Kanadába költöznék

Sziasztok,..én is kiszeretnék menni,..de minél elöbb kell valami biztos pont kanadában,...1 munka ami biztos a számomra,..hogy legyen kiindulási pontom,..de még fogalmam sincs hogy kezdjek neki,..! ha esetleg tudna valaki kintröl segiteni h legalább 1 melom legyen,..akár takaritás,..idösekre valo felügyelés(föés,mosás,takaritás) bármi,..légyszi segitsetek,..1 probémmám van ez mellet az Angol ugyhogy még ha magyarhoz kerülnék vagy aki ért magyarul ,.. :S...ugy gondolom ez lenne az elsö amit tennem kéne ha kiszeretnék menni,..hogy legyen melom!!
aztán a többi papir dolog,..meg az Angol,..
Segitsetek!tehetetlennek érzem magam!Kint élö Canadaiak!!! Légyszi!!!Szükségem van rátok!
Szükségem van ismerösökre!
 
ok akkor a vizum,... de mit kezdjek ha megvan? szerintem nekem az a legkevesebb dolgom!
A Barátom hisztis eset!
mi megbeszéltük! ha Én innen találok melot!AKKOR ö küld papirokat!
ugyhogy ha tudom neki az mondani h oké van,..akkor én már a vizumért nem hiztizek!
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
ok akkor a vizum,... de mit kezdjek ha megvan? szerintem nekem az a legkevesebb dolgom!
A Barátom hisztis eset!
mi megbeszéltük! ha Én innen találok melot!AKKOR ö küld papirokat!
ugyhogy ha tudom neki az mondani h oké van,..akkor én már a vizumért nem hiztizek!

Ezek alapjan erosen ugy nez ki, hogy dobott a pasid, es te vagy az egyetlen ezen a forumon, aki ezt meg nem tudja.
 

facsiga

Új tag
Fekete Párduc!

Igaz, hogy még én is M. országon vagyok és én is szeretnék kimenni családostul Kanadába, de azért egy jótanácsot mondanék
 

edotenger

Állandó Tag
Állandó Tag
Jézusom,Fekete Párduc!bocsi,hány éves vagy?mennyire elszánt?mennyire vagy felkészülve erre a nagy lépésre?én spanyolországban élek 3 évig terveztük,készültünk,tanultuk a nyelvet.otthon elvarrtunk minden szálat,eladtunk mindent,ennyire komolyan gondoltuk ,a párom 4 hónappal megelőzött,biztos munkahelyre jött mégis zabszemmel a f....-ben indultunk útnak a fiammal.nem eszet osztani akarok de nekem egy kicsit gyerekesnek és felkészületlennek tűnik ez a nagy lelkesedés.biztos írnak neked tapasztalt emberek akik kinnt élnek fogadd meg a tanácsukat mert én itt is ismerek,ismertem sok lelkes magyar sorstársat aki 3-4 hónap elteltével menekült vissza,kár lenne ha rosszul döntenél.bármi is lesz sok sikert kívánok nekeg.
 

Emigrator

Új tag
Sziasztok!

Régóta érlelem magamban és feleségemmel a kitelepülés gondolatát, de most döntöttük el, hogy csomagolunk. Tavaly már teszteltem a pontjaimat és határeset volt 65 pont, 2-3 pont híján megvolt, csak közben betöltöttem a 46.-at, így ugrott még -5pont vagy több. Informatikával foglalkozom, (üzemeltetés területen) így nem tartok attól, hogy nem kapnék munkát, pláne ha lejjebbről kezdenék. Erdélyből jöttem át 24 éve pár ezer forinttal és néhány ruhával, így a határváltás számomra egyszer már megvolt, de eljött az idő a másodiknak is. Nem magam miatt, mert elég szépen kerestem Magyarországon (megvan mindenünk, szép ház, autó és átlag felett élünk) hanem a két kiskorú gyerekem jövője miatt hoztam meg a döntést.

2008-ban már voltam Kanadában, Vancouverben 1 hónapot és BC-át is szépen bejártam, így nem vaktában mennék. Célom BC és Albertán belül lenni, de északabbra is hajlandó lennék felköltözni, de mindenképpen az ország nyugati oldalán maradnék.

Próbálkoztam munkát szerezni, így pár kanadai álláskereső oldalon elküldtem a CV-m, de nem igazán jött megkeresés. Feltételezem, nem kívánnak foglalkozni olyanokkal akik a Föld másik oldaláról jelentkeznek, hanem inkább akik helyben vannak és ezt érzem gyenge pontomnak, amire megoldást keresnék és amiért ide írok.

Az angolom középfokú, de amikor kint voltam Kanadában, nem volt nagy gondom a nyelvvel, pedig sok mindent intéztem és mindent egyedül. Persze, a business nyelv szintje az más, ezért írtam azt, hogy a szakmámon belül, a tudásomhoz képest alacsonyabb munkát is elvállalnék. Például, egy IT project manager vagy coordinatori álláshoz jobb angol kell (de kevesebb szakmai), de ettől még IT infrastruktúrát (LAN, WAN informatikai hálózatot) kiépíteni, átlátni és üzemeltetni elég jól tudok.

Tehát, keresek kint élő segítséget munkahely megszerzéséhez. Nem szívességet kérek ingyen, hanem megfizetném a fáradozását és segítségét, mert ha már lenne egy munka ajánlatom akkor az +10 pont a letelepedési pontszámokban is.

Interjú esetén ki tudok menni, fent tudom magam tartani, ha a munkámat ki akarják próbálni, ez sem gond.

Aki tud nekem segíteni, vagy van ötlete a problémámra, kérem írjon!

Köszönöm!

