Elkapták a nőt, aki a mérget küldhette Trumpnak

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Szeptember 22.

Melitta - 2020 Szeptember 22, 14:41
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az amerikai-kanadai határnál vasárnap este letartóztattak egy nőt, aki a gyanú szerint levélben küldött ricint a Fehér Házba.

  A nőt, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra, a kanadai határon, a New York államban fekvő Buffalo mellett vették őrizetbe az amerikai határőrizeti szervek. Fegyverrel a kezében akart belépni az Egyesült Államokba.

  Az amerikai hatóságok további részleteket egyelőre nem közöltek. A ricint szombaton küldték levélben, s a postabélyegzőből kiderült, hogy Kanadában adták fel. A levél címzettje kifejezetten Donald Trump amerikai elnök volt, de az NBC televízió értesülései szerint már a Fehér Házba küldött levelek és küldemények első ellenőrzésén fennakadt.

  A kanadai rendőrség már szombattól szorosan együttműködött az amerikai Szövetségi Nyomozó Irodával (FBI).

  A ricin már kis mennyiségben is halált okozó méreg, amelynek nincs ellenszere.

  Két évvel ezelőtt az amerikai haditengerészet egyik veteránját tartóztatták le ugyanilyen bűncselekményért. Az illető be is vallotta, hogy ricin tartalmú levelet küldött Donald Trumpnak és az amerikai kormányzat több tagjának. A levelek akkor is fennakadtak az előzetes ellenőrzésen, így senkiben nem okoztak kárt. 2014-ben a déli Mississippi államban 25 év börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, mert ricines levelet küldött Barack Obama akkori amerikai elnöknek.

  [​IMG]
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Szeptember 22.

  1. Ernoe
   Ernoe
   Szerencse, hogy Trump csak Twittert olvas. :)
  2. redredington
   redredington
   Ja. Szerencséje Kanadának, mert lehet átdobott volna egy atomot a nő házára.
   Bár egy fél fánkot tennék rá, hogy újrázni fog Tramp Lee.
  3. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Mélyen elítélem mindazokat, akik mások életére törnek. Nem, semmiképpen nem halálbüntetést szabnék ki rájuk, hanem életfogytiglani börtönbüntetést. Soha ki nem szabadulót.
  4. victorvacendak
   victorvacendak
   Szerintem atommal fenyegetőzni csak ázsiában szoktak...
  5. setni
   setni
   A halálbüntetés jogosságával csak az állam rendelkezik. Így bárki más csak gyilkos.
  6. Gilgames2011
   Gilgames2011
   Bevallom nem tudtam mi az a ricin max. a ricinust ismertem de az csak akkor lehet halálos ha túl sokat veszel be és ki... a lelked tőle. Gondolom mindenkit az asztal körül kergetett a mamája ha kapásból nem vágta a ricin latin nevét, ezért egy kis visszaemlékezésként a Wikipedia:
   "A ricin a ricinus (Ricinus communis) magjából kivonható, rendkívül mérgező fehérje.Allergiás reakciókat is okozhat. Toxicitásának mértéke a szervezetbe jutás módjától – táplálékkal, belélegezve vagy beinjektálva – is függ. A halálos dózis minimuma emberben 500 mikrogramm körüli,[2] de 70 μg is képes megölni. A biológiai fegyverek egyik hagyományos hatóanyaga. Ricinnel elkövetett nevezetes terrorcselekmény volt pl. a Markov-gyilkosság, de a világháborúból ismertté vált W-bomba is ricinnel volt töltve."
   Erre azért nem gondoltam! A ricinus egyébként gyógy- és dísznövény és Magyarországon is ültetik dísznövényként! 260px-Ricinus_comm_leaves.jpg

Megosztás