Kedvenc gyerekkori regényem, avagy mit adjak a gyerekem kezébe olvasni?

Arasseriel

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyre nagyobb gond, hogy nem szeretnek olvasni a gyerekek, ill. nem az életkori sajátosságaiknak megfelelő könyvek kerülnek a kezükbe. Ha együtt tudnánk újraolvasni a ’legjobbakat’, nekünk szórakozás lenne, nekik élmény. Segítsünk egymásnak!

Nekem nagy kedvencem volt Mark Twain Tom Sawyer kalandjai c. regénye, annak idején sok jelenetét újrajátszottuk a barátaimmal.


Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

A Canadahun nem nem járul hozzá bemutatni - vagy a megtaláláshoz iranymutatást adni - olyan tartalmú anyagot ami a copyright (szerzői jog) által védett, csak akkor ha van szükséges legális engedély van rá.
 

Salefino

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagy kedvencem volt:

Máté Klára: Tessék Engem elrabolni

Egy intézeben élő kisfiú szülőket keres - és talál...
Édes könyv!!!
 

gati69

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem is nagy kedvencem volt, és most a fiamnak is az:
Bodó Béla: Brumi kalandjai
Ez egy sorozat, több része is van. Brumi Mackóvárosban, Brumi a detektív, Brumi iskolába megy.
Ovisoknak - esti meseként, valamint kis iskolásoknak első könyvként tudom ajánlani.
 

Salefino

Állandó Tag
Állandó Tag
Másik gyerekkori kedvencem ez volt

Astrid Lindgren: A rabló lánya

Egy 10 éves kislány szerető (rabló) családban él egy hatalmas erdő közepén, járja a természetet, és egy szép napon találkozik egy kisfiúval, aki az ellenséges rablócsalához tartozik.
Kalandok várnak rájuk... :)
 

voicewithin

Állandó Tag
Állandó Tag
A Tüskevárat SEMMIKÉPP!!!! Freudi behatású rossz emlékeim vannak róla.

De pl. A kincskereső kisködmön nagyon aranyos, és nagyon szerettem, pedig nem szerettem a kötelezőket. És nagyon tanulságos volt az egész, h nem egy ködmöntől leszünk jók, erősek, hanem attól ami bennünk van.
(Ezt a mai amerikai filmek úgy mutatják be, mintha ők találták volna fel.)

Narnia krónikáit is ajánlom gyerekeknek!
 

Jaina

Állandó Tag
Állandó Tag
Nkem kedvencem a Harisnáys Pippi volt :) De faltam a Verne könyveket is!
És én is a pöttyös könyveket ajánlanám még :)
 
Gárdonyi Egri csillagok című könyvét ajánlanám hatéves kortól. Érthető, olvasmányos, izgalmas és tanulságos. Azon a napon, mikor az oroszok kivonultak hazánkból, este azt a részt olvastam fel kisfiamnak, mikor az egriek felfedezik, hogy a törökök eltüntek a fenébe!
 

carly

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem is nagy kedvencem volt, és most a fiamnak is az:
Bodó Béla: Brumi kalandjai
Ez egy sorozat, több része is van. Brumi Mackóvárosban, Brumi a detektív, Brumi iskolába megy.
Ovisoknak - esti meseként, valamint kis iskolásoknak első könyvként tudom ajánlani.


Nahát a Brumi-s könyvek!Én is nagyon szerettem őket!
Meg persze később a pöttyös és csíkos könyveket is!
 

Zivatar85

Állandó Tag
Állandó Tag
Nálunk gyerekkorunkban legyőzhetetlen kedvenc volt a Mesél az erdő sorozat - gyönyörűek benne a rajzok, és izgalmasak (utólag nézve építő jellegűek is :)) a történetek. Szerettem még a Tesz-vesz könyveket, bár tudom, ez nem regény, de nagyon szerettem nézegetni, nagyobb koromban is. Lázár Ervin meséit is szerettem.

Viszont talán én is beleesek abba a kategóriába, hogy "nem a korosztályomnak megfelelő" könyveket olvastam - hiába üldözött anyukám a csíkos-pöttyös könyvekkel, diákregényekkel: amint "döntésképessé" váltam, és már nem csak azt olvastam, amit anyukám a kezembe adott, rögtön rászabadultam a sci-fi gyűjteményére. :) Amik egyébként, már a klasszikusok persze, pl. Asimov, nem "károsabbak", mint egy diákregény.
 

vankovics22

Állandó Tag
Állandó Tag
Ami számomra örök kedvenc: Molnár Ferenc: Pál utcai fiúk, valamint, amit most már nem gyerekfejjel, nemrégiben olvastam: Szabó Magda: Abigél. Azt hiszem, ha előbb olvastam volna, akkor is lehetne a kedvenc gyerekkori regényem.
 

Montfort

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Én a fiúknak mindenképpen ajánlom Örsi Ferenctől A Tenkes kapitányát (bár lányoknak is fogyasztható, hiszen a romantika is végigvonul a regényen), lányoknak Nagy Franciskától a Macska a zongorában-t.
Nemrég egy furcsa dolgot tapasztaltam: keresztlányom megkérdezte, hogy én miket olvastam az ő korában (13 éves). Örök kedvencemet, a salátává olvasott Szabó Magda regényt mondtam, az Abigélt. Miről szól?-kérdezte. Amikor elmondtam neki, hogy egy lány bentlakásos iskolába kerül (Herry Potter miatt valószínűleg), elkérte, mivel tetszik neki a történet. Kíváncsi vagyok, neki hogy fog tetszeni (megkapta a könyvet ajándékba).
A nagyobb lányoknak (12 körül) Fehér Klára: Bezzeg az én időmben, az egészen kicsiknek mindenféle Bálint Ágnes könyvet, mint például a Mazsola és Tádé sorozatot. Ez főleg azoknak hasznos, akiknek van kistestvérük, hiszen Mazsola úgy viselkedik Tádéval, mint egy tipikus nagy testvér. ;-)
 

missfleur

Állandó Tag
Állandó Tag
Én az ún. "fényes betűs" Animus könyveken nőttem föl. Mostanában szeretik leszólni őket, de egy biztos: egészséges történeteket mesélnek el, amik ráadásul szórakoztatóak is. Én ezek miatt szerettem meg olvasni.
 
Oldal tetejére