Egyre fogy a levegő Orbán körül Brüsszelben?

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Május 15.

Melitta - 2020 Május 15, 11:26
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Dobrev Klára, a DK EP-képviselője szerint a magyar miniszterelnököt egyre kevesebben támogatják az uniós vezetők közül, ennek pedig nem csak a Fideszre, de az egész országra nézve súlyos következményei lehetnek.

  Dobrev az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta: két szempontból is fontos volt a csütörtöki vita. Az egyik szempont az időzítés - a képviselő szerint Orbán Viktor azt gondolhatta, hogy a járvány miatt észrevétlenül "kiterjesztheti hatalmát", ezért fontos volt megmutatni, hogy ez nem igaz, és hogy a válság "nem veheti el az emberektől a szabadságot".

  A másik szempont, hogy most kezdődik a költségvetés vitája, ami azért is fontos, mert eldől majd, ki kaphat támogatást és ki nem. Dobrev szerint a vita során szinte csak a szélsőjobboldali képviselők álltak ki a miniszterelnök mellett, ez is arra utal, hogy "fogy a levegő Orbán körül". Ez nem csak a Fidesznek, de az egész országnak gondot okoz.

  A DK képviselője beszélt arról is: ilyen esetekben, mint a koronavírus-járvány, fel kell hatalmazni az EU-t, hogy beavatkozhasson.

  "Butaság az, hogy egy világjárványt nemzeti hatáskörben könnyebb kezelni, mint uniós szinten"
  - fogalmazott Dobrev, aki szerint most megmutatkozott, hogy szögesdróttal nem lehet megvédeni az embereket a vírustól, ehelyett egységes európai megoldásra van szükség. Hozzátette: az Európai Unió vezetői között most az egyik legfontosabb téma a gazdasági mentőcsomag, a válságkezelési költségvetést rövid időn belül megduplázták. A képviselő szerint tanultak a 2008-as válságból, és a megszorítások helyett már inkább a támogatásra buzdít minden kormányt az EU.

  atv

  upload_2020-5-15_5-25-59.jpeg
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Május 15.

  1. setni
   setni
   Sajna az hogy valaki hol tanul nem biztos hogy meg is látszik rajta....Íme Kim Dzsung Un..
   ] Svájcban, az angol nyelvű Berni Nemzetközi Iskola diákja volt 1998-ig Pak Un álnéven,[13] ekkor 1984. július 5-i születési dátummal regisztrálták. 2002 és 2007 között a Phenjani Katonai Akadémián tanult. 2010 júliusában jelentek meg új fotók, amelyeken a feltételezés szerint ő látható, mint a svájci magániskola diákja.[14][15]
  2. Ernoe
   Ernoe
   Kételkednem kell a kognitív képességedben.
   Orbán helyettese, egy homophob hittanár, egy keresztény imám mint Erdogan.
   A magyar kormány tele van és volt ilyen keresztény-Ajatollah-miniszterekkel. Volt akinek 4 reszortja is volt. :)
   A magyar parlamentben a "Fatimai csodákra" hivatkoznak a miniszterek "a rózsafüzérrel fenyegetnek"
   A gyerekek nemi hovatartozását, Magyarországon lelkészek és Orbán fogja el eldönteni. :D
   -
   Hol van előírva, hogy jogi végzettség kell a parlamenti küldöttséghez? :rohog:
   -
   Sargentini-nek akadémiai végzettsége van, miután Amszterdamban Történelem szakot végzett.
   Nem tudom, hogy honnan veszed, hogy nem lettek volna esélyei az újraválasztáshoz?
   A hollandiai Zöld-párt 2019-ben 10,9%-os eredménnyel végzett, 4%-kal több mint korábban.
   -
   Neked fel sem tűnik, hogy mocskolódsz észérvek helyett és ez a magyar tragédia.
   Nagyon örülök, hogy itt vagy és napról napra bemutatod a kormányod gondolkodását,
  3. dext
   dext
   szerintem, neked van problémád a figyelemmel (miért firtattam a jogi végzettségét) ... pesze, volt valami önkormányzati képviselő, csak azt nem értem, hogy bízhattak rá jogi próblémával foglalkozó jelentés írását. Mindenesetre az élete főműve a Magyarország elleni iromány.
   Olvasd el a jelentése címét, mielőtt azt mondanád, hogy csupán a magyar kormányt vádolja.

