Jo tudni Canadarol, Informacio utazasrol orszagunkrol

Melitta témája a 'Kanada' fórumban , 2004 Augusztus 3.

 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Mindenki unnepel!:D
   
 2. Puszedliufo

  Puszedliufo Állandó Tag

  De jópofi:D
  Itthon is jó lenne valami ilyen kaliberű ünnep:)
   
 3. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  :cool: Vizsga - A kanadaiak többsége megbukna Kanadából

  A kanadaiak többsége megbukna azon a vizsgán, amelyet a bevándorlóknak ahhoz kell letenniük, hogy megkapják az ország állampolgárságát - mutatta ki egy kanadai közvélemény-kutatás.​
  Az Ipsos-Reid közvélemény-kutató intézet felmérése szerint az ország polgárainak 60 százaléka nem lenne képes helyesen felelni a kérdések többségére.
  Sajátos jelenség, hogy az arány rosszabb, mint tíz évvel ezelőtt, amikor még csak a kanadaiak 45 százalékát húzták volna el Kanada-ismeretből egy akkori hasonló felmérés tanúsága szerint.
  A legjobban a bevándorlók tudják Kanadát, az első nemzedékű bevándorlók 70 százaléka adott helyes választ legalább 12-re a 21 kérdésből.
  A helyes feleletek aránya egyébként kérdésenként más és más. A himnusz nevét még a megkérdezettek 96 százaléka tudta. Azt, hogy az ország államfője II. Erzsébet angol királynő, viszont már csak 8 százalékuk, azt pedig, hogy mi a szavazójogosultság három feltétele, már csak 4 százalékuk - minden 25-ik megkérdezett.


  MTI
  <!-- eTarget ContextAd End -->
   
 4. FLAMINGO

  FLAMINGO A KERESŐ MŰKÖDIK! Fórumvezető Kormányos

  Bármilyen hhetetlen ez nálunk is így van. (Kérdezzük csak meg az átlag magyart pl. Mit szimbolizál a nemzeti zászló 3 színe?):rolleyes:
   
 5. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Kitüntették Jean Chrétien ex-miniszterelnököt

  Jean Chrétien, Kanada egykori liberális miniszterelnöke megkapta az Order of Canada kitüntetést. Rideau Hall 2007 június 29-én tájékoztatta a médiaszerveket a legújabb kinevezésről. Chrétien 1993 és 2003 között vezette Kanada liberális kormányát, három cikluson, illetve tíz éven keresztül. Miniszterelnökségén kívül Chrétien 33 évig volt parlamenti képviselő Ottawában és 1968-tól miniszterként szolgált Pierre Elliott Trudeau volt miniszterelnök liberális kormányában.
  Chrétien 1934-ben született Shawiniganban egy 19 gyermekből álló kanadai-francia családba. Gyermekkori betegsége következtében arca részben megbénult. Egyetemi tanulmányait az Université Laval-on végezte jogból és 1963-ban választották meg a Québec tartományban lévő Saint-Maurice-Lafleche választókerület liberális képviselőjének.
  Miniszterelnöksége alatt Chrétien legnehezebb politikai kihívása a québeci szeparatizmus elleni harc volt. Liberális politikusként Chrétien mindig is centralizált, egységes kanadai föderációban hitt. Miután a québeci szeparatista erők elvesztették az 1995-ös leszakadásról szóló referendumot, Chrétien behozta a Clarity Act nevű törvényt, mely meghatározta, hogy milyen szigorú körülmények között lenne hajlandó a kanadai kormány tárgyalásokba kezdeni Québec leszakadásáról. Többek között a Clarity Act kimondta, hogy Québec nem szakadhat el Kanadától ha "csak" 50% plusz egy szavazattal nyer a szeparatista oldal. Ennél meggyőzőbb többséggel kell, hogy nyerjenek, de pontos százalékot nem határozott meg a törvény.
  Chrétien 2003 novemberében mondott le a miniszterelnökségről és a kanadai Liberális Párt vezetéséről. Utódja Paul Martin volt pénzügyminiszter lett aki 2006 január 23-án elvesztette a választásokat, részben a Chrétien korszak korrupciós ügyei miatt. Ezzel véget ért a 12 évig tartó liberális kormányzat, és a hatalmat az új Konzervatív Párt vette át, Stephen Harper miniszterelnök vezetésével.

  Ádám Christopher
   
 6. screin

  screin Állandó Tag

  Sziasztok!

