John Lennon

starter témája a 'New York és környéke' fórumban , 2003 December 5.

 1. starter

  starter Vendég

  John Lennon

  1940 Oktober 9 - 1980 December 8
   
 2. Ági21

  Ági21 Állandó Tag

  Most miröl jutott épp Ö eszedbe? :blink:

  Különben zseniális volt az egész amit csinált. :meghajolo
   
 3. Sz.Szonja

  Sz.Szonja Állandó Tag

  Még tavaly dec-ben nyílt a topic, a Lilli csak példaként hozta fel, hogy nem tűnt el a semmibe. Legalábbis nekem így tűnt.
   
 4. elinnen

  elinnen Állandó Tag

  Sebaj!
  Lennon élt,
  Lennon él,
  Lennon élni fog! :rohog
   
 5. Ahmet

  Ahmet Vendég

  Volt egy amcsi turista, aki Moszkvában sorban állt a mauzóleum előtt és azt hitte, hogy bent Lennont fogja látni. És ez nem vicc!
   
 6. Ági21

  Ági21 Állandó Tag

  Ok, bocsi, nem néztem meg a dátumot! :meghajolo
   
 7. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Letölthető lesz Lennon életműve [​IMG]<SCRIPT type=text/javascript>addToShelf("20051115lennonline","Letölthető lesz Lennon életműve","/kultura/20051115lennonline.aspx?s=hk");</SCRIPT>
  <TABLE style="MARGIN-TOP: 5px" cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0><TBODY><TR><TD class=articleHeader vAlign=center>2005. november 15. 08:20
  Utolsó módosítás: 2005. november 15. 10:26 </TD><TD width=2>[​IMG] </TD><TD class=articleHeaderRight vAlign=center>[​IMG] [​IMG] [​IMG][​IMG] </TD></TR></TBODY></TABLE>
  Decembertől letölthető lesz az internetről John Lennon teljes szóló-életműve - jelentette be az EMI Music. Tárgyalások folynak a Beatles-oeuvre online terjesztéséről is.
  <TABLE class=imageTable id=imageTable cellSpacing=0 cellPadding=0 align=right border=0><TBODY><TR><TD>[​IMG] Lennon "Imagine-zongorája".
  Éteri zene
  &copy; sxc.hu
  </TD></TR></TBODY></TABLE>A decembeben 25 éve meggyilkolt John Lennon lesz az első az egykori Beatles-tagok közül, akinek törvényes online kereskedelmi zenei szolgáltatókon keresztül lesz hozzáférhető önálló munkássága. A Lennon-dalokat egyebek közt a Napsterről, a Rhapsodyról, az MSN Musicról és a Yahoo Musicról lehet majd leszedni. A legújabb dupla CD-s válogatást, a Working Class Hero-t, máris feltették több weboldalra.
  Az életmű többi dala Nagy-Britanniában december 5-től, az Egyesült Államokban december 6-tól lesz letölthető. A Working Class Hero egyébként nem aratott különösebb sikert az Egyesült Államokban. A Billboard 200-as listáján a 135. helyen kezdett öt héttel ezelőtt és eddig mindössze 32 ezer példányban kelt el.
  John Lennon özvegye, Yoko Ono örömét fejezte ki, hogy néhai férjének zenéjét a digitális korszak nemzedéke is élvezheti, emlékeztetett arra, hogy Lennon maga is nagy érdeklődést tanúsított az új technológiák iránt. Az EMI nem áll meg Lennonnál. Tárgyalások folynak a gombafejűek által alapított Apple Corps.-szal, hogy a jövőben a Beatles dalai is felkerüljenek legális internetes szolgáltatókra. Eddig ugyanis a Beatles-dalok esetében nem engedélyezték a terjesztés online módját.

  <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0><TBODY><TR><TD>[​IMG]</TD><TD class=Author>MTI</TD></TR></TBODY></TABLE>
   
 8. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  <TABLE cellSpacing=2 cellPadding=2 width=440><TBODY><TR><TD>25 éve ölték meg John Lennont
  2005. december 8. 00:06

  Lennon életének 1980. december 8-án vetett véget Chapman öt pisztolygolyója a New York-i Dakota-ház előtt. A Channel 4 brit kereskedelmi tévé csütörtök este, az évforduló napján, 40 órányi interjúanyagból válogató egyórás dokumentumfilmben próbálja felvázolni a "zene gyilkosának" portréját. Az előzetesen ismertté vált részletek szerint a most 50 éves Chapman, aki a New York állambeli Attica börtönének 3x1,8 méteres cellájában tölti életfogytig szóló büntetését, elmondja: amikor azon a hideg napon megérkezett egy limuzin a Dakota-ház elé, tudta, hogy abból Lennon fog kiszállni.

