A régmúlt emlékei

Efike témája a 'Földönkívüliek' fórumban , 2012 Október 3.

 1. Efike

  Efike Állandó Tag

  Habár nem igazán értem, hogy ez a topic miért kerülhet az ezotérika rovatba, de miután a többi hasonló is ide lett téve, legyen itt a helye. Azt szeretném, ha ebben a topicban lenne összegyűjtve minden információ a régmúlt azon emlékeiről, amelyek méreteikkel megdöbbentik a ma emberét.
  Nem elsősorban a piramisokra gondolok - melyek közül a legismertebbek az egyiptomiak - hanem olyan óriási építményekre, amelyek Indiában és a Távolkeleten szép számmal találhatók. Indíthattam volna ezt a topicot az Építészet alatt is, nem lett volna igazán szerencsés, mert ezek az építmények - melyeknek valójában a valós funkcióját sem ismerjük - megdöbbentő méreteikkel, a díszítésül szolgáló tökéletes faragványaikkal messze túllépnek azon a tárgykörön, amely alatt az építészetet értjük.
  Montecuccoli azt mondta valaha, - legalábbis neki tulajdonítják -hogy a háborúhoz három dolog kell: Pénz, pénz és harmadszor is pénz. Ugyanez igaz ezekre a hatalmas létesítményekre, még ha fel is tételezzük, hogy az azt megépítő emberek nem kaptak fizetést a munkájukért, de etetni, ruházni kellett őket.
  A mai napig sem sikerült megnyugtatóan tisztázni, hogy az építkezéshez használt óriási kőtömböket, hogyan faragták ki a kezdetleges szerszámokkal hihetetlen pontossággal, hogyan mozgatták, hogyan emelték ezeket a köveket és tették őket a helyükre.
  temples-at-Kakku.jpg
   
 2. Bihar

  Bihar Kitiltott (BANned)

  Úgygondolom, hogy a nagy építmények köveinek kifaragása egy külön "szakma" lehetett, mintahogy ma is vannak kőfaragó cégek. A szerszámok primitívsége és a kövek keménysége és megmunkáltsága között pedig összefüggés van, mellyet hamar felismertek az őskorban is. A faragás volt a lényegesebb, nem a Kheopsz (Kufu) 2 tonnás köveinek szállítása és elhelyezése. Ezt Efike is mondja. Nem valószínű, hogy a kőbányáknál nem találtak köfaragó -tönkrement- szerszámokat. Biztosan voltak ilyen leletek is, de a -szokásos- elhallgatás lett a sorsuk..A piramisépítők vezetői pedig szándékosan eltitkoltak többmindent. Például csak ha jobban utánnanéz valaki akkor tudhatja meg, hogy a Kheopsz dolomitból, azaz aránylag puha köből épült..Mellesleg a "középszintű" piramisépítök törzsbe szerveződtek, mármint az építést "művezetői szinten" irányítók...a törzs, vagy nagyobb ilyen csoport neve: Keve (a keve szó követ jelentett) volt.
  Viszont a piramisépítést legfelülről vezénylő néhány ember pedig mindenképpen a homályban fog maradni.
  Ha a piramisépítés marteriális részét kutatjuk, akkor ezt köveknél érdemes kezdeni.
  Érdemes tudni: kozmikus piramis csak egy létezik a világon: a Kheopsz (Kufu). Összefoglaló szöveget Várkonyi: Sziriát oszlopai c könyvéban találhatunk a világ nagyrészén található piramisokról. csak azt nem ismerte Várkonyi, hogy mi köze egy perui inka piramisépítőnek az egyiptomihoz..
  Ha pedig a Keopsz főbb adataival megbírkózunk (l: Várkonyinál) akkor megértjük a piramis funkcióját is. Mert ma ez sem világos többnyire. Ezt a Kheopszot azután nyakra-főre másolták sokan, eltérésekkel az ős és ókorban, de a "kozmikusság" nélkűl, mert ezt valószínű nem ismerték fel. Nem a Kheopsz volt amúgy az első, hanem a lépcsős piramisok, Egyiptomban pl a Dzsószeré.
  Az olyan érdekességek pedig mint a Machu Picchu, egyeltalán nem kitalálhatatlan funkciójúak.
  Nemcsak a nagy építmények lehetnek a mult emlékei, ilyen pl a titokzatos "delhi vasoszlop" is. De ez nem 2000 éves, hanem kb 4800, ugyanis a dátumozások sokszor teljesen fallsak. Azthiszik a Nagy Dátumozók, hogy az ókori ember zökkent elméjű, fadorongos, kovakéses bunkó volt ugyanis..Ennek értelmezése pedig az, hogy volt egy nagyon okos vezető és beavatott réteg és voltak közemberek. A közemberek tudásszintje természetesen sokkal alacsonyabb volt a beavatottakénál. Mint ma. Például a keleti emberek sokkal hamarabb kezdték a vasgyártást, fémművességet mintahogy ezt ma - feltételezéseik alapján- a nagy tudók ill. ennek kinevezettek zengik. De a feltételezéseik úgylátszik bizonyítékok nélkűl is bevésődtek, mint sarkalatos igazságok...hát ezen lazítani kellene. Ha nincs bizonyítékuk, akkor más lehetőségek is szóbajöhetnek.
   