  Nem tud valaki videoanyagot a neten ami nem kerul penzbe es Canadat mutatja be?
  Google nem nagyon tudott segiteni:) Vagy lehet hogy csak alaposabban kene olvasnom a forumot? :)
   
 7. Genovese33

  Genovese33 Állandó Tag


  Hát remélem nem számít reklámnak, de van olyan, hogy Travel Channel, illetve a Discoverynek is van egy Travel and Adventure csatornája. A Spectrum is ad ilyen filmeket. Illetve könyvtárban is találsz ezzel kapcsolatban könyvet, dvd-t.;)
   
 8. screin

  screin Állandó Tag

  a port.hu -n rakerestem mielott bepostoltam, hogy megy -e ilyen film mostanaban, de csak fozomusort talaltam :) De a konyvtar az jo otlet ;-)
   
 9. Neobee

  Neobee Állandó Tag

  Sziasztok!
  Tudtok nekem be linkelni néhány kanadai légitársaságot, vagy repjegy keresőt ahol "ólcsón" lehet venni/foglalni online jegyet?
  Kanadán belüli utakra gondolok.
   
 10. Neduddghii

  Neduddghii Kitiltott (BANned)

 11. Neobee

  Neobee Állandó Tag

  Köszöntem! ;)
   
 12. Neobee

  Neobee Állandó Tag

  Létezik hogy nem találok közvetlen járatot Toronto - Victoria (YYJ) között?
  Ha valaki esetleg ráér, vetne nekem egy pillatást egy keresőre ?:?:?:cry:
  Lehet csak én vagyok a béna...
   
 13. bubu

  bubu Állandó Tag

  Igen letezik csak, Vancouverbe tudol repulni es ott atszalni ami
  Victoriaba megy. :(
   
 14. csmagica21

  csmagica21 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Talaltam par tablazatot Kanada idojarasaval, klimajaval kapcsolatban.
  3 varos idojarasat egymas melle teve betuzom a kepet ide.
  Orulnek, ha irnatok, hogy ez egy realis tablazat e szerintetek?

  [​IMG]

  Remelem be tudtam rakni a kepet.
  Koszonom, ha irtok,

  udv Mindenkinek.
   
 15. Judith

  Judith Állandó Tag

  Nézd meg a Westjet lapját, annak vannak direkt járatai Toronto és Victoria között. Mi olyannal megyünk Március végén, bár elöször Calgariban leszál utasokat felvenni. De azért nézzél nyugodtan, mert én már mentem direkt járatba is oda.
   
 16. Pedroh

  Pedroh Állandó Tag

  Úgy döntöttem, hogy meglátogatom nemlétező ismerőseimet Kanadában, elugranék 3 hónapra, most hogy nem kell vízum.

  A kérdésem, hogy érdemes-é fapadossal menni vala, van valakinek tapasztalata ezen a téren? Példa:
  http://www.flyglobespan.com/ és http://www.flyzoom.com/

  avagy maradjak a hagyományosnál és perkáljak többet?

  ui: van lehetőség a repülőgépen álldogálni? nem állok valami jól az üléssel, nem tudok órákat csücsülni egy helyben.
   
 17. E.Ágnes

  E.Ágnes Állandó Tag

  Pedroh, én csak "hagyományos" Lufthansa/BritishAirways/MALÉV/AustrianAirlines gépekkel mentem eddig, de azokon lehetett álldogállni, persze akkor nem ha viharban repült a gép vagy valamiért be kellett kapcsolni az öveket. Nagyon hosszú az út, az ülések kicsik és bár én nem vagyok egy kosárlabdázó-alkat, de nekem is nehéz volt helyet találni a lábaimnak. Meg egyébként is tanácsos legalább óránként felállni, megrázni a lábaidat, esetleg egyszer-kétszer sétálni az ülések közti folyosón. Ezért kérek én mindig az "aisle" mellett ülést. ;)
   
 18. Pedroh

  Pedroh Állandó Tag

  köszi a választ, focizni esetleg nem lehet? :)

  mennyit kóstált egy út Néked?
   
 19. E.Ágnes

  E.Ágnes Állandó Tag

  Légitársaságtól függ, meg attól, ad-e a jegyiroda kedvezményt a diákoknak. ISIC (International Student Identity Card)-ra pár helyen adnak. Én a www.travelcuts.ca irodájában szoktam jegyet venni, durván 1000-1500 CAD között mozognak a retúr árak (ebben az adó is benne van). A Malév a legdrágább és még nem bocsátottam meg nekik a karácsonyi cirkuszt, úgyhogy legközelebb valami mással megyek. Az átszállás nem olyan nagy gond, persze csak akkor ha nem kell 5-6 órát várni rá. :rolleyes:
   
 20. Neduddghii

  Neduddghii Kitiltott (BANned)

  Tegnap foglaltam Calgary-BP-Calgary viszonylatban Jun 23-tol Jul 22-ig jegyet, tehat az info friss.
  <O:p</O:p
  4 fore (biztositas nelkul):

  Calgary - London Gatwick – <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:p </st1:City>$4199 flyglobespan-nel
  <st1:City><ST1:pLondon</st1:City>GW – <st1:City>Budapest</st1:City> – London GW $1115 Malev-val

  Ez sokkal macerasabb, mint ugyanazzal a tarsasaggal (pl. Lufi) repulni vegig, legalabb 4 orat kell hagyni az atszallasokra, de fejenkent kb $500-zal olcsobb...</O:p
   

Megosztás