én tavaly lettem 40 éves, és talán 1 hónapig foglalkoztam vele, aztán szépen rájöttem, hogy szuperül érzem magam, semmi pénzért nem cserélnék a 20 éves önmagammal :) Picit próbálok azért változtatni, kevesebbet dolgozni, több időt a gyerekeimmel lenni. De összességében jó negyvenesnek lenni !! :):) Itt most "megállnék" úgy 10 évre :)
   
  phoenyx kedveli ezt.

Megosztás