Játsz-gondolkozz-válaszolj

elke témája a 'Pszichológia' fórumban , 2011 Február 12.

 1. GoPa

  GoPa Állandó Tag

  9--Lesz-e világvége?
  Igen.
  Igazából háromféle világvége létezik.
  1: Minden pillanatban megsemmisül, majd újrateremtődik a világ. Ugyanúgy, ahogy a TV-ben a képkockák váltakoznak, a világ is újra meg újra totálisan megsemmisül, majd újrateremtődik nagyon kicsi változással az előzőhöz képest. (a "pillanat" a mp törtrésze)
  2: Korszakonként részleges megsemmisülés történik az alsóbb világokban, ide tartozik a Föld is. Ilyenkor elképzelhetetlenül nagy természeti erők megsemmisítik az életteret, majd vízözön megújítja az erőforrásokat, és végül újrateremtődik a bioszféra. (Egy korszak cca. 10 M Napév)
  3: Az egész világegyetem teljes anyagmennyisége visszaáramlik (visszaszívódik?) a forrásába. Ez igen ritka folyamat, csak elméletileg érdekes beszélni róla.
   
  jasszemúj, anom és miracle5 kedveli ezt.
 2. 1958

  1958 Állandó Tag

  1.Lámpás, ami vezeti a keresőt!
  2.AZ ÉLET TISZTELETE!
  3.A lélek ébredése csipkerózsika álmából!
  4."Azt amit látni engednek nekik!"
  5.Belső késztetésre indultam el. Valami ismeretlen erő indított ami segít, vezet, tanít!
  6.Az élet az élettér szeretete, tisztelete által.
  7.Egy alkalommal voltam egy "terapeutánál" eredmény 0% volt!
  8.Önmagunk jobb megismerésében, akárcsak az asztrológia!
  9.NEM!
  10."ENERGIA" , Igen.
  11.IGEN!!!
  12."Az ÉLET átértékelésében!
  13.IGEN!
  14.Az egészet úgy ahogy van, itt mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelő információt, közösséget, adhat és közben kap is! Ez egy nagyon jó FÓRUM!!!
   
  jasszemúj, anom és miracle5 kedveli ezt.
 3. anom

  anom Állandó Tag


  Érdekes kérdések. :smile:

  1-Számomra az ezoterika önmagam mélyebb megismerését jelenti, egyféle befelé tekintés által. Ami közben az egész világot is egyre jobban megismerhetem, olyan részeit is amiket iskolákban nem tanítanak.

  2-A spiritualitást én egyféle életmódnak tekintem, ami nem materiális szemléletű hanem a szívből jövő természetesség. Talán legspirituálisabb emberek a kisgyerekek, akiknek elméjüket még kevésbé fertőzte meg az ego és a vágyaik hajkurászása.

  3-Úgy gondolom a mai kor emberei azért fordulnak e felé, mert jól esik nekik. :smile: Egyre több embernek van szüksége valahonnan szeretetre, mivel egyre kevésbé adunk egymásnak. Nem is beszélve a sok új ismeretről. Igaz gyakran meg kell gondolni mi az amit elfogadunk belőle.Talán ez a jellegű érdeklődés egyszer változást is okozhat globálisan is.

  4-Gyakran jól tudnak blöffölni a tehetséges szélhámosok és mondani amit hallani akarunk. De néha valóban van egyféle belelátó képessége egy adott személynek, ami szerintem nem gyakori. Amit ők nagyon tudnak az a beleérző képesség és a világunk ismerete.

  5-Leginkább azért fordultam e felé, mert adott helyzetben szükségem volt válaszokra, amiket máshonnan nem kaptam meg. Igazából még jóval többet is kaptam mint amire számítottam és nem csak információt. :smile:

  6-A mindennapok realitásainak kívülire tevésével kizárjuk azt, hogy az ezoterika valóság alapú legyen. Ezért inkább azt mondanám, hogy az életünk minden percében megéljük a ezoterikus élményeket, de nem vagyunk tudatában ennek (általában). Amit mi ma általában "realitásnak" tekintünk csak az életünk egy kis felszíni része, ami mögött ott vannak a kiváltó belső okok (ezoterika).

