AMIKOR ŐSZÖDÖZÖL ÉS GYURCSÁNYOZOL, OLVASD EL EZT - ÉS GONDOLKOZZ!

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Május 29.

Melitta - 2020 Május 29, 04:09
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Ma 14 éve hangzott el az őszödi beszéd. Íme néhány utólagos tanulság.

  1. Hallgasd vagy olvasd végig, ha eddig nem tetted!
  2. Amikor azzal jössz, hogy Gyurcsány megosztó, eszedbe jut, hogy Dávid Ibolya és Szili Katalin is vezette a népszerűségi listát? És hol vannak ma már? Aki nem ennyire megosztó, és állítólag népszerű, miért nem tud ebből a pártjának szavazatokat szerezni?
  3. Emlékszel? Gyurcsány Ferenc ma az egyetlen aktív politikus, aki legyőzte Orbánt.
  4. Hol vannak ma azok, akik őt elárulták, megtagadták, hátra léptetni akarták?
  4. Amikor Gyurcsány lemondott 2009-ben, az MSZP-nek másfél millió szavazója volt. Ha Bajnai és Mesterházy ennek nem veszti el harmadát egy év alatt, nem lett volna kétharmad.
  5. Miért tagadta és tagadja meg az MSZP a mai napig a 2002 és 2010 közötti nyolc évet? A nyolc év három miniszterelnöke közül Medgyessy és Bajnai külsős volt. Nem voltak a párt tagjai. Gyurcsány két évig bírta elnökként - Őszöd után sajátjai által támadva.
  6. Ha Gyurcsány a hibás, mi akadályozta az SZDSZ-t a 2010-es bejutásban? Ő csinálta a Fodor-Kóka háborút, majd hozta Retkes Attilát? Miért van az, hogy a liberális eszméket azóta is a DK (és pár éve) a Momentum képviseli?
  7. Gyurcsány tehet arról, hogy 2009-es lemondása óta az MSZP-nek 5 elnöke volt, és minden választáson egyre kevesebb szavazatot kaptak?
  8. Gyurcsány tehet arról, hogy Orbán azóta jelentkezett kihívői közül (Mesterházy, Botka, Karácsony, Szél, Vona, Bajnai) egyik sem tudta a Fidesz örökös vezetőjét megszorítani? És voltak, akik a választásig sem jutottak el...
  9. Te érted, hogy az MSZP miért nem állt bele és harcolt a 2010-es kampányban?
  9. Eszedbe sem jut, hogy ha Gyurcsány 2010-ig maradhat és rendesen kampányolhat, akkor is vereség lehet - válság közepén vagyunk -, de a 8 évet védve nincs kétharmad?
  10. Ma is képes vagy azt hajtogatni, hogy Gyurcsánnyal nem lehet nyerni, miközben nincs olyan, az ellenzék által megnyert önkormányzati pozíció, amelyhez ne lett volna szükség a DK-ra, tehát Gyurcsányra is?
  11. Mi lehet az oka, hogy ma annak a beszédnek az elmondója a legerősebb ellenzéki párt elnöke?
  12. Tudsz annál jobb stratégiát, amit ő mond 2022-re, hogy egy közös miniszterelnök-jelölt, egy közös lista és 106 közös egyéni jelölt induljon a Fidesszel szemben? Mert mindenkire szükség lesz!
  13. Biztos, hogy még mindig gyurcsányozni kell, amikor a párt önálló választási indulásain minden voksoláson egyre több szavazatot kapott? EP-2014: 226.086, OGY-2018: 307.401, EP-2019: 557.081. Az utolsó Závecz szerint kb. 800 ezer DK szavazó van.
  14. Szerinted mire gondolhat Orbán, amikor látja, hogy a Fidesz legyőzői helyben Gyurcsánynak is köszönhetik a győzelmet?
  15. Meddig akarsz szemellenzőt viselni? 2006-ban felgyújtották a várost Orbán két egymás utáni veresége után, most pedig dudálásért több százezres a bírság?
  16. Tudtad, hogy a sikeres válságkezelés első két programját Gyurcsány Ferenc fogadtatta el?
  17. Nem lehet, hogy az okozta a 2002 és 2010 között kormányzó két párt hanyatlását, hogy a választók arra gondolnak: miért szavazzunk olyanokra, akik szégyellik saját teljesítményüket? Ilyet a jobboldal sosem tenne... Nem Orbánnal, Antallal sem...
  18.. Gyurcsány lenne a hibás azért, mert Orbánék ellopják az uniós pénzeket, mert felszámolták a demokratikus intézményrendszert, a sajtószabadságot, mert pártkatonákat ültettek mindenhova, mert elszigetelte Magyarországot? Hornnak is volt kétharmada, mégsem tette... Te lopnál, ha lehetőséged lenne rá, mert nem működik a kamera a közértben?
  19. Nem lehet, hogy a gyurcsányozással - akaratodon kívül - magad is Orbánt segíted? Ha ő össze tud fogni mindenkivel, aki csépelte az elmúlt tíz évben, akkor mi akadályozhat bárki mást vele kapcsolatban? Tudod: ő nyert választást, és volt miniszterelnök. Rajta kívül ezt a mai mezőnyben nem mondhatja el senki... Mi akadályozza a többi pártot abban, hogy jobbak, sikeresebbek legyenek? Hajrá ellenzék!
  20. A tavalyi EP-választás (4 mandátum) az őszödi beszéd évfordulójára esett. Nem lehet ebben a rehabilitáció mozzanata?
  21. Fogadd el a valóságot! Gyurcsány Ferenc van, és lesz is. Ő, és pártja aktív és fontos részese lesz Orbán bukásának. Mert hogy megbukik, az biztos. Minden véget ér. Ez a rémálom is.
  — with
  Gréczy Zsolt