 3. Efike

  Efike Állandó Tag

  Valahol itt van az eb elhantolva. Mindig is szerettem volna tudni, hogy az első bronzkalapácsot a bronzkorban hogyan készítették, hogyan kovácsolták az első üllőt, hogyan készült az első kovácsfogó, mi módon jöttek rá az edzésben rejlő lehetőségekre, ki mondta meg ezeknek az embereknek, hogy az öntött vasnál a kovácsolt vas szívósabb, rugalmasabb?

  Piramisok - különféle méretekben - szinte az egész világon taláhatóak. Lásd boszniai piramisok, kínai piramisok, güimari piramisok, núbiai piramisok, görög piramisok és akkor még nem is látogattunk át az újvilágba. Lehet, hogy más a méret, lehet, hogy mások a piramisok szögei, van köztük sima és lépcsős, de épülhettek volna kúp alakúak is, három,- vagy többszög alapúak is. Mégis mindegyik piramis gúla!
   
  pitti kedveli ezt.
 4. Bihar

  Bihar Kitiltott (BANned)

  A piramisok királya a Kufu piramisa, a kozmikus jegyei okán. Ha a piramisokról -Khufuéról- többet szeretnél tudni ajánlom Várkonyi Sziriát oszlopai c. könyvét. Ebből érthető meg mit is jelent a kozmikusság...nem akármi. És kik művelték ezt a matematikát? A történet hosszú, nem lehet tíz mondatban leírni. A boszniaiakat hagyd ki viszont, ebből egy a szabályos, az un Nap piramis...itt -csak ennél arról van szó, hogy mészkó-dolomit konglomerátumokat faragtak meg, mert nem sok hiányzott a szabályos alakhoz...ennyi. Túristaátverősdit játszik valaki Visokóban...?? Blöfföl és felfúj.
  Nem tünt fel, hogy az atlantiszi népeknek nincsennek piramisai...miért? Na persze erről nincs zöngedmény.
  A bronzot a hunok szerint a kínaiak találták fel, ie. 2500 körűl, vagy kicsit hamarabb. A Selyemút mentén is -nagyjából a Káspiig- 156 db-oi tárrtak fel, mármint bronzüstöt ..Atilla a nagycsata előtt többször jósoltatott a bronz űstből, azt nem tudom miként.
  A vas nehéz kérdés. nem hinnéd el, mióta ismerik és honnan ismerik. Első név aki beugrik Kecső nyilhegykovács neve, de ő olyan régen élt, és olyan helyen... hogy nem is hinnéd. Fiainak szép nevei voltak: Miskolc, Ragyolc, Tiszolc..
  Delhibe az oszlopot odaszállították, nem ott készült, valahonnan még az Indus felső szakaszától elefántozták oda.. A delhi vasoszlop -nem fogod elhinni- a Bihar-Dernő expedíció idején készűlt ie. 2800 körűl. Ők Ordoszból látogatták meg ez a távoli világot. Lényeg: egy helyi fejedelem családját megölték az ellenségei...a fejedelem a családja emlékére készítetett néhány vasoszlopot...Biharékkal, Dernő pedig ezeket "koracélhoz való" ércből öntette. Azaz találtak -mert kerestek- ilyen króm, cink tartalmú ércet errefelé...ekkor is elefántokkal huzatták a helyeikre azután. Ahonnan később (mikor?) Delhibe kerűltek. Tehát a mai Pakisztáné kellene, hogy legyen...Dernő sírja fölé is egy kisebb ilyen oszlop kerűlt Ordosz mellett.
  Atilla "vaskoporsója" sem SZÉN-VAS, hanem dobsinai koracélhoz való ércből van, Nekese -Atilla unokahugának a férje- öntette..Úzdon, Ózdon. A kardokat pedig- a gazdagoknak- nem véletlenűl dobsina ércből készítették---rozsda marja nem ragyog..vagyis ez a sima acélkardokra vonatkozott.
  Maradjumk azonban még a Machu Picchunál..mi is volt a rendeltetése?
   
