Amit a kártyáról tudni akarsz....

Mayra témája a 'Jóslás' fórumban , 2010 Február 11.

 1. Mayra

  Mayra Állandó Tag

  Sziasztok!
  Kérdések, tapasztalatok, minden, ami kártyával kapcsolatos ,megfér itt...
   
  lótuszvirág29 kedveli ezt.
 2. Mayra

  Mayra Állandó Tag

  Kezdjük talán valami egyszerűvel.
  Kezdőknek ajánlható az egylapos, igen-nem feleletet adó "kirakási mód".
  Már ezzel nem értek egyet, pedig a legtöbb könyv ezt javasolja.
  Egy kártyalap utalhat valamire, de legtöbbször kevésbé egyértelmű....
  Ha a kérdésre igen választ kapunk általában megnyugvással konstatáljuk, de ha a válasz nem, akkor kérdések özöne borít el minket, amire hajlamosak vagyunk megint lapokat húzogatni.
  Tehát javaslom, hogy egy adott kérdésre 3 lapot válasszunk, majd attól függően, hogy melyik hol helyezkedik el, próbáljuk az összefüggéseket meglátni, megérteni és alkalmazni...
  Az egymás mellett felvő lapok közül a középen elhelyezkedő mutatja a jelent(helyzet) balra a múlt(akadály) jobbra a jövő(végkifejlet) szerepelhet....
  Nem véletlenül írtam így.A jelenben lévő probléma(helyzet) gyökere sosem a jelenben van, hanem a múltban, tegnapban, ami merthogy elmúlt, akadályként mutatkozik.Ennek megoldása csakis a jövőben, holnapban leledzhet....

  Ennek okán nem szabad elfelejteni, hogy az adott kártyalap helyzetétől függ mit is akar jelenteni.
  Vegyük pl. a "tolvaj" nevű kártyát. Ha középre kerül ,figyelmeztetés arra nézvést, hogy valaki, vagy esetleg mi magunk akarunk valamit elvenni, ha balra fekszik már eleve meg vagyunk fosztva tőle, vagy mi fosztottunk meg valakit valamitől, ha jobbra kerül akkor viszont nem kell aggódnunk, mert "csak" arról szól, hogy valamit elveszítünk, ami egyébként sem volt a hasznunkra.Ha viszont fejjel lefelé jelenik meg, akkor e tevékenység meghiúsulását jelzi, kivéve a jobb oldali jelentést, mert ebben az esetben velünk marad az a fölösleges dolog, ami nem visz minket előre.Koloncként cipeljük magunkkal.
   
 3. ganoderma

  ganoderma Állandó Tag

  Ez nagyon tetszik és érdekes,hétfön bárhogy raktam ki mindig megjelent a tolvaj és valojában legtöbbször a jobb oldalon-mégis érdekes a nagyanyámat aznap meglopták 400 euroval.Már többször elöfordult ,hogy nem értettem mit akar mondani -mert beszél hozzám-a kártya,de pár orán ,napon belül történt valami ami egyértelmü értelmet adott.Ily modon hogy látod figyelmeztet vagy rámutat a családdal kapcsolatos helyzetre is még ha nem is azt kérdeztem.
   
  Horváthné Margó kedveli ezt.
 4. Mayra

  Mayra Állandó Tag


  Köszi, hogy ezt leírtad! Furcsának tartom....Esetleg leírod milyen lapok voltak mellette?Jó lenne, ha az első kirakási sorrendet tudnád leírni......

  Amit furcsának tartok: mi az, hogy bárhogy rakod ki? Egy kérdést nem teszünk fel többször még akkor sem, ha a kérdést módosítjuk. Ilyenkor általában körbe körbe járunk.Hiába fogalmazod át a kérdést, a lényeg ugyan az marad.....
   
 5. Mayra

  Mayra Állandó Tag

  A kérdésekről....
  A kérdés legyen határozott és egyértelmű.....Nem kezdünk bele olyan játékokba, hogy "mi lenne, ha...". ne a kártyától várjunk döntést. A kártya az esedékes állapotát tükrözi a kérdezőnek, ennek folyományként figyelmeztet egyes eseményre.
   
 6. ionon

  ionon Vendég

  Értem értem a magyar kártyát keverem de ebben hol a tolvaj fogom a fejemet és nem értek semmit becsaptak mikor vásároltam kimaradt a tolvaj lap?
   
 7. Mayra

  Mayra Állandó Tag

  A magyar kártya zöld felső lapja a tolvaj :D
   
 8. Arianah

  Arianah Állandó Tag

  Még nem olvastam végig, de nagyon érdekes.
  Nem tudom, hogy el akarom-e hinni, hogy a kártyák tudnak valamit, amit én nem...
   
