Menekult statusz Canadaban

Melitta témája a 'Kanadába készülök / letelepedés, munka, tanulás,há' fórumban , 2009 Július 16.

 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Nagyon sok segitseg kero levelet kaptam ez ugyben.Pobaljuk osszehozni minden infot tapasztalatot lehetoseget es akadalyt ebben a temaban.
   
 2. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Kicsit pongyolanyelven fogalmazva az kerhet menekult statuszt akit uldoznek vallasa nemzetisege politikai nezete, neme borszine stb miatt.
  Nem tud visszateni a hazajaba mert retorzioknak van kiteve pl elete veszelyben van, borton var ra stb.
  Canada evi kb 5000 menekultet fogad.
   
  bijuca, mutans, mary86 és 1 másik tag kedveli ezt.
 3. foonix

  foonix Kitiltott (BANned)

  http://www.cic.gc.ca/english/refugees/index.asp  Resettlement from outside Canada: Convention Refugees Abroad Class

  You are a Convention Refugee if you are outside your home country, or the country where you normally live, and can’t return to that country because of a well-founded fear of persecution based on:

  • race
  • religion
  • political opinion
  • nationality or
  • membership in a particular social group, such as women or people with a different sexual orientation.
  Melitta a reszletekbe En a helyedben nem mennek bele
  volt reszed benne az elozo invazional ... minek keresed a bajt ????
  aki erre adja a fejet az sokat olvasson vagy fizessen szakembert !
   
 4. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Lehet ,hogy igazad van?
  :rolleyes:
   
 5. Bemese

  Bemese Állandó Tag

  Csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy ha túl sokan fogják ezt a módszert alkalmazni arra, hogy kimenjenek, Magyarország is úgy járhat, mint Csehország, és az a többi magyar életét, mind aki csak turistaként szeretne kiutazni, mind aki bevállalta, hogy végigjárja és végigküzdi a többi immigrációs lehetőséget és nem kevés időt és pénzt áldoz rá, igencsak megnehezítené.

  Ha jól tudom, most 5. helyen állunk a menedékstátuszt kérők közt, 800 kérelemmel. Nem lenne jó, ha előrébb kerülnénk, mert megjárhatjuk.

  Nem kekeckedésként mondom, csak úgy hozzáfűztem, mint véleményt.
   
 6. foonix

  foonix Kitiltott (BANned)

  ugy gondolod ezzel ujdonsagot mondtal ??
  ez mar egyszer elofordult, a tervezet ujbol az asztalon ...
  azert nemcsak pesten olvasnak canadai hireket hanem itt is van am HELYI INFORMACIO...:33:
   
 7. Bemese

  Bemese Állandó Tag

  Nem úgy gondoltam, ha úgy jött le, én kérek elnézést.

  Csak véleménykifejtés volt, mögöttes gondolatok nélkül...;)
   
 8. Erika44

  Erika44 Új tag

  Kedves Melitta!
  Úgy látom te régi motoros vagy ezen a fórumon és kedves arc is kérdezném, ha Magyarországon nem vagyunk összeházasodva a volt férjemmel, mert elváltunk. De, ha ki mennénk Kanadába , de még elváltan és ott Kanadába össze-e lehet házasodnunk újból és le is szeretnénk telepedni, ha lehetőségünk lenne rá. Milyen dolgok, iratok szükségessek ehez és persze 4 gyermekünk is van.
   
 9. TrafficLight

  TrafficLight Állandó Tag

 10. Vanessza2009

  Vanessza2009 Új tag

  Kanada bevárdorlás

  Sziasztok!
  Vanessza vagyok!22 éves! Főiskolán utolsó félévemet kezdem meg most szeptemberbe!Van egy barátom már 5. éve, neki 8 általánosa van!Januárba államvizsgázok, aztán szeretnénk mi ketten ki menni Kanadába. Mert itthon nagyon nehéz mindkettőnknek munkát találni, ráadásul mivel roma fiatalok vagyunk, (általában)még nehezebb. Főleg most mióta üldöznek, és ölnek minket romákat, ha tisztességes, ha dolgozik, ha iskolázott ha nem. Mindegy nekik!(pl.. Kislétai eset:( IS!!)
  Légyszives írjatok nekem erről az egész Kanadai bevándorlásról, hiszen bevallom nem tudok jóformán semmit, hogy mi hogyan működik stb...NAGYON SZÉPEN MEGKÖSZÖNNÉM!
  puszi
   
 11. etuska

  etuska Állandó Tag

  Kedves Vanessza2009!

  Én és a családom2009.ápr.12-én jöttünk ki Kanadába-Torontoba.Nekünk nagyon nehéz volt,mert mi az elsők között voltunk akik menekültként jöttünk sok év óta Magyarországról.Tudok neked segiteni információkkal,de nem fogom ezen az oldalon publikálni,az előző hozzászólás miatt.Nem akarok itt senkivel vitába keveredni,de főleg nem faji,származási,vallási vitákba nem szeretnék belemenni.Ha szeretnél velem beszélni erről,akkor vegyél fel msn-re: Nem vagyok mindig fent,de minden nap felnézek ált. d.u.:2:
   
 12. subadaki

  subadaki Új tag

  kedves etuska!én is szeretnék a hónap végén kiutazni torontóba ,mint menekült.tudna nekem segiteni hogy hogyan müködik a dolog.elöre is

  ha akartok mehetünk közösen.az e-mail cimem..irjatok vegyük fel a kapcsolatot
   
 13. shikamaru

  shikamaru Új tag

  Szia Etuska! Én már érdeklődtem a kanadai letelepedés iránt, egy másik témában. De ebben nem lenne meg a pont számunk, hogy sikerüljön. Mi is roma származásúak vagyunk és nagyon jól jönne a segítséged a menekült státusszal kapcsolatban. Ezért szeretném felvenni veled a kapcsolatot.
  Ne haragudj, hogy így ismeretlenül tegezlek.
  Szerintem még sokan fognak tőled és ezen a fórumon segítséget kérni.
  Előre is köszönöm a segítséged!
   
