Beköszönö - Elköszönő topic

duett

Állandó Tag
Állandó Tag
Az előttem szólók majd mind elköszönnek. Én pedig beköszönök: Sziasztok: mindenkinek egy szép nyári napot kívánok!:)
 

Horkanto

Állandó Tag
Állandó Tag


Megkésett Újévi Kívánság...


A szeretet fénye, lángja nőjön benünk mind nagyobbra, űzze el a sötétséget, szüntesse meg a háborúkat, az ellenségeskedést, a türelmetlenséget, a békétlenséget, viszálykodást, a betegségeket, ha nem is örökre, de minnél több időre...

A Maya jóslat ismeretében az örökre, most amúgy is egy kissé szükre szabottabbnak tűnhet - de majd meglátjuk - jósoltak már jó páran világvégét...

És hogy még mit kívánnék az Új esztendőre?
József Attila szavaival élve:
"Emberséget az embernek!
Magyarságot a magyarnak!"

Exupery, A Kis Herceg alkotójának a szavaival élve:
"...erőt a fegyelmezettséghez és mértéktartáshoz, hogy ne csak
átfussunk az életen, de értelmesen osszuk be napjainkat és észleljük
a váratlan örömöket és magaslatokat is!
...elegendő fantáziát ahhoz, hogy a kellő pillanatban és
a megfelelő helyen - szavakkal vagy szavak nélkül - egy kis jóságot
közvetíthessünk! "

Nagyszerű tudósunk Szent-Györgyi Albert írta eme kis fohászt:
"Uram! Engedd, hogy társaid legyünk az alkotásban.
Megértsük és megszépítsük a Te kezed munkáját,
Hogy ez a mi földünk biztos otthona lehessen
Gazdagságnak, Szépségnek, Boldogságnak
és Békességnek."

A mai világban elég sok szó esik a fenntartható fejlődésről. Hiszen nem mindegy, hogy milyen irányban és hova fejlődünk. Gondolkodjunk el! Valóban szükségünk van ezerfajta desodorra, cukrozott üdítőkre, mesterséges színezéket és tartósítószert, meg sok más egyebet tartalmazó élelmiszerekre amik csak szennyezik életünket, és beteggé tesznek? - ugye, hogy nem.

A másik nagy, az életet és a jövőt befolyásoló tényező: a nevelés. Egyszer valamikor a család, a szülők szerepét az iskola vette át - ez még ma is így van. Ezzel megnövekedett az iskola, az oktatás jelentősége - nem mindegy, hogy milyen tudást kapunk tőle. Fel kell ismernünk, hogy a tanítóink, tanáraink szerepe felbecsülhetelen ebben, mert a tőlük kapott tudásnak felhasználhatónak és naprakésznek kellene lenni. Mint tudjuk információs társadalomban élünk, az olvasás a könyv háttérbe szorult, az információ szerzés fő forrása ma a TV és az Internet. De. Nem mindegy, hogy milyen információ kerül, "szemünkfénye" gyermekeink elé - és itt az a kérdés, hogy kitölti be az ellenörző szerepet.

Mindenfelől árad felénk a szemét, a reklám, a sok felesleges információ, tudás, hír és álhír - amik értéket nem hordoznak és csak félrevezetnek minket. Azt próbálják elhitetni velünk, hogy Valóság Showok és Bulvár hírek nélkül unalmas lenne az életünk, hogy már létezni sem tudunk ezek nélkül! Valóban az lenne a legfontosabb számunkra, hogy az éppen aktuális celeb épp kivel és mit csinál, hogy hányan halnak meg balesetben útjainkon vagy egy katasztrófában a világban? Ezek fontosabbak lennének, mint az egészségünk, a boldogságunk, a jövőnk, a gyermekeink jövője? Hát a jó fenét!

Nemzedékváltás fog következni. Jön (itt van) a "youtube" genereáció és a "facebook" nemzedék. Akik az előbb említett informácíós forrásokból szedik fel a tudást - és majd lassan ők veszik kezükbe a világ és így az őket követő nemzedékek sorsát is. Rá kell döbbennünk, hogy a hitelességnek, az erkölcsiségnek - mert ez mintha hiányozna a mai életből, nevelésből - mekkora szerepe is van. Ezt pedig nem hagyhatjuk figyelem nélkül. Itt még nekünk kell cselekedni! A meggyilkolt dr. Martin Luther King mondotta egykor: "A tudomány teljesítőképessége megelőzte a spirituális erőket. Az eredmény távirányítású rakéták és félrevezetett emberek."

A fennt leírt sorokkal csak azt akarom sugallni, hogy ha fennakarunk maradni, mint ember és "magyar" - változásra és szemléletváltásra van szükség és nem csak egyéni szinten. A karácsony üzenetének sem csak egy napra kéne szólnia! A falunkban (ma kisváros) élt Lajos Atya írta a következő sorokat - én evvel zárnám a karácsonyra, újévre szánt gondolatok ezen kis csokrát. Hát gondolkodjunk el rajta ameddig még lehet, mert úgyhiszem sok igazság van bennük:

"...A változáshoz bátorság kell. S Te is bátor vagy ott legbelül a lelked mélyén. Még akkor is, ha ezt most nem látod, nem hiszed. Minden a benned élő hiten múlik. Egészség-betegség, boldogság-boldogtalanság, bánat-öröm: mind-mind rajtad múlik. Mindig te választasz és te döntesz. S mindig minden a hited szerint alakul. Ezért fontos, hogy miről mit gondolsz. Ezért fontosak a kimondott szavak: erejük van...
Ha végig gondolod, hány dolgon aggódtál feleslegesen életedben, s mennyire fölösleges aggódás volt, akkor megérted a fenti sorokat. A legnagyobb probléma : a negatív élményekre hangoltuk magunkat. A jó mellett elmegyünk, fel sem kapjuk rá a fejünket. Mintha büntetni akarván magunkat éles szemekkel és éles elmével kihegyezzük magunkat a bántó dolgokra. Próbáld ki csak egyetlen napot úgy élned: a jóra figyelsz, a kellemes mozdulatokat, érzéseket szívod magadba. Keresd csak a jót. Meg fogsz lepődni. Lesznek és voltak és vannak. Mert most erre figyeltél..."

© Joseph Kral
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Kata B.

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok.
Úgy látom nem sokan köszöntek be vagy ép él az utóbbi hónapokban. :D
Én ma csatlakoztam hozzátok, egy kedves barátnőm ajánlotta az oldalt, és még végig se böngésztem mindent, már odáig vagyok és vissza. :D Egy csomó hobbimhoz találtam ma ötletet, vidám emberekbe futottam a fórumokon, nem is értem, hogy nem jutottam el ide hamarabb.
Köszönöm Nektek a lehetőséget.
Jó éjt mára mindenkinek.
 
Oldal tetejére