Hamarosan én leszek a legnagyobb féreg!

varázsdoboz

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez nem igaz. Tudod jól, hogy Asperger-szindrómás vagyok, többször is leírtam már. Ha nem tudod hogy ez mi, keress rá az interneten, lesz sok találatod, s olvasd el. Röviden a lényeg, hogy az ilyen muki hiába nem akar megsérteni valakit szándékosan, könnyen megteszi mégis akaratlanul, mert nem érzi az interperszonális kommunikáció finom árnyalatait, tehát úgy viselkedik mint elefánt a porcelánkirakatban. Hasonlóképp, gyakran félreérti a másik viselkedését, és megsértődik akkor is amikor a másik nem akarja őt bántani. Erről ő NEM TEHET, ez egy idegrendszeri rendellenesség, és jelenleg gyógyíthatatlan is. Ez olyan, mintha vaknak magyaráznád a színeket. Vagy elfogadsz ilyennek, vagy tényleg jobb ha nem kommunikálsz velem, mert nekem igenis MEGHALADJA a képességeimet hogy alkalmazkodjam hozzád. Ha neked az a véleményed hogy kettőnk közül te vagy a normális, azzal nekem semmi bajom mert magam is bevallom hogy én nem vagyok normális. Nem, nem vagyok hülye, sokkal inkább zseni. Ettől azonban még nem normális. A kettő nem zárja ki egymást. Ebből azonban az következik hogy neked, a normálisnak kell alkalmazkodnod hozzám, mert én akkor is képtelen vagyok rá ha igyekeznék. Tapasztalhatod: sosem tudom kitalálni min fogsz megsértődni legközelebb.

Egy biztos: kissé hálás vagyok neked a háklijaidért, mert úgy vagyok vele hogy néha bár vonzódom hozzád picit, épp a fruskás, kirlányos viselkedésed miatt, de időről időre művelsz valami effélét ami a szememben csak oktalan hiszti, s ez megerősít engem az elhatározásomban, hogy soha a büdös életben mégegyszer meg ne nősüljek, mert azt a foglalkozást hogy „férj”, nagyon nem nekem találták ki.

"Nem, nem vagyok hülye, sokkal inkább zseni"-ha leírnám a jelzőket felcserélve megsértődnél?

"Tudod jól, hogy Asperger-szindrómás vagyok,"-honnan tudnám. Nem nyomozok én utánad, de attól, hogy a fejedbe húzod a papírzacskót és ezt ráírod, még nem leszel az.
"...hogy alkalmazkodjam hozzád."-ami sok neked, az sokk, ezt tudjuk.

"sosem tudom kitalálni min fogsz megsértődni"-
pedig aranyosan csinálod,igyekezz, ne add fel.

"fruskás, kirlányos viselkedésed-oktalan hiszti,"-Te pedig egy zsebredugott kezű pimasz kisfiú vagy csak sokat lehajtod a fejed és zavarodban rugdosod a kavicsokat...

Akkor már tudod miért szeretem azt a Kiskirálylány c. szobrot, amiről tegnapelőtt beszéltünk az Elvis cikknél. Csak újságpapírból van a koronám.
 

advocatus_diaboli

Állandó Tag
Állandó Tag
"Nem, nem vagyok hülye, sokkal inkább zseni"-ha leírnám a jelzőket felcserélve megsértődnél?

"Tudod jól, hogy Asperger-szindrómás vagyok,"-honnan tudnám. Nem nyomozok én utánad, de attól, hogy a fejedbe húzod a papírzacskót és ezt ráírod, még nem leszel az.
"...hogy alkalmazkodjam hozzád."-ami sok neked, az sokk, ezt tudjuk.

"sosem tudom kitalálni min fogsz megsértődni"-
pedig aranyosan csinálod,igyekezz, ne add fel.

