Ji Csing - A változás könyve, Kínai jóskönyv.

ionon témája a 'Jóslás' fórumban , 2009 Augusztus 29.

 1. hena37

  hena37 Állandó Tag

  „ A görbék mintázata( 0-18 év, ) 19-36 év, és így tovább) egy 18 éves ciklusú sorozatot követ.
  A 9, 27, 45, és 63 éves korban a tudattalan akaratunk a legerősebb. Sorsunkat ilyenkor erősen befolyásolják a feloldatlan tudattalan vágyak. Előtérbe kerülnek a rejtett képességeink. 18, 36, 54, 72, és 90 éves korban tudatosabban éljük meg sorsunkat, a megelőző 18-18 év tapasztalataival gazdagabban.
  Hozzávetőleg 36 éves korig a sors nagyobb szerepet játszik életünkben, mint azután.Tapasztalatunk arra a két sorsciklusra korlátozódik, amit addig átéltünk . Ahogy a 36 életévünkhöz közeledünk, egyre inkább tisztában vagyunk a sorsunk kihívásaira adott válaszainkkal ( alaptermészetünk szerint tudatosan vagy tudattalanul ). Ha egy lényeges esemény 22 éves korban következik be, akkor hasonló eseményre a legnagyobb valószínűséggel, 18 évvel később 40 éves korban kerül sor- és az esemény , ami 22 korban következett be, szorosan kapcsolódik a 9 évvel később, 31 éves korban bekövetkező eseményhez ( ami éppen a 22 és 40 éves kor közötti időszakra esik.
  Nyílván való, hogy egyéni emlékezetünk mélységétől függően, ahogy közeledünk életünk egy-egy kritikus pontjához, megtanulunk felkészülni az addig lejátszott eseménysor leginkább várható következményeire.
  A sors értelmezése felettébb személyes és egyéni. A személyiség- akit a pszichikai és sorsszáma jelképez- indítékai nak vizsgálatával kideríthetjük, az élet mely pontjain bukkannak fel ezek a hajtóerők a legnagyobb intenzitással.
  Szeretettel hena:)
   
 2. ionon

  ionon Vendég

  MOST nem térek magamhoz még várnod kell a válaszommal. MOST elmúlik mindjárt?
   
 3. Lady Freya

  Lady Freya Vendég

  Nem fordítva? Te vagy elfogult... negatív értelemben.

  Lefordítom a saját nyelvemre iononból: találkoztál egy emberrel, akit Müller tanítványának vélsz, ez az ember ellenállást váltott ki belőled és az ellenállás gyökerének megkeresése helyett kénköves tüzet fújsz Müllerre... Se a könyveit, se az embert nem ismered, de van határozott és lesújtó véleményed...

  Müller Péter kezdők számára kifejezett jó - talán a legjobb. Érthető és használható magyarázatokat ad. A Ji King mélységeinek megértése hosszú folyamat eredménye - egy élet is kevés rá... aki könnyű utat ajánl hozzá, annak fordítsatok hátat: hazudik.
   
 4. GG-lány

  GG-lány Állandó Tag

  Szia!
  Én Müller Péter Jóskönyvét vettem még évekkel ezelőtt. Korábban és később is próbáltam más ilyen témájú könyveket, egyik sem vált be. De Müller Péter könyve igen, sokszor használtam, konkrét kérdésekkel, és mindig hasznos válaszokat adott, sőt, sokszor be is jöttek azok a változások, amiket írt. Ezért szívből ajánlom ezt a könyvet, szerintem érdemes megvenni és használni. :)
   
 5. ionon

  ionon Vendég

  Örülök neki ha sikeres a könyve nálad. Részleteiben olvastam a könyvét hisz a Természetgyógyászat Magazin első oldalain ott van Müller Péter írásai. A nett miatt nem olvasom mára kell a mani erre.
   
