ANGLIAI ÉRDEKESSÉGEK.... LÁTVÁNYOSSÁGOK...

Georgina Bojana témája a 'Utazzunk együtt!' fórumban , 2016 Január 21.

 1. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Végre beleshetünk a Buckingham-palotába
  A Buckingham-palota megnyitotta kapuit a Google előtt, így már az angol királynő legfontosabb lakóhelyét is megtekinthetik háromdimenziós online túrán az érdeklődők.
  A brit monarchia hivatalos YouTube-csatornáján szerda óta 360 fokos felvételek segítségével térképezhetjük fel a palotát – írja az MTI.

  Anna Reynolds, a palota kurátora vezeti végig a tízperces túrán a virtuális látogatókat, akik többek közt a tróntermet is megnézhetik, és láthatják azt a titkos ajtót is, amelyet II. Erzsébet a fogadások alkalmával használ. Mivel a felvételeket az elmúlt héten készítették, az internetezők aktuális képet kaphatnak a palotáról.

  Eredetileg iskolás gyerekek ötlete volt a Buckingham-palotabeli túra. Jennifer Holland, a Google illetékes programvezetője elmondta, brit iskolásokat kérdeztek meg arról, melyik épületet szeretnék leginkább látni, a válasz pedig egyértelműen a királyi rezidencia volt.
   
 2. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Legveszélyesebb, legmérgesebb növények kertje - Angliában


  Jane Percyt, a legveszélyesebb növényeket összegyűjtő kertet hozzott létre Northumberlandben (Anglia), az alnwicki kastélyban.
  [​IMG]


  Az épület maga ismerős lehet sokak számára az első két Harry Potter filmből. Azonban mégsem ez a legnagyobb turistacsalogató, hanem a kastélyhoz tartozó 14 hektáros kertnek a nap 24 óráján keresztül szigorúan őrzött része. Amikor ugyanis 1995-ben Jane Percy férje lett Northumberland 12. hercege, úgy döntöttek, hogy bár érintetlenül meghagyják a híres tájkertész, Capability Brown által kialakított területeket, az elhanyagolt részen új látványosságot hoznak létre. A hercegné határozott ellenérzésekkel viseltetett a gyógynövényekkel szemben, ezért nem a megszokott utat kívánta követni.
  A helyet bevallottan a Mediciek padovai méregkertje ihlette (akik állítólag azért hozták létre, mert ki akarták kísérletezni a különféle mérgek hatását, mielőtt ellenségeiken is kipróbálják), és a világ 100 legveszélyesebb növényei között, amiket itt láthatunk, megtaláljuk az ókortól napjainkig ismert és használt gyilkos legendákat: a nadragulyát, a sztrichnint, az indiai farkasmaszlagot vagy a Szókratész méregpoharába töltött bürök növényét.

  [​IMG]

  Természetesen nem maradhattak ki a kábító hatású növények, a kannabisz, a varázsgomba, a színes mákvirágok (ópiumot nyernek a növényből), valamint a dohány, melyről az is kiderül, hogy miért kaptak halálos szívrohamot a csempészek, akik a testükre kötözték a leveleket, közvetlenül a bőrükre (Nikotin mérgezés). A hercegnő szándéka szerint ismeretterjesztő hatással jött létre a kert, az a cél, hogy felhívja a figyelmet a veszélyre és értékes információkat szolgáltasson a mérgek témakörében. Ezért kizárólag csoportosan és szakképzett vezetővel látogatható, a veszélyekre pedig táblákkal figyelmeztetnek, sőt a leggyilkosabb növényeket rácsokkal zárják el, mivel nemcsak az érintés, de még a belélegzés is komoly betegséget okozhat.
  [​IMG]
  [​IMG]
  Továbbiakban tehetünk egy virtuális sétát a YouTube segítségével:
  http://www.youtube.com/watch?v=RBmjh8gDgEg

  Forrás: Egy csepp Európa
   
  citrompotlo és magdolna 58 kedveli ezt.
 3. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Már régen "készültem" erre az "útra", most sikerült felfedeznem a YouToube-on. Hoztam, nézzétek meg, nagyon érdekes. Készítsetek magatok mellé limonádét, kekszet, kávét és csemegézzetek...
  upload_2018-7-26_17-43-20.jpeg

  Érdekesek ezek a videók.
  *

  *

  *

  *
   
  citrompotlo kedveli ezt.

Megosztás