Ki az, és ki nem az?

lenardmira témája a 'Pszichológia' fórumban , 2014 Április 11.

 1. lenardmira

  lenardmira Állandó Tag

  ki az aki elme beteg?és ki nem?
  ha valaki orvosilag beteg azt tudjuk.de sok ember van aki orvosilag nem az de.....
   
 2. coria

  coria Vendég

  A gyógyuláshoz fel kell ismerned: elmebeteg vagy.

  Ne becsüld le annak az erejét, amikor beszélsz valakinek erről a találkozóról, az eredményes életről. Nem kell „evangelizálnod", csak mesélj róla, hogy hova jársz péntek reggelente, miért jössz ide. Ha igazán keményvonalas harcosa vagy Istennek, akkor a weboldal címét is elmondod - de csak a haladóknak .

  Utána elmondhatsz egy imád: Uram add, hogy rákattintson, légy ott, szorítsd be egy sarokba, ahol semmi mást nem tehet minthogy rákattint. Az Úr elvégzi.

  Miről szól ez? Emberek nyomorultul élnek. Emlékszel milyen volt amikor nyomorultul éltél? Újra és újra visszaköszön az életembe. Benéz a keserű elveszettség amiben éltem. A napjaim úgy kezdtem, hogy kívántam bárcsak ne kellene. Közben úgy éltem, hogy mindenki engem irigyelt. Egyike vagy a győzteseknek, mindenki akitől reményt vársz, azt mondja: mi tőled várjuk a reményt. De nem tudom hová megyek. Ami van, azt kívánom, hogy bárcsak ne lenne. Reménytelen. Tök mindegy hogy néz ki kívülről. Tök mindegy mit irigyelsz tőlem.

  „Rózsadombon lakik, nagy házban..." Felejtsd el, reménytelen az élete. Lehet tudja is csak még tartania kell magát - különben mi maradna? Lehet még nem tudja, de előbb utóbb rá fog jönni. Isten úgy tervezte meg a világ, hogy reménytelen legyen. Az Ő tettei efelé sodornak, mert van egy nagy betűs élet, amit nekünk kellene választanunk, nem egyszer, hanem minden nap, újra és újra. Nem tesszük mert büdös konformisták vagyunk. Akik megelégednek kicsit és aztán abbahagyják a keresést. Élik a saját életüket, miközben egy nagyobb életre vannak elhívva.

  Amikor a helyünkre állunk, megtaláljuk az igazi forrást és az igazi életet, akkor a reménytelenből, a teljességbe ugrunk át. Hálás vagyok. El tudod képzelni, hogy egy 21. századi ember hálás? Nem azt nézi milye nincs hanem milye van? Emberek élnek hálával. Minden nap ünnepe van, minden nap észrevesz, meglát birtokol, örül, felszabadul a hálás ember.

  Neked már van reményed, sínen vagy, de mások a legtöbben, ha körülnézel, nem esik meg a szíved rajtuk? Hogy valaki csendben szenved, haldoklik és nincs reménye. Tudod, hogy semmi nem fog sikerülni neki csak az igazság. Ne akard meggyőzni semmiről, segíts neki. Olyan vagy mint egy varázsló aki keresztülsétál a városon és akit megérint megváltozik az élete. Oké, hogy nem akarsz bolyongani egész nap - pedig azt is megérteném. De amikor eléd kerül valaki, amikor nyújtja a kezét feléd. Csak add tovább a hírt. Minél többet kezdünk el erről beszélni, annál nagyobb lesz az ellenállás. Ti veszélyesek vagytok. Olyan üzenetünk van, ami illik a 21. századi ember életéhez. Nem egy elvakult, vallásos üzenet ami nem szól senkihez. Hanem mi vagyunk a legbrutálisabb fajta ember. Értjük a világot, ismerjük, sőt a világban a legtöbben győztesek vagytok és közben ismerjük Isten országát és pontosan tudjuk mit csinálunk.

