Biológia

martonosi témája a 'Tanulás' fórumban , 2012 Február 20.

 1. martonosi

  martonosi Állandó Tag

  Lehet,hogy csak az én hibám,de nem tudom,hova kellene feltöltenem a biológia tárgyába tartozó dolgokat-ezért létrehoztam.:55:
   
 2. hangay13

  hangay13 Állandó Tag

  Köszönöm ezeket a feltöltéseket!
  Érdekesek, hasznosak!
  Remélem, gyarapszik még!
  Hozzátettem én is egy faismertetőt, amit az interneten találtam. Főleg "parkfák", kb. 100 fa-cserje.
  Szép képek, rövid leírással.
   

  Csatolt fájlok:

  Utoljára módosítva: 2014 Február 23
 3. hangay13

  hangay13 Állandó Tag

  Mérgező növények, növényi mérgek
  Talán mást is érdekel!
   

  Csatolt fájlok:

 4. hangay13

  hangay13 Állandó Tag

  A gombaszezonban már benne vagyunk. Remélem hasznos ez a feltöltés.
   

  Csatolt fájlok:

 5. tiboh

  tiboh Állandó Tag

  John Maynard Smith · Szathmáry Eörs
  Az evolúció nagy lépései
  [​IMG]
  Formátum: djvu

  Az evolúció során a genetikai információ szerveződésében és a generáció közötti átadásának módjában több nagy változás következett be. E jelentős átmenetek között megtaláljuk magát az élet eredetét, a genetikai kód kialakulását, az eukarióta sejt megjelenését, a szexuális szaporodás eredetét, a többsejtű eukarióták kialakulását, az állattársadalmak megszerveződését és az emberi nyelvkészség kialakulását.
  Ez az első könyv a szakirodalomban, mely a fent említett összes átmenettel behatóan foglalkozik. Miközben a szerzők nem hallgatják el a fontos részleteket, az egyes átmenetek közös jegyeit is kiemelik, s rávilágítanak arra, hogy az egyik átmenet megértése mikért segíti a másik leírását.
  A könyv egyik visszatérő témája, hogy eredetileg önállóan szaporodó entitások a megfelelő átmenet eredményeként már csak egy magasabb evolúciós egység részeként replikálódhatnak. Miért van az akkor, hogy az alacsonyabb szintű entitások között folyó szelekció nem teszi tönkre a magasabb egységet? E kérdés megválaszolása során a szerzők magyarázatot adnak a kooperáció evolúciójára a biológiai komplexitás minden szintjén.
  A könyv könnyed stílusa és a nagyszámú eredeti rajz kellemes olvasmányt nyújt mindenkinek, aki biológiából megbízható graduális képzésben részesült. A könyv külföldi kiadásai arról tanúskodnak, hogy kiválóan használható egyetemi segédtankönyvként az evolúciós kurzusokon. Noha a tartalom sok molekuláris biológiai, fejlődésbiológiai és nyelvészeti részletkérdést is taglal, e tudományágak professzionális ismeretét nem feltételezi. A matematikai modelleket a könyv tisztán és érthetően tárgyalja és a képletek számát a lehetséges minimumra korlátozza.
   

  Csatolt fájlok:

 6. szabaduszo

  szabaduszo Állandó Tag

  Biológia érettségizőknek c. kétkötetes kiadvány újra feltöltve:

  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
 7. zsozso1999

  zsozso1999 Állandó Tag

  Keresem! Szabó Gábor.Sejtbiológia könyvét!
   

Megosztás