Ji Csing - A változás könyve, Kínai jóskönyv.

ionon témája a 'Jóslás' fórumban , 2009 Augusztus 29.

 1. dolphin3

  dolphin3 Vendég

  Nekem is megvan 7 éve nem használtam:rolleyes: Nem éreztem,hogy fontos lenne,régen volt és nem minden jött be.
   
 2. ancsaespana

  ancsaespana Állandó Tag

  Sziasztok!

  Nekem sincs meg a Változások könyve. Van akinek jött be belőle valami? Érdemes megszerezni?
   
 3. ebimagdi

  ebimagdi Állandó Tag

  érdemes

  Sziasztok!

  A változások könyve azoknak való, akik hisznek abban, hogy megkapják a kérdésükre a választ és úgy tudják olvasni, hogy kiolvassák belőle azt amire szükségük van. Ez így lehet hogy egy kicsit durva, de tudni kell a sorok között is olvasni. Ha egy élethelyzetben vagy és nem találsz kiutat, felteszed a kérdést, és várod a választ. A lottó számokat nem tudod megkérdezni. Tehát fontos a jó kérdés. Lehet, hogy csak a kérdésed egy szavára kapsz választ. És lehet, hogy nem érted a választ. Akkor próbáld félretenni a kérdést és olvasd el még egyszer a választ. Lehet, hogy nem a kérdés a jó, de a válasz utat mutat.
  Nem tudom érthető, amit írtam, de én gyakran használom és nekem segít.

  Üdv: Ebimagdi
   
  evapatocs kedveli ezt.
 4. rita21

  rita21 Állandó Tag

  Lehet én mindig akkor fordultam hozzá amikor döntés előtt voltam,ha akarom igaza volt de nem mindenbe.Most dobáljak
  pénzt és bízzam azt,hogy így lesz:rolleyes: és ha akarom így értem
  a szöveget ,ha akarom úgy?!Akkor inkább várok és meditálok!
   
 5. dagi83

  dagi83 Állandó Tag

  én ebből nem értek egy szót sem
   
 6. most

  most Állandó Tag

  programozni akarsz vagy elfogadni?
  üless fát és gyümölcsei folyamatosan gazagitanak tápállnak majd téged
   
 7. mexicana

  mexicana Állandó Tag

  én már próbáltam választ kapni a kérdésemre, de sajnos nagyon nem úgy alakult, ahogy vártam, vagy az értelmezés nem volt jó?!
  hm nem tudom...
   
 8. hunu

  hunu Állandó Tag

  A Valtozasok konyve a nehez, bizonytalan helyzetekben nekem mindig megmutatta az utat ..... csodalom azt az osi bolcsesseget :) ...de ugyanakkor kell egyfajta belso nyitottsag, kulonleges / tiszta allapot a hasznalasahoz :) ...akarkit nem enged bepillantani a vilagaba...
   
 9. drni

  drni Állandó Tag

  Én egyszer megkérdeztem, keressek-e másik állást. A válasz: "Erőltetett keresgélés helyett jobban tesszük, ha a már meglévő feladatok tisztességes ellátására korlátozzuk magunkat".

  Ja, és ez maximálisan bejött

  Nem kell hinni benne, attól még működik.

  És nem muszáj jóslásra használni, alapvetően bölcseleti könyv, azaz elmélkedésre való.

  Régebben, amikor még a mostani állapotomnál is türelmetlenebb voltam, és nem tetszett egy válasz, amit adott, gyakran újra kérdeztem. Ilyenkor sokszor az Ifjúkori bohóság c. hexagrammot küldi. azaz zaklatásnak veszi az újrakérdezést. És nem csak én jártam így, több barátomnak volt hasonló tapasztalata. A Ji Ching mindig jó választ küld, az értelmezésünkkel van gond.

  Konfuciusz (aki írta a könyvet ill. a magyarázatokat): "Ha az Ég még 50 évet adna, azt a Ji Ching tanulmányozásának szentelném és utána már nem követnék el nagy hibákat."
   
  huncutka0329 és evapatocs kedveli ezt.
 10. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Én is próbálkoztam a ji-chinggel, de számomra kissé nehezen értelmezhető, meg mecerás mindig elővenni a könyvet. Később, gondolom, már megy könyv nélkül is.
  Nekem jobban bejött a tarot meg a rúnák. Persze mindenkinek ki kell választania azt, ami neki megfelel.
   
 11. Mayra

  Mayra Állandó Tag

  Az egyik legnehezebb könyv, amit valaha olvastam.Nem súlyra, hanem esetre.
   
 12. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Örülj, hogy nem csak kínaiul lehet megvenni......
   
