Munka

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A nagy munkanélküliség ellenére komoly hiány van pizzasütőből Olaszországban, becslések szerint hatezer sütöde keres dolgozót.


Az olaszoknak azonban nem fűlik a foguk ehhez a munkához, mert a fizetés szerény, a munkaidő viszont hosszú. A pizzasütödék kemencéinél mindemiatt sok egyiptomi dolgozik, becslések szerint az arab országból érkező munkakeresők 80 százaléka pizzériában köt ki. A The Daily Telegraph című brit lap beszámolója szerint a pizzatészta készítésének mesterei lettek az egyiptomiak, sok római, torinói, milánói pizzázó nekik köszönhetően működik."Jók vagyunk, mert nehéz munkára készültünk. Az olaszok viszont kényelmes irodai munkahelyre vágynak, napi hatórás és heti ötnapos munkaidőre. Nem készek napi 10-12 órát dolgozni" - mondta a lapnak Amadeo al-Vikel, aki 12 éve vándorolt ki Kairóból Olaszországba, és pizzázója van Rómában a Trevi-kút közelében.Olaszországban évente mintegy 3 milliárd pizza készül.
A fiatalok körében a munkanélküliség 35 százalékos.
 

Csatolások

 • pizza.jpg
  pizza.jpg
  14.3 KB · Olvasás: 3

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
10 szokatlan munka, mely meglepően jól fizet


Kézmodellként vagy személyi vásárlóként például vagyonokat kereshetünk.

Mindannyian tudjuk, hogy az orvosok és a vállalatvezetők sokszor igen magas fizetéssel büszkélkedhetnek, az azonban már nem olyan egyértelmű, hogy más, kevésbé tradicionális szakmákkal is nagy összegekre tehetünk szert. Pedig a hotdogárus, utcai élőszobor vagy a temetkezési vállalkozói munka éppúgy ezek közé tartozik, mint a fagylalttesztelő, kutyasétáltató vagy a főállású személyi vásárló.
A Forbes magazin szakértői szerint az ilyen típusú munkákhoz szükséges egyfajta kockázatvállalás és kreativitás, amelyet nem mindenki képes felvállalni. Ellentétben egy jogi vagy orvosi képzéssel, mely habár sokszor igen költséges lehet, ha az illető szorgalmas, akkor szinte garantált a jó fizetés és a karrierlehetőség.
A furcsább munkák esetében nincs egyértelmű recept a sikerre, egy jól menő üzlet segítségével azonban kiküszöbölhetjük a kilenctől ötig tartó irodai munkát és rendkívüli összegekre tehetünk szert.
A cikk szerzője arról számol be, hogy egy forgalmas helyen áruló New York-i hotdogos akár évi 100 ezer dollárt is megkereshet, de egy félreesőbb helyen is hazavihet 30-80 ezer dollárt évente.
Marketing - assistant
BECK AND PARTNERS Kft.
Irodavezető
Fundamenta-Lakáskassza Zrt.
Logisztikai asszisztens
Procter&Gamble/Hyginett Kft.
Accounts Assistant
Adecco Kft.
Office /Personal Assistant
B2i Healthcare Kft.

Egy alaszkai halásznak akár heti 2500 dollár is ütheti a markát, bizonyos időszakokban azonban lehet, hogy üres kézzel tér haza. Ahhoz, hogy a sokszor meglepő munkákban sikerünk legyen, nagy adag kitartásra, eltökéltségre és üzleti szellemre van szükségünk.
Íme a tíz legjobban fizető különös munka: (dollar/év)
- balzsamozó $43,680
- hotdogárus $30,000-tól $100,000-ig
- személyi vásárló $25,000-tól $100,000-ig
- temetkezési szolgáltatások menedzsere $79,930
- fagylalttesztelő (farmakológiai végzettséggel) $56,000
- virtuális fejvadász $250-$10,000/ajánlott jelölt
- genetikai tanácsadó $55,820
- élő manöken/utcai szobor $100 óránként
- testrész modell $20 - $1,000 alkalmanként
- óceánjáró hajón szórakoztató személyzet $3,000 - $4,500 havonta, plusz ellátás és kabin