  Ha az életed nehéz, főleg ha jó döntéseket hozol, van egy ellenszél. Amíg itt elmixelgetünk magunkban, az sem túl jó, de nem vagyunk életveszélyesek. De ahogy elkezdünk menni kifelé, akkor tenni akarnak valamit ellenünk, meg akarnak állítani. De nincs esélyük. Nekünk van. Ha az Úr kinyit egy ajtót neked, ki csukja azt be?

  Ha becsuk egy ajtót akkor miért feszegeted? Ki tudod nyitni? Józan harc átmenni az ajtón amit az Úr becsukott? De amelyket kinyitotta ott van a lehetőségünk.  Kaptam egy üzenetet Istentől: elmebetegek vagyunk. Szükségtelen szenvedések, amikkel megtöltjük az életünket. Aminek egyetlen haszna van, hogy az ÚR a jóra használja. A szegénység szükségtelen ha megértjük mi az igazi gazdagság. Lelki gazdagságról beszélek. Isten jóra használja a szükségtelen szenvedést. Isten azt mondja: dehát elmondtam, miért mész az ellenkező irányba. Mert elmebeteg vagyok. Ezt sértőnek érzed, lehet.

  A nyomorgattatásod nagy része, az elméd nem rendeltetésszerű működéséből adódik. Beteg az elménk. A betegségének az egyik része, hogy tagadja és védi a betegségét. Az a részed amelynek gondoskodnia kellene rólad, beteg, de ezt tagadja. Megakadályozza a változást. Ezek az önvédelmi rendeszereink, hogy eltakarja a hibáit. Ez nem tudatos de nagyon valós.

  Ha senki nem mondja meg, hogy elmebeteg vagy, akkor úgy élsz benne, mintha minden rendben lenne. ÉS szenvedsz. Tényleg. Én nem bánom ha összeveszünk. De tőlem fogod hallani: elmebeteg vagy. A feleségem kellene, hogy mondja nekem. „Szeretlek és tisztellek, de elmebeteg vagy." Én is mondhatnám neki. Jó hogy nem mondom, mert megsértődne. De ha a lelkünk eléggé szeretve volna ahhoz, hogy egy ilyen jellegű kijavító üzenetet meg tudjon hallgatni, akkor szembe tudnánk szállni a legnagyobb ellenségünkkel a lelkünkkel.

  Beszéltünk arról, hogy éretlenek vagyunk, nem megfelelően viszonyulunk a valóság kategóriáihoz. Pisilni kell, de nem megyek, visszatartom. Nagyon fáj, de megszokom. Az, hogy a tv nézést meg kell szakítani, szükséges szenvedés. De ha nem megyek ki, mert leszoktam arról, hogy kimenjek és verejtékezek annyira fáj. Ez szükségtelen szenvedés.

  Egyszer mikor moziba mentem, már befelé menet tudtam, hogy el kell mennem pisilni. Kellene időt szakítani rá. De nem mentem, hanem visszatartottam. Végül a film legizgalmasabb részénél kimentem. Ezt hívják éretlenségnek. Az életed tele van ilyenekkel. Csak nem ezen a szinten. Az ÚR dolgozik, hogy éretté váljunk. Elkezdjünk helyesen viszonyulni a valóság kategóriáihoz.

  Eféz 4:14 Hogy többé ne legyünk gyermekek, kiket ide s tova hány a hab és hajt a tanításnak akármi szele, az embereknek álnoksága által, a tévelygés ravaszságához való csalárdság által;

  A legalattomosabban személyes támadásokként jelennek meg a tanítások szelei. Gondolatokkal kell elbánnod, amelyeknek nem a te elméd a forrása. Az elméd reagál rájuk, pozitívan, mert nem most hallod először, hanem démonok hosszú ideje mondják neked egy stratégiával, hogy a tudatosságod elaltassák. A szabad akaratoddal tudsz ellenállni. A démon egy akarattal bíró személy, de képes kapcsolatba lépni ezen a síkon. Azt mondja: az apát nem tudom megverni, de téged igen. A szabad akarat törvénye őket is köti. Úgy támadnak, hogy ne vedd észre, hogy támadás történt.