 5. Efike

  Efike Állandó Tag

  A Sziriát oszlopait már gyerekkoromban olvastam, jó ötvenöt éve. Ami a matematikát illeti, nos itt is van némi kérdés. Például nem tűnt fel neked, hogy a hatos számrendszer szerint épülnek fel a szögek, az óra. Eredetileg a zsidók is használták a hatos számrendszert a péntek esti imához a minjanhoz 6 ember kellett, aztán amikor Egyiptomba vándoroltak, akkor áttértek a tizes számrendszerre és azóta 10 ember kell az imához. Egy időben mindkét számrendszer érvényben volt.
  Kézséggel elhiszem, hogy a magyarok (vagy hunok) voltak a vas mesterkovácsai, de hogyan került akkor Japánba? Ha már a Machu Picchut szóbahoztad, akkor megint csak az a kérdés, hogy hogyan emelték fel azokat a bazi nagy köveket és hogyan munkálták meg őket? Lehet, hogy voltak hivatásos faragómesterek, de szerszám is kellett ezekhez a műveletekhez. És ha megnézel egy maya faragványt, - és értesz is a kövek megmunkálásához - akkor rájössz, hogy ezeket a mai szerszámokkal a mai kőfaragók nem tudják elkészíteni.
   
  kágyula, Horkanto, pitti és 1 másik tag kedveli ezt.
 6. pitti

  pitti Állandó Tag

  Draga jo Staub Ur, nem ertem, hogy honnanveszed a batorsagot hogy draga jo Bihar (alias Ivan) batyankkal vitaba szajjal. Ittal te abbol a bajitalbol amivel a Zalavari Tura megitatta Paal Zoltan ozdi komuves elvtarsat ( a nemet nehez lovessegi bombazas kellos kozepette) aki ennek hatasara hirtelen leirta a 2000 oldalas Arvisurak-at a hunfaju nepek torteneterol?
  Baromira el vagy maradva ettol a tudomanyosan alatamasztott nepmesetol!
  Tuttad te, hogy az emberiseg 7000 eve hasznal tuzet?
  Tuttad te, hogy a Niagara vizeses Canadaban igazabol a Gara zugo magyar kifejezes elferditett hasznalata?
  Tuttad te, hogy az Adam es Eva a templom kertbol (ahol paradicsomot termesztett a plebanos) loptak az almat es ezert lettek kitiltva?
  Tuttad te, hogy a hunok 24 evezos gyorsnaszadokkal szeltek keresztul a Csendes oceant hogy elnevezhessek az Andokban a Titicaca tavat (ka'ka to) ?
  Tuttad te, hogy Jezus hunfaju eredetu volt?
  Tuttad te, hogy Kolompar Abraham 2850-evvel ezelott csak 8-ik lett a 23-ik nagyszalan megrendezett lovagi viadalokban?

  Ha ezeket te nem tuttad akkor baromira el vagy maradva a mai mainstreem kutatasi eredmenyektol es a Bihar (Ivan Batyank) altal propagalt Arvisuraktol.
  Meg mondom oszinten, hogy baromira nem szeretnek a helyedbe lenni....ebbol meg bajod is lehet.
   
 7. pitti

  pitti Állandó Tag

  Egyebkent "A Regmult Emlekei" temarol jut eszembe, hogy nem emlexek, hogy mikor sexeltem utoljara. Kell Cavintont szednem?
   