  7-Nem igen ismerem az angyalokkal foglalkozó kifejezéseket. Amit tudok, hogy gyakran belekevernek vallási és más kicsit fantázia, illetve ideál képeket a róluk való elképzelésekkor. Pedig hozzánk hasonló lelkek, akiknek jelenleg nincs biológiai anyagi testük, hanem más módon működnek közre a létezésben. Azt gondolom bizonyos esetekben velünk is közreműködve (számunkra ez ritkán tudatos), hogy az életutunkról ne sétáljunk túl messze. Amit nem minden esetben kellemesen élünk meg.

  8-Számmisztika azért érdekes mert ugye a természettudományok sok esetben bizonyítják, hogy az általunk eddig ismert univerzumunk egyféle "nyelvezete" a matematika. Ez nyilván ezen alapszik. De mint sok más dologban itt is rengeteg a változó, számomra túl kaotikus sok esetben és nagy hibaszázalékosnak tartom az ezzel való próbálkozásokat a misztikum terén. Azt gondolom van értelme, de még messze vagyunk attól, hogy igazán hatékonyan tudjuk ezt használni, mivel sok adatot nem kalkulálunk bele ezekbe amiket nem ismerünk.

  9-Egyszer biztosan, de nem mostanában. :grin: De úgy gondolom a végével egy új kezdet következik majd. Ha a konkrét világ végére értjük ezt a kérdést, szerintem az univerzum önmagába fog egyszer visszahúzódni, majd újra kitágulni.
  De pl nekünk az emberiségnek elég lenne egy erősebb naptevékenység is, hogy "eltűnjünk". Azt gondolom nem véletlen, hogy a sok ezer pusztító hatás ami érhetne minket az univerzumból vagy a bolygónkról, akár önmagunktól egyenlőre elkerüli az életünket. De ha ebben a formában egyszer véget kell érnie, akkor meg is fog történni.

  10-Ismerek 3-4 féle természetgyógyászatot, illetve én annak nevezem. Ezek közül kettővel közelebbi "ismeretségbe" kerültem. Egyikbe mélyebb ismereteket tettem szert fiatalabb koromban. Szép dolog, de mint mindent ezt sem szabad túlzásba vinni. Mai napig szoktam olykor alkalmazni, néha magamon illetve olyanokon akikben megbízok annyira, hogy elmondjam nekik miről van szó és ha beleegyeznek akkor teszem. Vannak bennem fenntartások egyébként ezzel kapcsolatosan. Főleg az anyagiasabb jelleggé tétele miatt. De tény, hogy van mikor valóban nagyon hatásos.

  11-Az álomfejtés szerintem nagyon fontos dolog. Az álmainknak sokkal nagyobb jelentősége van mint gondolnánk. Egy olyan információ forrás ami folyamatosan ad önmagunkról ismeretet, illetve valamilyen szinten időben sem mindig lineáris módon. Valamint emlékek és tudat alatti elfojtások levezetésében is sokat segít. Sőt saját tapasztalatom alapján egyféle kommunikációra is használható olykor, ha tudatosak tudunk maradni álmodás közben. De ezt biztosan van aki jobban ismeri.

  12-Én az ezoterikát egybeszőttem a mindennapokkal valamilyen szinten. Amiben segíteni tud az, hogy néha tudatosabb lehessek. Így bizonyos helyzetekben úgy reagálhassak ahogy valóban akarok, ne úgy ahogy kellene az elvárások szerint, vagy ahogy az ösztöneim bizonyos esetben vágyaim sarkallanának. Persze van hogy nem jön össze, de az ilyen esetekből tanulok és nem hibáztatom magam csak tudom hol tartok. :rolleyes:

  13-Ha jól tudom abban hihetünk amit nem ismerünk, illetve amit sohasem tapasztaltunk valamilyen módon. Ezért azt kell mondanom, hogy nem hiszek benne.

