Grafológia

Grafológus témája a 'Jóslás' fórumban , 2004 Október 19.

 1. nmarie

  nmarie Silver Tag

 2. tiszafa45

  tiszafa45 Állandó Tag

  Ez az írás már nem a legfrissebb, de én még csak most kezdtem el igazán böngészni s fórumot. Nagyon érdekel a grafológia, az asztrológia, a számmisztika és szinte minden, ami ezekhez a témakörökhöz kapcsolódik. Érdeklődöm, hogy sikerültek-e a terveid, amiket írtál. A grafológiával és az asztrológiával kapcsolatosan?
  Nagyon megköszönném, ha ilyen témájú könyveket, anyagokat tudnál nekem küldeni.

  Minden jót kívánok és előre is köszönöm.:..:
   
 3. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Mennyi mindenre is lehet hasznalni a grafoligiat, nem csak a magasan kepzett igazsagugyi irasszakertok , az ezoterikusok es nagyon sokan hasznaljak. Onismeret, jellemzes keszitesre , nevelok, tanarok is sok esetben tudjak ugy a gyermek rajzokbol a pszihes problema okat megtalalni.
  Korhazakban is kulon foglalkoznak a lelki serult gyerekekkel vagy a nagy traumat atelt gyerekek irasai elemzesevel.
  Egyre elterjedtebb ,hogy cegek sajatkezu oneletrajzot kernek.

  Mi olvashato ki az irasunkbol..?
  Onbizalom, kicsinyesseg, anyagi helyzetunk , milyen hobbyra vagyunk hajlamosak, latszat, feluleteseg, fontossag, optimuzmus vagy pesszimista beallitottsaguak vagyunk stb......

  Hogy keszul a grafoligiai elemzes....?
  Eloszor is mericskelessel kezdodik egy vizsgalat szogmero, nagyito, vonalzo nelkul nem lehet objektiv kovetkezteteseket levonni.
  Fontos az iras dolesszoge a betuk hurkanak szelesege vastagsaga millimetere az also a felso es kozepso szakaszban, ezert a vizsgalt reszt bevonalazak,hogy mindent pontosan lehesen lemerni es atlagot szamitani tendenciakat megfigyelni. Minden vonalnak szokoznek magasagnak a betuk ducisaganak vagy elnyujtasanak jelentosege van.A betu hurkanak milyensege is lenyeges.
  Aki tudomanyosan profi szinten muveli az nagyon komoly idot es tudast szerez , es kivalo jellemzest tud adni egy irasrol.

  Vajon be lehet -e "csapni" a grafologust ,hogy egyszer gyongybetukkel ir az ember , maskor szinte csak ossze-vissza es teljesen mast irast produkal?
  Mi a velemenyetek?
   

  Csatolt fájlok:

 4. defo

  defo Új tag

  laknet

  Szeretnék én is letölthető változatokhoz hozzájutni. Köszi a segítséget! defo
   
 5. Globalmind

  Globalmind Állandó Tag

  A grafológiát sok helyen, sokrétűen használják, és én nem is sorolnám az ezotéria kategóriájába. Egyesek tudományként, mások féltudományként kezelik, de bizonyos fokig mindenki komolyan veszi. Engem is érdekel, csak sajnos nincs időm vele foglalkozni. Ez is éppolyan sok tanulmányozási időt kíván, mint bármi ahhoz, hogy az ember igazán értsen hozzá és jól csinálja. Másként meg nincs értelme.
   
 6. Mayra

  Mayra Állandó Tag

  Teljesen igazad van! Nagyon sok időt igényel, de tulajdonképpen ez is olyan, mint a számmisztika, az igazán hozzáértők egy születési képletből igencsak komoly jellemrajzot tudnak készíteni, pont mint a grafológus az írásmintából. Csak érdekesség képpen említeném..., hogy tudomány-e? Van egy ismerősöm, Ő asztrológus és annyira vak hit él benne, hogy gyakorlatilag képes az ezotéria összes ágát, a csillagászatot és a tudomány egyes ágazatait is az asztrológia gyerekeinek hívni. Való igaz, hogy az asztrológia is sok mindenre rámutat, de hogy felette állna bárminek, azt erősen kétlem.
  Azt hiszem lassan eljutunk oda, hogy a grafológia háttérbe szorul, manapság a kézzel írott szöveg nincs divatban. Sőt abba sem vagyok biztos, hogy a mai gyerekeknél megfigyelhető-e valamilyen kiforrott íráskép.
   
 7. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Titokzatos és fél tükörbe nézni - a grafológus válaszol

  Filó Melinda, grafológus

  ÚJ NÉPLAP | Sorozatunkban most Szántó-vető, egy 55 éves férfi kézírását elemezte Filó Melinda.
  Jelige: Szántó-vető, 55 éves férfi kézírása
  Kedves Szántó-Vető!
  Akaratunkon kívüli okok is épp eléggé befolyásolják az írásunkat, nem szerencsés, ha még valami plusz segédeszközt is igénybe veszünk, mint
  például egy sorvezetőt. Bizony a grafológia nem értékeli pozitívan az ilyen cselekedetet.

