2012-ről érthetően

T.Sophie témája a 'Jóslás' fórumban , 2010 Június 19.

 1. mooncsi

  mooncsi Állandó Tag

  Ha már ezt a témát boncolgatjátok, ajánlom a következő linket!
  http://www.youtube.com/watch?v=KHvhcXSJtNI
   
  lendvy és tudorka25 kedveli ezt.
 2. newclass

  newclass Állandó Tag

  Sziasztok!
  Egy érdekes cikk a témában:
  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
 3. Kyra2

  Kyra2 Kitiltott (BANned)

  "A vízözön- és tűzözön-ciklusok tanát megtaláljuk a babiloni őshagyományok örzőjénél, Berosszosznál is: a világ élete „nagy évek” sorozatából áll, melyek mindegyikének megvan a tele és nyara. A tél akkor áll be, amikor a bolygók a Vízöntő vagy a Halak csillagképében találkoznak; a nyár akkor, ha az Oroszlán vagy a Rák jegyében. Minden tél vízözönnel kezdődik, minden nyár tűzözönnel. Ez az egyiptomi-babiloni tanítás később átment a görög természetfilozófiába az időszakos világáradás (hüdatoszisz) és világégés (ekpüroszisz) formájában. Egymásra következésüket Arisztotelész nagy esztendőnek nevezte, melynek végén a Nap, a Hold és a többi bolygó visszatér helyére. "

  Miért van az, hogy egyes esetekben Berosszoszt vagy Arisztotelészt forrásnak fogadja el a történelem néha meg azt állítja, hogy az csak mítosz...?
   
 4. fika-break

  fika-break Vendég

  Egy kérdésem lenne a fórum olvasóihoz.
  Minden évet egy bolygóhoz szokás kötni, pl. a Mars éve... stb.
  Tudja-e valaki, hogy 2011, illetve 2012 éveket melyik bolygó uralma alá sorolják?
  Köszi! :)
   
 5. Krisztinn

  Krisztinn Állandó Tag

  Érdekes topik :) Végülis már nem kell olyan sokat várni hogy kiderüljön lesz-e valami 2012 végén :D
   
 6. kendra

  kendra Állandó Tag

  ajánlom a figyelmetekbe:  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
  Adrienn777 kedveli ezt.
 7. Arima3

  Arima3 Állandó Tag

  2011 a Vénusz éve
  2012 a Merkur éve.
   
 8. vamest

  vamest Állandó Tag

  Ajánlom nektek:
  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
  Adrienn777 kedveli ezt.
 9. Malex

  Malex Állandó Tag

  2012 a kínai hagyomány szerint a Sárkány éve. Egy dinamikus, aktív, ám esetenként fárasztó időszak. Nagyszerű periódus az újrakezdésre, vállalkozások indítására. Én optimistán nézek elébe.
   
 10. jtibor

  jtibor Tag

  2012 az emberi ész vége

  Ha valaki kíváncsi a véleményemre, szerintem nem világvége, hanem az emberiség értelme fog végződni. Nem kell mindent elhinni, Én személy szerint 10 vagy több világvégét hallottam beharangozni. De aki hinni akar benne, az higgyen - semmi kifogásom, csak ha nem jön be, akkor hogyan is lesz tovább ? :rolleyes:
   
 11. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  és 2013 ???
  az Új Maya Ciklus éve
   
 12. Mayra

  Mayra Állandó Tag

  Csak nem??? Alig 100 éve, hogy elkezdtünk "tudatunkra" ébredni.
  Ami pedig a világvégéket illeti. Valóban volt sok világvége...
  Ugyanis még mindig tartom magam ahhoz a nézethez, hogy a földrengések, cunamik, terrortámadások, háborúk áldozatai és túlélői ott abban a pillanatban világvégének élték meg azt az eseményt. Függetlenül attól, hogy az csak egy meghatározott részét érintette a világnak.
   
  Adrienn777 kedveli ezt.
 13. Mayra

  Mayra Állandó Tag

  Vagy a Nibirué????
   
 14. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Niniru?
  Vannak kétségeim....
  Viszont 2006-ban 3 kör erejéig volt egy második, pár méteres holdunk.
   