Szemlézte: Fogas Krisztina
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Drága mulatság magyarnak lenni

TORONTÁLI ZOLTÁN FEKETE EMESE2013. 06. 07. 10:08

65KOMMENT
CÍMKÉK:
A szobafestőt és a fodrászt a keresetünkhöz képest olcsón megkapjuk, ám az áruk többségéért nagyon sokat kell fizetnünk. Egy magyar családnak a rezsi még a csökkentés után is nagyobb teher, mint Nyugaton, de még a ruha- és élelmiszer-vásárlás is jobban fáj, így nem csoda, hogy szórakozásra alig marad pénz.
Gabi Londonban dolgozik a kreatív szakmában, pár éve költözött ki, többéves szakmai tapasztalattal. A fizetése nettó 5 ezer font, azaz mintegy 1,7 millió forint, a költségei pedig elég meglepő képet mutatnak a magyar átlaghoz képest.
Igaz ugyan, hogy egy kétszobás lakáson osztozik a bérlőtársával, és vaskos havi ezer fontot fizet egyetlen szobáért, de a rezsiköltsége mindössze 100-150 font, ami magyar mértékkel sem sok. Ráadásul London egyik legdrágább negyedében, a Notting Hillen lakik. Élelmiszerre ezer font körül költ, ami jelentős összeg, de hozzáteszi, hogy nem a legolcsóbb helyekre jár, szeret például menő helyeken salátázni, ahol a kis adag is több mint 10 fontba kerül.
A Londonban élő magyar nő példája is jól mutatja, amire legutóbb a Guruló hordó blog szerzői hívták fel a figyelmet. Magyarországon az árszínvonal közelebb van a nyugat-európai átlaghoz, mint a bérek. Keveset keresünk, de itt is minden ugyanolyan drága, mint kint.

20130606-rezsikoltseg-sporolas-diagram.jpg

Élet Londonban és Bukarestben. (százalékban)
Forrás: Origo

Bogdan szakmája közel áll Gabiéhoz, életkora és szakmai tapasztalata is hasonló, szintén nincs még családja, ám ő Bukarestben próbál boldogulni. Sokkal kevesebbet keres, 1200 eurónak megfelelő lejből, azaz mintegy 360 ezer forintból kell kijönnie. Fizetésének majdnem a felét, 500 eurót kell albérletre költenie, mindössze 300 euróból ki tudja hozni a számára szükséges élelmiszert, 100 eurót elfüstöl cigarettára, 150-et pedig közlekedésre kell fordítania. Azt mondja, marad pénze a szórakozásra is, az számára elsősorban nem anyagi, hanem szabadidő kérdése.
Úgy hívják, vásárlóerő-paritás

Az Európai Unió megfelelő statisztikái is alátámasztják mindezt. A vásárlóerő-paritáson közölt adatok az egyes valuták erejét is figyelembe veszik, vagyis a bérek színvonalához mérten mutatják egy-egy termékcsoport drága vagy olcsó voltát.

Ha az EU 27 országának átlagában a kenyér és a gabonafélék ára (idetartozik a rizs, a liszt és minden tésztaféle) 2011-ben 1 volt, akkor ehhez képest nálunk ugyanezért 1,19-et kellett kiadni, és bár Cipruson 1,38-at, Angliában csak 0,81-et. A tágabb élelmiszer-kosár relatíve még drágább nálunk, mint az unió több országában, ebbe beletartozik a bébiételektől kezdve a húson és zöldségen át a ketchupig minden, ami ehető vagy iható.

Ruházkodásban nagyon érdekesen oszlik meg Európa: Nyugat lényegesen olcsóbb, mint Kelet, mi például a fizetőképességünkhöz képest 32 százalékkal drágábban tudunk csak öltözködni, mint az uniós átlag, és 40 százalékkal több pénzért, mint a híresen stílusos franciák.
Kellemes, biztonságos élet

Miklós már családos emberként költözött ki Amszterdamba, ahol egy multinacionális vállalat középvezetőjeként kapott állást. A pontos fizetését nem árulta el, de utalt rá, hogy a hasonló beosztásokban a holland átlag 2-2,5-szeresét lehet megkeresni, azaz bruttó 6-8 ezer eurót (1,8-2,4 millió forintot).
A lakhatás itt is drága, jó minőségű sorházi lakását havi 2 ezer euróért bérli a család, ám olcsóbban kijönnének, ha hitelből vásároltak volna, és annak részleteit kellene fizetniük. Rezsire ők is csak 200 eurót költenek, az autójuk után pedig 100 eurós adót kell fizetniük. A szolgáltatások drágák, és a rendszeres karbantartás alaposan megnöveli az autóval kapcsolatos költségeket.