"fruskás, kirlányos viselkedésed-oktalan hiszti,"-Te pedig egy zsebredugott kezű pimasz kisfiú vagy csak sokat lehajtod a fejed és zavarodban rugdosod a kavicsokat...

Akkor már tudod miért szeretem azt a Kiskirálylány c. szobrot, amiről tegnapelőtt beszéltünk az Elvis cikknél. Csak újságpapírból van a koronám.

Igen, ha felcserélnéd a jelzőket, MEGSÉRTŐDNÉK. Sokszor leírtam különböző topikokba hogy Asperger-szindrómás vagyok, röviden Aspie, illetve magyarosan csak Aspi. És nem, nem én mondom csak ezt magamról, mert bár eredetileg valóban öndiagnosztizáltam magamat, gyanús lett hátha az vagyok, de azután - még Magyarországon - bementem a kórházba is a pszichiátriára, hogy ilyen meg olyan gondjaim vannak, erre gyanakszom hogy aspi vagyok, kérem a kivizsgálásomat! És a doki megcsinálta, és mondta hogy abszolút semmi kétség se lehet róla hogy tényleg aspi vagyok, és még igazolást is adott róla. Hivatásos pszichiáter. Szóval nem izgat NEKED mi a véleményed, ezt doki döntötte el és kész, maximum akkor kételkedhetsz ebben ha azt mondod ebből semmi se igaz mert csak hazudok amikor ezt mondom. Ezesetben azonban gondolkozz el azon, mi az ördögért lenne érdeke bárkinek is hogy ok nélkül felvállalja ezt a címkét, olyan jó talán ha valakiről azt hiszik hogy nem normális?!

Az aspi azonban NEM HÜLYE, emiatt igenis megsértődöm ha ezt mondod rám. Azt mondhatod hogy nem vagyok normális, abból nem lesz sértődés mert az igaz. Mondhatod azt is hogy gyakran modortalan vagyok, meg goromba, meg illetlen, meg túl naív, néha túlérzékeny, túl sértődős, de még azt is hogy nem tudok beszélgetni csak nagy előadásokat tartani, hogy mogorva vagyok, hogy önfejű vagyok, ezt mind mondhatod, mert ez igaz. A hülye, az azonban nem igaz. Épp ellenkezőleg! Ismered ugye az „őrült tudós” figuráját a regényekből meg filmekből? Nos, azok gyakorlatilag mindegyike az aspikról van megmintázva!

Az aspi ugyanis épp hogy igenis nemcsak nem őrült de zseniális. Emiatt is furamuki: agyának az a része is mely a normális embereknél arra állítódott be hogy a társas kapcsolatokat kezelje, az aspinál nem ezt csinálja hanem ez a rész is a logikai kérdések megoldására specializálódott! Emiatt ilyen téren az aspi nagyon jó, tényleg, sőt zseniális. Neki e feladatokra messze több az agyi erőforrása mint egy átlagembernek. Nézz meg engem is: kedvenc hobbym a programozás, ami kimondottan jó logikai érzéket igényel! Saját disztrót készítettem, saját programnyelvet írtam, könyveket is írtam e témáról...

Ilyenben az aspi tehát nagyon jó. Zseni. Márpedig egy ilyen ember NEM HÜLYE!

Sajnos azonban ezért azzal fizet hogy a társasélet kérdéskörére szinte semmi agyi kapacitása nem jutott. Nem képes kiigazodni benne. Ott a szerencsétlen csak csetlik-botlik. Ott is mindent logikával akar megoldani, hiszen ahhoz ő nagyon ért, és az az egyetlen, amihez ért: a logika! De a személyes kapcsolatok sajnos többnyire nem a logikán múlnak, hanem holmi „érzelmeken”, intimitásokon, „megérzéseken”, mittudomén, és az aspi ezt egyszerűen nem érti, fel se tudja fogni! ÉN SE. Ha valamit nem lehet megközelíteni analitikus gondolkodással, tehát logikával, akkor az aspi egyszerűen becsődöl és kész, a szerencsétlen nemcsak azt nem tudja hogy hogyan tovább, de még azt se, egyáltalán mit rontott el, csak néz bambán hogy most mi a fenéért sértődött meg a másik, és akkor se érti ha már huszadszor magyarázzák el neki!

