2016 - Olimpia - Rióban - érdekességek, mindenféle itt

Georgina Bojana témája a 'Sport' fórumban , 2016 Július 20.

 1. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Nem tetszik, mert valóban nem tetszik ahogyan az ifj. Knézy él. Olvastam feleség verésről is. No, de manapság ez a jelenlegi médiában egyáltalán nem érdekes. Lásd a "Vak komondort". Ott is, milyen hosszú időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a hazudozó, verő-embert kidobják a munkahelyéről. Vígan és dölyfösen intézte a rábízott ügyeket, pedig az én tudomásom/olvasatom szerint vezető ember csak az lehet(ne), akinek makulátlan az élete. Közszereplő is az lehetne. No, most, ha azokat, akik nem ilyenek, mind - mind szélnek eresztenénk, jelenlegi kormányunkban, egyéb vezető pozíciókban lévő emberek zöme lecserélendő lenne.
  No, de manapság ez nem gond, ha bárki "saras", legfeljebb a haverok "lenyalják", szép tisztára. No meg az ügyvédek jó pénzért.
  Ennyit ebben a témában.
   
 2. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Drága a külföldi mobil netezés...
  [​IMG]

  Az ötszörös olimpiai érmes Ucsimura Kóhei, a japán szertornász, megfeledkezett arról, milyen drága is a külföldi mobil netezés. Brazíliában töltötte le a telefonjára napjaink legnépszerűbb játékát. A szolgáltató jelezte, hogy ez 500 ezer jen, azaz kb. 1,3 millió forintos lesz a telefonszámlája. Ucsimura akkor töltötte le a Pokémon GO-t, amikor megérkezett az olimpia előtti utolsó edzésére, São Paulóba. Ezután játszott is vele és bár a Pokémon GO nem használ túl sok mobilnetet, külföldön mobil netezni nagyon drága, még akkor is, ha az ember csak rövid ideig teszi.
  Hatalmas szerencséjére a szolgáltató kivételesen elnéző volt a japán olimpikonnal. Egy rövid ügyfélszolgálati telefonálás után visszamenőleg is megadták neki a napi 30 dolláros (kb. 8 ezer forint) roamingtarifát.
   
  Charly2016 kedveli ezt.
 3. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Sporttörténelmi pillanat!

  Kate és Helen Richardson-Walsh az első azonos nemű házaspár, amelyik egy csapatban lépett pályára az olimpiák történetében.
  A brit női gyeplabda-válogatott két játékosa, lánykori nevén Kate Walsh és Helen Richardson, 2013-ban esküdött örök hűséget egymásnak. Azzal írtak történelmet, hogy a riói olimpia szombati versenynapján mindketten szerepeltek az ausztrálok ellen 2-1-re megnyert mérkőzésen.

  [​IMG]
   
  CasaLoma kedveli ezt.
 4. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Magyar férfi úszók elődöntősként a 200 méter pillangón - a legjobb idővel jutottak a középdöntőbe
  [​IMG]

  Kenderesi Tamás
  a Rióban, már 19. olimpiai aranyérmét begyűjtő amerikai Michael Phelpsszel egy futamban úszott, 1:54.73 perces idővel meg is nyerte.
  Phelps csupán harmadik lett.
  [​IMG]


  A következő futamban Cseh László 1:55.14 perces idővel nyert,

  [​IMG]

  így mindkét sportolónk a két legjobb idővel jutott a középdöntőbe.
  *
  Amiért nem örömködünk, az az, hogy a női 200 gyors előfutamából Verrasztó Evelyn és Késely Ajna nem jutottak tovább.
   