Az élelmiszerárakat 20-40 százalékkal érzik magasabbnak a magyarnál, bár hozzáteszik, hogy bizonyos termékek olcsóbbak, és az átlagos minőség sokkal magasabb. Miklósék helyi közműadót, gát- és csatorna-karbantartási díjat is fizetnek, ez havi közel 200 eurós kiadás, de jogosnak érzik a sarcot, mert a település mindig makulátlanul tiszta, illetve árvíztől sem kell tartaniuk.

"A megélhetés költsége jóval magasabb Hollandiában, de mindezek mellett is marad pénz szórakozásra, ruházkodásra, nyaralásra, úgy általában egy kellemes, biztonságos életre" - mondják.

Félretesznek nyaralásra, síelésre

Hasonló életszínvonalról számolt be norvég beszélgetőpartnerünk, aki hasonló állásban dolgozik, mint Miklós. Férje tanácsadó egy multinacionális cégnél, első gyermeküket egy 150 négyzetméteres oslói lakásba várják. Nem tartoznak az igazán jól kereső alkalmazottak közé, de így is havi bruttó 18 ezer eurónak megfelelő norvég koronából gazdálkodhatnak. Ebből 4 ezer eurónyi összeget a lakáshitel törlesztése rögtön el is visz. A feleség úgy saccolja, hogy havi 600 eurót költenek élelmiszerre, és 100 eurót benzinre, de mindketten közel laknak a munkahelyükhöz. Havonta 80 ezer forintnak megfelelő koronát tesznek félre nyaralásra és téli síelésre.
20130606-rezsikoltseg-sporolas-diagram1.jpg

Élet Hollandiában és Magyarországon. (százalékban)
Forrás: OrigoRögtönzött - és nem reprezentatív - hazai körkérdésünk egyértelműen azt az eredményt hozta, hogy a családok jövedelmének negyedét-harmadát elviszi a rezsiköltség, az élelmiszerek és a közlekedés költségeit hozzáadva pedig eltűnik a kereset több mint fele. Tamásék példája is ezt mutatja. Miklósékhoz hasonlóan ő is egy multinál dolgozik, de Budapesten, ráadásul a felesége is jól kereső beosztott egy nagy tanácsadó cégnél. Kettejük fizetése, így jóval a magyar átlag feletti, több mint 700 ezer forint a családi költségvetés. Az év végén mégis sokkal kevesebbet tudnak félrerakni, mint az egykeresős modellben élő hollandiai kortársuk. Rezsire, élelmiszerre is többet költenek a fizetésükhöz képest, és összességében harmadannyi pénzük van, mint Miklóséknek.

Amivel munkánk is van, az olcsóbb

Van azért, ami olcsóbb Magyarországon. A szolgáltatások terén majdnem 30 százalékkal vagyunk az EU átlaga alatt. Jóval kevesebbet kell kifizetni a vízvezeték-szerelőnek, a szobafestőnek vagy a lakberendezőnek, olcsóbb a bejárónő, a ruhatisztítás, az autómosás, a mozi, de a pszichiáter és a fogorvos is, ami logikus, hiszen az árak itt is az alacsony bérszínvonalhoz illeszkednek.