 13. Mayra

  Mayra Állandó Tag

  Ismervén a benne foglaltakat, felmerült bennem, vajon a fordítás során mennyire sérült a mondanivalója....
  Hm...lehet, hogy azonnal keresnem kéne egy nyelvtanfolyamot?
  Végül is még van pár évem, akár el is sajátíthatom eme dallamos nyelvezetet.
   
 14. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Én most a tibetivel próbálkozom....a betűket már ismerem....
  Megtanultam a futhark rúnákat is...
   
 15. Mayra

  Mayra Állandó Tag

  Gratulálok! :mad:
   
 16. Mileva

  Mileva Állandó Tag

  Sokáig én is használtam a ji chinget. Annyira érdekelt, hogy haladó szintre kitanultam a bagua jóslást. A tapasztalatom az, hogy a könyv segít a változás előidézésében. Aki keresi az útját, annak nagy segítség lehet. Viszont van benne egy nagy csapda: ha helytelenül értelmezzük, félre vezethetjük saját magunkat, ezzel több gondot is okozva. Amikor rendszeresen használtam, mindig kitárgyaltuk a jelentéseket a barátnőmmel, ki hogyan értelmezi, így egy kicsit könnyebb volt. Napi egyszer, max kétszer szabad csak kérdezni, mert a sok információ közt könnyen ellehet veszni, és attól, hogy úgy érezzük nem értjük a választ, a tudatalattink még értelmezheti, tehát lehet, hogy másnapra "érik" be a kapott válaszunk.
  A ji ching vezetett el a tarot kártyához, amit már 10 éve dobálok. Próbáltam a talent is, az nekem nehezebben értelmezhető volt. Jelenleg a rúnákat tanulmányozom.
   
 17. olgika21

  olgika21 Új tag

  Ez is olyan "eszköz", mint a gyónás. Ahogy végig gondoljuk a helyzetünket, megfogalmazzuk a problémánkat, saját magunknak tisztázzuk a kérdés-kört, s magunk meg is adjuk/meg is találjuk rá a választ. Sajnos nem hagyunk elég időt a szavak jelentésének értelmezésére, átgondolására, hanem - ebben a helyzetben is - a jelek jelentésének elolvasása után felületesen bólintunk egyetértve, vagy hitetlenkedve, s lépünk tovább. Mindennek meg kell adni a módját, időt kell szánni az eredmény eléréséhez, a "jelentés" megértéséhez.
   
 18. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Szia!
  A tarot mellett most kezdtem én is rúnázni. Futhark vagy wicca rúnák? Köveket használsz vagy rúna kártyát? Lehet kapni fából rúnakészletet könyvvel együtt, (átnéztem hármat, mert mind hiányos volt), de én lapos ametiszt kövekre véstem. Milyen kirakásokat használsz?
  üdv
  Yeti
   
  Mileva kedveli ezt.
 19. Mileva

  Mileva Állandó Tag

  Szia!
  Én saját készítésű rúnát használok (kézműves agyagból) Mindenhol azt olvastam, hogy az a legjobb, ha magad készíted. Azért választottam a köveket, mert ez így egy kicsit más. A tarot-ból meg tudhatok mindent amit akarok, de a rúnákkal energetikailag is kapok segítséget. Eddig jól megy, már az olyan barátom is dobott vele, aki abszolúte nem hisz az ilyesmiben:)
  Csináltam egy selyem kis zsákot a köveknek. Azt megfoghatja a kérdező, meg rázza és kiönti egy tálcára.A kövekhez nem nyúlhat. Az elemzést a hozzá legközelebb eső kövekkel kezdem, azok időben közelebb vannak, vagy kérdés minőségétől függően fontosak. Azokkal a kövekkel nem foglalkozom, amik lefelé vannak. Ez az alap. Erre akarok majd építeni többféle dobási módot, esetleg "zsákbamacskás módot", bár ezen még gondolkodom, mert akkor a kérdező hozzá ér a kövekhez.
  A Futhark jeleit használom, de bele néztem a Wicca rúnájába is, valószínűleg a kettő ötvözetéből alakul ki majd egy rendszer nálam.
  Csatolok egy fájlt, ez amolyan egyveleg, nem én csináltam, a neten találtam, egy Wiccás blogon, de mégis a futharkról írnak benne.
   
  yeti108 és eska2 kedveli ezt.
 20. yeti108

  yeti108 Állandó Tag


  Én se hagyom, hogy más érjen a köveimhez.
  Amit fordítva húzok ki, azt úgy is értelmezem. Ha lehet....
  Aettir kendőt is csináltam, három mezővel, de azt nem nagyon használom.
   

Megosztás