  Van olyan, hogy generációs átok, ősök szellemének imádata - afrikai vallások, van törzsfőnök, mellette egy sámán, aki az igazi vezető. Amikor nagy döntést kell meghozni, akkor a meditatív állapotba táncolja magát ahol kapcsolatba tud lépni a helyi démonnal. A démoni vezetés területi elven működik, a falunak van szelleme és minden családnak. A démonok az ember teremtése előtt elbuktak. Az a feladatuk, hogy egy nemzettséggel egy démoni csoport foglalkozik. A nagyapádat ugyanaz a démon egrecéroztatta mint téged. Így lehet gondolatmintákat felépíteni. Olyan finoman terelgetve az elméd egy irányba, olyan óvatosan, hogy ne vedd észre. Nem gyorsan akarnak győzelmet, hanem teljesen. Mikor megszülettél már ott voltak. Elkezdi a nevelést. A nevelés összhangban van azzal, ahogy nevelte az apád és anyád és az ő szüleiket. A gondolatokat amiket ő ad, hallottad apádtól és anyádtól is. Elkezd egy játszmát ahol ő is szerepel és kijátsza a szereplőket egymással szemben. Mindenki egy mértékben az ő üzenetének közvetítője. Ebben éltek.

  „Szabad vagyok, független. Hagyják a vallásos maszlaggal. Nincsenek is démonok" Ez a kedvenc üzenetük. A nem is léteztek tudatlanságban azt csinálnak amit akarnak.

  Eféz 4:14 Hogy többé ne legyünk gyermekek, kiket ide s tova hány a hab és hajt a tanításnak akármi szele, az embereknek álnoksága által, a tévelygés ravaszságához való csalárdság által;

  Az emberek mögött is a démonok vannak. A démonoknak van egy nagyon erős szövetségesük az ellenséges vonalak mögött. Beépített ellenség. Diverziós alakulatok a frontvonal mögött, a régi bűnös természet, a te öntudatlan, nem kontrollált természeted a démoni hadviselés szövetségese. Mert ugyanarra az órára ketyeg a gondolkodása mint a démonoké. Lázadás Isten ellen, függetlenség mindentől, az én istenése. Ezen keresztül a kényelemé, önmagunk dicsőítése, mint végső megoldás. „Ha bízok valakiben, akkor magamban bízok."

  Ez önmagában izgalmas. Ehhez hozzá kell tenni azt, hogy a démoni hadviselésnek vannak céljai: Isten intézményének leromobolása. Sokkal okosabbak mint te, látják mi a lényeg. Azt mondják: akarj kicsit boldog lenni, itt van ez a klassz állás, klassz nő, kis boldogság és túl vagyunk mindenen. A démonok maguknak nem mondanák - csak az embereknek mondják, hogy élj a mának. A démon hosszútávú célokat és stratégiákat követ, amelyben Isten intézményeit akarja elpuszítani, mert onnantól mindent megnyert. Isten intézményei:

  Isten maga és az Ő tekintélye. Ne legyen Istenünk Őrajta kívül. Az ember csak Istent imádja, mert akkor az ember szabad. Ha rá fókuszálunk, akkor Ő elenged. Megengedi, hogy szabadok legyünk az igazsághoz ragaszkodván szeretetben. Ha máshoz ragaszkodsz, akkor nem fogsz szabad lenni. DE ha más igát hordozol, akkor az ő rabszolgája leszel. Istennek sem kellene szabadon engednie, de Ő szeret és ezért szabadon engedi.