 8. Kyra2

  Kyra2 Kitiltott (BANned)

  Nem biztos, hogy "Cavinton" a neve annak, amit szedned kellene...:p
   
  kágyula kedveli ezt.
 9. Bihar

  Bihar Kitiltott (BANned)

  Efi, az a helyzet, hogy az ősidökben a japánok is beljebb éltek Ázsiában és nem egy geológiai -ősi- esemény során a a mai, tengerbe csúszott szigeteken...A "beljebb" azt is jelenti, hogy valamiért a tengerppartra -az akkorira- vándoroltak, ahonnan egy kataklizma során becsúsztak az óceánba..az ajnók mellől, ennél nagyobb dolgok is előfordultak a jég felolvadása idején..aza a jégkor multával, Szahalintól a Beringig és Krétától Angliáig...és a sok elsüllyedt szigetig (Atlantisz) . Ezeknek az oka hosszabb azonban.
  A különböző anyagú kövek megrepeszthetőek bizonyos hőhatásokra és ősi -keményebb- kövekkel- megmunkálhatóak. Mivel megmunkálóeszkozöket nemtaláltak, a megmunkálás akár vasszerszámmal is történhetett...Szerintem szándékosan hallgattak erről, mintegy titok volt, a hogyan és a kik? Bizony, a KIK?? A megmozgatás fizikája pedig...szóval földműveket építettek, lejtőket és ezeken görgőkkel, egykarú emelőkkel.....Mint írtam az őskori emberek krémjei, beavatottjai tudtak gondolkozni, talán ha a sumérokra gondolsz...
  Sokkal konkrétabb elképzelésem van viszont Machu Picchuról...de ezt a megfejtést Rád bíznám. Nem nyitok ugyanis vitát senkivel erről.
  A sziriát oszlopait éppenhogy javasolom hogy olvasd újra, gyermekkorod óta ugyanis sokminden történt és ezzel öszevetheted..ez fontos alapdolog lehetne. De Daniken sem volt éppen gondolatok nélkűl.
  A számrendszerek kialakulása időigényes volt, minden népségnél. A hunok pl a tízest használták még a hadseregeiknél is, Vajk István is használta, Dzsingisz is a mongoloknál..ugyanakkor a "civileknél" a tucat is felbukkant. Ezt valami praktikus dolog motiválhatta szerintem.
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 10. Efike

  Efike Állandó Tag

  Szóval kedves Bihar, most csúsztattál egy kicsit, mert a jégkorszak előtt még nem ismerték a vasat. Amikor ezek a hatalmas földmozgások kezdődtek, akkoriban még az ember sem nagyon létezhetett a Földön. Abban igazad van, hogy vannak kövek amelyek hőhatásra megrepeszthetőek, de ahhoz bizony hatalmas hő kell. Itt nem kis kavicsokról van szó, hanem többtonnás kőtömbökről.
  Daniken nem hülye, hanem megszállott. Nagyon jó meglátásai vannak.
  A hatos számrendszert - a sumérok is azt használták - annak tulajdonítom, hogy azoknak a földönkívülieknek, akik az emberi kultúra alapjait lerakták, hat ujjuk lehetett. Kézenfekvő a szó szoros értelmében, hogy a 6, 12, 24 számsor a számukra természetes volt. Ha emberi eredetű lenne, akkor használnánk pl. a gon-t, ( http://hu.wikipedia.org/wiki/Gradián ) ami a teljes kört 400 részre osztja, a deréxög 100 gon. És nem tizenkét hónap lenne egy évben, csak 10. Attól még lehetnének évszakok. Csak akkor egy hónapnak több napja lenne, mint az átlag 30. És az időt is másképpen mérnénk.
   
