Jart-e ember a holdon?

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Már az utolsó néhány holdra szállás sem érdekelte a közvéleményt.
Nem hiszem, hogy az űrkutatást a közvélemény befolyásolná. Az első, majd az azt követő holdraszállásoknak is katonapolitikai céljai voltak, nem a nagyérdemű megörvendeztetése. Nem is az az igazi kérdés, hogy volt-e holdraszállás vagy sem, hanem az, hogy az eltelt 40 év hatalmas technológiai fejlődése ellenére miért nem ismétlik meg, miért nem épült holdbázis, ami sokkal biztonságosabb lenne mint a Föld körül keringő űrállomás, ugródeszkát jelenthetne a Naprendszer többi elérhető bolygóinak kutatásához. Ami meglepő, hogy félredobták a "karnyujtásnyira" levő Holdat és a Marsot célozták meg, ahonnan a visszatérés biztosítása kizártnak tekinthető jelenlegi technológiánkkal.
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusz Efike,
gondolom most azért forszirozzák a Marsra való menetett , mert oda majd a Szegedi Boszorkányokat és hasonló egyedeket velem együtt ellehet majd küldeni retour jegy nélkül :D. De tényleg fura ám , hogy majd jó 40 évig semmi ilyen kutatást nem csináltak , vagyis erröl semmilyen hir nem szivárgott ki .
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
De tényleg fura ám , hogy majd jó 40 évig semmi ilyen kutatást nem csináltak , vagyis erröl semmilyen hir nem szivárgott ki .
Szia kágyula,
a ferdeszemű emberek viszont komolyan nekifeküdtek a Holdkutatásnak és erősen fontolgatják egy holdbázis létesítését is. Van egy orosz elmélet arról, hogy a Hold üreges, és valójában mesterségesen erre a pályára állított égitest. Való igaz, hogy a Hold majdnem körpályán kering és egyedülálló, hogy mindig csak az egyik oldalát mutatja felénk.
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusz Efike ,
látod erre nem is gondoltam , mármint arra az orosz elméletre . Magam már találkoztam néha olyan személlyel ki hasonló dolgott hordott a nyakán , fejnek álcázva /némely reggel az enyém is hasonló/:rohog: A másik ,nejem is igy kábitott el , elösször mindig csak egyik oldalát mutatta nekem :rohog::rohog::rohog:Talán rokonságban vele ?!
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Most másolok, mert értelmét sem látom, hogy újrafogalmazzam, ami jó:
"
A Hold átlagos sűrűsége 3,34 g/cm3, mialatt a Földé 5, 5. Mit jelent ez? 1962-ben Dr. Gordon MacDonald NASA-tudós ezzel kapcsolatban megállapította :” Ha a holdi paraméterek kisebb értéket mutatnak ( a vártnál ), akkor ez a tény megköveteli, hogy a Hold belsejét inkább üregesnek, mint homogén szférának tekintsük.”

A Nobel-díjas kémikus Dr. Harold Urey felvetette, hogy a Hold alacsony sűrűsége a kiterjedt belső területeinek szerkezete miatt van, melyek „egyszerűen üregek”.

A MIT ( Massachusetts Institute of Technology ) professzor Dr. Sean C. Solomon azt írta : „A Lunar Orbiterrel végzett kísérletek jelentős mértékben tökéletesítették a tudásunkat a Hold gravitációs mezejével kapcsolatban… melyekből azt a megdöbbentő következtetést kell levonnunk, hogy a Hold valószínűleg üreges!\""

"1969. november 20-án az Apolló-12 legénysége az emelkedési fázisban ledobta a holdmodult, mely visszazuhant a Holdra. A lezuhanás hatására ( ez kb. 65 km-re történt az Apolló-12 leszállási helyétől ) létrejött egy mesterséges holdrengés, mely meglepő tulajdonságot mutatott : a Hold több, mint egy óráig visszhangzott, mint egy harang! Ez a jelenség ismétlődött meg az Apolló-13mal is, ( szándékosan előidézve, hogy a harmadik leváló egysége hatással legyen a Holdra. ), mely még több meglepő eredményt hozott : a szeizmikus műszerek rögzítették, hogy a becsapódás visszhangja 3 óra 20 percig hallatszott mintegy 40 km mélységig. ami arra enged következtetni, hogy a Hold szokatlanul könnyű, üreges, azaz egyáltalán nincs magja!"

"A mi Holdunk az egyetlen hold a Naprendszerünkben , melynek állandó, majdnem tökéletes keringési pályája van. Még furcsább, hogy a Hold tömegközéppontja mintegy 2 kilométerrel közelebb van a Földhöz, mint a geometriai középpontja ( ez a keringésben ingadozást okozhatna ), de ezt az anomáliát kiegyenlíti a Hold nem látható túlsó oldalán, a Földtől legtávolabb egy bizonyos kidudorodás. „Valami” tehát úgy helyezte pályára a Holdat, hogy tökéletesen precíz legyen a keringése a Föld körül!"

Lelki szemeim előtt már látom, hogy nemsokára megérkeznek a segítők, akik tájékoztatnak bennünket, hogy a Holdat az ősmagyarok vontatták a helyére lipicai lovakkal, vagy ötlábú táltosokkal, esetleg ott van eltemetve Attila hun király.