  Hány istenünk van? 6.5 milliárd. AZ ember istene saját maga. „AZ én jogaim..." Minden ember el van kötelezve önmaga szolgálatára, „én, én, én... Szeretlek titeket ha szolgáltok engem. " Ezt nem így mondjuk, de amikor el vagy keseredve miért vagy elkeseredve? Mert a másik... gyereked, a férjed, vagy szegény én. Önsajnálat gyönyörű kis világa. Az én kényelme a másik helyettesítő. A 21. századi ember eladta magát a kényelemre. El vagy borulva ha elveszik a kényelmed. Eladtuk magunkat. A következő kategória a pénz, nem a pénzzel van gond, hanem hogy szeretjük feltétel nélküli szeretettel. Amikor az ember megy tönkre és emlékszik az üzenetre, hogy dolgozz, hogy eltartsd magad. Dolgozol egy olyan helyzetben, ahol a munkádért nem kapsz fizetséget. Hogy csinálod, hogy ne váljon isteneddé? Ott vannak a kapcsolatok. Vannak modern zenék. Magyarul is sokat énekelnek. Miről énekelnek? Szerelemről. Nem is tudnak másról. „A nagy ő elhagyott, megyek a nagy ő után." Angolul még inkább ez megy. A világnak nincs más üzenet a szórakoztatás szintjén csak a nagy ő. Nem olyan nehéz istent csinálni belőle, azt mondani, hogy az életem = azzal , hogy kit találok meg és mennyire tesz boldoggá.

  Isten második intézménye a szabad akarat. Hogyan támadják ezt? Manipulációval és döngöléssel. A manipuláció az érzelmeken keresztül akar olyan döntéseket kicsiholni amit nem tennél. AZ egyik érzés a félelem. Egyes szám első személyben mondja: rettegek. Mi alapján fogsz aznap dönteni? „Nincs időm imádkozni, üldöznek, futnom kell." Hogyan vett rá, hogy ne imádkozz: elmondta, hogy az ima hatása hosszútávú, ...? Nem érvelt, hanem érzelmi szinten rávett arra, hogy azt csináld amit nem tennél. A másik az aggodalom. A félelem egy formája. A jövőtől, bizonytalanságtól való félelem. Bármiből lehet aggodalmat csinálni. Nem kell hozzá józan érv. Mit tudsz a holnapról? Honnan tudod, hogy nem hoz tragédiát. Nem félsz? „DE már lassan kezdek." Az aggodalom vezeti az életünket. A másik érzelem: kívánság. Ugye milyen rossz, félsz és aggódsz, de ha megtalálod a nagy őt, akkor a szerelemben elfelejtenéd a bánatod. És ebben éled a napod, vágyakozol a nagy ő után. Aztán mi lehet még? Férfiaknak a karrier. A nagy ő nem jött, a félelem, aggodalom itt van, de ha befutna az üzleted az megváltoztatna mindent. És dolgozol reggeltől estig. Mostanába a betevő falatért is éjjel-nappal dolgozunk. És már a nők is. A démonok szeretnének az állati rangba visszasorolni. Ahol ösztönlényként, a pillanatnyi érzelmi állapotunk visszatükröződéseként élünk. Valaki, valamikor megtanította neked hogy így csináld és úgy csinálod azóta gondolkodás nélkül és élsz mint egy vágómarha. Az ősök szellemei örülnek.