   mégis mit tartasz mocskolódásnak, tényeket közlök ... magával a jelentéssel, nem is törődik senki, mindenkinek teljesen világos, hogy az egész 7. cikkely egy kabaré. Minjárt két éve volt a církusz, szerinted lesz egyhangu szavazás, mert tudtommal a 7. cikkelynek valami olyasmi kellene és már ezelőtt két évvel bejelentették, hogy garantált a vétó.

   Miféle érvek kellenek? Nem elég, hogy a kancellárotok Magyarországra jön megdícsérni a kormány munkáját, vagy Netanjahu Magyarországra jött és megköszönte Orbánnak, hogy megvétózta az Izrael elleni szankciókat.
   Utoljára módosítva: 2020 Május 21
   nyszjani kedveli ezt.
  4. setni
   setni
   Az egész cécó egy vihar a pohárban.
   Ebben is látszik hogy az unió egy olyan hajó amit a legkisebb szél is erre arra dobál de súlya az nincs hogy a megfelelő kikötőben kikössön.
   Az ellenzékiek nagy része elhitte hogy most lesz ám ne mulass...mintha nem egy országban élnénk elszakadtak kissé a valóságtól. Könnyű előadásokat tartani de, kimenni és élőben szavazókat megggyőzni...na ez már nehezebb.
   V.T. és sidavoq kedveli ezt.
  5. dext
   dext
   Ez így van, az érdekek merőben ellentétesek .... senki sem gondolja komolyan, hogy bármelyik gazdag EU tagországnak az az érdeke, hogy a szegényebb EU tagországokban akkora legyen az életszínvonal mint náluk. Akkor kiket tudnának dolgoztatni, kikből tudnának hasznot húzni? Eddig is a gyarmatokból éltek és most kiselőadást tartanak a demokráciából.
   nyszjani, V.T. és sidavoq kedveli ezt.
  6. setni
   setni
   Csak tudod a lehetőség az nálunk is megvolt valaki tud élni vele valaki nem....
  7. sidavoq
   sidavoq
   Vannak dolgok amiben nem értek veled egyet, de ennek a hozzászólásodnak minden mondatával igen.
  8. sidavoq
   sidavoq
   Akinek 150 cm a magassága, elég kicsi az esélye a kosárlabda csapatba jutáshoz.
   Viszont a pályát tisztítani azért beveszik.
   FLAMINGO kedveli ezt.
  9. setni
   setni
   Főleg ha nem is ért a kosárlabdához a labdát rúgni akarja.
   sidavoq kedveli ezt.
  10. deciso
   deciso
   Pont ezt nem szabad csinálnod volt egy felsorolás mi mind gyakorlati példa.Amiket te úgy szoktál mint a kormány a jogalkotással.A világon mindég létezik valahol példa mi hasonló és "Ott is van szöveggel jössz". Mint a Fidesz jogalkotása.Hogy nem egyedülálló mit be akarnak terjeszteni,
   De másutt a többivel együtt működik jól.
   Itt csupán egy munkajog csorbítás.
   Másutt a szakszervezeti joggal.Érdekvédelmi szervezetek
   lehetőségével jogával együtt nézve már ott jó, itt rossz, mert azt is csorbította a rezsim.
   Ez a bökkenő együtt működik az ellensúlyokkal a rendszer és nem elnyomás.
   De szemezgetve már elnyomás a jogalkotás.

