2012-ről érthetően

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Állítólag találtak valami maja naptárt, ami még 7000 évre előre van dátumozva...........a világvége után.........
Biztos valami tréfás maja véshette üres perceiben...
 

Mayra

Állandó Tag
Állandó Tag
Állítólag találtak valami maja naptárt, ami még 7000 évre előre van dátumozva...........a világvége után.........
Biztos valami tréfás maja véshette üres perceiben...


Igen, találtak, de szerintem, még ez után is találnak valamit, mint ahogyan ez lenni szokott "tudományos körökben". Akkor már inkább az üzenetek akárhonnan...
 

Bezi555

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Nem tudom ki hogy van vele, de számomra már ott észrevehetőek a változások, hogy soha nem változtak pillanatok alatt a dolgok szinte alig zárok le valamit, máris ott a következő... nem is beszélve arról, hogy rohannak a hónapok!
Összességében pedig úgy látom, hogy minden egyes helyzet és döntés terel valamilyen irányba és mindenből tudok valamit tanulni. Soha nem volt annyi spirituális élményem, mint mostanában! Szóval bármi is jöjjön, én kíváncsian várom!
Szép napot Mindenkinek! :)
 

VGNewL

Állandó Tag
Állandó Tag
A maja naptárnak nincs vége. Nem 1 maja naptár van, hanem több (16, más források szerint 18-20).
A maják időszámítása nem lineáris, hanem ciklusokban gondolkozik. A fontosabb, mindennapokban használtak
a 365-ös ciklus a Haab (18x20 + 5 nap), és a csillagászati év (13x20 + 1 ún. időn kívüli nap - green day).
A Tzolkin azaz a Szent év 260 napos ciklussal (13x20), valamint a Hosszú számolás (ennek lesz most "vége",
de indul helyette más, az un. sziriuszi számolás). Ez egy kb. 5125 éves időszak (napokban számolták nem évben!).
Ez negyede a kb.21.920 éves nagy ciklusnak ami szintén most jár le, ezért is fontos ez a változás (ami természetesen egy
folyamat, nem szimplán egyik napról a másikra vált). Összefüggésben van a föld precessziójával. A mostani korszakváltásnak
van egy másik csillagászati vonzata, hogy a föld 2012.12.22-től folyamatosan benne lesz a foton övben (pontosabban
a vastagsága miatt csak egy része, a teljes föld állandóan, 2013. február 17-18. tájától lesz benne).
 

Mayra

Állandó Tag
Állandó Tag
ÉRDEMES ELOLVASNI!!! MEGTALÁLTÁK A MAJA NAPTÁR FOLYTATÁSÁT!!!

Egyedülálló, eddig ismeretlen falfestmények és számítások kerültek elő egy ősi maja város most feltárt termében. A falakon lévő naptár 7000 évre előre számítja ki a különböző csillagászati eseményeket, és a 9. században készülhetett.
A régészek majdnem egy évszázaddal ezelőtt fedeztek fel egy nagy maja várost Guatemala Petén nevű tart
ományában. Az annak idején több tízezer lakosnak otthont adó, Xultúnnak elnevezett város alapos régészeti feltárása azonban csak pár éve kezdődött a National Geographic Társaság támogatásával. A kutatóknak nem is kellett soká várni egy szenzációs felfedezésre - írja a Science legújabb száma.

A fagyökerek közt rábukkantak egy olyan lakóépületre, amelynek falait eddig még nem látott, i. sz. 9. századi falfestmények borítják, többek közt egy díszes ruhába öltözött férfi képe. Az egyik falat pedig festett, bekarcolt számok tömege foglalja el. A számítások zöméről kiderült, hogy az eddig ismert legrégibb maja naptárhoz tartoznak. Az eredményekről a National Geographic magazin júniusi száma is tudósít majd.

A háznak gondolt építménynek három fala maradt épségben, mindegyik egy önálló történetet mesél el a kutatóknak, és mindnek megvan a maga rejtélye, mondta a régészeti feltárások vezetője, William Saturno, a Bostoni Egyetem archeológusa.

A tudósok szerint a kalendáriumban sok minden egyezik azzal a másik maja kalendáriummal, amely szerint 2012.december 21-én eljön a világvége, és elpusztul a civilizáció. De a most megtalált naptárban nincs szó semmiféle világvégéről, így a katasztrófaidéző híresztelések a globális pánikkeltést szolgálják.

Ellenkezőleg a lelet szerint még legalább hétezer évig fennáll a világ. (Persze, attól még a gazdaság összeomolhat, és egyéb ember által kreált dolgok, de a világ attól még nem pusztul el csak úgy el. Nem ártana egyébként a Jelenések könyvét olvasni és helyes értelmezéseket keresni hozzá, ha valóban érdekelnek minket a "világvége" elbeszélések - a szerk.)

(Civilkorzo.ro, hungarian.ruvr.ru, origo.hu nyomán)
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
NA MI VAN???!!!
Nem érzem, hogy forogna alattam a pólus! Vagy a pesti Pólus-centerre gondoltatok?
Megjegyzem, Ausztráliában már holnap van....

Amúgy volt már régebben is pólusváltás. Kb. 1 millió év kellett hozzá...

Elkezdtem írni a könyvemet:
" Miért maradt el a világvége? Megfejtve!"
"Az igazi világvége az azték naptár szerint! A mayák hülyék voltak!"
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Kihalt a fórum.......vagy rajtam kívül mindenkit elragadott a pólusváltás Merkaba energiája a Ká csatornán keresztül a szeretet 4 dimenziós terének kristályangyal Thot-szférájába? :)
 

Mayra

Állandó Tag
Állandó Tag
Kihalt a fórum.......vagy rajtam kívül mindenkit elragadott a pólusváltás Merkaba energiája a Ká csatornán keresztül a szeretet 4 dimenziós terének kristályangyal Thot-szférájába? :)
Sütés-főzés a mai progi, holnap reggeltől három napig lazsálok. :p
 

Mayra

Állandó Tag
Állandó Tag
És mosogatni ki fog? Vagy feltankoltál zacskós levesből????

Most írom, hogy sütök, főzök, akkor minek a zsacskós leves?
De tudtam, előbb meg kellett volna vitatnom ezt Veled, mert lett volna időm beszerezni papír tányért, poharat, az tényleg nagy segítség lenne :cool:
 

Mayra

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma véget ért a vendégek fogadása. Mától pihenni fogok az év hátralévő részében.

Békés, Boldog Új Évet Kívánok minden erre vetődőnek. Legyenek a következő évben kiforrott kapcsolatok, tiszta kommunikáció,nagy találkozások, béke és nyugalom!
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi jót buliztunk 22.-én. Azt gondolom, nem voltunk a dimenzióváltásra meg az Orion-elsötétülésre méltók. Én biztos nem. :(

Sok túlélő pack volt komolyan leárazva. El kell őket adni gyorsan. A legközelebbi világvégnek csak 2060 környékét irányozták elő valami Isaac Newton nevű korai nyúédzses guru ötletei nyomán, addig meg lejár a szavatosság. De az különben is még messze van, és most rettenetesen nem dimenzióváltással vannak az emberek elfoglalva, hanem hogy mi kerül a lábosba?

Barátaink most térnek vissza majaföldről, ahová azért utaztak, hogy közelebb kerüljenek a tudatváltás energiaközpontjához. Majd remélem elmesélik élményeiket. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg csodálatos élménnyel térnek vissza. Én meg őszintén remélem, el fogják tudni mondani, milyen érzés, amikor a globális tudatszint emelkedik.
 
Oldal tetejére