Korábbi általános árelőnyünk a vendéglátásban is megmaradt. Európai összevetésben olcsók az éttermeink, kávézóink és a szállodák is, még ha ezt az ember időnként teljesen másképp éli is meg. Az Eurostat itt egy szelet pizzától és egy korsó sörtől kezdve rengeteg menüt mér, de nézi a diákszállókat és a legjobb hoteleket is. Ebben a kategóriában csak Csehország volt nálunk olcsóbb két évvel ezelőtt, miközben érdekes módon Lengyelország messze lepipálta Európa fejlettebb országait, az átlagnál majdnem 30 százalékkal volt drágább.
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
Miklósékhoz hasonlóan ő is egy multinál dolgozik, de Budapesten, ráadásul a felesége is jól kereső beosztott egy nagy tanácsadó cégnél. Kettejük fizetése, így jóval a magyar átlag feletti, több mint 700 ezer forint a családi költségvetés.
nah ezért hókuszpókusz a statisztika ...
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Nyugatra emigrálnak a magyar buszsofőrök


Több tucat sofőr már emigrált, sokan pedig tanulni kezdték az idegen nyelveket - írja a blikk.hu.

Legtöbben a norvégot, Norvégiában ugyanis tárt karokkal és átszámolva 1 millió forintos fizetéssel várják a magyar buszvezetőket. Ennek pedig híre ment a BKV-nál, és még több sofőr adta tanulásra a fejét. Sokuknak nincs is más választásuk, mint dobbantani, mert a BKV-nál kapott 120-160 ezer forintos bérből nem tudják fizetni devizahitelüket.

Norvégia után a BKV-sok másik kedvelt célpontja Németország. Hernaczki Antal (39) Münchent választotta. Többet dolgozom mint otthon, van úgy, hogy 10-15 órát is, de nem panaszkodom, mert a BKV-nál alig kaptam 130 ezer forintot, itt viszont átlagban félmilliót keresek.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Súgót keres az Operaház

A meghirdetett határozatlan idejű közalkalmazotti állásra 2013. augusztus 6-ig várják a jelentkezéseket.

Foglalkoztatás jellege: teljes munkaidő.

A munkavégzés helye: Budapest, 1061 Budapest, Andrássy út 22.

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok: A próba és az előadás zenei folyamatának és szövegének nyomon követése. Az előadó kisegítése a lehető legmagasabb színvonalon való teljesítésének érdekében. A zongorakivonat hibátlan ismerete. A próba és az előadás folyamatának maximális figyelemmel való végigkísérése.

Illetmény és juttatások: Az illetmény megállapítására és a juttatásokra a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény rendelkezései az irányadók.

Pályázati feltételek:- Főiskola, zeneművészet képzési ágon szerzett felsőfokú végzettség vagy ének szakos általános vagy középiskolai tanár,
- büntetlen előélet

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:
- színházi, különösen zenés színházban szerzett - Legalább 1-3 év szakmai tapasztalat,

Elvárt kompetenciák:
- olasz, német, orosz, francia nyelvek olvasási szintű ismerete,

Előnyt jelentő kompetenciák:
- opera repertoár ismerete

- lapról olvasási készség

- empátia, türelem

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások: fényképes önéletrajz, végzettséget igazoló bizonyítvány(ok) másolata, nyilatkozat büntetlen előéletről, adatkezelési nyilatkozat, melyben hozzájárul a pályázattal kapcsolatos személyes adatainak kezeléséhez.

A munkakör legkorábban 2013. szeptember 1. napjától tölthető be.

A pályázatok benyújtásának módja:
Postai úton
, a pályázatnak a Magyar Állami Operaház címére történő megküldésével (1061 Budapest, Andrássy út 22. ). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: Á-5108-1/2013/13 , valamint a munkakör megnevezését: súgó.

vagy

Személyesen: MÁO Humánerőforrás-gazdálkodási Osztály, Budapest, 1065 Budapest, Hajós utca 11. 3. emelet .

A pályázat elbírálásának módja, rendje: A pályázatok beérkezését követően 3 tagú bizottság hallgatja meg a pályázati feltételeknek megfelelő jelentkezőket. Sikertelen pályázatról szóló értesítés után a pályázatok személyesen átvehetők a MÁO Humánerőforrás-gazdálkodási Osztályán. Az át nem vett pályázatok az elbírálási határidőt követő 90 nap elteltével megsemmisítésre kerülnek.

A pályázat elbírálásának határideje: 2013. augusztus 16.

