MEGERŐSÍTÉSEK, varázs-mondatok

Mira* témája a 'Agykontroll' fórumban , 2007 Október 30.

 1. nevetni

  nevetni Állandó Tag

  Nincs szükség kötélre ahhoz, hogy az emberek gúzsba kössék magukat.
   
  Horkanto kedveli ezt.
 2. MISIMAN

  MISIMAN Állandó Tag

  TISZTELETTEL KÖSZÖNÖM A SOK HANGANYAGOT !!
   
 3. nevetni

  nevetni Állandó Tag

  Nagyon szívesen..
   
 4. nevetni

  nevetni Állandó Tag

  " Az élet nem mérföldkövekről szól, hanem pillanatokról. "
   
 5. k_nelli

  k_nelli Állandó Tag

  " Ami jön fogadjátok, ami megy engedjétek. Ennyi az egész." :) Zen bölcsesség
   
  Horkanto, Banja és nevetni kedveli ezt.
 6. k_nelli

  k_nelli Állandó Tag

  " Egyetlen gondolatnak sincs ereje önmagában. Akkor van ereje, ha hiszel benne!" Mooji
   
  Horkanto, tibya, bigbud és 1 másik tag kedveli ezt.
 7. nevetni

  nevetni Állandó Tag

  Amikor a fül soha nem hall dicséretet, a szív egy idő után elveszíti a késztetést a próbálkozásra.
   
  GadMar, 1958 és tomi6789 kedveli ezt.
 8. nevetni

  nevetni Állandó Tag

  A szelet nem lehet megtiltani. De malmokat építhetünk. (Holland közmondás.)
   
  most és tomi6789 kedveli ezt.
 9. nevetni

  nevetni Állandó Tag

  Mindenkinek megvan a maga személyes útja, amit csak ő ismerhet föl és járhat végig. (Kurt Tepperwein)
   
  GadMar és tomi6789 kedveli ezt.
 10. TmintTibi

  TmintTibi Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Isten bőségesen ellát Téged minden jóval!Boldogulásod még a legszebb álmaidat is felülmúlja!!":hurra::dr_24:
   
 11. Kiss Ida

  Kiss Ida Charcharodon

  A "varázsmondatok" egyrészt akkor hatásosak, ha nem ütköznek más, tudattalan hiedelmeinkkel önmagunkról, másrészt ha megfelelően vannak megfogalmazva. A tagadó forma nem jó, mert a tudattalan konkrét dolgokat tud csak kezelni, ezért a tagadást is állításnak fogja fel. Ha felszólítanak arra, hogy valamit NE képzelj el, ahhoz, hogy megértsd a felszólítást, el kell képzelned azt a valamit. Minél több érzékszervet foglalkoztat az állítás, annál erősebben befolyásolja a tudattalant.
  Itt van egy cikkem erről a témáról: http://sorsformalo.com/mantrak-megerositesek-szuggesztiok/
   
  angel72 és GadMar kedveli ezt.
 12. most

  most Állandó Tag

  reklám nélkül ... tisztelhetnéd a közösséget
   
  Utoljára módosítva: 2015 Augusztus 13
 13. tibya

  tibya Állandó Tag

  " Szó nélküli tanítással s a nem cselekvés hatalmával, mi sem mérkőzhet e világban."(Lao-ce)
   
 14. tibya

  tibya Állandó Tag

  "Mondd el hétszer egymásután, hogy „Köszönöm", és máris jobb lesz a napod." (Rhonda Byrne )
   
 15. Horkanto

  Horkanto Állandó Tag

  A 10 leghasznosabb bölcsesség a dalai lámától

  1. Vedd számításba, hogy a nagy szerelem és a nagy siker kockázattal jár!

  2. Ne felejtsd el, hogy nem megkapni azt, amit kívánsz, néha csodálatos szerencse!

  3. Tanuld meg a szabályokat, hogy tudjad, hogyan lehet áthágni őket!

  4. Mikor rádöbbensz, hogy hibát követtél el, azonnal tégy lépéseket a kijavítására!

  5. Tölts mindennap egy kis időt magaddal!

  [​IMG]
  Forrás: AFP

  6. Tárd ki a karodat a változásnak, de ne engedd el az értékeidet!

  7. Emlékezz, hogy néha a csönd a legjobb válasz.

  8. Szeretteiddel való nézeteltérésed alkalmával foglalkozz csak az adott problémával, ne hánytorgasd fel a múltat!

  9. Évente egyszer menj el olyan helyre, ahol még nem voltál!

  10. Az ember feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét. És mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, hogy elfelejti élvezni a jelent; az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben; úgy él, mintha soha nem halna meg, és aztán úgy hal meg, hogy soha nem is élt igazán.
   
