Hogyan iktassuk ki az egónkat?!

oliyboty témája a 'Agykontroll' fórumban , 2010 Január 22.

 1. tibya

  tibya Állandó Tag

  A feltételekhez kötött elme nem tud szeretni. Mindössze annyit tehetek, hogy teret, csendet teremtek, hogy a szeretet meg tudjon nyilvánulni.
   
  TmintTibi és evapatocs kedveli ezt.
 2. evapatocs

  evapatocs Állandó Tag

  Csodálatos vers,és nagyon ide vágó...!:)

  Pilinszky János : Egy életen keresztül

  1

  Mi törjük el, repesztjük ketté,
  mi egyedűl és mi magunk
  azt, ami egy és oszthatatlan.

  2

  Utána azután
  egy hosszú-hosszú életen keresztűl
  próbáljuk vakon, süketen, hiába
  összefércelni a világ
  makulátlan és eredendő szövetét.

  3

  Gyerekkorunkban meg kellene halnunk,
  tudásunk csúcsán, alázatunk magasán,
  de tovább élünk, foltozgatva és
  tóldozgatva a jóvátehetetlent.

  4

  Még jó, hogy elalhatunk közbe-közbe
  és utóljára.
   
  Naszvadi kedveli ezt.
 3. evapatocs

  evapatocs Állandó Tag

 4. pet54232

  pet54232 Állandó Tag

  Nem létezik olyan Jézus, Isten, és senki más sem amiről beszéltek, írtok, gondoltok és ahelyett, hogy halmozottan mások szavait, halmoztottan másokat vélelményeznétek (köztük Jézust és minden egyebet), hogy milyen volt/van/lesz, miket mondott/mond/ és mondani fog, saját magatokból kellene kiindulnotok, saját magatokoról kellene beszéljetek, gondolkodnotok. Nem létezik a mindenen kívül más; és amit elhiszel, azt tudod, ezért tapasztalod, és emiatt megerősíti azt, amit elhiszel. Bizony írom nektek: nem létezik a mindenen kívűl más.
   
  ezoka és Burgundii kedveli ezt.
 5. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

  Tavaszi Kikelet és Csillagvirag kedveli ezt.
 6. evapatocs

  evapatocs Állandó Tag

  Mi az a minden?? :)
   
 7. Burgundii

  Burgundii Állandó Tag

  Fényteredben válaszra tudsz lelni..... :)
   
  evapatocs kedveli ezt.
 8. Burgundii

  Burgundii Állandó Tag

  Ak
  Aki csak belemarkol mindenbe, és rengeteget olvas szinte kimeríthetetlen lehetőségekben kitud merülni benne. Sokan mindent megtesznek azért hogy tévutakra vezessenek bennünket, SAJNOS megint sikerült nekik veled kapcsolatban. Jézus meséjében megjelenő gyógyítást bárki megtudja tenni, mert fizikálisan fejlesztjük magunkat és a többi lehetőségeinket nem használjuk, ettől még nem leszünk teljesek. Légy teljes mint fizikai, mentális, éteri, asztrális és kitudja milyen szinteken is. Na-ja, de itt gyakorlatok nélkül nem tudjuk kiteljesedni, mert tudunk olvasni és gondolkozni rajta, de ettől hol lesz a teljességünk. Minden kulcs és zár önmagunkban van, de ha mindig másokra figyelünk, mikor is érkezünk meg önmagunkhoz?
   
 9. Naszvadi

  Naszvadi Állandó Tag

 10. pet54232

  pet54232 Állandó Tag

  Mit tudsz elképzelni, ami nem az? Mi az, amiből szavakat vagy képes létrehozni, ami nem az? Hogyan tudsz bármit megcselekedni, ami nem az? Vajon hogyan értelmeznéd az összeséget, a mindenséget, a létezést, magadat?
   
  evapatocs és phoenyx kedveli ezt.
 11. pet54232

  pet54232 Állandó Tag

  Hogy lehetne bármi is a tévút, ha az út maga az élet? El tudnád képzelni magad az útnak? Vagy csak mást? És miért más a hangsúlyos a saját magad helyett? Gondolod létezhet valami vagy valaki, aki megéli helyetted a földi itt léted?
  Miért vágytok hát annyira a tudásra? És mégis mifélét kellene tudnod? Hallgatad már magadat, miket mondasz magadnak? Tényleg figyelsz magadra? Mégis honnan jön az a tudásod? Ki vagy mi tanította? Egyáltalán tanítva lett-e?
  Gondolod, hogy bármire szükséged lenne, hogy ne legyél automatikus? Gondolod, hogy bárminek, bárkinek szüksége lenne bármire is, hogy ne legyen? És gondolod a szükség a csodálatos eszközöd, a tested kényelme vagy kényelmetlensége?
  Talán megérheti hagyni magad az lenni, aki csak szeretnél, vagy aki mellett döntesz minden pillanatban, vagy talán nem?
   
  phoenyx kedveli ezt.
 12. Burgundii

  Burgundii Állandó Tag

  Neked VEZETVE LENNI SZÉPSÉGE AZ ÉLET, másoknak meg bejárva-tanulva szép az élet.....
   