Próbaidő 4 hónap. A munkakör készenléti jellegű, napi munkaidő 12 óra, beosztás szerinti napi munkaidő legfeljebb 14 óra, heti munkaidő legfeljebb 60 óra.

A munkáltatóval kapcsolatban további információt a www.opera.hu honlapon szerezhet.

A pályázat benyújtásának határideje: 2013. augusztus 6.
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Idoben visszafele haladva:
Sugo munkakor kemeny lehet, a sok nyelv-kovetelmeny pedig a kozalkalmazotti bertablaban is jol jon.

Arak-berek osszehasonlitgatasa:
Egyreszt nagyobb kulonbseg van a pesti fiatal es a besenyopuszta alsoi csalad bevetelei-kiadasai es eletvitele kozt, mint barmelyik ket szabadon valasztott vilagvaros kozott.
Masreszt meg az arkulonbsegek fo oka, hogy a harmadik vilagban letezik egy olyan elelmiszerkategoria (feherkenyer, teszkoparizsi es baratai) ami az elsoben takarmanykent sem lenne legalis, es je, az olcsobb, mint a teljes kiorlesu kenyer, meg a szeletelt sonka.
En egyszeruen azt latom, hogy ami nyugaton "normalis", az egyszeruen luxuskategoriaba esik magyar szemmel.

Talan az epitkezest hoznam fel ellenpeldakent, gondolom a nagy elomunkaigeny miatt, ami feketen meg mindig olcso keleten:
A lesajnalt panelhaz falvastagsagat es lakasok kozti hangszigeteleset itt nem lehet megfizetni.
 

Lacerta

Állandó Tag
Állandó Tag
Tisztelt kanadai Fórumozók!

Én komoly szándékkal kanadai állás, illetve munkalehetőség után érdeklődök. Felsőfokú híradástechnikai mérnöki végzettségem van, azonban sohasem dolgoztam a „szakmámban”. 30 évet dolgoztam a közszférában ahonnan most – fogalmazzunk úgy – kitessékeltek és a Kormány lehetőséget sem ad, hogy tovább dolgozhassak.

Mivel úgy érzem, hogy itthon nemigen terem nekem babér, (50 éves elmúltam) ezért gondolkodom azon, hogy másutt, külföldön keresek munkát magamnak. Angol nyelvtudásom eléggé hiányos, lássuk be, hagy némi kívánnivalót maga után, de gyorsan tanulok, ez tehát nem lehet probléma.

Amennyiben ez előnyt jelenthet, nekem „A”, valamint „B” és „C” kategóriás hivatásos jogosítványom van.

Ha valaki érdemben tudna információt, vagy felvilágosítást nyújtani, illetve segítséget adni, akkor kérem írjon . Előre is köszönöm!
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Lacerta!

Az angol az megkerulhetetlen. Esetleg Quebecben franciaval kivalthato.

Ha azt a hiradastechnikat sikerulne felfrissiteni, az kifejezetten keresett szakma eszakon (tavoli orszagbeli allamigazgatasi tapasztalathoz kepest, mar elnezest)
Az RF resze nem sokat valtozott, nekem legalabbis nem szoltak, hogy lenne uj Maxwell-egyenlet :)
A modern muszerek mindig a klasszikusakat imitaljak, nem lesz veluk gondod.
Mondjuk a modulaciok mar szinte mindenutt digitalisak, az meg megvolt? (bocs, fiatalabb vagyok)

A hivatasos soforkodes is transzferabilisnak tunik, ehhez erdemes elore letolteni a kinezett allam kresz-konyvet, vizsgafelkeszitoit, nyelvtanulasnak is kivallo, es ugyis ujra kell majd vizsgazni.

Szocske
 

Lacerta

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Szöcske!
Köszönöm a válaszát, az információt. Az az érzésem, hogy én már nagyon régen tanultam az elektronikáról, már az is problémát okozott, hogy átállítsam az antennát digitális TV adás vételre. De majd csak lesz valahogy.
Üdvözletem!
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Jol beszelo es helyesen iro /felsofokuan/ angol es francia tolmacs kellene szoveg forditashoz.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Álommeló Angliában: legyél rabszolga egy évre!