  Aariella kedveli ezt.
 11. Efike

  Efike Állandó Tag

  Tisztelt Pittis úr,
  örömömre szolgál, hogy két üveg BéNyuSzeVi pálinka között fáradt pilláit erre a topicra emelte. Természetesen tudomásom van arról, hogy többezer éve a Moshe rabénunak az Isten a kőtáblákat magyar nyelven és rovásírással adta át, ezért csapta Moshe rabbénu a földhöz mérgében, mert nem volt egyetlen tolmács sem a kivonuló zsidók között, aki megértette volna. Ekkor stikában faragtak két új követ és a Moszád szellemi irányításával új Tizparancsolatot írtak.
  Természetesen tudok arról is, hogy Kolomp-busz Kristóf fedezte fel Amerikát, habár a magyarországi kisebbségek szülőföldjére akart eljutni tengeri úton, mert a repülőre nem engedték felszállni karddal az oldalán.
  Ádám és Éva mindig gyanús volt nekem, mert sokat pusmogtak annak idején Önnel. Hallottam, amikor azt magyarázta nekik, hogy Adam az azt jelenti, hogy föld, vagyis a paradicsom ami benne terem az az övé. Hava (magyarul Éva ) fülébe pedig azt pusmogta Ön, hogy az almának Viagra tartalma van és okvetlenül meg kell haraptatnia Ádámmal, ha jót akar szekszelni. A harapástól viszont Ádámnak ádámcsutkája nőtt és erről tudja mindig - Cavinton nélkül is - hogy tartozásai vannak a női nem irányában.
  Jézus természetesen hunfajú volt, erről nincsennek kétségeim. Ha zsidó lett volna, akkor a Tóra említést tenne róla.
  Kolompár Ábrahámot jól ismertem, tudtam arról is, hogy 7 induló közül a nyolcadik lett.

  Na végre kezdem magam jól érezni a fórumon :34:
   
  kágyula és Kicsi Fecske kedveli ezt.
 12. pitti

  pitti Állandó Tag

  Mar elnezest de ezt sem tuggya jol a Paal Zoli. Lehet, hogy a csapos Tura felhigitotta a bajitalt es nem muxott rendesen.
  A harom "nagy" piramidon tobb mint 12000 eves. A Dzsoszer akkoriban meg csk pendeles kolok volt.
  A puha 2 tonnas kovekrol es szallitasukrol annyit, hogy vannak ott 20-50 tonnas granit blokkok is aminek a kitermelo hely majdnem 1000 kilometerre van.
   
  Efike kedveli ezt.
 13. Efike

  Efike Állandó Tag

  Csatlakozom az előttem felszólaló úr véleményéhez, kiegészítve azzal, hogy egy ferdeszemű sárga ember régebben ki is akarta próbálni a kövek faragásár és mozgatását, de végül is szégyenszemre darukat kellett igénybe vennie. Végül az egyiptomiak a próbálkozásnak véget vetettek.
   
  Mayra kedveli ezt.
 14. Bihar

  Bihar Kitiltott (BANned)

  Van itt lejjebb egy humor topic, ahol mély és megkülönböztetett micsodával várják a magukat humorosnak gondoló sapienseket. Szegény Mózes, amikor a csipkebokrot felgyújtotta nem gondolta, hogy ebben mások is megpörkölödnek és ezért ÁBRAHÁM MEGHARAGSZIK...Kánaán homokos sivatagjában. Namost aztán bajban vagyok..Hiába, aki pálinkát emleget az lehet, hogy csak tevekakáról álmodik...azzal dobálódzik az élet márcsak ilyen Éa és Ada világában. Ja és ki beszélt, énekelt itt Jézusról, az újjászületette priszli?
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 15. Efike

  Efike Állandó Tag

  Bihar, mint látom te még új vagy ezen a fórumon, ezért nem is igazán érted a mi nyelvünket. Ezt a topicot azért nyitottam, mert azt hittem, hogy Pitti is elment, mint sokan a régiek közül. Pedig amit ő elkezdett, azt folytatni kell. Pitti az annunaki tudományok címzetes és rendes akadémiai pedellusa, a sumér ékírás verseny vörösdiplomás helyezettje és a 100 méteres ámokfutás olimpiai bajnoka. Akárhogy is, de amit ebben a témakörben mond, arra oda kell figyelni. Le a kalappal előtte, mert különben leveri.
  Az annunakiakat és az Avisurat nem kellene összekeverni. Egyszerűen azért, mert az előbbi bizonyított történelmi tényeken alapszik, az utóbbi pedig a magyarok felsőbbrendűségébe vetett hitet próbálja táplálni.
  Függetlenül attól, hogy a Kárpát-medencébe érkező magyarok és a hozzájuk kapcsolódó törzsek milyen tudással, technológiával rendelkeztek, tudomásul kell venni, hogy a Kárpát-medencében élő és magyarul beszélő nép, már messze nem ugyanaz, számos más nép fiaival keveredett, vagy saját jószántából, vagy erőszakos közösülés által. Csak mást ne mondjak, a Magyarországon 150 évig állomásozó baráti török hadsereg katonái sem voltak herélt eunuchok. És jártak azon a tájon labancok is, franciák is, olaszok, románok, szlovákok, lengyelek, és természetesen a felszabadító szovjet Vörös Hadsereg akiket az sem nagyon érdekelte, ha a fiatal magyar lányok öregasszonynak öltöztek. És akkor még nem is söröltem fel az összes nációt.
  Ha az avisura elmélet igaz lenne, akkor a jó öreg Anonimus barátnak nem kellett volna a magyarok nyomait keresnie és Kőrösi Csoma Sándornak sem kellett volna Tibetig vándorolnia és Darzsilingban meghalnia.
  Ettől függetlenül mindenkinek szive joga, hogy abban higyjen amiben akar.
   