  [​IMG]
  "Tedd meg! Tedd meg!" - kalapált egy hang a fejében, és az akkor 25 éves megszállott engedelmeskedett a parancsnak. Chapman, aki nyolcéves kora óta Beatles-rajongó volt, gyűlölve imádta Lennont. "Sikeres ember volt, aki láncra fűzte az egész világot ... és én még csak egy láncszem sem voltam e láncban" - vall a gyilkos a kamerának. "Azt mondtam magamban: mi lenne, ha megölném John Lennont? Meg akarom ölni ... ő az enyém. Azt reméltem, hogy önmagamra találok John Lennon megölésével ... valaki akartam lenni" - mondja Chapman, hozzátéve még: nem is fordult meg a fejében, hogy gonoszat cselekszik. </TD></TR></TBODY></TABLE>
   
 9. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Yoko Ono szerelme
  rtlklub.hu - Fókusz - Zákányi Lili

  [​IMG]
  <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 align=left border=0><TBODY><TR><TD align=right colSpan=2>[​IMG]</TD></TR><TR><TD align=left>[​IMG]</TD><TD align=right>[​IMG]</TD></TR><TR><TD colSpan=2 height=8>[​IMG]</TD></TR></TBODY></TABLE>Havadtőy Sámuel, vagy ahogy másik hazájában hívják, Sam Havadtoy húsz évig élt együtt John Lennon özvegyével, Yoko Onóval.

  A tizenkilenc évesen disszidáló férfi huszonnyolc év után, kapcsolatuk végén költözött vissza Magyarországra. A szerelem emlékét számtalan fotó és levél őrzi, viszont a férfi egyetlen ereklyét sem akar kiteregetni. Részletekről nem beszél, csupán néhány lehengerlő történetet mesél saját életéről, neveket azonban nem említ.
  - Volt egy hosszú kapcsolatom – egy húsz éves - Amerikában, ami véget ért 2000 táján és akkor én úgy szeretem mondani, hogy felosztottuk a világot kettőnk közt, és övé lett Amerika, enyém pedig Európa – meséli.
  [​IMG]Sámuel Angliában született, de szülei 1956-ban, leküzdhetetlen honvágyuk miatt Magyarországra települtek. Akkor négy éves volt, végül tizenkilenc évesen szülőföldjére disszidált.
  - Nagy dolog volt, mikor megérkezett a Hard Days Night című film. Azt körülbelül húzszor láttam és akkor már biztos volt, hogy disszidálnom kell, mert ha ilyen jó világ van kint akkor azt nem lehet kihagyni.
  Következett néhány kemény év Angliában: vendéglátóipar, majd lakberendezés, és egyszercsak egy amerikai munkalehetőség. Segédmunka, majd feldolgozhatatlan sikerek.
  - 1978-ban már volt egy boltom Amerikában és a kirakatban volt két egyiptomi stílusú szék. Jött be két hippi, akiket nehéz volt felismerni akkortájt és megvették a székeket. És én úgy viccelek, hogy a szék árában én is benne voltam, mert utána négy házat rendeztem be nekik 80-ig.
  A két hippi pedig John Lennon és egykori felesége, Yoko Ono volt. Onnantól kezdve Sam élete teljesen megváltozott. A hatalmas szerelemből Lennon halála után kapcsolat lett, és Sámuel később például egy időre a Beatles lemezek kiadójának irányításában is segédkezett. Ezt az emlékét lakásának eldugott zugában néhány névreszóló album őrzi.
  [​IMG]A vörösszőnyeges partikra Sámuel és Yoko Ono mindig kapott meghívót. Ők azonban a legtöbbet visszautasították. Sámuel kerülte a fotósokat is, így próbált csendesen a háttérben maradni. Néhány eseményt azonban ők sem tudtak kikerülni.
  - David Bowie-nak elmentem az esküvőjére. Az nagyon jó volt.
  - Amit megtanultam, hogy sokkal jobb imádni a hírességeket messziről, mert mikor az ember igazán megismeri őket, akkor rájön, hogy nem is olyan érdekes emberek.
  Sámuel 2000-ben, huszonnyolc év után tért vissza Magyarországra. Itthon pedig a kint sikeres lakberendező, galériatulajdonos-képzőművész folyamatosan alkot.
  - Az összes kép a saját életem élményeiből merített gondolatok összegzése. Mind ötvenszer ötvenesre vannak festve, mert mind lapok az életemből. Minden kép alatt van egy történet, amit először megírok.
  Túl egy intenzív és hosszú kapcsolaton, majd egy fájdalmas szakításon, talán nem véletlenül most a szerelmet járja körül.
  Nem titok, hogy a Yoko Onóval való szakítása is inspirálta a művészt, A szerelem pokol című sorozata megvalósításában.
  Sámuel lassan kezdi feldolgozni Lennon özvegyének hiányát és a világhírű asszony után egy felirat nélküli festménnyel azért mégiscsak lehetőséget ad egy még be nem teljesült, új érzelemnek.
   
