Bevándorlás - nyomtatványok, speciális karakterek

dobahn témája a 'Kanadába készülök / letelepedés, munka, tanulás,há' fórumban , 2014 Július 15.

 1. dobahn

  dobahn Új tag

  Kedves Fórumozók!

  Nekem egy nagyon egyszerű problémám van.
  Permanent resident status-ra pályáznék az FSW programon keresztül. Már minden sínen van (doksik beszerezve, nyelvvizsgára készülök, stb.), és a legegyszerűbb dolgon akadok fenn: a Generic Application Form to Canada nyomtatványba nem tudom beírni a nevemet. Van benne "á" és "ó" betű, egyiket sem engedi. Pedig azt írja, hogy pontosan úgy írjam be a nevemet, ahogy az az útlevélen szerepel. De hát nem írhatok Dora-t, ha egyszer Dóra van beleírva...

  Mit javasoltok? Töltsem ki kézzel? Ezzel a gond, hogy ez pont egy olyan nyomtatvány, amit elektronikusan kellene validálni, ami által vonalkódot is kapna.
  Töltsem ki ékezetek nélkül, angolosan? Akkor meg nem mondtam igazat, és lehet, hogy visszadobják emiatt az egészet.

  Valakinek van ötlete?

  Köszi,
  Dóra
   
 2. Pandora's Box

  Pandora's Box Állandó Tag

  Dóra,
  Az ÖSSZES, MÁS Fórumon IS, JÓ válaszokat kapott... és most itt is...
  Észak Amerikában nem "divat" az ékezet, írja ékezet nékül. El fogják fogadni...!!!
  Üdv: Pandora's Box

  Ui.: Nem jó úton jár, ha Kanadával kapcsolatban, hívatalos ügyben, magánvéleményeket gyűjt, és azokat összehasonlítva próbál "kiokosodni". Ez az "ügy" túlbonyolítása. Mindig tegye PONT AZT, amit elvárnak, és semmi többet... EZ az "út" VEZET Kanadába. Ha nincs ékezet, hát nincs ékezet... és kész...! Kanadában, előbb-utóbb Önnek is fel kell majd ismernie, az angol nyelvben nincsenek ékezetek... még az Ön személy-nevében sem...
   
 3. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Csak igy van esely ra. Mitol nem mondasz igazat ezert? Milyen adat valtozik meg az ekezettol? Az angolban nincs extra ekezet csak i ami azonos ha magyarekezettel ekezettel irnad az angol szavakat kizart dolog hogy valaki azt itt kitudna bogaraszni.
   
  Utoljára módosítva: 2014 Július 15
 4. dobahn

  dobahn Új tag

  Kedves Pandora's Box,

  Kicsit erős, amit ír... azért kérdezősködök fórumokon, mert sem a CIC sem a bécsi visa office nem túl segítőkész. In fact, a CIC nem is elérhető, a bécsi visa office válaszára pedig 30 napot kell várni. Mégis hogyan próbáljam meg kitalálni egy ilyen kérdésre a választ? 6-7 kanadai ügyvédnek is írtam, hátha erre a pici kérdésre fizetés nélkül válaszolnak - persze nem. Akkor kihez forduljak, ha nem olyanokhoz, akik esetleg már átestek ezen? Mert több ötletem nincs.

  Az angol nyelvben nincsenek ékezetek... Ki sem engednének az FSW-ben, ha nem tudnék erős középfokon angolul, kérem, ne sértegessen. :)

  "Mindig tegye PONT AZT, amit elvárnak, és semmi többet" - De hiszen éppen ezt próbálom tenni! Ha az az elvárás, hogy pontosan úgy írjam be a nevem, ahogy az az útlevélben szerepel, hát én eminens óvodásként Dórát írnék Dora helyett. Akkor miért nem írják, hogy ne írjak speciális karaktereket, vagy miért nincs ez benne a kitöltési útmutatóban (mint például az USA green card esetében)?

  Egyébként minden más kanadai bevándorlási nyomtatvány elfogadta a Dórát és ezeket szintén csatolnom kell. Hülyén fog kinézni, hogy az egyiken Dóra, a másikon Dora van.

  Mindegy, majd jelzem nekik külön lapon, hogy hogy hívnak...

  Köszönettel,
  Dóra
   
 5. dobahn

  dobahn Új tag

  Melitta,

  Valószínűleg azt fogom tenni, hogy kitöltöm ékezet nélkül és csatolok egy lapot, hogy mi a nevem pontosan. A vonalkódot én is nagyon szeretném csatolni, ezért nincs más lehetőség. Biztos jobb lesz ez így, mint kézzel kitölteni...
  Csak minek írják akkor oda, hogy "exactly as shown on your passport or travel document" - ezzel csak megzavarják az embert, aki pontosan akar eljárni.

  Köszönettel,
  Dóra
   
 6. dobahn

  dobahn Új tag

  Még két dolgot hadd tegyek hozzá.

  Ha történetesen Péternek hívnának (ami kicsit skizofrén lenne), akkor észre sem vettem volna a problémát, mert az "é" karaktert minden további nélkül elfogadja a nyomtatvány. Akkor mégiscsak ismerik az ékezetes betűket, sőt, egyik-másik még el is fogadható számukra.

  Alapvetően arra várok a fórumokon, hogy valaki egyszer belinkeljen nekem egy oldalt, ahol hivatalosan le van írva, hogy ne használjak spec karaktert a nevem kitöltésénél. Az USA green card esetében ezt olyan szépen le tudták írni. A CIC oldalán viszont ilyet nem találtam. Rendesen feltúrtam a netet, sehol semmi.
   
 7. Lacika69

  Lacika69 Állandó Tag

  Olyan ez mint a Francia légióban a díszlépés. Nagyon pontosan,feszesen kell csinálnod, de laza ízületekkel mert különben összetöröd a csontjaid.
   
 8. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Erre sehol nem tudnak valaszolni mert ez itt nem problema . Az en nevem is a betu ekezettel kezdodik es soha nem hasznaltam ekezetet itt.

  Ami gond volt regebben mert sokan hasznaltuk az asszonynevnel a "ne" pl Balogh Palne hat ezt elmagyarazni itt egy hivatalba remenytelen ugy.

  Itt ha felveszi a ferj nevet az ifju ara csak a vezetek nevet veszi fel a keresztneve marad.
  Sok eset volt hogy otthon a gyerek az anyja utan kapta a keresztnevet, a peldanal maradva Balogh Zsuzsana a gyerek neve,na itt akkor duplazodott a nev, az asszony aki otthon Balogh Palne volt most Balogh Zsuzsana lett.

  Mikor bejosz es intezed a papirokat lehet kerni nevvaltoztatast. Akar ecte angol nevre cserelheted.
   

Megosztás