   Erre említettem a szakszervezeti és sztrájkjogot.A munka törvénykönyve csorbítást,Mit Orbán-rezsim mint elnyomó rezsim végrehajtott 2010 óta szisztematikusan mindet felőrölve
   A közérzet és a demokrácia egy összesség mit nem lehet úgy nézned kiszemezgeted a németeknél vagy franciáknál van valami.
   Minden összességével együtt szar lett itt.
   Francia ország hány évvel régebbi polgári demokrácia a a hatalmi ágak alaposan le vannak fékezve korlátozva épp úgy int Németországban.
   Olvasd figyelmesebben Ernőt és ne mosd Orbán rezsimét.
   Mondott néhány egyszerű példát a köztévéről.
   Milyen egyszerű bekerülni.
   És teret adnak.
   Ne akarj itt egy összelapátolt rezsimet egy kiforrott polgári demokráciákkal tételesen cáfolva hasonlítani.Azt nem tételes birizgálással kell.
   Sőt hogy ott is vannak nácik és hogy miként lépnek fel a Franciák vagy Spanyolok a radikális tüntetőkkel szemben.A mutogatott videóid.Ezekkel sem lehet érvelgetni.Mert másról van szó Az egész egyben.Minden állami hivatal jogrend és szervezet működőképessége.
   Az egész jogrend és a hatalom fékei működnek.
   Az a sok általad ellenségnek kikiáltott szervezet mint Nonprofit nemzetközi jogvédelemnek neveznek.Itt ellenség és szerinted is ellenség
   Ott működik.
   A zöldek szervezetei másutt is kellemetlenkedők de nincs ellenségnek kikiáltva mi már a te fejedben is a rothadást idézte elő.
   Emlékezem a rendszerváltás előtt milyen furán tekintettünk, arra a világra ott miféle szervezetek vannak mik fékezik és támadják a hatalmat.
   És ez nálunk is lett .Ám a rezsimed ellensége lett.Holott ezek csupán a mindenkori hatalom fékei.
   Az állampolgárt védenék.
   Persze ellenük hangolni lehet.
   És féreg rágta fejekben táptalajra talál egy olyan mint a szegregált oktatás hibájára megítélt kártérítés.
   Mint a börtönviszonyok hiányosságára megítélt kártérítés.
   Ezek csupán a jog szava szerint,eljárt bírósági döntések.
   De erre is ellenségként lépsz itt fel.
   Tételes?
   Hát a felsorolás is tételes.
   Épp csak nem fogok letérni a fő irányról kedved és módszered szerint elveszni a tételenként cáfolni igyekvésed miatt.
   Van ott elég már 2010 óta.
   Érintő szavakkal megmondva, is tudod tudja mindenki.
   .
   Utoljára módosítva: 2020 Május 22
  11. V.T.
   V.T.
   Dehogy várom hogy sorold az előző kormanyokat stb. Annyit akartam csak érzékeltetni a magyar politikával mindig is volt a rendszerváltás után probléma előtte időket hagyjuk . Ahogy Te Kádár alatt léptél le én meg Gyurcsány alatt 2005ben . Abszolút nem értek egyet az új Orbán fele vonallal . Túl szélsőséges nekem ... de hogy mindent a Fidesz vagy pontosabban Orbán nyakába varrni az egy kicsit fura . Előtte ugyan azok a problémák voltak mint amit most az ellenzék fel hánytorgat . Amikor ők voltak az ellenzék-mármint a Fidesz - ugyan ezeket soroltak szinte fel nekik is. Előtte se volt csillogás . Ugyan úgy loptak mint most csak nem volt ekkora a mezescsupor nem hiszem hogy más lett volna a felállás . Mi változott ? Regen aki párttag volt mindent megkapott , szükség lakást olcsón , autó használat stb... ugyan ez van most pepitában . Ha hű fideszes vagy akkor van előnyod belőle . Mint regen . Emlékszem örök téma volt az egészségügy mint most . Csak furcsa amikor Gyurcsány felszólal az eü állapotok miatt és az kormányzása alatt sorba szüntették meg osztályokat , építettek le bocsátottak el dolgozókat és ugyan úgy omladozott a kórház belül mint most .
   sidavoq, Ernoe és setni kedveli ezt.
  12. V.T.
   V.T.

   “Egy pillanat alatt átvillan üzeneteden a "mindennel egyetértettél" álkérdés és kiragadsz gazdasági körülményt.”