  [​IMG]

  .
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Május 29.

  1. Csöpi & Roland
   Csöpi & Roland
   Minden szava igaz. Hajrá DK
  2. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Nem. Azt nem "vagy" olvasni kell, hanem az elejétől a végéig meghallgatni.
   Meghallgatni, mert csak úgy lehet megfelelően értékelni a hangsúlyokat, a szüneteket, vagyis az igazi mondanivalót.

   Sokszor hallottam, már, hogy "olvasd el".
   "Jól olvasni" csak az ebben a műfajban igen ritkán fellelhető tehetséges emberek képesek, de csak is abban az esetben, ha teljesen azonosulni tudnak az eredeti előadóval és az eredeti hangulattal.
   Tehát az olvasás, csak legfeljebb megközelíteni tudja a valóságot.

   A 2.ponttól stimmel a dolog.
   setni kedveli ezt.
  3. halimba111
   halimba111
   Szép propagandaanyag az érintett helyettesétöl. Motto: ha van/lesz egy probléma, állj a dolog élére s irányitsd, tereld.

   Jó dolog persze hüvös fejjel a tényeknél megmaradni. Igy, 14 év után sem felejtette el a nép, mit tett Gyurcsány. S ezen megannyi szülinapi pamflett sem fog változtatni.

   [​IMG]

   Jó demokratikus tapasztalatok szerint ezt a nagyon objektiv Melitta persze kicenzurázza s törölni fogja, de ez semmit nem változtat a tényeken.
  4. setni
   setni
   Mit tett?
   Meg hogy a ˝nép˝,,,,inkább a választók azon része aki nem rá szavaz-szavazott....
   VadFelleg és merlyn kedveli ezt.
  5. elovilagegyetem
   elovilagegyetem
   Ezt a témát egyáltalán nem találom tréfásnak, mivel volt egy ismerősöm- nem a hallottam x-től kategória- akinek kilőtték a szemét a kedves dolgos nemtudomkik, mivel az sem derült ki a mai napig, kik vezették a rendőröket mindenféle azonosítójel nélkül. Miután fél szemére megvakult, elveszítette az állását. Ezek után elhagyta a párja is,végül tragikus módon ÖNGYILKOS lett, nem akart így, nyomorékul tovább élni. Nem kérek kommenteket, ne sértsük meg az emlékét! Tisztelet az áldozatoknak! ( És a főbűnös még mindig ott vigyorog a tévében, itt meg megy a mosdatása.)
  6. elovilagegyetem
   elovilagegyetem
   Én hiszek a Karmában, és tudom, hogy lesz következménye mindannak, amit tett. Hála Istennek!
   Griffi, cydor, SadelS és 1 másik tag kedveli ezt.
  7. setni
   setni
   Tréfának tartod?
   Ennek a cikknek nem az a neve hogy nevessünk.
   Hozzászólsz majd meg kérsz hogy ne legyen hozzászólás.....
   Én nem húzok elő sehonnan embereket akik nevében nyilatkozok.
   Leírtam egy kérdést annyit hogy ˝mit tett˝?
   sropi, merlyn és Gagamail kedveli ezt.
  8. halimba111
   halimba111
   Hogy mit tett? ez jó.

   Szerinted virágot vitt a kórházba minden véresre vertnek? Perszed, csokitortával.Mer az ugy illik.

   Meg persze, mindig a zigazat adta elö, föleg a választások elött. Nem hazudott. Nem, az egy ex-Kisz elsötitkárhoz nem illik. Nem sumákolt a választás utáni napra ugymint költségvetési hiány.