  A következő intézmény: házasság. Férfi és nő kapcsolat. EZ a következő. A világ nem véletlenül énekel a szeretetről. Mert a házasság az isteni tervben, a minket leginkább megszólító kategória. A jelentősége az, hogy a házasság Isten és a gyülekezet kapcsolatát kellene, hogy tükrözze. Ezért el akarják torzítani, kiforgatni. Hogy az üzenete az ellenkezője legyen annak, mint ami az egészséges kapcsolat Isten és ember között. ISTen úgy szereti az embert, hogy az életét adja érte. Azután lefekteti az életét érte és megingathatatlan hűséggel szolgálja, soha el nem hagylak, soha el nem távozom tőled. Ez szent kapcsolat. Magas értékkel bír. Isten elhívása önmagához szól, az Ő része leszel, ez szent. A testünk is üdvözül amikor jön az elragadtatás és úgy találod magad mint ISTen. Át fogod élni a félelmetes hatalmat és elfogadottságot amit jelent Isten részének lenni. Mennyire szeretem a jobb kezem? Hülye kérdés. Teljesen. Lehet úgy érezted, hogy kitaszított porszem vagy egyszercsak egy ölelő valósságá válik, ahol a hatalom érted van. Isten és te. És ennek a szentsége. Ezt a házasság kellene, hogy képviselje. Látod ezt a házasságban? Nem? Mert az ördög ezen dolgozik 6000 éve. És a te életedben is mióta élsz. Hogy olyan képeket ültessen el, amik szétbombázzák az életed. Az első ilyen gondolat a hűtlenség. A másik arra való, hogy téged szolgáljon. Erre való a nagy ő. Muszáj boldognak lenned, ilyennek kellene lennie az életnek. Ha a máisk nem tesz boldoggá akkor vádlod őt először. A lelked megbántottságában tudatában van, hogy a másik tehet róla, hogy boldogtalan vagy. A kísértés ott van, hogy így érezz. Az első nyilvánvaló gondolat, ha a másikkal van a baj, hogy le kell cserélni - mert már unom is kicsit. Nem ezt éli a világ? „Szeretni foglak amíg boldoggá teszel, remélem nagyon fogsz igyekezni." És ő is addig szeret. Remélem nem jön másik aki jobban boldoggá teszi. A másik is azon gondolkozik mikor váltson le és én is azon gondolkozom. DE ezt nem mondjuk ki: hanem arról éneklünk, hogy eljött a nagy ő.

  Démoni hadviselés, amire a régi bűnös természetünk vevő. Csecsemőkorodtól fogva mondja neked. Tol egy rendszer felé, ami önfenntartóvá válik és amelynek a régi bűnös természet szövetségese. Elmebetegek vagyunk. Az élet nehéz. Ha éretlenségről beszélünk, akkor az éretlenség legalapvetőbb definíciója és fordulópontja: az elképzelés az életről. Amit a démonok elültettek bennünk, hogy az életnek könnyűnek és boldognak kellene lennie. EZ nincs így. De ez olyan mintha eldönteném, hogy mostantól nem fogok pisilni, mennyivel hatékonyabban fogok élni. Ez a projekt amiben vagyunk. „AZ élet könnyű lesz, téged kell, hogy boldoggá tegyen. AZ élettel való élegedettség mértéke hogy mennyire vagy boldog." De ha háború lenne az élet, akkor is ez lenne a mérce? Amikor a másiknak most loccsant szét az agya. A boldogság lenne a cél? Nem, az hogy életben maradok. Hálás lennék minden napért hogy túléltem. Most tudnál hálás lenni ezért? Mi a különbség? Ugyanaz az ember. A körülmények a különbség? Az elvásárok. Mert az élet mindig hozza amit hoz. Nem tudod mit hoz a hoolnap. Kérdés mik az elvásáraid. HA a valóságnak megfelelőek, akkor van rá remény, hogy élhess a vlaóságban. De ha valóságtól elrugaszkodott, akkor az elvárásaid teszik őrületté az egészet. Az elvárásod miatt nem fogod látni, hogy valami jó jött. Lehetetlen az élet.

  A kívánság tehet erről. EZ nem az, hogy „gazdag akarok lenni". Hanem van egy elképzelésem a valóságról, amelynek nem jellemzője, hogy a valóságot kellene leírnia. EZ az elképzelés nem kellene, hogy megfeleljen a tényeknek. „Az életnek olyannak kell lennie, hogy boldoggá tegyen. Tehát ha nem így van akkor méltán vagyok fursztált." Ez a kívánság. Egy elképzelés a valóságról, hogy ilyen lesz. Ez pusztulást okoz a valóságban. Hányatoknak van tökéletes gyereke? Hányatoknak van igazán tökéletlen gyereke? Hányan gondoltatok rá, hogy megölitek a gyereketeket? Az életedben van egy 20 éves átok. Mert addig veled van. El van tolva az életed. Van egy tökéletlen gyereked aki megölnél és veled lesz 20 évig. Ez egy kívánság. A kép az, hoyg a gyerekemnek másmilyennek kellene lennie. Persze tudjuk, hogy másmilyen és ezért neveljük. De annak a felismerése hogy ő is régi bűnös természettel született és növekedésen megy keresztül, reménytelivé teszi.