 16. Horkanto

  Horkanto Állandó Tag

  Van-e a jóságnál nagyobb bölcsesség? / Rousseau
   
 17. Horkanto

  Horkanto Állandó Tag

  Kerítsen hatalmába a Szeretet! / Kempis Tamás
   
 18. Horkanto

  Horkanto Állandó Tag

  Adj esélyt magadnak.......

  „Rejtőzöl önmagad elől. Félsz, hogyha egyszerűen állsz önmagad előtt, meztelenül, levetve mindent önmagadról, csalódni fogsz. Összetörik a kép, amit eddig magadról hittél. Semmivé foszlik mindaz, amit oly gondos munkával építettél fel. S gondold csak el, mennyi energiát fektettél abba, hogy legyél valaki, ahelyett, hogy az lennél, aki vagy! Mennyi energiát fektettél a szép maszkba, a megfelelés kábulatába, miközben elvesztél valahol, távolra és egyre távolabbra kerültél önmagadtól, egyre messzebb és messzebb kerültél tőlünk, tőlem, önmagadtól, te, aki hatalmas értékkel érkeztél. Ködbe veszett az, ami csak te vagy, az az egyetlen rejtelem, ami csak a tiéd, amivel te gazdagíthatod a földi létet. A sajátodat és másokét.

  Rejtőzöl önmagad elől. Nincs az az ima, vallás, tréning, gyógyító, aki kihúzhat téged a barlangodból, ha rejtőzködni akarsz. Nem is teheti. Magadat csak te szabadíthatod fel, bátorságot, önbecsülést, szeretetet, erőt, megértést csak te adhatsz magadnak: ez az első lépés. Ehhez meztelenné kell válj önmagad előtt. Nincs helye hamisságnak, álságos érveknek és ellenérveknek. Nincs helye bűntudatnak, önmagad elítélésének, semmibe vételének. Ha én tudom, hogy csoda vagy, mert itt vagy, te miért nem tudod? Ha én tudom, mekkora bátorság volt benned ideérkezned, te miért nem tudod? Ha én tudom, hogy a lelked egy fényes ragyogás, te miért nem tudod? Mert a legnagyobb rejtély te vagy saját magadnak!
  Fejtsd meg a rejtélyt! Ki is vagy te valójában?

  A LEGNAGYOBB REJTÉLY

  Keressük a rejtelmeket az életünkben, s úgy érezzük, ha megfejtettük őket, a helyes pályán vagyunk. Sokszor érezzük úgy, minden csupa rejtelem, mintha egy ős bozótosban járnánk, s hiába próbáljuk átverekedni magunkat, a bozót egyre nő, egyre sűrűbb, egyre áthatolhatatlanabb. Minden titokhoz, minden rejtelemhez megvan a kulcs. S ha megfejtetted a legnagyobb rejtélyt, nem volt hiábavaló, hogy itt jársz, itt élsz közöttünk, velünk vagy.

  A legnagyobb rejtély Te vagy. Nem csak másnak, elsősorban saját magadnak. S a legnagyobb csoda, amit elérhetsz, a legnagyobb öröm, ami átjárhat, a legnagyobb boldogság, amikor rájössz: ki is lakozik benned? Ki az, aki ide érkezett tanulni önmagát, megismerni erejét, gyengeségeit, vágyait, céljait, megismerni önmagát a legnehezebb létformában: anyagba zártan. A legkevesebbet magunkról tudunk. Ki tudod számítani a másik reakcióit, szinte hallod, hogy egy-egy kérdésedre hogyan felel. A másikon látod az őszinteséget, a hazugságot, a nyitottságot, a zártságot – de önmagadon már nehezebb. Önmagad előtt sokáig titok vagy, mélységes rejtély.

  Az élet egy dal lehet, de el is szalaszthatod; nem elkerülhetetlen. A lehetőség megvan, de valóra kell váltani. Sokan hiszik azt, hogy aznap, amikor megszülettek, minden elvégeztetett. Semmi sem végeztetett el.
  Aznap, amikor megszületsz, csak elkezdődnek a dolgok; az a kezdet. A születésnek több milliószor be kell következnie az életed során: szüntelenül újra és újra és újra kell születned.

  Az emberekben annyi lehetőség rejlik, annyi nézőpont; sokdimenziójúak. De az emberek sosem fedezik fel a saját lényüket, ezért az élet szomorú, szegény marad. Ez a valódi szegénység. A külső szegénység nem nagy probléma; meg fogják oldani. A valódi problémát a belső szegénység jelenti. Még a gazdag emberek is nagyon szegény életet élnek. Testük meg van tömve étellel, de a lelkük éhezik. Még nem ismerik az élet dalát, még semmit sem hallottak róla. Valahogy sikerül létezniük, húzzák, vonszolják magukat tovább, de nincs benne öröm.