   Milyen színű alkerdes drága barátom ? Ezt hogy következtetted ki?
   De azt írhatnám neked amit Te szoktál , hogy miért szólsz bele nem is neked címeztem :)))
   Amilyen csörtéket vivtal meg anno eddyvel ha jól emlékszem a nevére .
   A mondandóm lényege annyi akart csak lenni hogy egészbe nézzük a problémát . Ha mindenki csinálta volna a dolgát akkor nem itt tartana az ország . Ezt csak akkor látja az ember ha külföldön él hosszabb ideig hogy hogyan is lehetne jobb ....
   Ernoe és setni kedveli ezt.
  13. deciso
   deciso
   Nos Hát a választási törvényben legalább még voltak tiltások.
   Ha nem is tartotta be mindegyik párt
   Amiket azóta kivettek.Szerintem ez különbség.
   Választási törvényt szegni vagy eleve kivenni és szabadjára engedni.
   Az elharapódzás, a "bevett szokás" alapján elvétve megszegése.
   Legalább jogorvoslat legyen.És volt ahol volt.
   Nagyon sok egyéb helyen meg nem volt.
   Nézzünk egy másik tarhálást:A választási ígéreteket.Miket nem tartanak be.
   Ne erre még törvény sincs. A világon minden politikus hazudik.
   Ugye hogy a választó hülye
   Nézzük mire még több példa van.
   A választások előtt a kormány osztogatása.
   A nyugdíjasok 13. és sokadik nyugdíj beígérése vagy odaadása.
   Ez sincs választási csalásként rögzítve.
   Meg is tette most Orbán.Bár Ő csal. Inkább szómágiának nevezném.
   Mert nem visszaadja (már ez is szómágia lenne)Hanem visszaépíti és ez megtévesztés az az csalás.
   Sima megvásárlási szándék mint az Erzsébet utalványok.
   A köztévét emlegeted még
   Nem vitatja senki hogy a köztévé kormány befolyás alatt volt.
   Viszont a rendszerváltás után volt egy törekvés hogy miként legyen köztévé.
   Lehet naiv próbálkozások voltak.
   De a látszatra nagyon akartak ügyelni.
   Kimérték a perceket kinél mennyi ideig volt a szó.
   Kimérték a pártok megjelentségének perceit darabszámát.
   V.T. kedveli ezt.
  14. deciso
   deciso
   Hogy ezt a mondatot hányszor leírtam itt mikor a nem belföldön élőket magyar fóbiásoknak vagy magyar elleneseknek nevezték.
   azok kik itt most kormánypártiak és nem bírják a kormánykritikát hallani.
   Pontosabban úgy írom mindig.Csak elég messze eltávolodva, más rendszermódszereket is átélve megtapasztalva Képes meglátni miért nem jó a mostani demokrácia felépítettség.A jogbizonytalanságot észrevenni Jobban lehet messziről mint belülről.A kritikát el kell fogadni és nem visszatámadni: nem is képesek a magyar szöveget kintről elolvasni értelmezni.
   Ma is olvastam már itt hogy Orbán vagy magyarellenes mondták valakire.
   Mit Flamingó javított ki.
   Kormánykritikusság nem magyarellenesség.