  A kislányom az őrületbe kerget. Folyamatosan beszél. Ha elszaladok szalad utánam. Imádom amúgy. De ha azt képzelem, hogy nekem jár egy kis nyugalom, akkor az lányom a legnagyobb ellenségem lenne. Nem kapok nyugalmat tőle még legalább 10 évig. Tudnám a saját lányomat gyűlölni, ha elkötelezném magam amellett a gondolat mellett, hogy nekem jár a nyugalom. Mit csinálnék a családommal? Tudjátok milyen lelki teher amit cisnálok? Csak járna egy kis nyugalom. Ráadásul otthon dolgozok. EZ az egy gondolat szétverhetné a cslaádunkat rajtunk keresztül. És van aki elkötelezi magát emellett. Elmebetegség, a valósághoz való helytelen viszony.

  AZ elmebetegségünk következő zászlóshajója a megváltoztatható és megváltoztathatlan között különbségtétel összezavarása. Vannak a valóságnak olyan kategóriái amiket nem lehet megváltoztatni. Gravitáció. Hányan próbáltatok már harcolni ellene? Amikor lógsz az ereszcsatornán és a létre kidőlt alólad. A másik ember szabad akaratának megváltoztatása nincs a hatalmadban. Nem is kell róla gondolkoznod, sem ítélned. Az az ő szuverén joga, Isten neki adta. Van egy út a szabad akarathoz: a szeretet. 1Kor 13-mat olvasd el. Legyen ez az arcod előtt és utána szólalj meg. HA bármi szavad fennakad 1Kor 13-on, akkor hagyd abba, mert bűnben vagy. A másik ember szabad akarata nem a te ítéleted területe.

  Ott vagy a nagy ővel, boldoggá kellene, hogy tegyen és nem teszi. Látod milyen hibákat követ el ami miatt szenvedtek a kapcsolatban. Lehet azt látod amit láttatni akarnak veled. „Látod mit tesz a férjed?" Amikor bambán néz mert rossz napja van, akkor jön a hang: „most is pont arra gondol." Benne vagy. ÉS szenvedtek emiatt. Miatta. Te mit csinálsz? Elkezdesz rajta dolgozni, hogy ő megváltozzon, hogy az ő szabad akarat elkezdjen másként működni. Többnyire nem a szeretetben való érvelés a munkád, hanem hogy döngölsz, vádolni kezdesz. Ő a boldogtalanság oka. Ő a hibás. Mi lesz ebből? Ő tehet róla. Elkezded nyíltan vagy manipulatívan kifejezni. Lányok jól tudják csinálni. „Drágám mi a baj?" „Semmi." Hetekig csak érzem, hogy van valamit, de mindig az a válasz, hogy nincs semmi. Mindig van valami, és az többnyire én vagyok. Elkezdem ilyen módon kifejezni és a feszültség a kapcsolatban folyamatosan nő. „A Bal kezem olyan bénán dob. Minek vagy te itt, miért nem vagy ügyesebb?" Elindul egy támadás a bal kezem ellen. Ki fogja érezni a fájdalmat, ha a balkezem büntetem? Én. Ha a házastársad elkezded vádolni azonnal visszajön hozzád. Te aratod a következményét minden szereteten kívüli tetten. A lányok vágynak leginkább boldog, harmonikus kapcsolatra. A férfiak elmennek dolgozni helyette. A lányok ottmaradnak boldogtalanul. Vágynak a férfi szeretetére. ÉS közben ezt a szeretetet pusztítják. Ha szeretnél egy homokvárat ne rúgd szét. Az ördög erre szeretne rávenni. Olyan szavak, viszonyulás, ami szeretné elpuszítani a másik emberben ami még ott volt benne. Miért? Hogy megkapd ami jár neked. Férfiak azt mondják: az asszony elromlott, próbálltam bütykölni még rosszabblett, mondtam neki mit kell csinálni, nem csinálja, megyek dolgozni. Aztán ha nagyon vagány vagyok, akkor elmegyek kártyázni, aztán inni. Valamilyen hobbinak elkezdek élni. Próbálom minimálisra csökkenteni az érintkezést. Tökéletes. Leszoktunk a pisilésről. Helytelen viszonyulás az életünk kategóriáiról. Nagyon alapvető tévedések amelyek el tudják puszítani az életet amit Isten adna neked. A jó hír ez: ne vádold magad, mert beteg vagy. Elmebeteg. Az elmebeteg csak elmebeteg tud lenni. Viszont ne védd az elmebeteg embert. Mert ez a gyökere az elmebetegségünknek, hogy védjük ez az elmebeteget. „Nem tehetek róla. Ártatlan vagyok, csak áldozat." Nem. Állj meg.