  kágyula és Horkanto kedveli ezt.
 16. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  A kárpát medencébe a magyarok Attilával érkeztek, és Árpád visszajött a népével. Itt nagyon sok magyar tartózkodott már Árpád bejövetelekor is. Mikor egy uralkodó meghal, akkor kiürül az ország? Mikor új uralkodó lép a színre akkor meg megtelik? Az uralkodók jönnek-mennek, a nép marad. A magyarok hitvilgát nagyon megtépázta a zsidókresztény időszak. Mondhatom, hogy kigyomlálták a nép emlékezetéből. Én örömmel üdvözlöm minden szunnyadó magyar hagyomány felébredését. A hagyományokat nem a profok őrizgették, hanem a pásztorok, a falusi emberek, és akár a kohász, és a gyárak üzemének dolgozó emberei.
  Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
  Sok szeretettel Erzsi.kiss
   
 17. Efike

  Efike Állandó Tag

  Eltértünk a topic témájától - de ez valamikor régen is így volt és ezért nem okoz lelki megrázkódtatást.
  A magyarság honfoglalás előtti történelmét nevezzük őstörténetnek, tehát a néppé válástól a honfoglaló harcok befejezéséig, vagyis kb. a 907-es pozsonyi csatáig.
  A kalandozások kora a pozsonyi csata előtti időktől kb. 970-ig terjed, több mint hat évtizedig.
  Ha a magyar őstörténeti időket vizsgáljuk, akkor rögtön szembetalálkozunk azzal a súlyos problémával, hogy nagyon kevés forrás segít bennünket, a bizonyítható tények összegyűjtésében.
  Korai történetünkről nincsenek írott emlékeink, csupán régészeti, nyelvi és néprajzi források segítenek.
  Később viszont, amikor a magyar törzsek megindultak Európa irányába, és a magas civilizációjú társadalmak közelébe értek (pl. Bagdadi kalifátus, Bizánci Birodalom, ruszin fejedelemségek) felfigyeltek ránk ezen kultúrák, és írott források kezdték dokumentálni szokásainkat, megjelenésünket és vándorlásunkat. Sajnos ez csak 830 körül következett be.
  Atillával aki 670 körül érkezett az avarokkal történt az első honfoglalás és a második amit már Árpád és a hozzá csatlakozott törzsek bevonulásával azonosítunk.
  Magyarországon - pontosabban azon a területen, amelyik később Magyarország lett - a honfoglalás előtti időkben is éltek és TEMETKEZTEK zsidók, ennek számos történelmi nyoma van. Pl. Sárváron egy IV. századból származó zsidó temetőt tártak fel. Sopronban a zsidóságnak a IX. században saját temetője volt. Ezen túl a honfoglaló magyarokkal 895-ben kazár törzsek is érkeztek, akik hazájukban a zsidó vallást gyakorolták.
  Mindezen történelmi tények tükrében Kicsi Fecske nem szerencsés arról értekezni, hogy
  Úgy a kazárok miatt, mint a kalandozások során találkoztak az egyistenhittel, így István király dolga nem is lehetett nagyon nehéz, amikor a népet a keresztény hitre téríttette.
   