   Egyszer kibukik majd az is, mi is volt a valós cél emögött.
   Utoljára módosítva: 2020 Május 29
   akoska2010, annak és nyszjani kedveli ezt.
  9. ametiszt99
   ametiszt99
   letöltés (2).jpg images (2).jpg letöltés (3).jpg
   A főbűnös tényleg ott vigyorog a tv-ben,de Orbán Viktornak hívják,de legalábbis ugyan annyira bűnös mint Gyurcsány...A z egész zavargást a fidesz tervelte ki,ők voltak akik a békésen tüntető tömeget,bele vezeték a agresszív zavargok tömegébe,azért hogy legyenek áldozatok!!Részvétem a barátod miatt,de ezt azért látnod kell.Képeket tudok én is mutatni azokról,akik ugyanúgy bűnösek a barátod halála miatt. Csatolás megtekintése 1736263
  10. elovilagegyetem
   elovilagegyetem
   Igen az őszödi beszéd mára egy tréfás kedves poénná, sőt "igazmondássá" lényegült át a szakavatott újságírók kezében. Miközben TRAGÉDIA a szó valódi értelmében, Magyarország tragédiája.
   annak és halimba111 kedveli ezt.
  11. halimba111
   halimba111
   A tényszerüség kedvéért: ezt a kijelentést milyen tény - nem duma, tény - alapozza meg?

   "A z egész zavargást a fidesz tervelte ki,ők voltak akik a békésen tüntető tömeget,bele vezeték a agresszív zavargok tömegébe"
   elovilagegyetem kedveli ezt.
  12. setni
   setni
   Az előbb lőfegyvert használt most meg verekedett.....
   Ne félj nem bánt.
   Miért nem teljesítettek a felszólításokat?
   Igaz akkoriban nem volt aki bűntette volna az ellenzékieket most van de ez tetszik neked.
   merlyn és Gagamail kedveli ezt.
  13. setni
   setni
   Tragédia?
   Ahogy visszaemlékszem akkoriban inkább dolgoztam....(...)
   Biztos szép volt az ünnep.
  14. elovilagegyetem
   elovilagegyetem
   Igen, érzékelem, hogy Neked ez csak egy jó poén.
   V.T. kedveli ezt.
  15. setni
   setni
   Nyugodj meg a kaméleonok tudnak helyezkedni előre küldik azokat akiket pénzelnek ők csak akkor állnak ki persze megmentőként.
   Lásd a tegnap esti tüntetést ott vonulgatnak amikor gyakorlatilag megtíltották a gyülekezést....van akinek lehet van akinek nem...
   Papirporzsak, merlyn és Gagamail kedveli ezt.
  16. elovilagegyetem
   elovilagegyetem
   Biztosan Orbán rendelte meg és állította hadrendbe a rendőröket felturbózva szolgálati azonosító jelvény NÉLKÜLI egyenruhás rohamosztagosokkal. Ugyebár. Gyurcsány meg Gergényi csak csodálkozott, hogy nahát mi is történik?
   Gumilövedékre és vízágyúzásra stb is Orbán adott engedélyt 2006-ban.
  17. setni
   setni
   Szóval szerinted azért mert ünnepnap is dolgoztam így nem tudtam ünnepelni az vicces?????
  18. setni
   setni
   Rohamosztagosok...Star Wars-ot néztél??
   Nem kell törni zúzni..van illetve volt demokrácia ha problémájuk volt miért nem a képviselőik által gyakorolták?
   Papirporzsak és Gagamail kedveli ezt.
  19. ladysla
   ladysla
   Ez meg tegnapelőtt történt:

   Aláírta a köztársasági elnök azokat a törvényeket, amelyeket a felhatalmazási törvény elfogadása után nyújtott be a kormányoldal, s amelyeket – köztük több kétharmados többséget igénylőt – a múlt hét kedden el is fogadott az Országgyűlés. Ahogy akkor megírtuk, ezek többségének semmi köze sincsen a járványhoz, ha csak annyi nem, hogy így sokkal kisebb visszhangja volt, mint lehetett volna egy normál időszakban.

   Ezek közé tartozik egyebek mellett

   szóló törvény. Továbbá az a Pintér Sándor által benyújtott salátatörvény is, amely egyebek mellett a nemzetbiztonsásgi szervek jogkörének bővítéséről, illetve arról rendelkezik, hogy három hónapra kizárhatják a közmunkából azokat, akiknek rendezetlen a lakókönyezetük.

   A parlament honlapjának tanúsága szerint az összesen 17 törvényt Áder szerdán írta alá. Státuszuk jelenleg „kihirdetésre vár”, azaz arra, hogy megjelenjenek a Magyar Közlönyben.

Megosztás