Hogy mik vannak?!

phoenyx

Állandó Tag
Állandó Tag
"Mesterséges embereket fognak használni a közeljövőben, hogy véget vessenek a vitatott állatkísérleti módszereknek, állították tudósok.
...A "szerv farmok" fogják felváltani a rutin állatkísérleteket, valamint a majmokon végzett komplex diabétesz kísérleteket, de az állatokon végzett kísérletek 20 százaléka tovább fog folyni olyan területeken, mint az Alzheimer-kór, és a csípőprotézis terápia."

(innen: http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2014/09/mesterseges-emberi-farmok-harom-even.html#.VA3df9JdXfI)
 

phoenyx

Állandó Tag
Állandó Tag
Edward Snowden nagy meglepetést okozott, amikor megjelent a TED2014-en. Az előadás végén Chris Anderson arra invitálta az NSA-t, hogy ha akar esetleg válaszolni, tegye meg. Az NSA akart is. Videón keresztül az NSA igazgatóhelyettese, Richard Ledgett válaszol Chris Anderson kérdéseire a biztonság és a magántitok egyensúlyával kapcsolatban.
http://indavideo.hu/video/RichardLedgett
 

Claire 959

Állandó Tag Silver tag
Állandó Tag

Szívesen végigbicikliznék rajta.!
A hollandiai Nuenen legújabb attrakciója egy napelemes kerékpárút, amely gyönyörűen világít éjszaka.
 

Mile

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak néhány nap kellett egy óriási, ősi izlandi kanyon kialakulásához

Geológusok felfedezése szerint Izland egyik óriási kanyonja évezredekkel ezelőtt mindössze néhány napig tartó, erőteljes árvizek hatására alakult ki.

0d40aa86be748d9fc1d4ffffee8518fa.jpg


A Jökulsárgljúfur kanyon 28 kilométer hosszan nyúlik el Izlandon, helyenként a 100 méteres mélységet is eléri és Európa egyik legnagyobb vízesésének ad otthont.

A kanyon falát alkotó kőzet kémiai elemzésével a kutatók létrehozták az idővonalat, amely megmutatja a kanyonnak az idők során bekövetkezett változásait. Ennek alapján a szakértők megállapították, hogy a legtöbb változás három rövid, de kemény periódus alatt történt. A három meghatározó vízözön két-, öt- és kilencezer éve következett be, évezredek viszonylag békés időszaka választja el őket egymástól - írja a BBC News.

A szakértők szerint az új ismeretek megmutatják, milyen fontos szerepet játszanak a rövid, de földtörténeti jelentőségű, kataklizmatikus események a tájak formálódásában. Eredményeiket az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) mutatták be.

"Úgy tekintünk a természeti környezetre, mint amely több ezer éven keresztül alakult ki, de néha nagyon hirtelen formálódott. Azzal, hogy betekintettünk Izland egyik varázslatos vidékének titkába, jobban megérthetjük ezeket a folyamatokat" - fogalmazott Edwin Baynes, az Edinburghi Egyetem munkatársa, a tanulmány egyik fő szerzője.

Az eróziós idővonal felállításakor Baynes és kollégái azt a tényt használták fel, hogy a Föld felszínén lévő atomokat kozmikus sugarak bombázzák. Az ebből származó, úgynevezett kozmogén izotópok koncentrációja alapján kalkulálták ki a geológusok, milyen hosszú ideje van kitéve az adott kőzet az atmoszféra hatásainak.

A kanyon történetét viharos áradások alakították, melyeket az Izland legnagyobb jégtakarója alatt megbújó vulkánok indítottak el. A vulkánok kitörései hatalmas mennyiségű vizet szabadítottak fel a gleccserekből. Ha az áradó víz elért egy bizonyos szintet, hatalmas, eredetileg a hűlő láva által formált bazaltszikla-darabokat bontott fel és szállított el. Ezek az óriási sziklák képezik a kanyon számos vízesése, például az 54 méteres Dettifoss alapját is.

A szakértők szerint eredményeik nemcsak a Föld, hanem más égitestek felszínének tanulmányozása esetében is felhívják a figyelmet a gyors változások hatásainak fontosságára.

Forrás: MTI
 

phoenyx

Állandó Tag
Állandó Tag
A paksi atomerőmű II. blokkjának megépítése körül ellentmondásosak az információk!
Íme a (forrás: http://www.mvmpaks2.hu/hu/hirek/SitePages/newsDetails.aspx?NewsID=181) nemrégiben (2015.06.03) Moszkvában megrendezett Atomexpón tett nyilatkozat; illetve a feltöltött kép pedig a június 23.-án megjelent Metropol újság, a fenti témában leközölt rövid híre...

''Szergej Kirijenko, a Roszatom vezérigazgatója az Atomexpo sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a Roszatom nagyon elégedett a Paks II. beruházás előkészítésének folyamatával, ami pontosan, az ütemtervnek megfelelően halad.
Alekszander Kazarin, az Atomprojekt tervezővállalat vezérigazgató-helyettese, a nyomottvizes reaktor osztályvezetője magyar újságíróknak azt nyilatkozta, hogy a Paks II. beruházás típusengedélyi terveivel 2016 júliusáig kell elkészülni, amelyet a paksi projekttársaságnak kell majd benyújtania jóváhagyásra az Országos Atomenergia Hivatalhoz (OAH). Kazarin kiemelte, hogy a paksi projekt biztonsági és irányítástechnikai koncepciója már elkészült, ezekre építve meghatározták a tervezési és biztonsági alapot. ''

IMG_20150629_190914.JPG
 

phoenyx

Állandó Tag
Állandó Tag
"Az idős Latimer 52 évvel ezelőtt 4 Tradescantia palántát ültetett el a hatalmas palackba. Miután dugóval lezárta 3 palánta elhalt benne, azonban a negyedik azóta is zöldell és növekszik. A növényt mindössze 2-szer locsolta meg, utoljára 1972- ben, amikor megolajozta a műanyag dugót, amely azóta úgy megszorult, hogy nem lehet kihúzni. Ez immáron 40 éve!"
http://www.erdekesvilag.hu/40-eve-f...kul-is-zoldell-egy-noveny-egy-lezart-uvegben/
 

phoenyx

Állandó Tag
Állandó Tag
Hallottatok már függőleges erdőről?
Nem?
Ez a legfrissebb annak érdekében, h a városok élhetőbbé váljanak!
Példák:
Nanjing Towers, China
http://metro.co.uk/2017/02/10/china-is-getting-magical-vertical-forests-to-combat-pollution-6439602/illetve Párizsban:
http://m.origo.hu/utazas/hirek/20160220-erdei-falut-terveznek-parizs-kozepere.html
Elvileg Újpesten jövőre indul építése:
http://www.nlcafe.hu/otthon/20161121/fuggoleges-erdo-ujpest/
Koppenhágától délre erdei séta 45 m magasban lesz lehetséges függőleges erdőben
http://www.szeretlekmagyarorszag.hu...-vilag-egyik-legkulonlegesebb-erdei-setanyan/
 
Oldal tetejére