  CasaLoma kedveli ezt.
 5. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  9-9 döntetlenre végzett Ausztráliával – a magyar férfi vízilabda-válogatott
  Az iramra nem lehetett panasz
  [​IMG]

  A második olimpiai csoportmérkőzést követően
  [​IMG]
  Benedek Tibor, szövetségi kapitány értékelése:

  - Harcos, kemény mérkőzés volt, az ausztrálok remekül alkalmazták a szoros emberfogást. Nem értünk fel idejében, ezért rövidebbek voltak a támadásaink. Több egyéni teljesítmény kell még, hogy téthelyzetben is tudjunk gólt lőni. Sokkal összetettebb ausztrál csapat volt a mai, mint a tegnapelőtti. Az elmúlt három évben bebizonyosodott, hogy mindig nehéz dolgunk van az ausztrálokkal.
  Ha ebben a pillanatban nem is örülök, de jó tanulság volt ez a mérkőzés. Tegnapelőtt még örültünk a döntetlennek, ma már nem. Jó kis pofon volt. Kiegyensúlyozott a mezőny, minden meccsen észnél kell lenni, mert egy-egy gól dönt a végén.
   
  CasaLoma kedveli ezt.
 6. Charly2016

  Charly2016 Állandó Tag

  Drukkolok nekik, nagyon mélyről, szenvedésből jöttek. Gondolom, ezzel többen így vagyunk, hogy együtt érzünk velük.
   
 7. Charly2016

  Charly2016 Állandó Tag

  Köszönjük az infót!
   
 8. Charly2016

  Charly2016 Állandó Tag

  Soha nem árt előbb tájékozódni, s azután telefonálni. Részemről az sms.
   
 9. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Gratuláció és sok szeretet!
  A riói olimpián a menekült versenyzők csapatában induló, 18 éves Yusra Mardini a szombati napon a 100 méteres pillangóúszás egyik előfutamában állt rajtkőre. Bár az eredménye nem volt elegendő a továbbjutáshoz, a futamát megnyerte. Ahogy arról korábban beszámoltunk a versenyt élőben közvetítő sportcsatorna riportere, ifjabb Knézy Jenő, Mardini nevét meg sem említette az indulók között. Még akkor sem mondta ki a nevét, amikor elsőként csapott a célba, pedig három versenyzőtársáról, akik mögötte végeztek, nem feledkezett meg.
  Nem mindegyik MTVA-s ennyire feledékeny. A magyar-szír származású riporter Al Ghaoui Hesna, aki jelenleg a Bábel – Hesnával a világ című műsor házigazdája, az alábbi posztban gratulált a Facebookon Yusra Mardininek:
  [​IMG]
  Al Ghaoui Hesna
  "Tiszta szívből gratulálok Yusra Mardininek a futamgyőzelméhez az olimpián! Hatalmas teljesítmény ez, főleg tekintetbe véve, hogy min kellett keresztülmennie az elmúlt évek során. Szíria egyik nagy úszóreménysége volt, amikor kitört a polgárháború. A vérontás megfosztotta őt az álmaitól és az otthonától is. Amikor a házukat és az uszodát is bombatalálat érte, elmenekült a testvérével együtt az országból. 19 ember köszönheti neki az életét, mert vállalta, hogy a háborgó tengeren kiszáll a kis hajóból és inkább a vízből segít a csónakot navigálni. Tudta, hogy meg is halhat - nyilatkozta később - mégis próbált az egész szörnyű út során mosolyogni és viccelődni, mert a csónakban ült egy hat éves gyermek is, akit így próbált meg felvidítani. Az ilyen emberekről nem hallgatni kell, hanem kiemelni őket: bár mindenki példát venne Yusra-ról, az emberségéről és a végtelen kitartásáról!"
  [​IMG]

  (Ezek után szinte forrt a Facebook, nagyon sok hozzászólás és megosztás történt. S,ennek őszintén örülünk! - G.B.)
  2,1 ezer2,
  60 hozzászólás
  601 megosztás
   
 10. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  A cselgáncsversenyek döntőjében Ungvári Miklós az 5. – Karakas Hedvig pedig a 7. helyet szerezte meg

  [​IMG]