 14. etuska

  etuska Állandó Tag

  Na úgy látom,hogy itt nem lehet cimeket adni,sem msn-t,sem mail cimet.Ezért az adat lapon minden ilyen dolgot meg lehet nézni,ha publikus,már pedig az enyémen az.Aki tényleg akar velem beszélgetni erről,az vegyen fel msn-re,mert ott folyamatos a beszélgetés és nem kell levelezni,hisz az hosszadalmas.Leirtam subadakinak,hogy hol találjátok az msn-cimemet.


  Rá kell kattintani a nevemre,majd a nyilvános adatok megjelenitésére,utána a kapcsolat infóra és ott lesz az msn-cimem.Vegyetek fel!;)
   
 15. cszg

  cszg Új tag

  T.Moderátor!

  Sajnálom, ha megsértettem a a fórum szabályát azzal, hogy kiírtam az E-mail címem. Azt azonban nem értem, miért nem válaszolt senki sem az általam leírtakra.

  Én csak tanácsot szeretnék kérni,amiért ez a blog van ( többek közt).
  Remélem, hogy soha nem kerültök ilyen vagy hasonló helyzetbe.
  Az a kérésem, hogy olvassatok magyarországi hírekben ( Tatárszentgyörgy 2009. február) és ott láthatjátok az igazságot. Magyarországon 9 olyan támadást regisztráltak a hatóságok amelyek pontosan megfelelnek az általam már leírt dolgoknak. A Csorba család kálváriáját a Tatárszentgyörgyi eset világosan megmutatja.

  Kérlek titeket, hogy segítsetek....
   
 16. b.p.

  b.p. Állandó Tag

  Kedves Cszg!
  http://canadahun.com/forum/forumdisplay.php?f=66
  Bevándorlás alfórum
  http://canadahun.com/forum/showthread.php?t=3612
  Bevándorlás topik

  A beidézett topik és ez a topik, ahol vagyunk, rengeteg információt tartalmaz. Jobb munkamódszer lenne először ezeket elolvasni és az így szerzett ismeretek birtokában konkrét kérdéseket feltenni.
   
 17. etuska

  etuska Állandó Tag

  Valóban,ha elolvasnád ami a témához van irva látnád,hogy van aki segitsen.Igen,konkrét kérdés nélkül nem tudunk válaszolni,ird meg mire szeretnél megoldást.Segitek,ahogy tudok.:)
   
 18. cszg

  cszg Új tag

  Sziasztok!

  Konkrét kérdésem az, hogy szerintetek melyik a célra vezetőbb a bevándorlás vagy a menekült kérelem?

  Tudom, ahhoz, hogy valaki menekült státuszt kapjon meg kell felelnie egy csomó kritériumnak. Nem tudom az én esetemben van-e erre, láttok-e erre valamilyen lehetőséget?

  A másik kérdésem a bevándorlással kapcsolatos...
  Gondolom előbb a Bécsi kanadai nagykövetségre kell menni és valamilyen nyomtatványt ki kell tölteni és meg kell felelni valamilyen interjún. Ezek után mit kell tenni? Írjátok meg .... előre is köszönöm.
   
 19. b.p.

  b.p. Állandó Tag

  Nem jól értettél.
  Előbb kellene elolvasnod azt az anyagot, amit itt értő és okos emberek leírtak fáradságot nem sajnálva honfitársaik segítségére. Utána kellene kérdezned.
  Ne kívánd senkitől, hogy amit egyszer már leírt, minden kitelepülésen gondolkodó ember kedvéért újra leírja. Ha ezek az emberek vették a fáradságot és a más ember kedvéért megírták, amit megírtak, te is megtehetnéd, hogy saját kedvedért elolvasod, és csak olyat kérdezel, amire nincs már leírt válasz.
   
 20. cszg

  cszg Új tag

  Tisztelt moderátor!

  Elolvastam az általad megadott linkeket ill. csak az egyiket tudtam mivel az angol tudásom elég kevés.

  Szóval azt szeretném tudni, hogy amennyiben ki szeretnék vándorolni akkor először a Bécsi nagykövetségre kell mennem? Olvasatom szerint ha önállóan szeretnék bevándorolni akkor meg kell felelni jó néhány kritériumnak.

  -Szakmám van (gázvezeték és készülés szerelő), bár nem sokat dolgoztam benne.

  -Büntetelen előéletű vagyok

  -Egészségügyileg is rendben vagyok

  A tesztet 70%-ra meg kell írni.


  Kérlek titeket olyan linket adjatok meg amelyik magyarul írja le, hogy mit kell tennem. Nem azért nem olvasok mert nem akarok. Egyszerűen nem találom a bevándorlásra vonatkozó FRISS! információkat.

  Kérlek adjatok meg linkeket és én örömmel elolvasom.
  Egyúttal köszönöm azoknak az embereknek akik fáradságos munkával a kért információkat leírták.
   

Megosztás