 18. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Főleg, hogy a magyarok már Attila idején is egyisten hiten voltak. De lehet az elferdített magyar történelmet tárgyalni, vagy a valóban megtörtént magyar történelemmel foglalkozni. Európában első pillanattól fogva ferde szemmel néztek a magyarokra, mert összeszokott, egyistenhitű, magabiztos nép volt. Egyébként ha nem így lett volna, akkor hogyan tudott volna akkora csapatot akár Attila, akár Árpád mozgatni? Tavaszi hóolvadástól a fagy beálltáig megtenni azt a hatalmas utat? És ha nem fogadtak volna fogantatási tilalmat, mennyi asszony, mennyi újszülött csecsemő halt volna meg az úton? Mennyi marhát kellet szállítani, hogy azt a nagy néptömeget táplálja? Minden elismerésem a parancsnokoknak, és a szavukat tartó népnek. Nem kis teljesítmény volt. Itt is elmondom, mintmár pár topikban megtettem. A magyaroknak már az őshazában egyisten hitük volt. Hittek az Öregistenben, vagy más szóval az Atyaistenben, hittek a Nagyboldogasszony Istenanyában, akit a katolikusok átkereszteltek szentlélekké, hittek a fiú Istenben, vagyis Jézusban. Tehát már a kárpátmedencébe bejövetelükkor is ismerték a Szentháromságot, az Atyaistent, és a Fiúistent Jézust, és az Anyaistent, amit a római zsidókeresztény katolikusok kigyomláltak a hitvilágukból. A szentlélek egyértelműen hogy létezik, hiszen minden testtel rendelkező embernek van lelke, van teste, van szelleme. De anya nélkül nem születhet gyerek. Egy férfi sem képes gyereket szülni, csak nemzeni. A háromlábú szék, két lábúra vált, így nagyon bizonytalanul áll a lábán. A szerzetesek erőszakkal térítették meg a magyarokat a pápa rendszerre. De hát a görögkatolikusok sem ismerik el a pápaságot, akkor ők is pogányok? Nem hinném....
  Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
  Sok szeretettel Erzsi.kiss
   
  V.T. kedveli ezt.
 19. Efike

  Efike Állandó Tag

  Kicsi Fecske, Kicsi Fecske! Általában gyors felfogású vagyok, de nem egészen értem, hogy mire is szeretnél kilyukadni. Az ősmagyarok hitét összeborzolni a zsidó egyistenhitből kialakult katolikus Szentháromsággal, több mint botorság! Miután írtam volt, hogy az ősmagyarokról semminemű írásos emlék nincs, a honfoglalás előtti időkről - és ehhez aztán igazán semmi köze nincs a "zsidókeresztény " vallásnak - merő feltételezés arról beszélni, hogy miben hittek és miben nem. Attila, és Árpád korában a törzseket a közös érdek fogta össze és nem a közös vallás. Csak azt tudjuk biztosan, hogy a kazárok a zsidó vallást gyakorolták - tehát az egyistenhitet - a többi törzsről nincs feljegyzés. Zsidókeresztény vallásról meg nem lehet beszélni, mert olyan NINCS! Van viszont zsidó-keresztény KULTÚRA de az más káposzta. A két vallás között annyi a különbség, hogy az Ótestamentumot (vagy Tórát) mindkét vallás elfogadja és vallja, de a kereszténység hozzáírt egy Újtestamentumot is, amely Jézus tetteivel, keresztrefeszítésével foglalkozik. Ennek a két nagy műnek az irodalma a zsidó keresztény kultúra alapja. De közös vallás - zsidókeresztény - nincs. Nota bene, az iszlám is magáévá tette az Ótestamentum (Tóra) egyes részeit.
  István királynak érdeke fűződött ahhoz, hogy a letelepedett törzseket közös vallásra tárítse, így irányíthatóbbá váltak és nem volt kitéve a vallást már felvett és gyakorló nyugati hatalmak fenyegetéseinek, vagyis békében építhette az országot. Azért ez a térítés nem volt teljesen zökkenőmentes, gondolj csak Szent Gellért püspökre, akit István király halála után a Vota féle pogánylázadás résztvevői elfogtak és a Kelenhegyről a mélységbe löktek.
   
 20. pitti

  pitti Állandó Tag

  En ottan mar votam, de belerohantam a draga jo Paal Zolibatyank altal leirt humortomegbe. Sapiensileg.

  Ez a Mozes pasas meg sok masra se gondolt. Kepzeld el a tuzolto kapitanyt hogy fel lehetett haborodva a gyujtogatas lattan. Azt nem mondanam, hogy az Abrahamnak ezzel kulonosebb gondja lett volna, mert homokkal baromi jol lehet tuzet oltani es annak nem voltak hianyaban.

  Szerinem is, de ezt nem igazan akartam hangoztatni...
   
  Efike kedveli ezt.

Megosztás