Ez van tehát @varázsdoboz és ezen én nem tudok változtatni. Van amiben nagyon jó vagyok, de van amiben igencsak tehetségtelen, amint ez minden emberre igaz különben, mert senki se jó egyformán mindenben!

Nevezz nyugodtan furamukinak, tudod mit, ha kedvet érzel hozzá, én kiegyezem még a „félnótás” jelzőben is, bár már abban is érzek némi pontatlanságot. De oké, azt még elviselem. A hülyét, azt nem. Azt majd akkor írhatod nekem, ha jobb leszel a számítógépprogramozásban mint én, oké?! De amúgy szerintem regényt se írtál annyit mint én. Szóval, semmi jogod engem lehülyézni azt hiszem! Fentebb felsoroltam bőven elég jelzőt, azokból válogathatsz kedvedre.
 

advocatus_diaboli

Állandó Tag
Állandó Tag
Hány méter hosszú volt a papirusz?
Hogy micsoda?

Figyelj, értsd már meg hogy az efféle szimbolikus kérdéseket, amiket MEGFEJTENI kell, én csak a legritkább esetekben értem meg! Szóval lécci ne adj fel nekem ilyen rejtvényeket, mert reménytelen, tízből egyszer tudom talán kitalálni hogy mire célzól, s lehet hogy még ezzel is túlbecsültem a képességeimet!

Semmiféle papíruszról nem írtam fentebb, még papírt is ritkán használok, többnyire csak billentyűzök. Jó hogy már nem pergament emlegetsz...
 

advocatus_diaboli

Állandó Tag
Állandó Tag
Jó a szinonima zsenikém, a logika atyja...
Még mindig nem értem mit kérdeztél, de azt ebből a beírásodból azért felfogtam, hogy gúnyolódol velem, amiért nem értem a célozgatásodat. Holott még ha elfogadom is hogy papírusz alatt papírt értesz, akkor se értem mit kérdezel, miféle papír hosszúsága érdekel téged és miért fontos bármi papír hosszúsága is, hiszen annak semmi köze a témához!

Gúnyolódnod meg tök felesleges, pláne logikát emlegetni. Ennek semmi köze a logikához: azt kéne kitalálnom, mi jár a TE FEJEDBEN, de honnan a francból tudhatnám?! Épp azt fejtegettem fentebb, az effélék kitalálása nehezen megy egy aspinak, sőt sehogy!

Ezek után megkérdőjelezem, van-e egyáltalán legalább némi fogalmad arról, mit jelent az a szó, hogy „logika”.

És áruld már el, mi a búbánatos fittyfenéért haragszol ennyire rám, a csudába is! Még mindig fingom sincs róla mivel bántottalak meg, és azt is leírtam, ha megbántottalak netán, az se szándékos volt. És azt is világosan és részleetsen kifejtettem fentebb, NEM TEHETEK RÓLA hogy ilyen vagyok! Gúnyolódás helyett inkább sajnálhatnál, bár azt se nagyon szeretem ha sajnálnak, de az még mindig jobb mint a gúnyolódás. Vagy te a nyomorék embereken is gúnyolódni szoktál mert szerinted az szép dolog?! Fogd fel úgy, hogy nekem az agyam nyomorék és kész. E nyomorékságnak vannak bizonyos előnyei is, de sajnos hátrányai is.