  A Londonban ezüst érmet elért Ungvári Miklós ellenfelétől, Urujovtól kikapva a vigaszágra került. Az amerikai Delpopolót legyőzve a belga flamand Dirk van Tychelttel került össze a bronzéremért. Belga ellenfele karfeszítéssel győzte le. Így Ungvári Miklós a negyedik olimpiáját így, az 5. helyen zárta a 73 kg-os csoportban. A másik bronzmeccsen a grúz Shavdatuasvili ipponnal győzte le az izraeli Sagi Mukit. Az aranyérmet a japán Ono Shohei kapta, aki az Ungvárit megállító Urujovot dobta el ipponnal.
  [​IMG]
  Ungvári Miklós - fehérben
  *
  A női 54 kg-os mezőnyben induló és a későbbi aranyérmes brazil Rafaela Silvától a legjobb nyolc között szoros vereséget szenvedő Karakas Hedvig jukóval kapott ki a tajvani Lien Csen-Lingtől, így a hetedik helyen zárta a küzdelmeket.
   
 11. dzsefff

  dzsefff Állandó Tag

  Köszönjük Katinka,Te vagy a legHOSSZABB ;)

   
 12. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  BRAVÓ - BRAVÓ Hosszú Katinka! - sokszorosan is - BRAVÓ és GRATULA!
  [​IMG]
  a újabb siker, újabb aranyérem!
  [​IMG]


  [​IMG]

  Shane Tusup a Himnusz szövegét még nem tudja magyarul, de amióta Hosszú Katinka párja, az amerikai úszó edzőnek ez a kedvenc „száma”.

  [​IMG]
  Hosszú Katinka e
  gy maga annyi győzelmet szerzett, mint például a brit, a spanyol, a francia és a német küldöttség együttvéve.

  Eddig még senki nem volt kíváncsi a véleményemre – folytatta Shane. – Ezt nem panaszképpen mondom, csak megállapítom. S hogy miért nincsenek más tanítványaim? Néha ez az egy is sok, de komolyra fordítva a szót, senkit nem fogok rábeszélni, hogy én készíthessem fel, ráadásul az év kétharmad részében úton vagyunk. Egy darabig még csak Katinkával alkotunk csapatot.
  *

  A magyar küldöttség a 6. az éremtáblázaton.


  .
   
 13. CasaLoma

  CasaLoma Állandó Tag

  [​IMG]
  Nálam ez a kép mindent visz! :)
   
 14. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Jó híreink:
  Szilágyi Liliána harmadikként végzett a futamában 2:06:99-es idővel, ami a 4. legjobb idő.
  [​IMG]

  Imre Géza
  [​IMG]
  kezében volt az olimpiai aranyérem, végül elveszítette a férfi párbajtőr egyéni döntőjét Imre Géza a riói ötkarikás játékokon.
  A magyar sportoló már 14-10-re is vezetett a dél-koreai Pak Szang Jung ellen, de végül 15-14-re kikapott és ezüstérmes lett.
  pedig férfi párbajtőrön jutott az olimpiai elődöntőbe.
  *
  Rossz hírünk:
  A címvédő Gyurta Dániel a 17. időt érte el a 200 méter mell keddi előfutamában a riói olimpián, így nem jutott be az elődöntőbe. A szám háromszoros világbajnokaként az UTE 27 éves úszója 2:11.28 perces idejével két századdal szorult ki a legjobb 16 közül.

  [​IMG]
  Gyurta Dániel
   
 15. CasaLoma

  CasaLoma Állandó Tag

  RIO 2016: A 4. NAP UTÁN A HARMADIK HELYEN ÁLLUNK AZ ÉREMTÁBLÁN
  Magyarország négy arannyal, egy ezüsttel és egy bronzzal a harmadik helyen áll az éremtáblázaton a riói olimpia negyedik napja után!