 13. pet54232

  pet54232 Állandó Tag

  Érdekes egy vélemény alkotás másról. De vajon képes vagy-e magadról is alkotni? Azt milyenek tennéd meg? És meddig tartanád magad ahhoz, vagy gondolnád énedről azt? És még is miért hoznál véleményt, mi célod lenne vele?
  Miért is járná be más (attól függ kit vagy kiket szimbólizálsz a más szóval) vagy te az életet? Hogy szép legyen? Nem szép az magától? Mégis mi célod van bejárással? És hol tudnád mindezt megtenni? Milyen közegnek is tekinted így az életet?
  És mit tanulhatnál? Hogyan lennél képes tanulni, ha másra hallgatsz, vagy ha magadra? Ha az utóbbi, mégis mi adja a tananyagot? Valóban a bejárás és a tanulás létező dolog? És ha már minden létezik, hogyan tanulhatnál? Létezhet bármi is a minden kívül?
   
  phoenyx, Burgundii és evapatocs kedveli ezt.
 14. evapatocs

  evapatocs Állandó Tag

  Köszönöm,és igen,értem...!
   
 15. Tavaszi Kikelet

  Tavaszi Kikelet Állandó Tag

  Oly hosszú idő után benéztem a fórumra megint. :)

  Nem kell megérkezned oda, ahol már eleve jelen vagy. Hogyan is tudnál megérkezni valahova, ami már a kezdetektől vagy? Épp ez a lényeg.

  Köszönöm az X év ezoterikának, mely régebben az életemben jelen volt, a sok megtapasztalásnak, a sok beszélgetésnek itt a többiekkel ebben a topicban, hogy akkoriban jelen volt minden az életemben. Rengeteget tanultam ilyen téren, tőletek, az elolvasott ego témájú könyvekből, az olyan könyvekből, melyek a szeretetről szólnak, a saját megtapasztalásaimból.

  Körülbelül 4 éve már, hogy teljes mértékben "szakítottam" ezzel az egésszel. Rájöttem, hogy csak szórakoztattam magam ezekkel a dolgokkal. Ezek nem valós dolgok. Mindig adnak nekünk valamit, amiben tudunk kapaszkodni, amik elhitetik velünk azt, hogy meg kell érkeznünk valahova, de előtte még gyakorolnunk kell egy csomó mindent, majd utána később áltatjuk magunkat különböző kifogásokkal, hogy miket kell még megtennünk, hogy elérkezzünk majd valahova, ahol megtaláljuk önmagunkat.

  Vegyétek észre, hogy mind, az összes történet - melyeket magunknak teremtünk meg bármivel kapcsolatban is, mert nem akarunk tisztán látni, vagy úgy érezzük, hogy még nem tudunk tisztán látni, csak látni mindent úgy ahogy van, nem adván hozzá semmit sem - SEMMI. Érzelmek, gondolatok, történések, amik körülöttünk van..., mindennel csak szórakoztatjuk önmagunkat. :) Ne vegyük őket túl komolyan, és magunkat sem :) Mert ezek mind semmik. S a legjobbak az életben a semmik :)

  Ezt két hete ismertem fel, hogy világ életemben mindenhez egy történetet gyártottam és hozzá adtam dolgokat, mert másnak akartam látni dolgokat. S amikor erre rádöbbentem, letisztult a kép és jó érzés, hogy minden csak egy nagy semmi :)
   
  pet54232 kedveli ezt.
 16. pet54232

  pet54232 Állandó Tag

  Örülök, és élvezd hát a csodád.
   
 17. pet54232

  pet54232 Állandó Tag

  Nagyon szívesen.
   
 18. Burgundii

  Burgundii Állandó Tag

  Minden a fénytudatosságról szól, ki miben érti ezt meg vannak segítőink is mint a népmeséink. Eleve jelen vagyunk a fénytudatosságokban, de kinek mikor és hogyan sikerül kicsomagolni a saját magát mindig rajta áll.... Te feladtad e kicsomagolást és megértést így nem keresed a megoldást sem, beletörődtél hogy nem sikerült megoldanod a feladványod..... :)
   
 19. Beka Holt

  Beka Holt Kormányos Fórumvezető Kormányos

  turnand és robbi46 kedveli ezt.

Megosztás