Gábor
 

Scanner

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdv. Mi a helyzet az egyszemélyes vállakozással? Óhaza most nagyon gáz, mennyire nehéz frankofon területen vállalkozóként elindulni? Van kezdőtőkém, esetleg lakásvásárlással tudnám bizonyítani, hogy nem ingyenélőnek megyek. Angol megy jobban, amúgy tolmácsként, és jogi szakfordítóként tudnék saját tőkés kickstarttal működni.
 

Pandora's Box

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdv. Mi a helyzet az egyszemélyes vállakozással? Óhaza most nagyon gáz, mennyire nehéz frankofon területen vállalkozóként elindulni? Van kezdőtőkém, esetleg lakásvásárlással tudnám bizonyítani, hogy nem ingyenélőnek megyek. Angol megy jobban, amúgy tolmácsként, és jogi szakfordítóként tudnék saját tőkés kickstarttal működni.

Üdv,
Egy pillantást megér:

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/apply.asp
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/business/self-employed/index.asp
http://www.cic.gc.ca/english/helpce...sp?st=6.3&_ga=1.8224562.1298509420.1403823555
http://www.cic.gc.ca/enGlIsH/immigr...index.asp?_ga=1.3610416.1298509420.1403823555
 

Scanner

Állandó Tag
Állandó Tag
Már néztem, nagyon informatívak, de valójában az esélyekre vagyok kíváncsi. Köszönöm a linkeket azért.
 

MagyarCan

Állandó Tag
Állandó Tag
SZiasztok kint élők!

Mi a tendencia arrafelé? Elhelyezkedésnél ott is a papír számít, vagy inkább a tapasztalatot díjazzák? Pl.IT területen.
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!

Elvileg nincs "inkabb", a standard allashirdetes-szoveg az, hogy ilyenolyan vegzettseg, vagy egyenerteku tapasztalat.
A gyakorlatban ez nem tudom hogyan ervenyesul, gondolom cege valogatja. Sufni startup mindenutt jobban figyel a tudasra, CYA bankban meg a papir az isten.

A vizumugyintezesnel elony a vegzettseg, peldaul a hulye nevu de valojaban szinte minden fejlesztot magaban foglalo NOC2174 legalabb foiskolai diplomahoz kotott.

Mondjuk en Magyarorszagon is foleg azt lattam, hogy normalis helyeken elsosorban a tudas szamit, nem a papir.
En magam is sok embert vettem fel, ehhez tobb giganyi CV-t bogarasztam at es rengeteg igeretes emberrel beszeltem. Sosem kukaztam senkit csak az iskolai alapjan (kiveve Gabor Denest :) )
Vettem is fel autodidaktakat, bolcseszeket is, sot, a legjobb java programozom eredetileg biologus volt :)
 

MagyarCan

Állandó Tag
Állandó Tag
Már soxor eszembe jutott külhoni munkavállalás, de eddig sikerült itthon viszonylag jól elhelyezkednem. Vajon, érdemes minimális készpénz birtokában nekivágni Kanadának munkavégzés céljából (egy repjegynyit összekaparok)?

IT terület (több, mint 10 év IBM mainframe admin, DB2 admin, unix tapasztalat), még diploma nélkül.
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Otthonrol lezsirozott, konkret munkaszerzodessel es vizummal igen, anelkul semmikepp.
EU-n belul minden egyszerubb lenne.
 
Sziasztok!
Kanadába szeretnénk menni a családommal, s ebben szeretnék tőletek segítséget kérni! Folyamatosan olvasom a hivatalos oldalakat, meg írtam a bécsi konzulátusnak is( kb egy hónap az átfutási idő), de itt igazi kinnt élőknek a tapasztalatait tudhatom meg nem a száraz infókat!
Igazából az esélyeimre lennék kíváncsi! Októbertől kezdjük a férjemmel az angol nyelvtanfolyamot, szeretnénk jobban beszélni a jelenleginél. Én jövő év második felében megpróbálom a nyelvvizsgát belőle, meg ha bírom még szuflával valamennyire a franciára is ránéznék. A fiam az jövőre megy 15 évesen egy középfokú nyelvvizsgára és idén kezdte el a franciát. A lányom angolul tanul, de ő még kicsi.
Én masszőr vagyok, saját vállalkozásban dolgozom s rajta is van a hiány szakmák listáján ugye ez a képesítés. Mire eljutunk a papírokig addigra a 21 pontom meg lesz ebből.
A férjem jelenlegi munkahelyén több hiányszakmában is tevékenykedik, csak itt jön a bibi, hogy neki erről nincsen papírja mert nem a végzett szakmájában dolgozik. Viszont ezt már 15 éve csinálja és 3 munkáltatótól is tudna ajánlást kérni ha ez előbbre vinné az ügyét. Ilyen esetben ezt elfogadják hiányszakmának? Illetve erre tudna szerintetek munkát szerezni vagy csak ha papírja lenne róla? Amiket jelenleg folyamatosan csinál mint karbantartó: parkettázás, burkolás, villanyszerelés, festési és vakolási munkálatok. kis háztartási és nagy konyhaipari gépek szervizelése, asztalos munka, korrdinálja az alá tartozó kollégákat és kiosztja a feladatokat stb..Csak ami hirtelen eszembe jutott..
A másik kérdés az én szakmámmal kapcsolatos. Azt értem, hogy az okj-s képzésemet úgy fogadják el ha angolul levizsgázok, de akkor előre nem is találhatok benne munkát? 1,5 éves suli volt, orvosok oktattak és azóta is folyamatosan képzem tovább magamat ebben és hasonló területen is.
Csak úgy mernék neki vágni, hogy egyikünknek legyen legalább fix munkája.
 
Oldal tetejére