  A valóságnak van olyan kategóriája amin tudsz választani és felelősséged van, kötelességed változtatni rajta. EZ a saját döntéseid, hozzáállásod. Meg tudod tenni, hogy egyik napról a másikra kitörlöd az elmebetegséged? Nem. De el tudod dönteni, hogy nem véded tovább. A régit megtagadod és az újat építed. De ha nem vállalod fel ezt a felelősséget, hogy mostantól az lesz a törekvésed, hogy nem másokat vádolsz, hanem elsimered, hogy elmebeteg vagy de Isten újjáteremtett és éretten szeretnék viselkedni. A másik csinálhat amit akar. Szeretnék ragaszkodni az igazsághoz.

  Az igazsághoz való ragaszkodáson keresztül menekülünk meg attól a pusztulástól ami a világban van.

  Eféz 4:14-15 Hogy többé ne legyünk gyermekek, kiket ide s tova hány a hab és hajt a tanításnak akármi szele, az embereknek álnoksága által, a tévelygés ravaszságához való csalárdság által; 15 Hanem az igazságot követvén szeretetben, mindenestôl fogva nevekedjünk Abban, a ki a fej, a Krisztusban;

  Az igazsághoz ragaszkodva szeretetben, ezt akarom csinálni. Minden nap ez a harcom, hogy megmaradjak a szeretetben. Lehet minden rossz, de az én Istenem szeret engem és neki van hatalma, hogy mindent jóra fordítson. Ragaszkodom az igazsághoz, hogy kicsoda Krisztus, a világ megbuggyant és tele van hazugsággal. De lehetek szerető ember. Katona aki hősként aharcolja végig a háborút. És hálás. Ehhez fogok ragaszkodni és ami túlmegy ezen az nem az én asztalom. Legfeljebb imádkozom, hogy akik körülöttem vannak azok ezt meglássák. Legyen úgy velük ahogy énvelem. Te van az én Istenem és nincs más rajtad kívül.
  (Schlingloff Sanyi)
   
 3. most

  most Állandó Tag

  minden kor minden társadalom kozmegegyezés szerint definálja a betegség fogalmát..időnként másként
  ahogyan a segitségre szorulást is .. sot azt is mi emberséges
   
  Kicsi Fecske és lenardmira kedveli ezt.
 4. iorsos

  iorsos Állandó Tag

  sokkal kevesebb beteg ember lenne,ha a hazugság és a büszkeség ,és a látszat nem játszana olyan fontos szerepet az életünkben.
   
  lenardmira kedveli ezt.
 5. mészike16

  mészike16 Állandó Tag

  Szerintem a büszkeség pozitív dolog.. ne keverd össze a hiúsággal!
   