Magyar munkavállalókat keres angliai állásra egy magyar nevű, a céges adatbázis szerint román állampolgárságú, a harmincas éveiben járó férfi, aki helyszíni autószereléssel foglalkozik egy Londontól nem messze fekvő kisvárosban és a település 30 kilométeres körzetében.
Az a havi 800 fontos (330 ezer forintos) fizetés, amit leendő munkatársainak ígér, nem is hangzik rosszul, főleg, hogy az összeg fél év után már 1000 fontra nő, és a főnök szállást is ad, teljesen ingyen. A munka külön vonzereje, hogy még angolul sem kell tudni hozzá, és a munkáltató készségesen segít az utazásban és az ügyintézésben is.A férfi nemrég az angliai magyarok egyik Facebook-csoportjában, a LION-on tette közzé álláshirdetését. Még szép, hogy volt, aki lecsapott a lehetőségre, és emailben érdeklődött a fizetésről és a munkafeltételekről.

A vállalkozó válasza teljesen korrekt, mindössze annyival árnyalja a képet, hogy az általa ajánlott állás sokkal inkább emlékeztet modern kori rabszolgaságra, mint 21. századi alvállalkozói viszonyra, amit emleget.

Néhány meglepő részlet a 8 oldalas, szerződésnek látszó iratból:

Munkafeltételek
 • Heti 6 nap munka
 • Munkaidő: reggel 8-tól este 8-ig
 • Fizetés: az első fél évben havi 800 font, utána, ha beváltál, havi 1000 font
 • Szabadságra akkor mész, amikor a főnök
 • Minimum 1 évre szerződsz, ez alatt az idő alatt nem mondhatsz fel
 • Ha mégis felmondasz, bukod az 1000 fontos letétet
 • Ha a főnök úgy látja, hogy rossz lábbal keltél fel, aznap nem dolgozhatsz
 • Amelyik napon nem dolgozol, 10 fontot kell fizetned a szállásért
Szállásfeltételek:
 • Kötelező a főnök házában laknod, különben nem dolgozhatsz nála
 • A szobád berendezése: ágy, szekrény (esetleg asztal)
 • A házba az ott lakókon kívül nem mehet be se barát, se barátnő
 • A házba tilos elektronikai eszközt bevinni (tévé, fűtés, hangszer)
 • A házon (a Google Street View szerint egy padlástérrel együtt 3 szintes kertvárosi ikerház fele) kilencedmagaddal osztozol
 • Ha egyvalaki tíz percet tölt a vécén, a többieknek 90 percet kell várniuk, mire sorra kerülnek (ez nem világos, hogy jött ki)
 • A szobádat hetente alaposan ki kell takarítanod. Ha megbuksz az ellenőrzésen: 10 font levonás
 • Az egész házat ki kell takarítanod, amikor rád kerül a sor. Ha elmulasztod, 10 font levonás.
 • Amúgy is mindenért 10 font levonás
Aki azt hiszi, hogy ilyen márpedig nincs, annak itt az összes papír, amit alá kell írni ahhoz, hogy a menő autószerelő rabszolgájaként (hivatalosan: alvállalkozójaként) a siker útjára léphessen. Jó utazást, jó munkát!

 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
ikon-felsorolas-kisnyil.gif

Felhívás külföldi önkéntes szolgálatra

Vállalkozó kedvű 18-29 év közötti fiatalokat keres a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyéves külföldi önkéntes szolgálatra. Az 'Egy év az életemből neked' programba bekapcsolódó fiatalokat franciaországi és németországi szociális intézményekbe fogadják majd. A pályázat beadási határideje: 2015. március 2.

Vállalkozó kedvű 18-29 év közötti fiatalokat keresünk 'Egy év az életemből neked' c. programunkban történő részvételre. A kiválasztottak Németországban és Franciaországban teljesíthetnek majd egyéves önkéntes szolgálatot többségében fogyatékkal élők otthonaiban.

Időpontok:
Németország: 2015. szeptember 1. - 2016. augusztus 31., a német önkéntes törvény alapján.
Franciaország: 2015. szeptember 1. - 2016. július 30. vagy augusztus 20., a francia önkéntes törvény alapján.

