Album: Csáfordjánosfai tőzike tanösvény. 2018. március 15.

Csodálatos látvány kora tavasszal a csáfordjánosfai erdő, amikor a tőzikék fehér virágai mesebeli tájjá varázsolják a védett ligetet. Érdemes kilátogatni ide. Felejthetetlen élményekkel térhetünk haza. . A Répce-menti rétek a Fertő-Hanság Nemzeti Park egyik legszebb részlete Győr-Moson- Sopron és Vas megye határán. A védett terület a Répce Nagygeresdtől Répceszemeréig húzódó szakaszát, az azt övező réteket, valamint a "Tőzikés" erdőt foglalja magába. Számos értékes növény- és állatfaj talál otthonra e területen. A Csáfordi-erdő védett terület, melyet kora tavasszal ezernyi tavaszi tőzike (Leucojum vernum) borít virágba. Több mint egy millió tövet számlál a virág helyi populációja. A tavaszi tőzike februártól áprilisig virágzik, virágzata apró fehér harangocskákból áll. A virág az erdő egész területén megtalálható, kivéve egy kis területet északon, az ún. "Juhász-szigetet." . A mintegy 4 km hosszúságú a tanösvény. A Répce folyó ágait fahidakon átszelő útvonal az ártéri területek talán legszebb, természeti értékek tekintetében legváltozatosabb részleteit igyekszik bemutatni 5 ismertető tábla segítségével. A Répce menti tölgy-kőris-szil ligeterdőben már kora tavasszal, március elején nagy tömegben virít a védett tavaszi

Csáfordjánosfai tőzike tanösvény. 2018. március 15.

Frissítve 2018 Március 17
2018 Március 17  
2018 Március 17  
2018 Március 17  
2018 Március 17  
2018 Március 17  
2018 Március 17  
2018 Március 17  
2018 Március 17  
2018 Március 17  
2018 Március 17  
Képek betöltése......
Képek betöltése......
dorotea
Csodálatos látvány kora tavasszal a csáfordjánosfai erdő, amikor a tőzikék fehér virágai mesebeli tájjá varázsolják a védett ligetet. Érdemes kilátogatni ide. Felejthetetlen élményekkel térhetünk haza.
.
A Répce-menti rétek a Fertő-Hanság Nemzeti Park egyik legszebb részlete Győr-Moson- Sopron és Vas megye határán. A védett terület a Répce Nagygeresdtől Répceszemeréig húzódó szakaszát, az azt övező réteket, valamint a "Tőzikés" erdőt foglalja magába. Számos értékes növény- és állatfaj talál otthonra e területen.

A Csáfordi-erdő védett terület, melyet kora tavasszal ezernyi tavaszi tőzike (Leucojum vernum) borít virágba. Több mint egy millió tövet számlál a virág helyi populációja. A tavaszi tőzike februártól áprilisig virágzik, virágzata apró fehér harangocskákból áll. A virág az erdő egész területén megtalálható, kivéve egy kis területet északon, az ún. "Juhász-szigetet."
.
A mintegy 4 km hosszúságú a tanösvény. A Répce folyó ágait fahidakon átszelő útvonal az ártéri területek talán legszebb, természeti értékek tekintetében legváltozatosabb részleteit igyekszik bemutatni 5 ismertető tábla segítségével. A Répce menti tölgy-kőris-szil ligeterdőben már kora tavasszal, március elején nagy tömegben virít a védett tavaszi
  1. sigorszki

Műveletek