   Ez meg egy petárda avagy lufi.
   Mindenki csinálta a dolgát és csinálja.
   Bejár dolgozni mert kell a pénz.
   Neveli családját mert az Ő dolga
   A betörő betör.A villamosvezető vezeti a villamost
   Ki nem csinálta a dolgát?
   A politikusok talán?
   A lufi kidurran mert közhely volt.
   A mindenki szó miatt. volt közhely.A dolgát is általános lufi.
   Konkrét hibák vannak és konkréten lehet mondani: Nem tette a dolgát
   De így is nagyzolós szöveg.Mert mi a dolga?
   Nézzük a mát:
   A járvány védekezés talán teszi a dolgát mikor nem tesztel és nem jól védekezik?
   A kommunikáció az megy
   A Kasler talán nem teszi a dolgát mikor kiürítette a feleslegesen az ágyak 60%-t
   Tette a dolgát de nem az emberek hasznára hanem a parancsnak megfelelően.
   Amit ma már letagadni igyekszik.
   Akkor ez a kórházi ügyben ki nem tette a dolgát?
   Avagy ki tette nagyon hibásan?
   Ki a kurva anyja állította le a szakorvosi rendeléseket.
   Ki rendelte el és kinek a szóbeli utasítására hogy a 65 év feletti egészségügyes ne dolgozzon?
   És hogy e miatt eleve béna lett az egészség ügy.Azért mikor vonják felelősségre?
   Most hogy Pintért tologatják csoda babérlevélként vagy szakminiszterként oda.Ez jó lesz?
   Ki nem teszi a dolgát és ki teszi a dolgát jól arról beszélj akkor nem lufi.
   Utoljára módosítva: 2020 Május 21
   V.T. kedveli ezt.
  15. deciso
   deciso
  16. V.T.
   V.T.
   Semmi fele lufi se petárda se közhely.
   Látom pontról pontra kell haladni lépésről lépésre hogy minden tiszta legyen:)
   Pontosan te hozod fel a közhelyeket .... villamos vezető , betörő ......
   Szerinted erre gondoltam ? Ez jött át a hszembol .:(
   Természetesen a politikusokra gondoltam akik a válaszotokat képviselik hiszen azért ülnek ott mert a nép felhatalmazta őket és rájuk bíztak a sorsukat hogy vezessék az országot a jobb élet fele .
   Régi szavaink igen beszédesek : elöljáró ez egy titulus Elől jár mutatja az utat na ez ami már nincs a politikába .... de akik regen/most a titulust élvezik rohadtul nem teszik a dolgukat erre értettem . De bízom benne hogy értetted .
   deciso kedveli ezt.
  17. deciso
   deciso
   A jobbik egy régebbi felszólalásával értek egyet:
   https://www.parlament.hu/naplo40/07...TnqwUajdgZcW98M0bO_3Qs5u65WeJoFPtQQ8gYNCb2AFU
   Az önálló Egészségügyi minisztérium és felelős szakvégzettségű miniszter.Felelősségre vonhatóan(Mondom én)
   DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik):
   Részlet:
   A határozati javaslatban az államigazgatási oldalát kívánja a Jobbik úgy megreformálni az államigazgatásnak és az ápolók ügyének, hogy az ne kerüljön pluszköltségbe és ne képezzen pluszterhet. Ebből három területen koncentrálnánk a javaslatokat. A három terület: az országos főápolói intézmény visszaállítása, amely a humánerőforrás-krízist szeretné feloldani, amely ebben a rendszerben uralkodik, szeretné, hogy egy önálló egészségügyi minisztérium jöjjön létre, de ha a minisztériumot nem lehet létrehozni, akkor az államtitkárságon belül legyen egy ápolásügyi főosztály, amely az ápolókkal kiemelten tud foglalkozni. Ezenfelül szeretné, hogy az ágazati szakképzés ismételten az egészségügyhöz kerüljön, és ne a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkozzon azzal.
  18. deciso
   deciso
   Előzőhöz hozzátehetném a járványügyi intézmény rendszer visszaállítását.Követelve
  19. V.T.
   V.T.
   Mit Flamingó javított ki.
   Kormánykritikusság nem magyarellenesség.”

   Arra reagáltam hogy Ernoe fórumtársunk azt írta hogy Ő mindenkit lebeszél hogy Magyarországra menjen valami ilyesmi volt . Ha utálom az elnököt akkor az egész ország tré? Én sem mondom ha az ismerőseim ide jönnek hogy nehogy tegyetek ezt mert Trump az elnök .
   Mivel ahogy mondod nem azonos az elnök az országgal legalábbis nálam ...
   Tehát lépésről lépésre mindent magyarázok ha szeretnéd .
   Ernoe kedveli ezt.
  20. dext
   dext
   látom a konkrétumoktól írtózol, pedig csak ismételni tudom neked ... mindíg kell egy viszonyítási alap.
   Például a német munkaidő szabály, napi 8 óra heti 2 pihenőnappal és persze a túlóra...miért sokkal jobb mint a magyar. Vagy a franciáknál nem szegregációra hivatkoznak a külvárosi tüntetők?
   Utoljára módosítva: 2020 Május 21
   nyszjani kedveli ezt.

Megosztás