  [​IMG]  A cikk a hirdetés után folytatódik  Mi történik ilyenkor? Az író, annak ellenére, hogy elemzésre bocsátotta az írását, mégis egy torz írást ad az elemzőnek. Persze e cselekedet is sok információt hordoz, hiszen az ilyen ember nem lehet elégedett önmagával. Szeretné szebbnek, jobbnak feltüntetni magát. Érez késztetést az önvizsgálatra, amelyhez külső segítséget kér, de mégis tart a tükörbe nézéstől. Mivel a szándék becsülendő, a fenti sorok figyelembe vétele mellett, véleményem, hogy a cél akár szentesítheti az eszközt.
  Nem csak a sorvezető, hanem a kerek betűk zártsága, a szabályos, merev íráskép is titokzatosságra vall. Kiszámítható, illedelmes és érzelemgazdag személyisége szimpatikussá tehetik Önt, de valójában nem tudni, hogyan is áll a másik emberhez. Mondom ezt azért, mert látom, mennyire jó szándékú. Akkor is a másik kedvében jár, és akkor is a másikat helyezi előtérbe, ha emiatt Ön hátrányos helyzetbe kerül. Erősebb Önben az az érzés az erkölcsi normák betartására, mintsem hogy kiálljon a saját érdekeiért, vállalva azt, hogy ez nem nyeri el mások tetszését.
  A sok azonos betűforma, a rövid felső és alsó hurkok jelzik, hogy nem engedi meg magának a lazaságot, gondolatainak szabad szárnyalását, az
  álmodozást, amiből később vágyak, majd célok lehetnének. A rövid és alacsony ékezetek szintén a hétköznapokhoz való kötődését erősítik. A jelen feladatai a fontosak, csak annyit szeret megoldani, amennyi az
  adott időszakban épp szükséges. Nehezen lép egyik pontról a másikra, a biztos és kiszámítható dolgokat kedveli. Nem kockáztat, ha csak egy mód
  van rá. Alapos és átgondolt. Kapcsolataiban visszafogott, de nem elutasító személyiség.
   
 8. magdolna 58

  magdolna 58 Állandó Tag

  Nagyon érdekel a grafológia, bár azt gondolom, hogy sok, sok tanulás mellett a gyakorlat során lehet elsajátítani.
   
  Melcsike114 kedveli ezt.
 9. Mrs. Dalloway

  Mrs. Dalloway Vendég

  Utoljára módosítva a moderátor által: 2013 Július 15
  phoenyx és Kicsi Fecske kedveli ezt.
 10. Emmyke

  Emmyke Állandó Tag

 11. Szeretnék minél több grafológiával kapcsolatos könyvet elolvasni, mert most kezdem a tanfolyamot. Nagyon érdekel ez a hivatás. Évek óta nagy álmom, hogy kitanuljam.
  Tudnátok segíteni, mely könyveket lenne érdemes a kezembe venni?
   
 12. Sziasztok!
  Tudnátok nekem segíteni?
  Szükségem lenne a következő könyvekre, de nem tudom, jó helyre írok-e:
  - dr Agárdi Tamás: Grafológia mindenkinek
  - Csötörtök Csaba: Grafológia
  - Katona Ágnes: Az írásjegyek elmélete és gyakorlata
  - Hamperger Anita:Írásjegyek mérése és értelmezése
  - Hamperger Anita, Nemes Antónia, T. Zuggó Tünde: A betűk históriája
   
 13. spamszuro99

  spamszuro99 Állandó Tag

  Sziasztok,

  engem ez a két könyv érdekelne, kerestem őket itt a fórumon, máshol is, de nem találtam linket, ahonnan letölthetném:

  - Csathó Ildikó - Lőrinczné Rosta Katalin - Soóky Andrea - Hol van a szex a kézírásban
  - Kaszab Gyula - Soóky Andrea: Ird le a neved! - A neved elárul


  Ha tudnátok segíteni, nagyon megköszönném!
   
 14. csendes1

  csendes1 Állandó Tag

  Sziasztok, Vékony Györgyi: Írásbiológia című könyvét keresem. A szakdolgozatom megírásához lenne nagy szükségem rá. Akinek megvan, kérem tegye fel!!! Előre is köszönöm.
   
 15. Judy60

  Judy60 Állandó Tag

   
 16. Csika27

  Csika27 Állandó Tag

  Sziasztok valaki fel tudná nekem még tölteni vagy a linket el tudjátok küldeni.
  Köszönöm!
   
  Emmyke kedveli ezt.
 17. Julcsi960

  Julcsi960 Állandó Tag

  Kedves Fórumozók!

  Nagyon keresem
  Agárdi Tamás - Szidnai László
  A grafológia kézikönyve

  című könyvét.

  Köszönöm az áldozatos munkátokat!
   

Megosztás