Szóval nagyon unom már hogy gúnyolódol és a megsértett primadonnát játszod, fejezd be kérlek. Ez nem beszélgetés a részedről hanem KÖTEKEDÉS, és nem csípem. Én ha netán megbántottalak is, nem szándékosan tettem, te azonban nagyonis szándékosan műveled, ami finoman fogalmazva is undok dolog tudod. Tudod kire hasonlítasz? Volt itt régen egy Almamag nevű user, később bannolva lett. Ő is megsértődött mindig minden szíre-szóra. Nem ő vagy álnéven?
 

advocatus_diaboli

Állandó Tag
Állandó Tag
Örömmel közölhetem, hogy indoor kiskertem remekül működik! Persze vannak kudarcaim is...
Átköltöztettem a fürdőszobába, a mosdó alá. Ott van alatta, a fal és a WC közt. Épp elég a hely neki, és könnyebb takarítani. A világítótesteket pedig természetesen a mosdó alá szereltem fel. Összesen most 2450 watt világít a kis aranyos kertecskémre... Amikor belenézek a mosdóba, a műanyag levezető PVC cső rózsaszínben világít, látom ám, szinte mintha egy vulkán kráterébe bámulnék le... csoda hogy el nem olvad. Mindenesetre nagyon hangulatos. Ja, azóta nem is kell ám semmit se fűtenem a fürdőszobában... Tiszta szerencse hogy az áram ingyen van nekem. Pontosabban, mindegy mennyit fogyasztok, ugyanannyi a rezsi.

Már van VIRÁG a magról vetett paradicsomaimon! Igaz, fajtája válogatja mennyire bírja ezt az életmódot. A törpeparadicsomaim nagyon élvezik. Vetettem pár ilyen meg olyan szupernemesített fajtát is, gondolván ha majd nagyok lesznek kiültetem őket az igazi kertbe valamikor májusban. Hááát... nem tudom mi nem tetszik nekik, kikeltek de csak kornyadoznak. Ha elélnek májusig, ki is lesznek ültetve, ha nem, akkor bocs de így jártak... De a törpeparadicsom tényleg nagyon élvezi! Már ceruzavastag a szára, és mondom virág is van rajta.

Kísérleteztem pár succulens növénnyel is, ezek ugye a déli féltekéről származnak, azaz náluk a mostani január kábé a júliusnak felel meg. Van ami bejött, van ami nem... Nyilván, azért akadhat növény amelyik úgy véli kéne neki éjszaka is, de én ugyan nem kapcsolgatom a fényt, 24 órában folyamatosan megy nekik az áldás. Vagy megszoksz, vagy megszöksz... Az egyik nagyon szereti, már hatalmas bokorrá fejlődött, de a másik olyan hogy épp éldegél, de igencsak elfonnyadt őkelme, holott nem magról lett vetve hanem palántaként rendeltem. Másrészt, novemberben érkezett, ami neki a nyár eleje, de ki tudja milyen hidegeket kellett átélnie amíg a postán áthaladt... Mindenesetre, nem aggódok, mert a tövéről pompás lédús hajtások nőnek, ha elérik a klb 10 centit, a többit le is fogom vágni róla (a régieket).

Közlöm azt is veletek drágaságaim, a „saját készítésű” termőtalajom is bevált (már amelyiknek...), ugyanis pompás, szinte étvágygerjesztő moha is nő már rajta itt-ott, ami egészen különleges, természetes szépséget kölcsönöz a kertecskémnek! Na, még messze nem tökéletes, de már alakul! Ahhoz képest remekül mutat hogy fél éve se kezdtem bele...

Nyáron rendelek pár rovarevő növényt is. Próbáltam már magról vetni, de nem sikerült. Hátha palántával több sikerem lesz.

Ja: Szemmel látható hogy azokban az edényekben nőnek jobban a növényeim, amikbe raktam gilisztákat is... Őket, a lakókat ugyan nem látom, de az eredmények magukért beszélnek! Több pénzt azért mégse költök majd gilisztákra, most már türelmes leszek, az első nagyobb nyári eső után úgyis találok majd egy rakást ami feljön a felszínre, azokat egyszerűen összeszedem és beviszem az Édenkertjükbe...
 
Oldal tetejére