  14-Szeretem benne, hogy sok a téma és biztos vagyok benne, hogy aki ide talál az lát magának való fórum topikot ahol eltöltheti idejét kellemesen. Nagyon igényes és karban van tartva kívülről és ami fontosabb belülről is. (A vicces híreket is szeretem az főoldalon) :grin:
  Személy szerint az ezoterika része miatt ragadtam itt, főleg azok miatt akik ide írnak és érdeklődnek vagy megosztanak gondolatokat, tényeket és nem utolsó sorban figyelünk általában egymásra, még ha nem is értünk mindenben egyet (ami sok esetben érthető). Manapság ez nagy érték. :grin:
   
  hannah22, miracle5 és 1958 kedveli ezt.
 4. hannah22

  hannah22 Állandó Tag

  Drága elke...;)
  Kicsit huncutkodva, ám kinek kinek mélységben ...

  1. Mit jelent a jelentés?
  2. Mit teszel, mikor gondolsz?
  3. Mit jelent, amikor tudunk? Mit jelent a tudat?
  4. Mit teszünk, mikor a segítünk?
  5. Mit teszünk, mikor gyógyítunk? Egyáltalán gyógyítunk?
  6. Mit teszünk, mikor szeretünk? Egyáltalán szeretünk?

  :ph
   
  Rixi68, Csillagvirag és miracle5 kedveli ezt.
 5. eede

  eede Állandó Tag

  Mit teszel, mikor gondolsz?
  megpróbálok a jövöbe látni a javamra

  Mit jelent, amikor tudunk? Mit jelent a tudat?
  ösztönös cselekedeteinket helyezzük el valamilyen logikai térben, vagy logikát mellőző térben

  Mit teszünk, mikor a segítünk?
  befektetünk haszon reményében

  Mit teszünk, mikor szeretünk? Egyáltalán szeretünk?
  azt tesszük, amit a kis pingvin, amikor kikel a tojásból, és követi azt, akit először meglát
   
  miracle5 és hannah22 kedveli ezt.
 6. Parr

  Parr Állandó Tag

  Négykézláb másztam. Álló Istenem
  lenézett rám és nem emelt föl engem.
  Ez a szabadság adta értenem,
  hogy lesz még erő, lábraállni, bennem.
   
  GadMar, Csillagvirag és miracle5 kedveli ezt.
 7. jasszemúj

  jasszemúj Állandó Tag

  1--Mit jelent számodra az ezoterika? Változása lehetőségét ami számomra nem volt ismeretes
  2--Mit jelent számodra a spiritualitás? Változása lehetőségét ami számomra nem volt ismeretes
  3--Mit gondolsz a 21. század embere miért fordul egyre jobban és jobban az ezotéria felé? Elég ha egy ember gondolatai e felé irányulnak, és ahol él az egész térségre kihatnak a gondolatai sikerült ilyen ember gondolataiba kerülnöm, és most ti kerültök a gondolataimba amiket követttek...
  4--Mit tudnak a jósok amit a hozzá fordulók nem? Felismerték önmaguk határtalanságát, amire sokaknak hosszab idő után sikerül megérteniük, mik ezek a határvonalak.
  5--Miért fordultál az ezoterika felé? Megismerjem önmagamat, ki vagyok én?
  6--Hogyan kapcsolódnak a mindennapok realitásai az ezoteriához? Gondolkodom tehát vagyok
  7--Mit gondolsz az angyalterápiáról? Fénytárepiának hívnád jobban elfogadnám
  8--A számmisztika miben tud segíteni? Mindenben hisz ha a betűknek van értelmük a számoknak is van
  9--Lesz-e világvége? igen minden pillanatban sokaknak véges a felismerésük, hisz pillanatokig élnek ebben a léteztetéseben, és mire felismerik kik már mentek is tovább a homályba, így értettem a világvégét, minden a tudatban játszódik ami végtelen annk soha nem lesz vége
  10--Milyen ezoterikus gyógyítást ismersz? Tapasztaltad vagy végzed valamelyiket? szavak, jelek, fények, gondolatok
  11--Szerinted segít az álomfejtés? sokat ha magadtól jössz rá
  12--Miben segített a te életedben az ezoterika? mindenben
  13--Mit gondolsz létezik idegen földönkívüli faj? magamat nézve a fénydimenziójában, és mintkét kiterjesztésben én vagyok akkor igen léteznek
  14--Mit szeretsz a CanadaHunban? :smile: ha kipenderítenek vissaz jöhetek másnéven, mindiog szeretettel fogadnak, ritka az ilyen hely a net világában, mert nagy kincs ez mostanságkiss
   