Én mindenesetre üres óráimban alkottam egy elméletet, amelyre még nem sikerült a neten találni. Newton mesterből indultam ki. Amikor megalkotta az egyetemes gravitációs elméletét, akkor megkérdezték tőle, hogy ha ez igaz, akkor a Hold miért nem zohan rá a földre. Newton kapásból azt válaszolta, hogy a Hold az zuhan a Földre, de a Föld mindig kicsúszik alóla. Hmmmm Itt valami sántít!
Abból indultam ki, hogy ha a Hold gyorsabban keringene a Föld körü, akkor a centrifugális erő hatására valamely spirális pályán egyre jobban eltávolodna a Földtől és végül elzúgna a világűr homályába. Ha lassabban keringene, mint ahogy kering, akkor valamely spirális pályán egyre közelebb kerülne a Földhöz és szépen ráesne.
De ugye ez már évmilliók óta nincs így!
Következik ebből, hogy a Hold forgása közben keletkező centrifugális erő pontosan akkora mint a Föld tömegvonzása.

Valójában egyik sem lehetséges, mert ez egy automata rendszer.

Ha a Hold gyorsabban keringene és magasabb pályára kerülne, akkor a rádiusznövekedés miatt csökkenne a szögsebesség és ezzel a centrifugális erő is és a Föld tömegvonzása az eredeti pályára állítaná vissza. Ha a Hold lassabban keringene akkor alacsonyabb pályára állna, a kisebb rádiusz miatt megnőne a szögsebesség, ezzel a centrifugális erő és a Hold viszzaállna az eredeti pályára. Valójában pontosan ez történik, hiszen mind a Holdnak, mind a bolygóknak van egy “hullámzó” mozgása az általuk bejárt pályán. A központi tömeg és a gravitációs állandó szorzata limitálja a tömegek közötti távolság köbének és a szögsebesség négyzetének a szorzatát.

grav.png

Látható, az egyenletek rendezése után, hogy a Hold tömege (m2) egyáltalán nem befolyásolja a keringést, az a rendezés során kiesik.
 

Kys Kaaroj

Állandó Tag
Állandó Tag
A Hold állítólag egy ütközés során a Föld anyagából kirepült anyagból állt össze.
A súlytalanságban keringő, saját gravitációja által összehúzott anyag biztos sokkal lazább, mint a Földé.
Gyorsan kihűlt üvegszerű kőzet szivacs.
 

Jazzter

Állandó Tag
Állandó Tag
Elvileg járhatott ember a holdon. A technika rendelkezésre állt. Miért ne járt volna?
A kérdés inkább az, hogy az emberen kívül más járt-e a holdon (persze nem a földről).
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
A Hold állítólag egy ütközés során a Föld anyagából kirepült anyagból állt össze.
A hangsuly az "allitolag" szon van......a tobb mint hang sebesseggel kirepult anyag pedig ahelyett, hogy szetoszlott volna a szelrozsa minden iranyaba a vegtelen vilagurben, fogta magat es inkabb osszeallt holdda.
Karcsi, te meg hiszel a mesekben?
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
ennek kereteben meg egy erdekes dologra szeretnem felhivni a T. hitetlenek figyelmet.
A mai tudomay oriasi vivmanya folytan tudhassuk, hogy 60-180 millio evvel ezelott hogyan nezett ki egy dinoszaurusz, mit evett, mikor elt nemi eletet stb.
Azt viszont meg mindig nem tudjuk, hogy par 100 ezer evvel ezelott honnan gyutt az ember.Sot! A tudosok mezitlab maradtak miota kiderult genetikailag, hogy a Homo Sapiens-nek semmi koze a Neandervolgyi-hez mert genetikailag mas sikon van. A neandervolgyi eltunese es a Homo Sapiens megjelenese kb. 20,000 evvel ezelott egyszerre tortent.
Es akkor itt vannak ezek a Sumerok akik leirjak, hogy mi genetikailag lettunk kifejlesztve a jopofa foldonkivuliek altal. A tudosok most bebizonyitottak, hogy a Sumeroknak igaza lehet.
Persze en mindig mondtam, hogy figyeljunk oda az oregekre. 8)
*
Bizony mondom, osztom a véleményed. Még nagyon sok minden előttünk rejtve van, s készüljünk fel, hogy lesznek még meglepetésekben részünk. Ez lehet jó, de rossz is, hozhat örömet, de csalódást is mindarról, amire nem is gondolnánk.
G.B.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Na, most lattam megint UFO-t a History csatornan. Nagyon erdekes volt, arrol, hogy kulombozo kormanyok hogyan keszulnek fel ellenseges UFO kivedesre. Az is, hogy a Ruszkik es az Usa kozott milyen megallapodas volt es van minden UFO eszlelest azonnal egymas tudtara hoznak hogy megelozzenek egy lehetseges atom haborut. Ha jol ertettem az ugynevezett Forro Drot is erre lett kitalalva. A hadsereg 5 percen belul kell, hogy jelentse a Feher Haznak az UFO eszlelest, hogy a fejesek razuhanhassanak a Forro Drotra azonnal. :shock:
A harom video ami ezzel a temaval foglalkozik most megorderolhato a History Channel-tol.
*
Volt a kezemben nem egyszer UFO újság is, ott is felsoroltak különböző eseményeket, sőt meglepő dolgokat. Úgy voltam ezzel, hogy örültem, hogy sem ez, sem az nem velem fordult elő. Biztos, hogy rettenetesen megrémültem volna egy váratlan UFO látogatástól.
G.B.
 
Oldal tetejére