 15. AloeViki

  AloeViki Állandó Tag

  Szép napot kívánok Mindenkinek! 2012. április végén-május elején számos európai ország után az Amerikában élő magyaroknak is lehetőségük van karmaoldáson részt venni Sarasotában (FL) és New Yorkban (NY). Ha valaki azt érzi, élete bármely területén változásra lenne szükség, s nem tudja, merre induljon, annak hasznos lehet az információ. Ennek kapcsán tartunk egy ingyenes internetes előadást (webinárt) március 18-án vasárnap new yorki és floridai idő szerint 18 órakor. Lehetőség van megtudni az oldások pontos részleteit, a helyszíneket és a világban éppen zajló aktuális eseményekről is szó lesz.
  Ha szeretnél részt venni az eseményen, kérlek, hogy részvételi szándékod a [email protected] címen jelezd, és a webinár napján elküldjük Neked a linket, amivel követni tudsz bennünket.

  A karmaoldásról bővebben itt olvashatsz:

  http://elozoeletek.blogspot.com/2011/10/karmaoldasrol.html

  Nagyon kellemes tavaszi hétvégét kívánok Mindenkinek! :p Viki
   
 16. mizu1

  mizu1 Tag

  2012 nem akkor lesz a világnak vége.
   
 17. kertészkende

  kertészkende Új tag

  ijesztő,hogy mi vár ránk ...
   
 18. Adrienn777

  Adrienn777 Állandó Tag

  Még mielőtt a 2012-es jóslatokról egyáltalán hallottam volna, úgy éreztem változtatnom kell az életemen. Mindez egyik pillanatról a másikra. Apró lépésekben bár, de mindig egy kicsit haladunk előre. A legnagyobb "tettem" a megbocsátás olyan emberrel / emberekkel szemben, akik igazán mélyen megbántottak nem csak engem, hanem körülöttem mindenkit. Egy elég harcias emberke vagyok, mégis úgy éreztem, hogy inkább "hülyének" tetetem magam, és tovább lépek. Nem tudom ez miért jött, és honnan... Ezért hiszek én, ha nem is a jóslatokban, de a rezgésekben igen. Nemrég elolvastam Diana Cooper: 2012 és azután című könyvét. Ajánlom mindenkinek. Érdekes könyv, ami elég élethűen előrevetíti a jövőt. És még csak nem is csodálkozhatunk rajta...
   
 19. Mayra

  Mayra Állandó Tag

  Köszönjük! kiss
  Mindazonáltal ne feledkezzünk meg eme könyvből is kiszűrni a hasznos, vagy annak vélt gondolatokat. Ha mindegyik könyv, ami angyalokkal, elementálokkal való beszélgetéseket ad közre, hiteles lenne, akkor már nem kellene gondolkodni sem azon, mi is lesz tovább életünkkel.
   
 20. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  Cáfolja a világvégét a legősibb maja naptár

  Egyedülálló, eddig ismeretlen falfestmények és számítások kerültek elő egy ősi maja város most feltárt termében. A falakon lévő naptár 7000 évre előre számítja ki a különböző csillagászati eseményeket, és a 9. században készülhetett.
  ...
  A programban részt vevő kutatók szerint a népszerű hiedelem ellenére semmi jele annak, hogy a maja naptár - vagy a világ - 2012-ben véget érne, csupán az egyik naptári ciklus fejeződik be. "Olyan ez, mint az autó kilométerórája, a maja naptár átfordul a 120 000-es számokról 130 000-re" - mondta Anthony Aveni, a Colgate Egyetem csillagászat és antropológia professzora, a Science-ben megjelent cikk társszerzője.
  ...
  "A legizgalmasabb dolog az, hogy most már látjuk, a maják több száz éven át végeztek ilyen számításokat, mielőtt rögzítették volna ezeket a kódexekben" - mondta Aveni. A kutatók azt mondják, hogy a szimbólumok egyfajta világszemléletet tükröznek. "Az ősi maják azt jósolták, hogy a világ folytatódni fog, hogy mostantól 7000 évre a dolgok pontosan ugyanolyanok lesznek, mint most" - mondta Saturno. "Mi állandóan a befejeződéseket kutatjuk. A maják arra kerestek garanciát, hogy semmi sem fog változni. Ez egy teljesen más gondolkodásmód."

  Teljes cikk: itt
   
  Melitta, V.T., Adrienn777 és 1 másik tag kedveli ezt.

Megosztás