  miracle5, hannah22 és V.T. kedveli ezt.
 8. miracle5

  miracle5 Állandó Tag

  Mit jelent neked a Karácsony?


  Békés áldott szeretettel Teli ünnepeket kívánok mindenkinek vágyai szerintit kiss mindig szeretettel

  [video=youtube;ltgtfKKGqUQ]http://www.youtube.com/watch?v=ltgtfKKGqUQ[/video]
   
  GadMar és hannah22 kedveli ezt.
 9. miracle5

  miracle5 Állandó Tag

  Szoktál újévi fogadalmat tenni?
   
 10. hannah22

  hannah22 Állandó Tag

  kiss
  Volt olyan (idő)szaka a hanni életének, mikor megfogadta: leteszi a bagót, fogyókúrázik, sportolni fog ;):p ... ezek a klasszikus csillámok,....ám sok-sok felesleges lelkiismeretfurdalás csinálódott belőle.... azangyalát :cool:

  Mikor ilyen fogadalom mókákat játszunk, az élet juszt is dobja az ellenlábas labdákat, ... és minden pillanat a kőkemény megmérettetésről szólt ...
  Minden elismerésem annak, aki a fogadalmát makulátlanul véghezviszi....
   
  miracle5 és GadMar kedveli ezt.
 11. GadMar

  GadMar Állandó Tag

  Feltöltődést, és valami új kezdetét.
   
  miracle5 kedveli ezt.
 12. miracle5

  miracle5 Állandó Tag

  mi az amiért ma hálát adtál?
   
  GadMar kedveli ezt.
 13. Hálás vagyok, hogy pihenhetek.
   
  miracle5 kedveli ezt.
 14. hannah22

  hannah22 Állandó Tag

  kiss
  Épségben hazaértem, a mindenféle formátumú csapadék hátráltatása mellett....:p

  Ma csak egyszer akasztott ki az Öcsém, és csak rövid időt engedtem magamnak kiakadva lenni....:p

  :ph
  öleli az ismeretlen ismerőst
   
  miracle5 kedveli ezt.
 15. akos_73

  akos_73 Állandó Tag

  "mi az amiért ma hálát adtál?"

  korán van még ahhoz, de majd estére már hálás leszek valamiért biztos :p
   
  miracle5 kedveli ezt.
 16. miracle5

  miracle5 Állandó Tag

  én meg érted :) is de pl azért is hogy felkeltem hogy feladataim vannak hogy boltba megyek hogy tudok levegőt venni....
   
 17. Aeren

  Aeren Kitiltott (BANned)

  eco+ego.jpg

  Ki és mi az az "én"?
   
  TeeAh Millatoona, Mil-la és miracle5 kedveli ezt.
 18. miracle5

  miracle5 Állandó Tag

  Én ? ami elkülönít ami segít túlélni az talán az ami az Én
   
 19. Bonaona

  Bonaona Állandó Tag

  minden pillanatban...hogy létezem...:)kiss
   
 20. Mil-la

  Mil-la Állandó Tag

  egyetértekkiss
   

Megosztás