 6. nemeteszti1

  nemeteszti1 Állandó Tag

  Köszönöm! Azt hiszem kezdem érteni.
   
 7. anisz

  anisz Állandó Tag

  Jóskönyv

  Sziasztok!
  Gondoltam megosztom veletek a "Jóskönyvvel" kapcsolatos tapasztalataimat.Én kb.7-8 hónapja hallottam először a Ji-kingről,s szerintem a legjobbkor, mert a magánéletemben zűrzavar támadt, amelyet a Jóskönyv segítségével tudtam helyrehozni.Sőt ajánlottam a könyvet egy közeli hozzátartozómnak is,aki azóta -velem együtt- nagy sikerrel használja a könyvet. Nekünk a "jóslás" 99%-ban bejött,és mindig az adott állapotot jellemezte.Sokszor megdöbbentet minket az adott helyzet leírása.Kérdéseinkre adott válasz mindig tükrözte a belső lelki világunkat, s az útmutatás is mindig megbízható volt.Többször visszanéztük a válaszokat s összevetettük a kialakult helyzettel.Mindig "igaza" volt a könyvnek.Én biztos vagyok benne, hogy működik ez a szellemi útmutatás,de senkit nem szeretnék győzködni az igazamról.Ha valaki kíváncsi, hogy milyen konkrét esetekre gondoltam, amikor azt állítottam, hogy működik annak szívesen megírom.
  Üdv
   
 8. ionon

  ionon Vendég

  90évek elején végre rengeteg könyv jött be az országba így a változáskönyvét is megvettem szavamra érdekes a tudása. Újból megkeresem és kérdéseket teszek fel neki mennyit változtam ha még dereng valami abból amit akkoriban kérdeztem. Sok mindent
  elfogadunk amit soha nem is láttunk. A nagy változtató kell neked?
   
 9. Nemesmarcsi

  Nemesmarcsi Állandó Tag

  Kíváncsi lennék,hogy a kérdéseidre most milyen válaszokat kaptál?
  Megosztod velünk?
   
 10. gotike

  gotike Állandó Tag

  Nekem is megvan Müller Péter Jóskönyve és egy időben sokat használtam. Volt, hogy nagyon letargikus állapotban voltam egy szakítás után és a Jóskönyv mindig meg tudott nyugtatni az útmutatásaival. Én azt mondom, hogy konkrét válaszokat ne várjunk tőle, de a jelen helyzet elemzésére kiváló. Valahogy úgy működik szerintem, hogy a választ saját magadban fogod megtalálni, a jel, amit kapsz, az csak megvilágítja a kereszteződést, hogy milyen opcióid vannak és milyen a kereszteződés, amiben éppen állsz.


   
 11. furrier75

  furrier75 Kitiltott (BANned)

  Fórumtársunknak tökéletesen igaza van. Ez nem egy jóskönyv.
  Ennyi erővel a Bibliát is ki lehet nyitni találomra, és biztos lelsz az adott oldalon valamit, amire ráfoghatod: ez a megoldás.
   
 12. Katakirálynő

  Katakirálynő Állandó Tag

  "Várd ki az idődet és őrizd magadban a Fényt!"

  " Azért nem rogyik össze a bambusz a hó súlyos terhe alatt, mert egészen a földig hajlik!"
   
 13. ionon

  ionon Vendég

  Ma elvégeztem a kártya vetést mondom mi jött ki:

  A Nagy Hatalma
  Ha különösen nagy hatalommal és erővel ruházott fel téged a sors, akkor nagy felelősséget is ad mellé. Egyedül rajtad áll, hogy ezt a két tulajdonságot magaddal és a környezeteddel szemben építő, vagy romboló erőként használod-e fel. Ismerd meg alaposan cselekvésmódodat és tulajdonságaidat. Ne feledd, hogy nem csupán önmagadért élsz. Bármit is teszel, az befolyásolja környezetedet, és ez megint vissza hat rád. Vizsgáld meg alaposan, hogy felelősség tudatod elég szilárd-e ahhoz, hogy a hagyományos viselkedés szabályokat egyszerűen félredobd. Továbbra is őrizd meg társadalmi egyenlőség és az igazságosság iránti nézeteidet. Csak így vagy képes optimálisan alkalmazni a jóság erejét. Mindazonáltal légy tudatában hiányosságaidnak is és kitartóan munkálkodj személyiséged kibontakozásán.