 6. Kedves mészike ezt akár részletezhetnéd is mert egy rövid mondatból nem tudjuk meg hogy mit miért gondolsz ugy ahogy gondolsz. :)
   
  lenardmira kedveli ezt.
 7. most

  most Állandó Tag

  pozitív,? kb mint a lelet ..felelhető ... külömb , ügyesebb jobb, szebb mint más?
   
 8. poorferencne67

  poorferencne67 Állandó Tag

  Nem tudom eldönteni hogy a kérdésed mit takarhat, de ez egy nagyon komoly és súlyos betegség. Sajnos nálunk a családban van ilyen beteg. Senkinek nem kívánom hogy megismerje vagy vele éljen. Gyógyszerekkel nagyon szépen kordában lehet tartani, feltéve ha be is szedi. Ne adj isten hogy ne kezeljék, mert akkor kezdődik a rettegés. Van aki önmaga ellen fordul, van aki a családja ellen, mind a kettő fájdalmas és borzasztó. Előfordulhat hogy valaki csak megjátssza hogy kibujjon valamilyen felelősségrevonás alól , de ez nem jó játék, úgy tartják nem szabad kísérteni az ördögöt.
   
 9. lenardmira

  lenardmira Állandó Tag

  Kedves mindenki!
   
 10. poorferencne67

  poorferencne67 Állandó Tag

  Kedves Mira, most láttam a videódat előszőr, és nagyon szíven ütött, pedig talán mégsem kellene llepődnöm az emberek közönyén és elutasító magatartásán. Tudom hogy milyen nehéz és szinte kilátástalan a helyzetetek de talán valahol tudnak segíteni. Lehet hogy butaságnak tartod, de fordulj a teljes nyílvánosság felé, írasd meg az újságba, vagy plakáltod ki a gyermeked ,elhiszem hogy ez durvának tűnik de csak így fogja valaki meghallani és segítőkezét nyújtani , máskülönben eltaposnak és emberhez méltatlan helyzetet teremtenek. Ne hagyd magad, ha kilöknek az ajtón mássz be az ablakon. Remélem sikerül a kűzdelmed amihez jó erőt és egészséget kívánok. Tisztelettel:poorferencne67
   
 11. most

  most Állandó Tag

  betegség fontos agyi parancs a testnek, ezt megteheted ezt nem ...
  a gyógyulás akkor kezdődik mikor be mered vallani h mire jó ! a betegséged
  amit megteremtettél hiszen ezzel együtt jelenleg teljesebb az életed...

  hogyan? biztosan mindenki hallotta a következő gondolatot...
  ez gyönyörű...szép ...nagyon jó...örömteli ...de én most beteg vagyok és az sokkal fontosabb ezért ez...sajnos semmit nem segít nekem
  h így kapja a test az agytól a parancsot... és sokkal több energiába kerül a betegség állandó fenntartása ..hiszen az egészség változás is

  topic indító címét módosítani kéne ..nem fer ...nem informatív

  Ki az, és ki nem az? épp a téma nincs benne : elmebeteg
   
  Utoljára módosítva: 2014 Augusztus 2
  lenardmira kedveli ezt.
 12. Varsényi Tamás Viktor

  Varsényi Tamás Viktor Állandó Tag

  Azt látom, hogy valami Úr, meg Isten van a téma elején emlegetve, de melyikre gondolsz coria ? Mert így ez nehezen követhető!
   
 13. ionon

  ionon Kitiltott (BANned)


  sokat segít magadra ismerned... :)
   
  lenardmira kedveli ezt.
 14. most

  most Állandó Tag

  paradoxonhoz vezet.. a paradoxon ( dráma)a lélek vágya megértésre épp a probléma meghaladásához vezet el-oly csodás módon h általa valóban sokkal többet szebbet

  kapunk mint ami a dilemmába sodort például
  pl a négy sarkú étel - maga a megszabadító szabadság tiszta fogalmát adja
  négysarkú tétel ?
  egyszerre állítani és tagadni, aztán bizonyítani egyiket is, másikat is, majd cáfolni mindkettőt
  hittel
   
  Utoljára módosítva: 2015 Július 29

Megosztás