Pályázati feltételek:
• 18-29 év közötti életkor Németországra vonatkozóan
• 18-24 év Franciaországra vonatkozóan
• középfokú végzettség
• a pályázati dokumentáció határidőben történő megküldése
• önkéntes szociális szolgálatra való alkalmasság
• nem szükséges szakmai ismeret és nyelvtudás

Résztvevők kiválasztása:
Az egy éves önkéntes szociális szolgálatra alkalmas fiatalokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársaiból és önkénteseiből álló bizottság választja ki.
A kiválasztásnál előnyt jelent:
• nyelvtudás
• korábban szerzett önkéntes tapasztalat

Felkészítés:
A felvételt nyert önkéntesek intenzív szakmai és nyelvi felkészítésen vesznek részt, majd kiutaznak külföldi szolgálati helyükre. Önkéntes szolgálatuk alatt szállást, zsebpénzt kapnak, gondoskodunk betegségbiztosításukról, egyszeri hazautazásuk költségeiről. A külföldi tartózkodás 12 hónap. Önkénteseink külföldön helyi partnerszervezeteinktől kapnak folyamatos támogatást.

Beadási határidő: 2015. március 2.

A pályázathoz az alábbi dokumentumokat kell csatolni magyar és a választott célország nyelvén (német vagy francia):

• fényképes Europass önéletrajz egy A4 oldal terjedelemben
• motivációs levél
• a pályázó pontos címe, telefonszáma, e-mail elérhetősége szerepeljen az önéletrajzban
• ajánló levél (máltai vezetőtől, iskolától, egyetemtől, lelkésztől/plébánostól, egyházközösségtől)

A pályázatot a következő címre kell megküldeni (papír alapon és elektronikus formában is):
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület
Kapuvári Zsófia
postacím: 1255 Budapest postafiók 20
Személyesen: 1011. Budapest, Bem rakpart 28.
e-mail: kapuvari.zsofia@maltai.hu

Bővebb információ a +36 1 391 4700 telefonszám 352-es mellékén vagy a fenti email címen kérhető Kapuvári Zsófia program koordinátortól.
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
R

recefyce

Vendég
Sziasztok!


Rólunk:
Egészségesek, minden káros szenvedélytől mentesek és becsületesek vagyunk.
Mindenféle ( akár „legalja”) munkát elvállaltunk már itthon, tehát nem vagyunk válogatósak.
Éppen csak akasztott ember nem voltam.
Ha valaki azt mondja, hogy mindenhez ért, akkor valójában semmihez sem…ahogyan tartja a mondás..
Én nem mondom, hogy mindenhez értek, de nagyon sok mindent megtudok csinálni.
Pl. Betonozni,járólapozni,festeni,kerti munkákat végezni,állatokat ellátni,stb… de dolgoztam huzamosabb ideig villanyszerelő és cserépkályhás mellett is.
Szeretek fával is dolgozni.
9 éves koromban már lecsót főztem magamnak.
Mostanra kb. bármit elkészítek ha kell. Levesek,egytál ételek, pogácsa,kenyér, egyéb péksütemények, stb… ( Megjegyzés: Kb. 3 éve vegetáriánus vagyok)
Mónika rendelkezik dajka képesítéssel. Lelkiismeretes, megbízható ember.
Halk szavú, barátságos emberek vagyunk.
Mónika nem beszél angolul,én igen.
(Büntetlen előélettel rendelkezünk)
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Gyakran irom ide, kicsit szegyellem is magam miatta, de nem volna egyszerubb az EUn belul maradni? Ott nincs macera bevandorlassal meg munkavallalasi engedellyel, es az utazas is olcsobb: odamentek busszal-vonattal-fapadossal, es dolgoztok. Brexit-et majd hiszem, ha latom, de pl Nemetorszagban is egesz jol el lehet boldogulni az angollal, es amugyis hasonlo nyelv.

Persze kivanok sok szerencset, akarmerre is indultok.
 