  Kenderesi Tamás bronzérmet szerzett! :)
   
  Melitta kedveli ezt.
 16. dzsefff

  dzsefff Állandó Tag

  Köszönjük Katinka,ez megint nagyon HOSSZÚ volt :)
   
  CasaLoma kedveli ezt.
 17. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  A Riói Olimpián az első brazil olimpiai aranyat egy 57 kilós, Rafaela Silva nyerte. Nem hinnénk pedig igaz, az akarat mindent legyőz - még a leghátrányosabb élethelyzeteket is. Mivel Ő a hírhedt Isten városában Cidade de Deus-ban nőtt fel. Innen jutott el a dobogó tetejére. A lelátón ott tomboltak barátai és rokonai.

  [​IMG]
  Ő Rafaela Silva, a riói olimpia első brazil bajnoka (Fotó: Reuters)

  [​IMG]
  Aki Karakas Hedviget is legyőzte a nap folyamán (Fotó: Reuters)

  [​IMG]
  Ez Cidade de Deus, az Isten városa favela. Vagy, ahogy a lakók mondják, comunidade, tehát közösség (Fotó: AFP)

  [​IMG]
  Itt született és nőtt fel Rafaela Silva (Fotó: AFP)

  [​IMG]
  Gyakran verekedett, mert ha nem ütött, őt ütötték. Aztán elment dzsúdózni (Fotó: AFP)

  [​IMG]
  Edzője kikötötte: csak akkor vizsgázhat, ha nem keveredik bajba az utcán (Fotó: AFP)

  [​IMG]
  A londoni olimpia kudarca után majdnem abbahagyta. (Fotó: AFP)

  [​IMG]
  Rióban tele volt a csarnok barátaival, rokonaival, akiknek ő vett jegyet. Győzelme után, boldogságában kiugrott szerettei közé (Fotó: AFP)

  [​IMG]
  A favela gyermekeinek ajánlotta aranyát (Fotó: Reuters)

  [​IMG]
  „Csak Isten a megmondhatója, mennyit szenvedtem, és mennyit tettem, amíg elértem ide” – áll a tetoválásán.
  *
   
  CasaLoma kedveli ezt.
 18. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Az aranyérmek alig több mint 1 %-ban - pontosan 1,2 %-ban- tartalmaznak aranyat, 99 %-ban ezüstből állnak.
  Az arany főleg az aranyérem bevonatát adja. Ezért nem érdemes az a próba. Méghozzá úgy, hogy harapdálják az érmeiket a dobogón.
  [​IMG]

  Hagyomány, a történészek szerint így tesztelték azt, hogy az aranyérmek valóban tiszta aranyból vannak/voltak-é?
  S, mivel ez már nem így van, legfeljebb fogaik épségét kockáztatják a nyertesek.
  Az 1912-es stockholmi olimpia volt az utolsó, amikor még tényleg aranyból készültek az aranyérmek.
   
 19. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  A riói Maria Lenk Úszóközpont egyik medencéjének kék színű vize szerdán, - zöldre váltott:o
  A műugró medence vize gyanúsan zöld színű lett, ráadásul -- kifogásolhatóan -- átlátszatlanná változott. A vízilabdásoké hagyományosan a kék színű maradt. Nem biztos, hogy bárki is vállalkozik ezek után, hogy leugrana a toronyból. Nyomoznak, hogy mi történhetett.
   
 20. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  A talány már NEM talány :o

  [​IMG]

  Miért viselnek a úszók egyszerre 2 sapkát?

  Az oka prózai a két sapkának viselésének, amelyeket a futamok után, szinte azonnal rángatnak le a fejükről. No, de miért is viselnek 2 sapkát, amikor - szerintünk - 1 is elég volna.
  A 2 sapka biztonságosabban tartja meg a szemüveget, aminek a tartója az alsó és a fölső sapka között feszül.
  Összegzésképpen: a külső szilikon sapka jobban megtartja az alakját, kevésbé gyűrődik, mint a belső. Így kisebb a vízben való ellenállás is. Dave Salo amerikai úszóedző 2012-ben kimondott véleménye szerint ez a jobb, sikeresebb megoldás.
   

Megosztás