 10. Forgoszel

  Forgoszel Állandó Tag

  Yoko Ono lefeküdt Paul McCartneyval?

  Paul McCartneyt mosolygós jófiúként ismerte meg a világ a Beatlesben, de a napokban megjelenő életrajzi könyv szerint Macca a valóságban szexőrült, önző és a végtelenségig öntörvényű férfi. A szerző, Christopher Sandford megdöbbentő szenzációval állt elő: az énekes Yoko Ono szeretője volt.

  [​IMG]"Paul McCartney a legjobb barát, és egyben a legádázabb ellenség" - így jellemzi könyvében a Beatles zenekar legendás tagját, Paul McCartneyt Christopher Sandford. A szerző szerint Macca, mielőtt elvette volna feleségül Lindát, meglehetősen szilaj életet élt, ágyában egymást váltották a szeretők. John Lennon özvegye, Yoko Ono és az énekes közismerten ki nem állhatja egymást. A könyv szerint azonban ez nem volt mindig így, sőt Yoko Paul ágyában is megfordult. A japán művésznő akkor gyűlölte meg, amikor a zenész egy szenvedélyes éjszaka után elhagyta és megalázta.

  McCartney 1966-ban találkozott először az akkor 33 éves Yoko Onóval, aki rendszeresen a háza körül ólálkodott. Ono állítólag azért csöngetett be a világhírű énekeshez, mert meg akarta nézni a Beatles-dalok kéziratait. A világ eddig úgy tudta, McCartney John Lennonhoz irányította Yokót, de Sandford szerint nem így történt.

  "McCartney behívta a házába, ahol többen tartózkodtak, ők mesélték el a történetet. Macca és Yoko felment a felső szintre, és csak egy[​IMG] óra múlva jött le onnan. McCartney azzal a jellegzetes, kaján vigyorával búcsúzott el Yokótól, amelyet akkor lehetett az arcán látni, ha megkapott egy nőt" - írja Sandford. A könyv szerint Yoko később számos alkalommal felhívta McCartneyt, hogy találkozzanak, de a férfi mindannyiszor kikosarazta és kinevette. Yoko Ono ekkor gyűlölte meg őt igazán, és ekkor határozta el, hogy viszályt szít közte és későbbi férje, John Lennon között.
   
 11. jancsy

  jancsy Új tag

  Mostanában halgatom Neil Morse "?" című albumát és a topicot olvasva arra gondoltam John Lennon mit szólna hozzá. Erős keresztény-vallási szövegek (a fickó igen sok rock albumot csinált majd 'megtért' ha lehet ilyet mondani) döbbenetes ZENE -így nagy betűvel- alatt.
   
 12. Spanky

  Spanky Állandó Tag  Nahat!!!
  Ehez eros gyomor kell. :3:
   
 13. vankovics22

  vankovics22 Állandó Tag

  Érdekes. Vajon csak egy hatásvadász írás vagy van mögötte valami? Szegény Lennon, forog a sírjában...
   
 14. luki16

  luki16 Állandó Tag

  miért, hol van Lenin?
   
 15. Teddy1

  Teddy1 Állandó Tag

  S ez most megint szabadulni akar.
   
 16. miniterminator58

  miniterminator58 Állandó Tag

  Nagyon szeretem en is szinte minden szamat szivessen hallgatom:o
   
 17. m_and_m

  m_and_m Új tag

  Szomorú, hogy így lett
   

Megosztás