  1 vonal: Nem tudsz úgy változtatni az adott helyzeten, hogy ne válnál hűtlenné elveidhez. Ha vissza fogott maradsz, sok felesleges bajtól kíméled meg magadat. A beteljesedés akkor következik be, ha továbbra is emberi maradsz, és egyéniséged fejlődésén munkálkodsz.
  2 vonal: A gyenge mindenkit követ, aki csak segítséget ígér neki. Az erős viszont elfogadja a pangás időszakát anélkül, hogy bárkinek is kiszolgáltatná magát. Bízik erejében, és jellemét szilárdítja.
  3 vonal: Azért, mert te ülsz a nyeregben, még nem jelenti azt, hogy tudsz bánni a hatalommal. Ha önkritikát gyakorolsz, erősödő felelősségtudatról teszel tanúbizonyságot.
  5 vonal: A pangás abba hagy, ám az átmeneti időszaknak is megvan a maga problémája. Csakis körültekintéssel és rá érzéssel biztosíthatod az eljövendő sikert.
  6 vonal: A rossz időszak nem tart örökké - de te magadnak kell, hogy véget vess nekik. Erre hamarosan lehetőséged nyílik. Vesd be minden kreatív erődet és maradj hű önmagadhoz


  Pont eltalálta mert ebben vagyok

  Eme helyen találtam a kártyákat és tollba mondtam a szöveget:
   
 14. hannibal071

  hannibal071 Állandó Tag

  Én is próbáltam, de tényleg nagy általánosságokat adott. Ez olyasmi, mint amit az ezo.tv-ben mondanak éjszakánként!
   
 15. Merina02

  Merina02 Állandó Tag

  Valami alapja biztosan van, de erre építeni nem szabadna. Legalábbis véleményem szerint.
   
 16. Andy07

  Andy07 Állandó Tag

  nem olvastam még de lehet benne valami
   
 17. hh71ek

  hh71ek Állandó Tag

  En mindig nagy altalanossagban kapom a valaszokat, persze leginkabb akkor keresek valaszokat mikor vmiben elakadtam, vagy erzem vmi nem jol mukodik.
  Mindig biztat es azt mondja tolem fugg de a lehetoseg adott, vannak buktatok, de most cselekedjek, vagy most csak passzivan keszuljek.
  ;)
   
 18. mazsi25

  mazsi25 Állandó Tag

  nagyon érdekes a ji king, de egy kicsit el kell mélyülni benne, mit is akar mondani a kérdésedre:D:idea:
   
 19. Dr.Lightman

  Dr.Lightman Állandó Tag

  Egyetértek mazsi25-tel. nagyon érdekes a könyv, de véleményem szerint fel kell nőni hozzá, hogy megértsd a kérdésere a választ.
   
 20. evapatocs

  evapatocs Állandó Tag

  megérzés

  Nekem is meg van a könyv,és időnként "használom" is /amikor késztetést érzek rá!/

  A jelent,és a lehetséges jövőt /mert nálunk a választás lehetősége!/ is jól vázolja,sőt néha megrémit,és kifejezetten tilt,hogy ne tegyem,amit nagyon szeretnék,és milyen az emberi természet(?);)
  leteszem,...mert nem tettszik a kinálat...,:(
  és mégis "hallgatok" rá,mert valahol igaza van az intelmeinek,szinte olyan érzésem van,mintha "valakivel" társalognék....,furcsa...!
   

Megosztás