A "gombaformájú" sziklaszigetekre - Mikor indulunk?

Georgina Bojana témája a 'Utazzunk együtt!' fórumban , 2016 Február 8.

 1. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  A Csendes-óceánból, a Fülöp-szigetektől nyugatra zöld növényzettel borított, több száz gombaformájú, sziklasziget emelkedik ki. Látványuk lenyűgöző, nagy részük teljesen lakatlan :)
  Palau, igazi földi paradicsom, amely közel 250 szigetéből mindössze 12 lakott, ezen osztozik a nagyjából 21 ezer lakó. Érdekesség viszont, hogy legismertebb nevezetességei pont a lakatlan területei, ezek együttesen a Rock Islands elnevezést kapták. Az óceánból kiemelkedő sziklaszigetek mészkőképződmények, amelyeket az erózió alakított gombaformájúra. Összesen 47 négyzetkilométert foglalnak el és a legmagasabb pontjuk is mindössze 200 méter. A szigetek egy részéhez fehér homokos tengerpart is társul, itt lehetőségük van a turistáknak napozni, de varázslatos élményt jelenthet a búvárkodás is, amely során megcsodálhatják az óceán pazar élővilágát.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Egy sziklasziget - közelről:

  [​IMG]

  Varázslatos látvány, s a tömegek? - Sehun, itt lehetne meditálni :o
  [​IMG]

  Elképesztően mesés :hurra:
  [​IMG]

  [​IMG]
  Itt, ezen a szigeten is verhetnénk sátrat :cool:
  [​IMG]

  Itt még alagút is van?! Át is kukucskálhatunk!

  [​IMG]
  Fotók: amusingplanet.com, wired.co.uk
   
 2. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Nohát, nohát, el vagyok keseredve... Nincs jelentkező, hogy mikor indul(hat)nánk?!
  :hurra:
  G.B.
   
 3. TücsökTímea

  TücsökTímea Állandó Tag

  Az a baj ezekkel Georgina, hogy elég bozótosnak látszanak és lehetnek rajta már csúszómászó lakók, akik kellemetlenkedhetnének. :)
   
  Melitta kedveli ezt.
 4. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Kedves TücsökTímea,
  erre látod nem is gondoltam. Akkor én is csak repülőgépről nézegetem... Ott nem fenyeget(het)nek ilyen csúszós-mászós állatkák...
  Igaz, az alábbi fotón, még a gyík is kinevet mindkettőnket, hogy ennyire félünk tőle.
  [​IMG]
  G.B.
   
 5. TücsökTímea

  TücsökTímea Állandó Tag

  Kedves Georgina
  Talán Bear Gryllsnek volt egy filmje a kígyók szigetéről? Azóta fenntartásaim vannak az ilyen kis szigetekkel :D
   
 6. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Nagyon is megértem.
  Igaz, az itt leírtakat most elképzelhetetlennek tartod, pedig nem mese, igaz a történetem.
  Tavaly nyáron történt, a kertünkben a kerítés tövében régi tetőcserepek voltak felsorakoztatva. A tetőcserepek alatt/között egy aprócska zöld gyíkocska otthonra talált. Magam sem hittem, amikor azt láttam, hogy "betalpalt" a konyhánkba, fel a tornác egyetlen lépcsőjén, máig nem tudom, hogyan tornázta fel magát és rendületlenül beindult a szobába. Ott van a kutyámnak a "fészke", párnája, s a gyíkocska beleült a közepébe. Röfi kuttty, kint bóklászott, csendben figyeltem a szoba ajtajából mi lesz tovább? Közben kivettem a hűtőből a párizsit és két szeletet levágtam belőle. Egyiket nagyon felapítottam, a másikat kevésbé. Lassú, de biztos léptekkel a kutya-birodalomhoz közelítettem. Gyíkocska kinyújtotta a nyakát és figyelt. Fejecskéjét egyik oldalra billentve. Lassan letettem a nagyon apróra vágott párizsi darabkákat, amit előzőleg egy szalvétára tettem. A gyíkocska nézte, nézte, de azt is, ahogyan távolodom. Majd megkóstolta és pár pillanat múlva üres volt a szalvéta.
  Közben Röffff kutya megérkezett és leült. Gülü szemeivel csak lesett ki a fejéből és nem értette a helyzetet. A gyíkocska nem tágított. Röfff megelégelte, majd ugatni kezdett. Gyíkocska akkor sem moccant. No gondoltam, tennem kell bármit is. Nagyméretű (békebeli) vaslemezből készült szemétlapáttal közeledtem és egy kisebb seprűvel, rásegítettem a gyíkocskát a lapátra. Lehajolva, óvatosan "utaztattam" a tornácunk lépcsőjéhez. Ő ezt természetesnek véve, alig akart a lapátról lemászni, a kis seprűvel, óvatosan le kellett tolnom.
  Másnap ismét megjelent a gyíkocska, s ez történt kb. két héten át.
  Szinte már vártam.
  Röfff folyamatosan tanácstalan volt, nem tudta, milyen állat ez.
  Két hét után hiába vártam a már előre felaprózott párizsival, nem tudom azóta sem merre lehet. No ez a kedves, barátságos kis gyík - a bátorságáért - megszerette magát. Ezt nehezen vallom be, igaz, megsimogatni nem volna rá kedvem, de tény, hogy aranyos volt.
  G.B.

  A diófa alatti fűben könnyen elbújhat a kis párizsit szerető gyíkocska...
  [​IMG]
   
 7. TücsökTímea

  TücsökTímea Állandó Tag

  Aranyos :)
   

Megosztás