Magyarországi csodáink és szépségeink

Georgina Bojana témája a 'Utazzunk együtt!' fórumban , 2016 Január 7.

 1. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Magyarországon mindig is voltak és vannak is felkapott települések. Amit most ajánlanék, oda érdemes elmenni, mert valóban különleges élményekben lehet(ne) részünk. Ezek a programok elsősorban az itthon élőknek érhetők el, egy-egy különleges, megünneplésre alkalmas okból.
  De!
  Hazalátogatóknak felejthetetlen programokat, varázslatosan szép látnivalókat ajánl ez a régió.:cool:
  *
  Először általános iskolás koromban láttam a csodát, a vízesést. Majd felnőttként, turistaként tértem ide vissza.
  Ennek már sok-sok éve. Most találtam rá erre a filmre, s elhatároztam, hogy az elkövetkezendő születésnapomat, itt, ebben a környezetben itt ünnepeljük meg. Felejthetetlen emlékké szelídül majd az itt eltöltött hétvége. A filmet nézve, csodákra számíthatunk.
   
  Kijuma, Clematis és Melitta kedveli ezt.
 2. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Budapest, Budapest, Budapest - de csodás!

  Rizsavi Tamás egy bátor, sőt megkockáztatom vakmerő fotós. Budapestet, annak nevezetességeit olyan magasságokban és különböző szögekben fotózza, hogy az elképesztő! A látványért köszönet, mert ezt még soha nem láttam, sőt előre vetítem, hogy az Ő segítsége nélkül soha nem is részesülnék ezekben a csodákban, elképesztő látványokban. Többször megnézem és újból és újból ámulattal, ezeket a fotókat. Nem véletlenül arra gondoltam, ha "angyal" lennék és nem "krampusz" :hurra:akkor felülről, a felhők közül ebben lenne részem. Töredelmesen bevallom, időnként krampuszként viselkedem, pláne, ha elgurul bennem az indulat. (Dolgozom rajta, nem sok sikerrel).
  Ezt és itt MOST minden fotót megcsodáltam, sőt bátorságáért, fotóművészetéért megtapsoltam. Tudom, hogy nem hallja, de én tudom azt, hogy a taps jogos volt részemről. Ugye, hogy Ti is megtapsoljátok? Kiérdemli!

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]


  [​IMG]

  [​IMG]


  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]


  [​IMG]


  [​IMG]

  [​IMG]

  Forrás: Rizsavi Tamás Facebook oldala
   
  Utoljára módosítva: 2016 Május 10
  zoya80 és Kijuma kedveli ezt.
 3. szecsőd

  szecsőd Állandó Tag

  Nagyon különlegesek ezek a fotók. Köszönet érte.
   
 4. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Magyarországon látható kincseink és büszkeségeink
  Bazaltorgona Somoskőn és a vár
  A magyar és szlovák határon Szlovákia területén helyezkedik el a somoskői vár. A bazaltorgona a szlovák oldalról, Bükkrétpusztáról kiinduló geológiai tanösvény része is egyben. A középkori várból csodás kilátás nyílik a környék településeire.
  [​IMG]
  *
  Rudabányai bányató
  Hazánk legmélyebb állóvize a 60 méter mély rudabányai bányató.
  [​IMG]
  *

  Molnár János-barlang

  Kevesen tudják, hogy Magyarország legnagyobb víz alatti üregrendszere a budapesti II. kerületben található. Ez a Lukácsfürdő forrásbarlangja, de innen nyeri vizét a Malomtó is. 1982 óta fokozottan védett természeti képződmény; akkor még csak 450 m volt ismert az eddig feltárt 7 km hosszúságú járatrendszerből, amely még mindig nem a teljes barlang.
  [​IMG]

  *

  Ilona-völgyi vízesés
  A Mátrában találjuk, Parádfürdőtől körülbelül 5 kilométerre délkeletre az Ilona-völgyi vízesést. Magyarország legnagyobb szint különbségű természetes zuhataga, mely vékony sugárban zúdul a 10 méteres magasságból.

  [​IMG]
  *
  Szalajka-völgy
  A Bükk hegység egyik legszebb, a kirándulók számára legjobban kiépített része a Szilvásváradon végződő, magas hegységi jellegű Szalajka-völgy. Itt közlekedik a Szilvásváradi Erdei Vasút. A Fátyol-vízesés a Szalajka-völgy egyik fő nevezetessége, szépsége.

  [​IMG]
  *
  Rám-szakadék
  Bátor és edzett kirándulók kedvelt helye, a Dobogókő és Dömös közötti, mintegy 1 km hosszan húzódó vadregényes Rám-szakadék. Igazi bátorság próba, mert a szakadékban található vízesések mellett, létrákon mászhatnak a vállalkozó kedvű kirándulók. Az összegyűlt csapadékvizek, mély völgyeket faragtak a hegyek oldalába. A szűk, meredek falakkal határolt szurdokvölgy páratlan szépségében gyönyörködhet az, aki bevállalja e kirándulás nehézségeit.

  [​IMG]
  *

  Forrás: Wikipédia/ Etédi Alexa
   
 5. Turi Török Tibor

  Turi Török Tibor Állandó Tag

  Igen, itthon is van sok gyönyörűség, csak meg kell látni, nem kell mindig idegenbe utazni.


  Nem véletlen, hogy a külföldiek is megdicsérik fővárosunkat. Nemrég volt egy hazai híradóbeli interjú, külföldi turistákat kérdezték meg, miért szeretnek Budapestre jönni.
   

Megosztás