  Csodálatos dalra van lehetőség, hatalmas gazdagságra van lehetőség, de meg kell kezdened a feltárást. És életed dalának feltárásához a legkiválóbb út a szereteten át vezet; ez a legjobb módszer. Éppúgy, ahogy a tudomány metodikája a logika, a lélek metodikája a szeretet. Éppúgy, ahogy a logika tesz képessé arra, hogy egyre mélyebbre és mélyebbre juss az anyagba, a szeretet tesz képessé arra, hogy egyre mélyebbre és mélyebbre juss a tudatosságba. És minél mélyebbre hatolsz, annál mélyebb dal bukkan a felszínre. Amikor eléred lényed legvégső magját, az élet egésze ünnepléssé lesz, tökéletes ünnepléssé...
  A jaj, de jó, ha úgy lenne! - de nem lehet, mert... S itt jön rengeteg különféle magyarázat. Így nem lehet tovább lépni, új utat keresni. Ahhoz amellett kell érveket gyűjteni: mért legyen? Mit hoz? Mi lesz jobb? Mi lesz másképp?

  A változáshoz bátorság kell. S Te is bátor vagy ott legbelül a lelked mélyén. Még akkor is, ha ezt most nem látod, nem hiszed. Minden a benned élő hiten múlik. Egészség-betegség, boldogság-boldogtalanság, bánat-öröm: mind-mind rajtad múlik. Mindig te választasz és te döntesz. S mindig minden a hited szerint alakul. Ezért fontos, hogy miről mit gondolsz Azért fontosak a kimondott szavak: erejük van. Ezért fontos, hogy ne engedj teret magadban negatív gondolatoknak. Az életben még a legfájóbb, legnehezebb napok sem negatív hatásként maradnak meg benned, ha a végkifejletet nézed. Egy-egy esemény megértéséhez idő kell, el kell távolodni a dolgoktól, hogy a hozadéka világossá váljon. De meggyőződéssel vallom, hogy sem kudarc, sem negatív eredmény nincs. Mert mindig minden pozitívvá fordítható.

  Ha végig gondolod, hány dolgon aggódtál feleslegesen életedben, s mennyire fölösleges aggódás volt, akkor megérted a fenti sorokat. A legnagyobb probléma, a negatív élményekre hangoltuk magunkat. A jó mellett elmegyünk, fel sem kapjuk rá a fejünket. Mintha büntetni akarván magunkat éles szemekkel és éles elmével kihegyezzük magunkat a bántó dolgokra. Próbáld ki csak egyetlen napot úgy élned: a jóra figyelsz, a kellemes mozdulatokat, érzéseket szívod magadba. Keresd csak a jót. Meg fogsz lepődni. Lesznek és voltak és vannak. Mert most erre figyeltél.

  Nem állítom, hogy áthangolódni egyik napról a másikra megtörténik. A régi beidegződések még sokáig vissza-visszatérnek. Ha bátor vagy - márpedig az vagy - egy szép napon eltűnik belőled minden negatív hozzáállás, megszűnik minden félelem, mert hinni kezdesz újra abban: az élet szép, az élet gazdag, az élet értékes, s te vagy az irányítója.

  Adj esélyt magadnak a bátorságra, a nyitottságra. Eltévedhetsz, járhatsz rossz úton, de míg nem próbálkozol, és nem tapasztalsz, hogyan is ismernéd meg, mi a jó neked? Mi visz előre, és mi gazdagít? Ez nem recept, hogy előveszed, megnézed, mi kell hozzá, s már össze is áll az egész. Ez ismeretlen táj, ahol előtted még nem járt senki, neked kell ezt a dzsungelt bejárnod, felfedezned. Ez a saját utad, s ha elbotlasz, földre rogysz, ha nehéz a hátizsák, amit cipelsz, adj esélyt magadnak, hogy másképp legyen! Adj esélyt magadnak, hogy újra felállj, s elindulj egy másik úton.

  Nem kell, hogy más esélyt adjon neked, nem kell, hogy más bízzon benned. A lényeg benned van, a hited, az akaratod benned van, s ezt soha, senki nem veheti el tőled. Ezért olyan nagyon fontos, hogy szeresd és tiszteld önmagad, mert ha ezt egyszer megszerezted magadnak, magadtól, soha senki nem veheti el tőled. Ez a te örökséged, a te jutalmad. Örökre a tiéd. S ettől a pillanattól kezdve mindig meg tudsz bocsátani magadnak, sosem leszel szigorú és számon kérő, elítélő önmagaddal szemben, mert már tudod, hogy mindig minden elölről kezdhető, mindig ott a lehetőség előtted az újra. S esélyt adsz magadnak minden napkeltével az új befogadására, s az újra adott új válaszokra.
  Adj esélyt magadnak. Életed minden pillanatában.”
   
 19. Horkanto

  Horkanto Állandó Tag

  Nem az a fontos, hogy a madár hányat
  csap a szárnyával, hanem hogy íveljen. / Pilinszky
   
 20. Horkanto

  Horkanto Állandó Tag

  Az élet meghosszabbításának egész titka abba rejlik, hogy meg ne rövidítsük.
   

Megosztás