 9. Mayra

  Mayra Állandó Tag


  Nem a kártya tudja :D, hanem Te.Viszont a figyelmed ezer felé szakad napközben és nem biztos, hogy feltűnik, ha valami lényeges közelít.Erre figyel a kártya.
   
  m.bernadett kedveli ezt.
 10. Mayra

  Mayra Állandó Tag

  A régi kártyavetők esküsznek a saját készítésű kártyákra.Nos, manapság rengeteg féle van forgalomban, ezért talán mindenki megtalálhatja azt, ami szerkezetileg, stilisztikailag közel áll a lelkéhez.
  Nagyon szeretem a "magyar" kártyát.Mind a 32, mind a 36 lapos kivitelű megfelel a mai kor elvárásainak.
  A következő a sorban a tarot, majd a cigány kártya.Mindegyikből rengeteg szer sokat találni a boltok polcain.
  Vannak olyan lapok is,amelyeket grafikusok mi több híres festők álmodtak meg.Nos, el kell mondanom azonban, hogy ezek között több olyat is felfedeztem, ami "rontott" széria.Vagyis nem azt álmodta rá a készítője,amit a lap jelképez.Sajnos ezekre mindenképpen figyelni kell.
   
  Lotus és lótuszvirág29 kedveli ezt.
 11. josita

  josita Állandó Tag

  egyszerű, de nagyszerű

  Ajánlom mindenkinek, hogy vegyen magának valamilyen jóskártyát. Nekem egyszer azt mondta egy jósnő, hogy tudok jósolni, amit persze nem hittem el. Aztán addig győzködött amíg nem vettem magamnak egy pakli cigánykártyát. Fura de az első pillanattól fogva úgy használtam, mintha erre születtem volna.
  Csak azt tudom ajánlani mindenkinek, hogy vegyen magának. szerintem nyitottság kérdése az egész, ha nyitott vagy akkor menni fog. Ez a képesség szinte mindenkiben ott rejlik.;)
   
  ditke13 és lótuszvirág29 kedveli ezt.
 12. Mayra

  Mayra Állandó Tag


  Amiről Te írsz,az nem képesség, hanem tehetség.Mindenkiben ott a tehetség, de szerencsére, nem mindenkiből lesz ugyanaz.A képesség nem ez a kategória.
   
  lótuszvirág29 kedveli ezt.
 13. sisne*

  sisne* Vendég

  A kérdésfelvetés egészen más síkon zajlik.

  Bármilyen módon beavatkozol 1 másik ember energetikájába, életébe: a legeslegfontosabb alapelv az, ami a gyógyításé is.
  NEM ÁRTANI!

  Tehát lehetsz Te 1 csúcsrajáratott jós őstehetség, ha ezt az adottságodat nem a megfelelő módon használod fel.
  Több jós képes a jövőbe látni is, de ezt a tudását nem fitogtatja, hanem ahhoz ad impulzust: a meglévő peremfeltételek mellett hozd ki magadból a maximumot!

  Az igazi jósok az un. Pygmalion - effektus alapján dolgolnak: hisznek abban, hogy Te nemcsak jó vagy, hanem jobb sorsra is érdemes és ennek tükrében nyújtanak ahhoz erőt, hogy meg is valósítsd a szebbik jövődet.
   
 14. Práder Gyuláné

  Práder Gyuláné Állandó Tag

  Sziasztok!
  Látom már elég régen nem járt senki sem az oldalon. Jó lenne ezt a kártya témát folytatni, mert szerintem elég sok mindent lehet egymástól tanulni. Mindenkinek vannak saját tapasztalatai, ami másiknak hasznos lehet. Én is kártyával foglalkozok. Nekem is elég sokszor adott már jó és helyes választ.
  Üdvözlök mindenkit.
   
 15. Mayra

  Mayra Állandó Tag


  Egymástól biztosan, de eleddig ez nem annyira látszik.

  Jótanácsokkal szolgálhatok, de ami nekem magától értetődő,arról csak akkor írok, ha van ilyen jellegű kérdés.

  Nincs szándákomban online tanfolyamot indítani e topicban....
   
 16. ritus10

  ritus10 Állandó Tag

  Ezt a témát valóban érdemes lenne folytatni, mivel nagyon érdekel és a hobbim a jóslás.
   
 17. Mayra

  Mayra Állandó Tag


  Akkor mesélj, mit szeretnél tudni? Vagy milyen tapasztalattal járulsz hozzá a folytatáshoz?
   
 18. Moppy

  Moppy Állandó Tag

  Sziasztok!
  Melyik kártyát érdemes akkor megvenni.Tudnál konkrétan ajánlani,én nagyon kezdö vagyok és gondolom inkább a tarotról irod ezeket.
   
 19. Moppy

  Moppy Állandó Tag

  Örülök ,hogy rátok találtam,nagyon érdekel ez a téma.
   
 20. Mayra

  Mayra Állandó Tag

  Nos, azt a kártyát válaszd, ami Neked a legszimpatikusabb.Már le sem merem írni, hogy esetleg érezned kellene (idáig is kellett volna) melyik lesz a megfelelő.
   

Megosztás