R

recefyce

Vendég
Szia!
Nem szeretem a brit angolt és vacak az időjárás is. :)
Németeknél meg hiába lehet elboldogulni valamilyen szinten angollal,
ha ott szeretnénk letelepedni, akkor meg kellene tanulnunk németül.
Az a benyomásom, hogy mind a két nép eléggé sznob és lenéző tud lenni.
Egyébként egyszer már voltunk németben...átverés volt...
 
R

recefyce

Vendég
Ezért nem szeretek fórumozni.
Az embert nem segítik de helyette faggatják és ha valamit mégis válaszol, akkor abba belekötnek
és utána lehetne álláspontot védeni,....de én ezt most inkább nem teszem...
Megtanulhattam volna, hogy az emberek képtelenek más álláspontját kritika nélkül hagyni
és a kérdéseket is (túlnyomó részt ) azért teszik fel, hogy felvázolhassák saját értékrendjüket.
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezért nem szeretek fórumozni.
Az embert nem segítik de helyette faggatják és ha valamit mégis válaszol, akkor abba belekötnek
és utána lehetne álláspontot védeni,....de én ezt most inkább nem teszem...
Megtanulhattam volna, hogy az emberek képtelenek más álláspontját kritika nélkül hagyni
és a kérdéseket is (túlnyomó részt ) azért teszik fel, hogy felvázolhassák saját értékrendjüket.

Sajnalom, a leirtak alapjan semmivel nem tudunk biztatni. A kulfoldiek munkavallalasanak szabalyai szigoruak, a bevandorlasi torvenyek nem titkolt celja a legkepzettebbek idecsabitasa, a feketemunkat pedig szigoruan buntetik.

Esetleg valami eszaki tartomany Provincial Nominee programja, azokat nem ismerem.
Ne higyj el senkinek semmit, amit nem tudsz a cic.gc.ca-n leellenorizni. Nekem se.

Angol idojarasban egyetertunk, ide nekem a hideg, de napos teleket az allando kod es eso helyett :)
Igen, Nemetorszagban idovel raragad az emberre a nemet nyelv. Sznobsag tartomanyfuggo: Bajororszag nyilvan kevesbe befogado, mint a nyugati hatarovezet.

Es persze van sok masik nyugateuropai orszag is, ahol el lehet kezdeni az eletet csak angollal.
Fiatalok vagytok gyerekek nelkul, gyujtsetek ossze a penzt es szabadsagot egy nyari europai korutra. Interrail vonatberlet+Couchsurfing vagy halokocsi a vonaton, nem kell hogy sokba keruljon. Spanyolorszag es Hollandia kozott valamibe bele fogtok szeretni.
Ha a hideget birjatok, kulon kort megernek a skandinav orszagok, es Izland :)

Tovabbra is sok szerencset!
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Nyilvan segitsegert jottel ,mert forumozni nem szeretsz.
Borzalmas nehez hianyszakmaval ha nem rendelkezel hivatalosan bejonni.
OLyan segitseget nem tudunk adni hogy jovoheten menjel ide es ide dolgozni.
Faggattunk hat.....hogy akarsz segitseget ha nem is tudjuk mibe lehetne segiteni .....
MA ha valaki ki akar jonni otthonrol, az eus orszagokba 27 fele eselyed van . Itt ha megnezned a hivatalos lehetosegeket olyan kovetelmeny van ,hogy nagyon elkotelezettnek kell lenni ahoz hogy ezt valaki vegigjarja.
Az itteni kezdes sok penzt igenyel ,Europaba toredekebol el lehet kezdeni egy szereny eltetvitelt.
HOgy valaki becsapott , az mindenhol elofordul jol korul kell jarni mindent mielott orszagot cserelsz.
Eu bol nagyon konyen barhonan haza tudsz menni ha megse jon ossze az elkepzelesed, innen nem, a repulojegy nagyon draga csaladdal.
Sok sikert kivanok akarhogy dontesz.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Kedves recefyce
Privat levelet nem teszunk ki mert van level titok.
A tartalma nem csodalom,hogy felhaboritott ,mert engem is megdobbentet es elnezest kerek toled itt nem szokas igy beszlegetni senkivel.Senkinek nincs joga veled igy beszelni , de senkivel egy tagunknak se.
 
Oldal tetejére